icon

Započítava sa do výživného aj plat novej manželky?

14. júl 2022
emily_666
15. júl 2022

Autorka ma patent na rozum a vsetci ostatni su hov.o. 🤣 pobavilo dnes naozaj. Jedine ma zaujima chuda dieta v tomto celom.....

anna_2
15. júl 2022

Autorke, priklanam sa k nazoru ostanych. zla sedacka, stravovanie, puding, sporty, ... Nehnevaj sa, ale ja by som sa asi tiez smiala keby mi v reale vycitas to, co tu pises. Oddychni si kazdy druhy vikend, nacerpaj novu energiu, medituj, dopraj si nieco dobre. Syna ale nepouzivaj na boj s ex, ani na extra peniaze.

autor
15. júl 2022

@kate211 Venovat cas synovi a chciet pre neho len to najlepsie zabera vela casu. A neni to len o tom venovat cas. Chce to aj hodne usilia na studium, pripravu. A ked neni toto schopny otec synovi dat, musi matka. A podla zakona syn sa ma podielat na rovnakej urovni. A syn potrebuje, aby sa niekto venoval aj jeho zdravemu vyvoju. A ano ked sa nechce venovat otec, ma to aspon financne kompenzovat. A ked nemoze zo svojho platu, nech mu prispeje zena. Podla zakona jej peniaze patria aj jemu. Tymto s Vami koncim.

lady_hurts
15. júl 2022

Čiže mladá sa ti nemá starať do výchovy a zasahovať do jedálnička, ale peniaze od nej by ti boli dobre? 🤭 Ak nemá malý intolerancie, absolútne by som neriešila raz za dva týždne puding 🤦

matullienka
15. júl 2022

@lady_hurts keď sa takto správa tak predpokladám, že ten jej ex už aj oľutoval, že si s takouto zakomlexovanou osobou spravil dieťa lebo pijavica je nič proti autorke

zorienka333
15. júl 2022

Ale podla yakona jej peniaze nepatria jemu, to kde si vzala tento zakon, v Korane? 😂

On by mal narok na jej peniaze maximalne vtedy, keby zomrela, a nenechala zavet.

katka8895
15. júl 2022

Strýko je vyšší súdny úradník. Opytala som sa ho pri dnešnom obede. Jeho odpoved bola že v praxi nič taketo v živote nevidel. Takže bohuzial sa to počita len z platu otca.

zorienka333
15. júl 2022

@katka8895 Nechaj tak, autorka vie lepsie, ako vyssi sudny uradnik. Na nu sa nechyta ani cela konferencia profesorov rodinneho prava.

matullienka
15. júl 2022

@katka8895 a strýko to podľa autorky len určite nebude mať naštudované a , že to nevidel neznamená, že ona nemá nárok. Človeku sa pri nej normálne rozum zastavuje

nadazdi
15. júl 2022

Po toľkých rokoch stále nemať nikoho po boku, len to dieťa 🥲 potom to takto vyzerá, z Vás je pani len jeden duševný mrzák

zorienka333
15. júl 2022

@nadazdi Ma len to decko, chorobne sa nan naviazala takze kontroluje a rozobera kazde jeho prdnutie s prepacenim, a na ostatnych je nasrata, ze maju vlastny zivot a nove vztahy, tak sa takto msti.

zuzliq
15. júl 2022

A možno by tebe a hlavne tvojmu synovi viac ako zvýšené výživné pomohlo, keby si trošku zvolila.

kate211
15. júl 2022

Tieto alternativne matky to je pre spolocnost fakt zasadny prinos. Je pravdou, ze clovek si moze zit a vychovavat deti ako chce. Ked chce stravit cas citanim literatur o zdravom vyvoji, nech to robi, jeho problem. Udivuje ma vsak predstava, kto vsetko by mal alternativnym matkam kompenzovat cas, ktory venuju citaniu tychto chujovin. Uz som sa stretla s nazorom, ze stat (RP by mal vraj byt do 6 rokov, lebo podla odbornych literatur je najlepsie dojcit do 6 rokov), dalej by to mal byt chlap (ktory casto zdrhne, lebo takto zit fakt nechce). Najnovsie to ma byt aj nova zena ex, lebo ma vysoky plat a ten patri aj jej ex. Neuveritelne, neskutocne. A s tymito nazormi idu este obtazovat sudnictvo=stat. Autorka, mas asi len dve moznosti. Svoj cas straveny nad studium nezmyslov budes musiet venovat aj praci, ktora ti dorovna tvoju zivotnu uroven. Alebo si najdes chlapa, ktory ta bude zivit (predom zisti jeho plat). Ale pocitaj s tym, ze ak ta bude zivit, tak asi aj bude chodit do prace a nebude mat cas sa tolko venovat zdravemu vyvoju. To ti u tvojho ex vadi, zas chces rovnakeho chlapa? Osobne pochybujem, ze existuje chlap, ktory by bol ochotny zivit prave teba. Ale roznym zenam sa to vraj podarilo. Tak vela stastia.

sparrows
15. júl 2022

“ A ked nemoze zo svojho platu, nech mu prispeje zena.”
No, ale v takom prípade ho môže už rovno začať aj vychovávať. Nebude hádam len bankomat pre tvoje decko.
Že ťa huba (alebo v tomto prípade prsty 😂) nebolí

anna_2
15. júl 2022

ako nechceme sa tu po tebe vozit, ale daj si poradit. Otec ma rovnake prava ako matka. Moze mu doniest jedlo z restauracie, moze ho posadit do inej sedacky, moze mu dat puding, ak mu to lekar nezakazal. Moze dokonca ignorovat matku s jej hlupymi pripomienkami, pokial to uzna za vhodne. To je zákon.

zorienka333
15. júl 2022

@kate211 Toto presne nechapem. Autorka ma podla vsetkeho uplne zdrave decko, ktore normalne chodi do skoly a na kruzky, a ona sa tu tvari ako keby mala na krku nejakeho nemohucneho, co vyzaduje 24/7 starostlivost. Ja neviem, co robi, ked je maly v skole a na gymnastike? Kolko zien ma pri troch detoch 2 prace, aby mali aku-taku zivotnu uroven? Vyplakava, ze ma 1100 eur dokopy, ale dvihnut rit, dorobit si normalne vzdelanie (nie z ezo-knih a google univerzity) a mat taku pracu, aby nemusela zavidiet mladej fiflene, to nie. A tento lifestyle maju financovat dobre ze nie susedia v baraku byvaleho a fiflenina babka.

bessie12
15. júl 2022

Tak si to zhrnme. Ty chces, aby ti ona doplacala na tvoje decko, lebo ked nema na to jeho otec, tak musi doplatit ona. Ty si fakt taka sprosta alebo sa len robis, ze nechapes o com ti tu piseme ? NIE, jej peniaze mu NEPATRIA a teda ona nic doplacat NEBUDE. Nemas narok na jej peniaze a ani nic nedostanes. To, ze ona viac zarobi, tak to je len jej sikovnost. Najdi si lepsie platenu pracu alebo k tej co mas este jednu a nebudes mat cas mysliet na hovadiny, ktore su len vyplodom tvojej bujnej fantazie o peniazoch jeho novej manzelky, ktora s vyzivnym na tvojho syna nema NIC spolocne.

selenka7
15. júl 2022

Lutujem, ze k tomu nemam pukance 😀 Zeny ale tak v skratke - mozog nie je obocie, nemas, nedokreslis 😂

lindusss2016
15. júl 2022

@kate211 nehnevaj sa, ale my sa cela rodina povazujeme za dost alternativnych a absolutne sa nestotoznujem s nicim, co si vo svojom komente napisala 🤷 neviem, kde beries, ze alternativne matky travia cas citanim knih o strave, ze nebodaj ziadaju, aby im stat 6 rokov prispieval. Ja som napr.kojila vkuse 6 rokov, dve deti, rodicak som poberala normalne do troch ako kazda z vas a aj ked mam alternativnu pracu, ale pracujem od dvoch rokov mladsieho dietata a urcite sa nenudim, taketo hadzanie vsetkych do jedneho vreca a pritom ani nemas ponatie o zivote "alternativcov", no ja ti neviem... Strasne predpojate 🤷

zorienka333
15. júl 2022

@lindusss2016 Prepac mi za rypnutie, ale to je aka "alternativna praca"? Ze ti platia v homeopatickych eurach, rozriedenych v carovnej vodicke?

My chapeme, ze NIE VSETKY alternativne matky sa spravaju asocialne ako autorka, ja dokonca ako laborantka prekusnem aj to, ze bez akehokolvek vzdelania z okna vyhadzuju fakty, a zapodievaju sa skodlivymi alt-metodami, ktore zabijaju ludi. Naucila som sa s tym zit a tychto ludi uz neodsudzujem, ale @kate211 hovori o trende ktory tu vznika, ktory si vsimam aj ja.

kate211
15. júl 2022

@zorienka333 Autorka ma velmi daleko od kategorie zien, ktore maju dve prace, aby mali aku taku uroven. Autorka bude spadat do uplne inej kategorie zien - z vlastnym zivotnym stylom, s vlastnym rozumom, ktory je ten najspravnejsi a s vlastnymi (najspravnejsimi) "konickami", ktore by jej mal komenzovat kde kto (jej ex, jeho nova zena, stat). A vsetci ostatni su hlupi, pretoze nevedia, ze sa da zit aj inak - tak ako zije autorka. Nepomozes nijak.

klivus
15. júl 2022

Ja som v pozícii druhej manželky, prvá môjho muža naháňa, lebo chce vyššie výživné, vidí nové auto atď,ale je to moje auto, moje peniaze, takže na súde pohorela ako sviečka....presne tým sa chcela oháňať, že rovnaká úroveň....to má na škôlkara, ich syna, slušne výživné a aj slušne zarába a má znášať polku nákladov, ktoré dieťa reálne potrebuje

lindusss2016
15. júl 2022

@zorienka333 nie, platia mi praobycajnymi eurami alebo bartrom - som lektorka jogy na plny uvazok, myslela som tym, ze nemam klasicku pracu 8 hodin niekde. Neviem, ake alternativne metody mas na mysli ty 🤷 pre mna je zdrava vyvazena strava najma to, co si sama vypestujem, popripade co kupim lokalne od susedov, znamych a pod. Moje deti dostavaju aj lepok, aj laktozu, ba dokonca aj cukor 🤷 ale travia vela casu vonku, pohybom, s mobilmi sa nehraju a dufam, ze sa mi toto nastavenie podari co najdlhsie udrzat.

zorienka333
15. júl 2022

@lindusss2016 Na plny uvazok, ale nerobis 8 hodin denne. To mi nejako nevychadza, prepac 😂

Ale sak v pohode jezis, pestuj si. Podla vlastnej definicie svojho zivota tu vobec neriesime teba.

kate211
15. júl 2022

@lindusss2016 A pozadovala si niekedy, aby ti tento zivot financoval tvoj ex, jeho nova zena alebo tvoj chlap, ak by s tym sam nesuhlasil? Pokial nie, je tvoja vec ako zijes, ako vychovavas deti, nema to co koho zaujimat, sudy a stat neobtazujes.

heidy222
15. júl 2022

@selenka7 😁 Este doplnim k tomu jednu hlasku: autorka prehana Ako ceresne s mliekom 🤭

selenka7
15. júl 2022
lindusss2016
15. júl 2022

@zorienka333 Pardon, moja chyba "na plny uvazok" malo to byt v uvodzovkach 😁 samozrejme som szco, nie zamestanec nejakeho studia. Ako mne je jasne, ze neriesite mna, to som tym ani nechcela povedat, skor som chcela naznacit, ze autorka sa rozhodne nesprava ako alternativna matka. Mozno zakazuje mlieko a pod, ale to z nej alternativnu nerobi. Naopak, ak by bola, urcite by nrmala k majetkom taky postoj, ako ma 🤷
A mimo temu, mna fakt zaujima, ako zivot ohrozujuce alt-metody siria ludia inak zmyslajuci 🤷

zuzanockamt
15. júl 2022

Autorka: Som sa pri obede pobavila 😂😂😂. Áno, BSM zahŕňa aj spoločné peniaze a jej peniaze patria aj jemu, v rámci manželstva a pri delení v prípade rozvodu. Ale nie pri vyplácaní výživného pre tvoje dieťa. Ona s ním fakt nič nemá. Staraj sa sama s otcom dieťaťa.

draik
15. júl 2022

Keďže som tu bol oslovený, tak si autorke nesmelo dovolím poradiť, aby ubrala zo svojej frustrácie a úplne zabudla na svoj výklad toho, kto a v akom rozsahu by ju mal živiť. Príjem novej manželky otca Vášho spoločného dieťaťa sa zohľadnuje len do miery, ktorá je potrebná na posúdenie nevyhnutných výdavkov povinného otca, ako napríklad náklady na bývanie a pod. Tým, že tieto náklady platia dvaja, tak otec platiaci výživné ich má nižšie. Príjem jeho novej manželky však nijakým spôsobom nevstupuje do výpočtu výživného a už vôbec sa neporovnáva príjem domácnosti povinného rodiča a príjem domácnosti rodiča s osobnou starostlivosťou o dieťa.