Žiadosť o milosť prezidentky pred výkonom trestu
Zdravim chcela som sa spytat aka je sanca ze mi bude udelena ziadost o milost .. som mlada slobodna matka, snazim sa si dat zivot do poriadku aj s malou.. naozaj sa snazim chodim z prace do prace, snazim sa malej venovat najviac ako sa da.. jednoduche to nieje.. ked som bola zamilovana som bola blba a naivna jazdila som bez vodicskeho preukazu a 3x ma moj byvali udal tak som mala podmienku.. pocas podmienky sme sa pochytili a nakoniec ma udal za napadnutie a vytrznictvo takze mi prislo ze som sa neosvedcila v podmienke a mam vykonat trest osnatia slobody na 6 mesiacov.. otec malej sa k nej vobec nehlasi, nechce ju, chce sa jej vzdat .. s mojou rodinou to tiez zrovna neieje v poriadku .. nsom si vedoma svojich chyb al viem ze by som zato mala pykat ale malu naozaj nemam komu dat a mam to tazke .. naozaj som svoj zivot zmenila a snazim sa ho viest najlepsie ako viem a chcem byt malej dcerke vzorom .. prosim vas mviem ze som to nemala robit opakovane, len som si to vtedy neuvedomovala.. myslite ze je tam sanca nejaka ze mi bude udelena milost ? .. ked pojdem do vykonu trestu stratim vsetko a nebudem mat kam ist s malou a prodem aj o prace a byvanie
@elenka.k Spamataj sa. Len tolko ti k tomu napisem.
Mame organy cinne v trestnom konani, ktore si robia svoju pracu, verim, ze spravne. Mame sudy, ktore poslali autorku do vykonu trestu, verim ze opravnene. Ale mame aj ustavu a zakony, v ramci ktorych ma pravo o milost poziadat. Nech to skusi, a uvidi ako sa prezidentka rozhodne.
Na kiu Mariu tu zenske vypisuju tliachanice, ako urcite klame, ako nemala byt mlada a sprosta, ako hento a toto? Hotove harpye. Vsak prezidentka ma tim poradcov, cez ktorych to pojde, oni to posudia. A co sem splietas vraha tych dvoch na Zamockej, to fakt netusim. Vrah je mrtvy, trestne stihanie zastavene. Nechapem fakt.
@drahomirrra veď nech si podá, nie každý má svedomie. .... vôbec si ma nepochopila ....
Hej, mrtvý je ten sráč nemal ani toľko toho v sebe, aby za to pykal, radšej sa zastrelil, ako XY psychopatov
@isabella15 mam dve deti. A ak vnimas atributy dokonalosti takto biedne, tak potom sme dokonale vsetky do jednej.
Ja narozdiel od autorky soferujem s vodicakom, nebijem sa s muzom, dodrziavam zakony a deti chodia riadne do skolky. Neodkladam si ich v kancli na stol alebo niekam do zakladača. Deti do prace nepatria.
Ona nech si ide odsediet svojich 6 mesiacov a potom si moze davat zivot dohromady. A je mi jedno, ze si niekto mysli, ze je to nefer. Zivot nieje vzdy fer. Znasat dosledky svojho konania musi kazdy zodpovedny svojpravny clovek.
Ked nedokazes zniest pragmaticku odpoved vo fore tak to necitaj.
Bože, aké ste hnusné, ženy, nikoho nezrazila, jazdila zodpovednejšie než možno niekto s vodičákom, udal ju ex, potom, čo sa bránila a za to má ísť do basy? V tomto štáte, kde vrahovia behajú po slobode? Jasné, že to skús, šanca určite je, napíš do prezidentskej kancelárie mail alebo aj na FB jej napíš, kedy tam máš nastúpiť? Dovtedy sa to k nej musí dostať.
Kedze poznam len tvoju verziu, neviem, nakolko je pravdiva, ci si realitu neprikraslujes... Len chcem podotknut, Kto nema osobnu skusenost so slovenskou policiou a sudmi, tazko si predstavi, ako chaoticky to tu NEfunguje. Vsetko je o peniazoch. Priplat si a aj skutok sa da nadkvalifikovat, alebo paragraf poprekrucat... To nie je len o dedeckovi, zakony su tak pisane, aby sa dali poohybat.. Povacsine. Nase sudy nemaju so spravodlivostou vela spolocne.
@solange7 máš deti? Ak áno, ľúbiš ich? Si absolútne dokonalá a nikdy v živote si neurobila žiadnu blbosť? Super .... no možno niekto iný, kto o tebe a tvojom živote nič nevie ti povie, že by tvojim deťom bolo lepšie u cudzích ľudí v profi rodine ... Kedy konečne prestaneme súdiť iných? 🤔😢
@oneinamillion prepáč ale kde sa ja jej vysmievam? Ja som len reagovala na to, čo napísala autorka. Ze mi fakt rozum neberie, že niekto, kto sa učí jazdiť na dvore a "dostal dovolenie od partnera" má gule na to, sadnúť za volant a šoférovať v premávke.
Bola by som ja tá zlá a autorka za chudinku ktorú treba polutovať aj keby spôsobí nehodu, niekoho zraní alebo zabije?
A ja s na dokonalú matku, ženu bez chýb určite nepovažujem, len viem, že sú v spoločnosti nastavene určite pravidlá /zákony ktoré musím dodržiavať a za ich porušenie mi hrozí trest, tak ako autorke
@sis492019 och no popravde si si teda narobila veľmi veľa problém, ale z hľadiska matky, ti to veľmi prajem...nech dieťa má matku, ktorá sa stará, čo by s ňou bolo za 6 mesiacov? Nie je to dlhá doba, možno by prezidentka vyhovela.. Skus šťastie.. Ak si naozaj nemala drogy, alkohol... Vidíš tu niektorí jazdia pod vplyvom, zabijú ľudí a odídu si na slobodu... Ty si nikomu neublížila, ako sa hovoei: mladosť, pochabost.. Urobila si chybu, ale máš dcéru, makáš a snažíš sa ju uživiť, zabezpečiť.. . Takže držím palce 👍😊
@danko74 ved pise, ze nevie kam da na pol roka dieta. Profi rodina sa o nho za ten cas postara ked ma problem ho dat k babke. Vies kolko takychto zien sedi vo vazbe alebo vo vykone trestu? Ak jej milost prezidentka udeli, dobre pre nu. Ak nie, tak pol roka to bude musiet vydrzat. Ina moznost nieje. Nic viac nic menej. To je normalna odpoved.
Ano, mam dve deti ak ta to uspokoji. (mimochodom na tuto otazku som alergicka) Na hrane zakona sa vedome nepohybujem takze v tomto som ok.
@danko74 súdiť iných neprestaneme nikdy, pretože sme ľudia a ľudia hodnotia iných práve podľa ich činov (nie rečí). Chyby robíme všetci ale do výkonu trestu sa nedostala pred narodením dieťaťa, dieťa má 11 mesiacov, takže minimálne už počas tehotenstva musela vykonať trestný čin. A ak viem, že mám/budem mať dieťa, tak nikdy nesadnem za volant tak, aby som bola trestne stíhaná vzhľadom na to, že nemám vodičské oprávnenie (už keď na samej sebe jej nezáležalo natoľko, aby sa toho nedopustila). A dupľom nie vtedy, ak na mňa človek, ktorému mám šoférovať auto opakovane podal trestné oznámenie. Správala sa ľahostajne a práve pre to, že niekto má deti, tak sa na toto pozerá pomedzi prsty, takže otázka či daná má vôbec deti je totálne drzá a odveci. Či svoje dieťa niekto ľúbi by mala byť skôr otázka smerovaná na autorku a nie na človeka, ktorému sa nepáči jej chovanie a ohrozenie svojho vlastného dieťaťa. Myslím, že jej tu všetci prajeme, aby od prezidentky dostala ďalšiu šancu ale nikto tomu nedáva veľkú a ani len malú úspešnosť, svoje šance už vyčerpala. Jej osud už nie je v jej rukách a vybrala si to sama, aj emotionálne reakcie od iných sú na mieste.
Ak je všetko tak, ako si tu popísala, tak by som hneď utekala do centra právnej pomoci. Čisto laicky, nemyslim si, že sa prezidentka, stihne takým trestom zapodievat, ale okolnosti, ktoré tu licis, du veľmi zvláštne. Ak je to napriek tomu tak, patrí to určite do rúk právnika. Nie takého, ktorý nie je schopný skoncipovat žiadosť. Pokiaľ si mala právnika, ani jemu nebola doručovana pošta? Nejako sa v tom nevyznám.
presla som 3 strany diskusie, na viac nemam ... ale moralistky z MK nesklamali :D ako keby ste vy nikdy neurobili pi€ovinu v puberte :D kto je bez viny nech hodí kamenom ... kazda sa tu hrate na dokonale a pritom realitu nepriznate ani keby traktory z neba padali - uz je to na MK narodný šport
Pre autorku skus to a uvidis , no moc sanci tomu nedavam kedze si spamatala az teraz .
@jenny257 v puberte😮😮😮?čítala si to vôbec?o čom to rozprávaš....jedna sa o dospelú ženu nie o puberatckubco TRIKRAT urobila tu istú volovinu🙈
@veronicka88 teraz ma 22 a predstav si niekto ma tu pubertu dlho :D
@jenny257 aha no ok ako myslis
@veronicka88 urobila som to v roku 2018 zial nie vsetko sa riesi hned do par dni a sudy maju čas
@sis492019
Kašli na to, nemá to význam to ľuďom vysvetľovať. To len leješ olej do ohňa pre tých, ktorí majú energiu sa tu neustále hádať a ísť si svoje. Už si napísala tú žiadosť? Radšej popros niekoho, kto ti ju prekontroluje a nemrhaj tu zvytocne písmenkami na ľudí, ktorí za to vôbec nestoja 😉
@cocolino234 v diskusii napísala, že podmienku dostala predtým ako mala dieťa a vzhľadom na to, akou rýchlosťou u nás súdy súdia, tak nemám dôvod tomu neveriť, že to bolo ešte predtým.
Je zjavné, že dieťa jej "napravilo" hodnoty a snaží sa. Podľa mňa je ideálnou kandidátkou na alternatívny trest odňatia slobody predovšetkým preto, že je zjavne jediná, kto prejavuje lásku a starostlivosť o dieťa a ak ich v tak rannom veku od seba oddelia, i keď len na 6 mesiacov, spôsobí to tomu dieťatku traumu a z môjho pohľadu by tak dieťa trpelo za chyby rodiča z minulosti. A to mi teda nepríde správne.
@sis492019 Ako to dopadlo? Poslala si tu žiadosť?
@oblecenie99 ano ziadost som poslala aj emailom a aj postou tak cakam na nejake vyjadrenie 🙂 dakujem za ludi co ma hned neodsudili som rada ze sa taky este medzi nami najdu 🙏 prosim budme k sebe viac ludsky..
Dak vedieť ako to dopadlo, držím palce 😉

@drahomirrra hej ... ospravedlňuj kľudne aj toho psychopata, čo postrieľal tých dvoch.... by som bola zvedavá, ako by si sa k tomu starala keby sa Ťa nejako dotýkala situácia.
Prečo niekto vie dodržiavať pravidlá a niekto - iný nemusí a už nás odsudzuješ.