icon

Započítava sa do výživného aj plat novej manželky?

14. júl 2022
sonnenshein
16. júl 2022

Dovolila by som si to cele zhrnut takto:
Sloboda jednotlivca konci tam, kde zacina sloboda ineho cloveka.
Znamena to, ze mas moznost svoje dieta vychovavat tak, ako povazujes za spravne.
Rovnake pravo ma vsak aj otec dietata, a ciastocne aj jeho nova manzelka.
Ak mas nazor, ze ich vychova a starostlivost dietatu skodi, mas moznost tonriesit to riesit zakonnymi postupmi, s pomocou socialnej kurately, a to napriklad ziadostou o:
- dohlad nad starostlivostou
- styk v Tvojej pritomnosti
- obmadzenie, pripadne zakazanie styku
... a dalsie.

Zvysenie vyzivneho Tvoj problem zial nevyriesi.

ana_mt
16. júl 2022

Ja som riešila výživné s ex je to na dlhé lakte budú skúmať príjem otca nie jeho manželky ona to dieťa s vami nemá pri striedavke by ste nedostali ani cent ex má dobrý plat vlastný byt a predstavte si súd odklepol 100 e na dieťa lebo matka má tiež povinnosť podielat sa na starostlivosti o dieťa a môj syn je postihnutí ma astmu a choré srdce súd nebude pozerať na príjem terajšej ženy 🤔to už by som bola milionár

andreafa
16. júl 2022

Tebe to drbe tak strasne. Navstiv psychiatra. 2 dni si kusem do jazyka, ze ti nenapisem, ale to sa neda! Som sama s deckom od jej 3 mesiacov. Takze chapem matky s detmi, co su same. Ale tebe by som rozbila hubu!

oliolijanka
16. júl 2022

@andreafa Autorka nikomu nic neukradla, nikoho nezrazila na bicykli, lebo by isla rychlo cez park, nikomu neprebrala manzela, nikomu neznasilnila dieta, nikoho neohovarala, prakticky nikomu neublizila, iba sa opytala.
A ty by si jej chcela rozbit hubu? A dalsich pät ti to zalajkuje?
Kedysi sa ku inym takto spravali ludia, ktori sa citili byt rasovo nadradenejsi.
V tejto "liberalnej" sa dobe budeme vyhrazat rozbitim huby ludom, ktori maju iny nazor?
Upokoj sa.
Dva dni si kuses do jazyka? Pride ti to normalne?😁

soldi
16. júl 2022

@oliolijanka ano. Bohuzial, pri rozvode na svk je to tak, ze financne si to vacsinou odnesie matka a ohladom styku dietata zas otec.
Myslim, ze hlavna pricina, preco sa tu zeny do autorky az nevyberane pustili je jej arogancia v komunikacii. Prve prispevky v diskusii bola zvacsa slusne, prakticke a dostala odpoved aj od dvoch pravnikov.
Avsak, jej nasledne utocne reakcie a sebaprezentacia (ja som najmudrejsia na svete) spojene s doslova chamtivostou (mala by som byt platena otcom dietata za to ze studujem alternativy) a absurdnymi poziadavkami spustili tento “hon na carodejnicu”. Keby samotna autorka reagovala zmyslupne, verim tomu, ze diskusia by sa uberala inym smerom, resp. by po prvej strane skoncila.

Suhlasim vsak s nazormi, ze ide o trolla, kedze kazdy dalsi prispevok autorky je pisany tak, aby rozduchal este vacsie vasne.

michaela_koc
16. júl 2022

Presne tak, keby sa autorka podakovala po prvych prispevkoch, tema by sa ukoncila. Dostala nie jednu odbornu radu. Miesto toho zacala pisat tie bludy co pisala... To je cele.

oliolijanka
16. júl 2022

@soldi
@michaela_koc
Ved prave. Ked je to aj troll, tak my by sme mali ostat ludia🤷‍♀️😊

soldi
16. júl 2022

@oliolijanka ano. S tym suhlasim. Treba si vediet zachovat slusnost a ludskost v kazdej situacii

andreafa
16. júl 2022

@oliolijanka jasne, natiahla by som jej. Mas s tym.problem?

bessie12
16. júl 2022

@andreafa myslim, ze nie si jedina koho vytocila. 🤐

oliolijanka
16. júl 2022

@andreafa Mam s tym problem, ano. Natiahnes aj mne?

kate211
16. júl 2022

@oliolijanka Autorka sice nikoho nezabila ani neokradla, ale narokovat si na financie cudzich ludi je hnus. Nemozes sa divit, ze v ludoch vzbudzuje odpor.

natalienka12
16. júl 2022

Dievcata, vidim, ze tema aktivne zvysuje návštevnosť stranky, tym padom vyssie sadzby za reklamu…ruka ruku myje. Naozaj potrebujete do seba skakat kvoli trollovi?

zuzana76
16. júl 2022

Ale príjem novej manželky je jej príjem, to že si kvôli nemu zvýšil životnú úroveň tvoj ex- manžel je jeho šikovnosť, jeho nová mamzelka určite nemusí prispievať na životné potreby tvojho dieťaťa, počíta sa to z jeho príjmu, nie jej.

andreafa
16. júl 2022

Zlatinko, mna nevyprovokujes 💕🤗

zuzana76
16. júl 2022

@zorienka333 sak pyramídová hra 😂

oliolijanka
16. júl 2022

@kate211 Ona si nenarokovala financie cudzich ludi. Narokovala si pre dieta financie otca dietata.
Vsetko co od svadby zarobi jeho zena, su aj jeho peniaze. Ak vdaka nej za rok usetria sto tisic a po roku sa budu rozvadzat, tak on odide zo vztahu s 50 tisicami.
Tak isto ako ked zena cely zivot nerobi, zaraba iba muz, muz zaplati hypoteku za byt a zena si narokuje polovicu bytu pri rozvode.

Na sude to tak nefunguje a autorke to neuznaju, ale autorka ma pravdu.
Na Slovensku to zrejme malokedy sudy riesili. Lebo malokedy sa vydava bohata zena za chudaka. Zeny sa na Slovensku vydavaju, aby ich manzel zaistil, ked sa budu starat o deti.

Autorka reagovala podrazdene, nie asertivne, pretoze jej tu bolo ublizene. Zeny jej tu nadavali, jedna jej tu chcela natiahnut. Pritom mala cely cas pravdu, len to nie ste ochotne pripustit.

kate211
16. júl 2022

@oliolijanka Prepac, ale zena jej ex je cudzia. To su uz take hratky, ktore sa daju rozne interpretovat. Vezmi si priklad, ze otec dietata ma prijem 600 eur, dieta k nemu chodi kazdy druhy vikend. Zena sa znova vyda a novy muz ma prijem 5000 eur. Bude novy muz zeny platit jej byvalemu, aby dorovnal dietatu uroven pocas tych dvoch vikendov? Zamysli sa.

A ak si to citala cele, tak snad pochopis, ze otec sa stara a financie dietatu poskytuje (poskytovat financie je tvoj hlavny argument). Plati vyzivne 280 eur, plati florbal, topanky (nie ako chce autorka, ale ine, tie vsak tiez nieco stoja, takze otec financie poskytuje) a mozno mnoho dalsieho, co autorka ani nepise. Kde je hranica, kolko financii by mal poskytnut? Keby jeho zena prepisala svoj zdedeny majetok na muza, musi tymto dorovnat uroven byvalej zene? Ako? Kolko? Polovicou jej zdedeneho majetku? A keby sa rozviedli alebo zili spolu len tak alebo mali dve domacnosti (kazdy vlastnu) a jednu spolocnu? Tam by to bolo ako? Je rozdiel ak by otec platil vyzivne 30 eur a viac sa nezaujimal. Ale takto? Dovolim si tvrdit ze otec poskytuje dost financii na svoje dieta. Ked otec so zenou usetria 100 tisic rocne, tak 50 je jeho. A kolko by mal podla teba sud odovzdat dietatu z tychto 50tisic, pokial mesacne otec plati pekne vyzivne, podiela sa na kruzkoch a zjavne kupuje aj ine potreby? Celkom by ma zaujimala tvoja konretna predstava pri tychto konkretnych sumach a pri tychto konkretnych okolnostiach.

soldi
16. júl 2022

@oliolijanka zabudas pri svojich vypoctoch na jeden dolezity fakt. Ex nie je povinny manzelke davat polovicu svojich prijmov ale ma prispievat na polovicu vydavkov na dieta.

kate211
16. júl 2022

@oliolijanka a este k tomu chudakovi v podobe toho muza. Autorka pisala, ze spolu maju 4200, jeho zena 2500. Tak ten jej ex ma asi 1700. Predpokladam, ze sa jedna o ciste mzdy. To je chudak? Chudak rozhodne neni. Preto mu aj sud urcil vyzivne 280 eur. Alebo aku ty mas predstavu o prijme chlapa, aby nebol chudak?

oliolijanka
16. júl 2022

@soldi presne. Takze, ked ex zena da na syna 250 euro a exmuz zarobi iba 100, tak by zvysok mal byt dolozeny z penazi spolocneho rozpoctu noveho manzelstva.

kate211
16. júl 2022

@oliolijanka a k tomu naroku na byt po rozvodu. Ano, zena si narokuje polovicu bytu pri rozvode. Spravne, na to je zakon. Ale deti si na byt nenarokuju. Oni ho potom zdedia alebo im bude darovany. Pri detoch sa urcuje vyzivne. Aurorkin ex si moze tiez narokovat polovicu majetku pri rozvode ci z usporenych penazi. Ale preco deti? Ty si pleties vlastnictvo manzelov a vyzivovacie povinnosti.

matullienka
16. júl 2022

@kate211 podla tej trafenej argumentácie je to podľa mňa jedna a tá istá osoba. Tieto ich drísty nemôže pričetny človek ani z huby vypustiť

oliolijanka
16. júl 2022

@kate211 Reagovat budem iba na tvoju poslednu pripomienku, lebo v tych predoslych dvoch riesis, co ja vobec neriesim, netvrdim.

Ak muz zomrie, tak sa zmrazi spolocny ucet manzelov. Nie som od fachu, tak si naivne predstavujem, ze niekto pozrie kolko za pocas manzelstva poslalo na spolocny ucet, kolko sa z neho vybralo, vydavky sa odpocitaju od prijmov a vysledok sa deli polovicou medzi dieta muza a manzelku. Nezalezi na tom, z ktoreho manzelstva dieta pochadza.
Nepozera sa na to, kolko kto na ucet prispel a kto z neho kolko vyberal.

oliolijanka
16. júl 2022

@oliolijanka Mozno mas pravdu, ze pocas zivota deti narok nemaju, ano to som si uvedomila vdaka tejto debate.

oliolijanka
16. júl 2022

@kate211 Sorry predchadzajuci prispevok som oznacila mna, namiesto teba.

sonnenshein
16. júl 2022

@oliolijanka Ked jeden z manzelov zomrie, najprv sa deli BSM, a az potom, z tej muzovej polovice, sa urcuje dedicstvo - velmi zjednodusene polovica manzelke a polovica detom.
Cize manzelka 3/4, a deti 1/4.

oliolijanka
16. júl 2022

@kate211 Mozno presne toto je ten argument, ktory by autorku presvedcil.

oliolijanka
16. júl 2022

@sonnenshein Ano, podiely som neriesila.

oliolijanka
16. júl 2022

@sonnenshein Alebo nespravne uviedla👍