Zmena miesta pobytu matky s dieťaťom po rozchode
Ahojte, prosim vas aky je postup, ked sa rodicia dietata (nie su manzelia) rozijdu, dieta ma nastupit na ZS. Doteraz zili v partnerovom dome, odkedy sa dieta narodilo. Ale matka s dietatom ma trvaly pobyt na adrese matkinho bytu, co je 200 km od terajsieho bydliska. Tam ma teda dieta aj spadovu skolu. Matka sa chce s dietatom vratit do svojho bytu a zapisat tam syna do skoly. Otec s tym nesuhlasi. Musi ho matka vobec ziadat o suhlas, pokial maju trvaly pobyt niekde inde? Alebo tam nejak vstupuju do hry LEGISLATIVNE prava otca nesuhlasit? Prosim iba o reakcie zo zivota, alebo pravne znalosti. Osobne nazory si neprosim. Dakujem
Trvalý pobyt má čisto administratívny charakter
Predpokladám že dieťa nemáš zverene do osobnej strostlivosti, čiže ÁNO do hry vstupujú legislatívne práva otca
Otec ostáva zákonným zástupcom dieťaťa, ak nie je súdom zbavený rodičovských práv. tzn. že je potrebný aj jeho súhlas a školy ho vyžaduj - je jedno či je spádová alebo nie
Ano, potrebujes suhlas otca. Ak nesuhlasi, treba to cim skor riesit sudne... bez toho ti dieta nevezmu

Áno potrebuješ súhlas otca, či s presťahovaním alebo s výberom školy. Ak máš ale deti výlučne vo svojej starostlivosti súhlas nepotrebuješ . Moja osobná skúsenosť.