icon

Započítava sa do výživného aj plat novej manželky?

14. júl 2022
lindusss2016
15. júl 2022

@kate211 ja exa nemam 🤷 mam 9 rokov jedneho manzela, s ktorym mam dve deti a veruze ten ma podporuje dost, skor psychicky, lebo financne sa uzivim a este mi aj staci malo 😃 ale keby som nemala plnu podporu svojho muza, tak by som to asi nedala.

kate211
15. júl 2022

@lindusss2016 To iste radim aj autorke - aby sa uzivila sama, nasla chlapa, ktory by ju zivil alebo pripadne uspokojila s malom. Ak to zvladne, urcite nebude mat potrebu pozadovat financne kompenzacie od cudzich osob.

zorienka333
15. júl 2022

@lindusss2016 Ide o to, co presne definujeme ako "alternativa", kedze tento pojem je obsirny a pre kazdeho znamena nieco ine. Pre niektorych je to o udrzatelnom zivote, pestovani vlastnych potravin, kde sa da, drevene hracky pre deti, menej konzumne narocny zivot. Co je mne uprimne velmi sympaticke a tiez rada kupujem napriklad zeleninu na trhu od farmara, pretoze mi viac chuti a podporujem lokalneho dodavatela.

Ja som nebezpecnou alternativou mala na mysli veci ako liecenie rakoviny krystalmi, odsudzovanie vedecky podlozenych lieciv, odmietanie vakcinacie, kedysi kolovala kauza MMS (pitie chemikalii podobnych SAVU) a podobne. Nie jogu a pestovanie zeleniny.

kingstonka
15. júl 2022

...myslím, že tu autorka ani nechcela poradiť, len chcela podakovanie od všetkých neinformovanych žien, ktoré dostávajú nízke výživné na deti, za to ze už budú vedieť čím argumentovať na súde....

bessie12
15. júl 2022

@kingstonka lenze nevie pochopit, ze s tymto na sude nepochodi 😀 cely cas jej to tu vysvetlujeme a stale len svoje

lindusss2016
15. júl 2022

@kate211 no to som jej pisala aj ja asi 3 strany dozadu 🤷 zial, vyzera to tak, ze tu za vsetkym stoji len ziarlivost a jej nevysporiadany vztah k ex 🤔 ak by mala v sebe ten rozchod zrovnany a spracovany, toto by iste nemala za potreby. Ja nepoviem nic, ked matka nema z coho sama uzivit dieta, ale pri prijme 1100€ predsa musi vyzivit dve osoby akokolvek, problem je v tom, ze sa jej mali, ked vidi, ze otec s novou manzelkou su na tom financne lepsie... Toto porovnavanie este nikomu nic dobre neprinieslo 🤦

lindusss2016
15. júl 2022

@zorienka333 ano, suhlasim, ide o to, co definujeme ako alternativu. Ale tuto pani ja tak naozaj nevidim, myslim, ze najvacsi problem s laktozou ma taky, ze si nova zena dovolila navarit jej dietatu puding 😃 aj keby mu podavala dusenu sparglu, bola by zla 🤔

katies0410
15. júl 2022

Je od teba super,že sa snažíš najviac ako môžeš a robíš maximum preto, aby tvoj syn mal všetko najlepšie (podľa tvojho úsudku) . Ale len trošku sa uvolni. Dovoľ exmanželovi a jeho žene zapojiť sa do všetkého. A ty si užívaj chvíle keď si sama. Dovoľ mužovi nech robí aj chyby. Porozprávaj sa so synom či je spokojný u otca. Myslím,že určite ti ide najviac o to, aby bol spokojný a šťastný..

kate211
15. júl 2022

@lindusss2016 Autorka ma na to iny nazor, vlastny. (Asi) niekde v odbornej literature nastudovala, ze vyzivne sa pocita aj z prijmu zeny jej ex. A ked my o tom nic nevieme (predpokladam, ze aj o inych dalsich veciach, ktore ona precizne studuje), tak sme hlupe obyvatelstvo a o jej studiach nic nevieme.

zorienka333
15. júl 2022

@lindusss2016 Ved presne toto. To je cele jedno ucelove klamstvo, autorka hadam nechce pytat od byvaleho presne zoznamy znaciek potravin, ktore syn dostava a od koho, aby potom studovala ich zlozenie a dokazala diagnostikovat povod hlienu. Respektive ked sa nad tym tak zamyslim, pri jej tendencii mat pod kontrolou cele univerzum okolo seba, by som nedala ruku do ohna za to 😂

lindusss2016
15. júl 2022

@kate211 no tiez by som si rada precitala, ako to cele dopadne 😁

lindusss2016
15. júl 2022

@zorienka333 a pritom by stacilo tak malo - aby odpustila sebe a svojmu ex, ze im to spolu nevyslo... Chuda nova manzelka, je mladsia, uspesna, to z nej automaticky urobilo nepriatela c.1, doplati na to samozrejme chlapec 🤷

kate211
15. júl 2022

@lindusss2016 Tak tradicna cinska medicina patri do alternativy, ci? Neviem ma to asi vela odvetvi, vsetky znaky a postoje fakt nepoznam.

lindusss2016
15. júl 2022

@kate211 ano TCM je alternativa, ale pochybujem, ze autorka sa tomuto venuje 🤷 skor len studuje, co noveho si ex kupil domov, aku mali vyplatu a cim by ho mohla oznacit za neschopaka a jeho novu zenu za fiflenu... Aspon podla toho, co tu sama napisala

anna_2
15. júl 2022

a este k autosedacke. Obycajna tesco autosedacka vo Volve XC90, je lepsia ako "super vysoko hodnotena, perfektne nastudovano vybrana" sedacka vo Fabii. Ako uz jedna pisala, aj keby dostane maly dusenu sparglu, tak bude vycitat ju mal v nespravnom case, v nespravnom mnozstve a s nespravnou osobou. 🙂

lindusss2016
15. júl 2022

@anna_2 no a to je hlavne - s nespravnou osobou!! Keby nova zena bola stara, neatraktivna a este aj neschopna, hned by sa na nu dalo pozerat lahsie 😁

syslik81
15. júl 2022

Ty si dietatu nalajnovala zivot ..dozvi ci si sa jo spytala aj jeho ci to chce..ty si si urcila ciele ty si vsetkym nadiktovala ako to bude a ma byt ..len ty a ty .. najmudrejsia..ale zabudla si na hlavne... na syna .. vies co chce on? Zmrzlinu? Ragby mieszo atletiky... viac byt s otcom ako zatrpknutou mamou... viac travit xas s tebou v parku ako pozerat ako "studujes"hovadiny na nete... otvor oci lebo tak ako si stratila svojou prisernou manipulacnou povahou muza ..mozes stratit aj syna.. a potom ti ani vsetky peniaze sveta nepomozu

viky173
15. júl 2022

s platom novej manzelky predsa nema Vase spolocne dieta absolutne nic, takze nie, vyzivne sa urcuje iba z platu otca, nie cudzej zeny

kate211
15. júl 2022

@lindusss2016 To je pravda, ze autorka ma hlavne problem s nasratostou na ex a jeho novu zenu, ktora je evidentne uspesnejsia. Ale to mlieko a suvislost so zahlienenim mi prave prisiel ako znak TCM (mozno sa pletiem). A ked ma autorka zdrbala, ze nic o tom neviem, usudila som, ze ona asi vie, vie najlepsie a ked ex nesuhlasi a nestuduje odborne literatury, tak to ma kompenzovat financne.

zorienka333
15. júl 2022

@anna_2 Maleho naduva z potravin zelenej farby v utorok a od piatka do nedele po 15:45, a ta zmija sa opovazila, mu minuly vikend dat zelenu sparglu, kel a uhorku! No nezabila by si ju?

anna_2
15. júl 2022

@zorienka333 anooo, tak za trest nech mi posle peniaze, fiflena bohata 🙂

ziarifka
15. júl 2022

@anna_2 mne je tej "fifleny bohatej " az ľúto . Chudák žena sa previnila tým, že sa vie upraviť a zabezpečiť.

lindusss2016
15. júl 2022

@kate211 kto vie aku odbornu literaturu myslela 🤷 tak ja napr.sim tiez nikdy neladovala deti mliekom, boli kojene, ale potom uz nikdy mlieko ani kakao nepili, jogurt kvalitny maju, ked si sami vypytaju, pudingy doma nevarim, mozno by som na prstoch spocitala, kolkokrat sme doma mali, ale keby im ho naserviruje babka alebo suseda, ktokolvek, urcite by som dramu nerobila. Este duplom, ked pise, ze je tam kazdy druhy vikend, ved to su len 4 dni do mesiaca, myslim, ze ho tam tou stravou nezaboju, ba dokonca ani nezahlienia 😁 ale tak vies, ako to je, ked jej ta zena vadi, tak bude zla, aj keby co bolo. Toto nema s odbornou literaturou naozaj nic spolocne, kazdy sudca by ju s tym vypoklonkoval...

lindusss2016
15. júl 2022

@ziarifka dovoluje si... 😃

ziarifka
15. júl 2022

@lindusss2016 autorka má ináč dobrý nápad. Hodím svojho muža nejakej bohatej na krk a zhrábnem polovicu jej majetku :D

anna_2
15. júl 2022

@ziarifka alebo moze ten chlap najst nejakeho bohateho pre synovu matku a tym si znizi vyzivne. inzerat typu: "hladam bohateho chlapa pre moju ex., znacka: chcem platit mensie vyzivne"

lindusss2016
15. júl 2022

Myslim, ze toto je jedna z najabsurdnejsich tem, co som tu citala. Aby niekto doplacal na svoj uspech 🤷 snad sa autorka skludni, ked uz dostala rada aj od pravnika. Verim, ze pochopi, ze jej vyklad na zivotnu uroven rozvedenych manzelov nebol spravny 🙏

Pre teba - autorka - naozaj skus nejaku terapiu, ktora ti pomoze sa vyrovnat s rozvodom, aby si sa citila lepsie, ziskala viac sebavedomia a mohla naplno zit.

zorienka333
15. júl 2022

@ziarifka Jezis, keby si vedela. Ja si robim prestizny plateny doktorat v zahranici, dobre zarabam, mam malu firmu s jednym zamestnancom, priatel je sef v korporate. Mame sa velmi dobre, teraz cestujeme na 2. dovolenku k moru. Ja uz to ani nikde pod svojou realnou identitou nepisem, lebo to ako by mi to Slovaci a hlavne baby dali VYZRAT, ze som si dovolila mat sa DOBRE, to je jednemu az do placu z toho. On nema deti, takze ma ziadna hysterka neotravuje s vyzivnym na cudzie decko, ale skusila by. Z takych ako autorka mam koprivku normalne. Sama ani prstom nepohnut aby zarobila, zavidiet vsetkym v okruhu 100 km, a este ma tu drzost, jednym dychom tahat od nejakej baby peniaze, ktoru 5 minut predtym okydala tak, ze na nej ani nitka nezostala sucha. Hnoj normalne.

lindusss2016
15. júl 2022

@zorienka333 toto nezverejnuj, lebo este moze najst spojitost, aby si na jej dieta platila aj ty 😂

zorienka333
15. júl 2022

@lindusss2016 Tiez pravda 😂😂😂