Výživné v striedavej starostlivosti
Dobrý deň.
Je tu niekto, kto má striedavu starostlivosť 50:50 a súd určil platiť výživné podľa výšky platu oboch rodičov ktoré sú v nepomere?
Ak tu niekto taky je, rada by som sa o tom pobavila. Ďakujem veľmi pekne.
Kamarát pri striedavke platí výživné.
viete čo, som znechutená len z toho, že rok a pol od rozvodu, kedy sme sa dohodli na tejto almužne mi napíše mail, že chce zrušiť výživné preto niekoľko dôvodov
1. Predskolak neplatí MŠ a stravné
2. Kvôli zmene MŠ on bude mať výdavky z nosením do a zo škôlky (teraz peši, od sept +20km)
3. Mne sa zvysi životný štandard lebo sa sťahujem do priateľovho domu.
Mame striedavku 60 na 40 (so mnou je 6noci po sebe, 2 dni voľno, 2 noci so mnou a tak sa to opakuje)
Ex ma urcire vyšší plat, uz v čase keď sme riešili poradňu mal o 150% vyšší plat. To bolo pred 2 rokmi.
Ku*va ale som nasrata.. Ešte to pise v štýle ze to ide mne tie peniaze.
Nehovorím. Stará sa. Kupuje mu aj nejaké veci lacné, väčšinu dedí po sestre, alebo kúpi jeho mama. Ale vezme ho nanajvýš k rodičom jeho frajerky, a v okolí. Zaplatí tábor ktorý mu preplatí práca 🤦🏼♀️ a takéto kiksy..
A na mne je všetko. A este mi chce vziať tu almužnu.
Keď som vypočítala koľko by mal dávať výživné pri nepomere platov, tak mu to vyšlo na pekných 340..
Dievčatá fakt zle mi je..
A to mame dobrý vzťah, komunikujeme všetko, posielame si fotky malého keď nie je s nami, chodíme k lekárom spolu.
Ale obávam sa že kvôli tomuto sa veľa vecí poserie...
Lebo on čaká druhé deti a on má prerobený byt a vyššiu hypo..
@elly11 v stredu sme mali informatívne stretnutie, kde sme mali možnosť dohodnúť sa. Ako som spomínala vyššie, momentálne posiela 130€ a nič viac. Nulová starostlivosť. Žiadala som 250€ s tým, že som ochotná sa dohodnúť na sume 200€. On viac ako 140€ nedá. Nesúhlasila som. Ideme pred sudcu. Pani ho upozornila, že nás čaká tvrdé dokazovanie. Príjmy, výdavky na dieťa (!) nie na seba. Sudca môže žiadať aj príjem našich partnerov. Majetkové pomery. Kto je vlastníkom nehnuteľností, auta, atď. Iné príjmy (napr.prenájom bytu).
@elly11 áno,my sme to riešili súdnou cestou
@anos18 prosim Ta, mozes ma kontaktovať na email mimkazke@gmail.com ?
Chcem sa nieco opytat. Dakujem
@anos18 prosim Ta, mozes ma kontaktovať na email mimkazke@gmail.com ?
Chcem sa nieco opytat. Dakujem
@extunc napísala som ti IP
@elly11 nuž, je to na tebe. Ja som sa súdila, lebo ex bol s príjmami úplne inde a dobrovoľne nikdy nič nekúpil, aj keď peňazí mal dosť. Navyše ani cent, tak som to riešila súdne. Návrh na striedavku dal on,aby nemusel platiť výživné. No zamer mu nevyšiel. Miesto toho,aby súd zrušil výživné, mu ho ešte zvýšil
@anos18 ahoj, prosim Ta, ako prebiehal sud, co si musela dokladovat? Som v podobnej situacii. Dakujem.

@elly11 áno,my sme to riešili súdnou cestou