icon

Zmena priezviska

mirik33
16. mar 2014

Ahojte, uz mesiac som stastne, nestastne rozvedena... je to psycho a striedanie sa nalad, ale myslim, ze zo dna na den lepsie🙂 Momentalne mam dilemu, ci sa vratit k mojmu dievcenskemu priezvisku. Mam 5 rocneho syna, koli ktoremu som si chcela nechat rovnake meno, ale moj ex ma tak neskutocne vytaca, ponizuje a depta ze by som najradsej spalila vsetky mosty... Mate s tym skusenost? Je to prilis komplikovane?

sissmiss
16. mar 2014

@mirik33 ty si do urcitej doby od rozvodu (tusim 3m) mozes zmenit meno bezplatne a komplikovane to nie je. Malemu meno bez suhlasu exa zmenit nemozes ( ak je to jeho otec a je zapisany v rl)

luba28
16. mar 2014

@mirik33 mozes zmenit aj malemu aj bez ex suhlasu,len vtedy potrebujes suhlas sudu,...on potom v rodnom liste ostane ako otec,len priezvisko maleho bude po tebe,....

sissmiss
16. mar 2014

@luba28 suhlas sudu? Da sa to cez sud riesit, nie suhlas sudu, ale rozhodnutie, teda by to musela dat na sud a ak su padne dovody tak sud moze rozhodnut, ale ak otec plati vyzivne, s dietatom sa stretava, ona nie je vydata a nema druhe dieta s inym priezviskom tak neviem ci sud rozhodne o zmene priezviska dietata

luba28
16. mar 2014

@sissmiss vola sa to udelenie suhlasu sudu k zmene priezviska maloleteho,...ale skusit moze,.....

zalka
16. mar 2014

@luba28 hej skúsiť môže, šance moc nemá ... @mirik33 a to, že budeš mať iné priezvisko neznamená, že bývalý ťa bude vytáčať menej ...

andreadca
16. mar 2014

...ja som tiež menila priezvisko po rozvode a deti ostali po otcovi, je pravda, že boli staršie ako tvoj drobec, ale zmenila by som ho aj keby boli mladší...asi by som nezniesla nosiť meno chlapa, ktorý si to absolútne nezaslúži /tiež mi pekne "osladil" život počas rozvodu a zbabelo použil deti ako zbraň/....a myslím si, že dnes už to nie je také ojedinelé, keď sa pomaly každý v rodine volá inak...možno by Ťa pobavila naša schránka...bývame v dome štyria a na menovkách máme tri rozličné priezviská 🙂

lucianelly
16. mar 2014

žienky tento súd mám za sebou, súdili sme sa pred dvomi týždnami
, momentalne je to v takom procese, že sa odvolal, súd rozhodol že dáva súhlas za otca na zmenu ale on sa odvolala, a ak nie sú riadne dovody tak si nepomožete

aurora_k
Autor odpoveď zmazal