icon

Zrušenie poistky a žaloba od exmanžela.

marie441
1. aug 2019

Ahojte Potrebujem radu.Syn mal poistku ktoru som mu ja založila a vtedy este manzel mal trvaly prikaz aby sa platila a twraz ked zistil ze som ju zrusila podal na mna trestne oznamenie lebo je nenažrany pes.Moze mi to dat sud mu to zaplatit?

Strana
z2
hettinka
1. aug 2019

@marie441 prečo si ju zrušila, keď on ju platil?

kittykat22
1. aug 2019

@marie441 a o aku poistku ide? O zivotnu alebo urazovu? A je z nej nejaka vyplata? Nepodal tvoj ex na teba trestne oznamenie preto, lebo on platil roky poistku a ty z nej chces vyplatit?

marie441
autor
1. aug 2019

Musela som lebo som.bola na dohode a kef som sa normalne zamestnana sudkyna mu uznals vysdie vyzivne spatne 3mesiav a za pol to bola sle 1000 inak žiadal.o moju väzbu.prosim nesudte nepoznate ho

renab
1. aug 2019

@marie441 a syn je v jeho starostlivosti?

marie441
autor
1. aug 2019

@renab ano

renab
1. aug 2019

@marie441 tak potom nerozumiem, preco si ju zrusila. Platil ju on, syn je u neho. Viem, ze si ju ty zalozila, ale bola v prospech syna... Ja teda moc za detske poistky nie som, lebo je to strata penazi...
Neviem, ci uspeje s trestnym oznamenim, ale ked to bolo pre syna, nemohla by si mu peniaze, ak ti nejake dali, vratit?

11mirka22
1. aug 2019

@marie441 mimo vašich vzťahov, ty si poistnik, ktorý uzatvoril poistenie (zmluvu s poisťovňou), čiže môžeš poistku aj zrušiť a poisťovňa vyplatí poistné plnenie, alebo rezervu zo šetrenia iba tebe. Je len na tvojej dobrej vôli, či poistenému (čiže dieťaťu) poistné plnie dáš alebo nie. Co sa týka nároku tvojho manžela, môže vymáhať peniaze ktoré do poistenia vložil len ak mu bolo súdom určené, že má poistné platiť (v prospech dieťaťa) ako súčasť vyzivovacej povinnosti. Inak on nevie preukázať oprávnenosť nároku, čiže to, že neplatil dobrovoľne.

draik
1. aug 2019

@11mirka22
Hrubo sa mýlite, ak je poisteným dieťa. Nehovoriac o bezdôvodnom obohatení

11mirka22
1. aug 2019

@draik tak neviem teda v com sa mýlim, lebo ja môžem "dat poistiť" hocikoho a poistné plnenie patrí mne ako poistnikovi. Bezdôvodné obohatenie nepopieram v tomto prípade, ale tu je už dôkazne bremeno na otcovi.

stela01
2. aug 2019

@11mirka22
@draik dobre hovorí

Neviem kto tu je nenažraní v tomto prípade

Ex platil, pani zrušila on je nenažraní ?
A bolo to poistenie na dieťa .

Tento istý prípad mám aj ja

Spoločne 50-50 platíme synovi poistenie , ja zruším peniaze sú moje ?!

sissy27
2. aug 2019

@marie441 ak poistku platil (ex)manžel tak už len z morálneho hľadiska si nemala právo tú poistku zrušiť a peniaze si nechať.

mogaa
2. aug 2019

@marie441 odpoveď na tvoju otázku, či ti súd môže nariadiť vrátenie peňazí za poistku je - že môže. Jednak poistka bola na tvoje dieťa ktoré má ex v starostlivosti a jednak stačí ak preukáže že väčšinu platil on(takže ak to dá na súd minimálne poistné čo preukáže že platil on budeš musieť vrátiť)

veronikaszabova
2. aug 2019

@marie441 z moralneho hladiska si na tie € nemala narok - neplatila si poistku, dieta nemas ani zverene do osobnej starostlivosti.
Aky si mala vobec dovod zrusit synovi poistku?

elaela23
2. aug 2019

Tak si poloz otazku,co by si robila ak by to bolo naopak.ty platis v podstate aj sporis .pre dieta a on to vyberie. Hmmm aku mas odpoved?

podkovickaa
2. aug 2019

Akoze okradnut vlastne dieta hmm,ale este aj nazvat byvaleho ,ktory sa stara o syna a setri mu nenazrancom ,tak uz je ina kava.
Sa nedivim,ze syna ma on ☹

kittykat22
2. aug 2019

@marie441 ako prepac, ale pises ze ex je nenazrany pes, a ty zrusis synovu poistku - ktoru platil exmanzel, a peniaze si si nechala. Pises aby sme ta nesudili, ale je zvlastne, ze otec dostal dieta do uplnej starostlivosti, ty neplatis vyzivne, a este zoberies peniaze ktore ti nepatria, a ktore si ani nenasetrila. A kde su peniaze z tej poistky? Predpokladam, ze si ich dostala ... Ak ich este mas, tak zavolaj ex ze mu vsetko das, aby zrusil trestne oznamenie. Mna by celkom zaujimal pohlad tvojho ex. K tvojej otazke - samozrejme trestne oznamenie je na mieste, kedze si ukradla peniaze ktore ti nepatria. Obrat sa na bezplatnu pravnu poradnu, kde ti poradia - a mozno by si mala vyhladat odbornu psychiatricku pomoc, lebo zjavne sa topis v problemoch, a robis skratove rozhodnutia ktore ta dostavaju na uplne dno. Mne pride ze si uplne stratena.

namornicka
2. aug 2019

Ty si zrusila tu poistku aby si mala na vyplatenie vyzivneho, ze?

marie441
autor
3. aug 2019

Dakujem zato ze Sudite a neviete.Muž ma roky psychicky tyral.po tom.co zacal podnikat peniaze ho zmenili.Nezniesol ze na materskej som.doma a on musi ist do prace.Podla neho som nic nerobila a deti sa zahraju cely den aj same 2,5r a 3mesačne.Občas som.si išla privyrobit aj ked sme nato neboli odkazany pre pokoj v rodine.Ale ked videl ze deti nema kto merkovať tak.pockal kym.pojdu do skolky co mi absolutne nepomahal okrem.zanesenia do školky prisiel.s prace a potreboval.oddychovať a jedina otazka ked prisiel s prace bola na dennom.poriadku.(Čo si robila cely den)!ked chlapci zacali chodit do školy nezaujimal sa o nich.Moji rodičia ma nikdy nepočuvali a nemala som.kam.ist .Aj ked som mu po rokoch povedala ze to nema zmysel ze my spolu len byvame nezijeme nechcel o tom.ani počuť.Nadavky urazky ponižovanie na dennom poriadku aj pred rodinou.Nevadilo mu občas ma aj oplul ze som Nula ze to čo zarobim.je nič .Uz ma aj.pod krk chytil kvoli peniazom .Musela som.zacať chodit psychologicke lebo som bola len doma vsetko bolo na mne zahrada kosenie vsetko deti žiadne ze ist von občas na kavu take za 10r neexistovalo ani Raz! Nemala som.na seba čas .Za 10r. som.dostala od neho jednu prvu aj poslednu kyticu k 10vyrociu svadby aj to za 12eur jajkal kolko.ho stala a povedal mi Tam ju maš vo vode.V praci som.mavala žaludocne vredy lebo som vedela co ma doma čaka.Nechutilo mi jest mabsla som.krče doktor povedal ze to su stresy.Nemohla som.ist ani k.sestre ktora mala vtedy tiez male deti lebo zavolal.mojim.rodicom.vraj som sa isla Ku...a decka dala sestre ze zavola policiu zee co som za mater.Bolo toho vela co som si vytrpela a preco som.od neho neodisla ? A Kam? Trpela som.to roky a raz ked deti boli u babky som prisla len kričall uz som.mala toho dost a odisla prec aby sa uvedomil .Uvedomil ale neskoro o rozvode ani počuť a ked som si niekoho nasla ale bola s nim iba na kave uz som bola neviem co.Ako.prepačte ale roky robit sluzku a byt iba handra kedy on potr Čo som Handra? Kamaratky zo mna spravili najh.matku kt si nasla niekoho a ked som odisla mama mi dala vsetko za vinu videla iba dom a peniaze nie ze ja tam trpim.doslova.Deti sa nato nemohli pozerať nechceli tam.byt chceli ist za otcom bolo mi.Hrozne pomys nato sa vratit .Uvedomil sa ako tak a dohod sme sa ze deti budu u neho a ja si najdem.byt pracu mama ma vyhodila lebo u nej byvala sestra ze sa tam ona nebude tlačit takze som par dni spala v aute bez penazi a sama.Ked som nasla pracu byt deti boli v skole a ex nemal.zaujem.deti zobrať a doniest mi.ich a byt s nim ked ja som.pracovala.Takze otazka na Vas .Čo by ste robili Vy .Mate pracu ale nema byt kto z detmi
.Matka vam.nepomôže ex tiez kamosky sa otocia chrbtom.Alebo budete z detmi ale nebudete mať s čoho žit.Dala som deti do starost ex lebo som nechcela aby skončili v decaku aby mi ich zobrali lebo mi ich nemal kto strazit ked som pracovala.Neskor ma prepustili co som.total zložilo kvoli detom a trvalo mi dlho najst normalnu pracu sby som mohla platit byt na deti .Mala som.havariu takze bez auta som nemala chodit ako za detmi popri brigade.Deti so mnou nechceli byvat nemalu tam kamaratov ja som.im asi nestacila.Mame pekny vztah ale bohuzial daju mi to asi vyžrat dufam ze to raz pochopia.Denne s tym musim.zit je mi nanic.Kupili sme si dom zadlzili aby mali vsetko ale nepomohlo.Mimochodom od rozbodu co je 3r som nebola na ziadnej dovolenke na vikende na chate nikde.Len same sudy vypočuvania dlhy.Dovolenku som.si šetrila pre deti ale zbytočne ex mi ich niekedy neda dokonca im pise z ich telef v ich mene čita spravy kaže im ma bloknuť zakazuje im.zdvihať ma telef odpisovat.Ked idem pre nich a nema vyzivne na ucte nepusti ich.Ma ich ako banku.Ked dal vyssie vyzivne po tom co som.si nasla normalnu pravu sudkyna mu uznala spätne 3mes dozadu vyssie a dlh som musela splatit lebo žiadal.moju väzbu na 5r vraj niesom dobra pre deti.Takze dakujem zato ze som naj matka.Rada by som keby si to vyskusate ake peklo mam aj teraz a musim.s tym.denne žit zee deti niesu so mnou.Pekny den

marie441
autor
3. aug 2019

Mimochodom.ex sa medzy časom.oženil.ženuška prestala pracovať.Vraj sa musi starat o mojich chlapcov co povedal na sude a to mali 10 a 13a dal vyssie vyzivne a pracuje sko živnostnik a vraj ma mesačne 600€ hlavne ze bol v lete na 10dni v Turecku a platil za 4ludi tyzden vTatrach a vo Welnese a este si šetri na byt kt chce prenajimat a ked detom nieco kupit uz zarabam.miliony hned da na vyssie vyzivne tak ja platim a on chudacik si uživa .takze tak

veronikaszabova
3. aug 2019

@marie441 tvoja situacia ale nie je dovodom na to, aby si zrusila poistku

elaela23
3. aug 2019

Tak si vezmi syniov k sebe a moze platit on tebe.a preco by nemohol ist na dovolenku.aj my chodime berieme aj deti mojho priatela,aj jeho ex si podava o zvysenie ze ked mame nato chodit po dovolenkach.a predstav si,ze sa da zohnat ubytovanie aj od znamich a neplatime nic,len cestu a co minieme.tak aj tboj ex mozno tak chodi.

stela01
3. aug 2019

@marie441 nik by tá tu nesúdil
Napisala si B bez A

majkeel
3. aug 2019

Cele je to chaoticke, co pises.
Mali by ste mat sudnu upravu styku, tak Ti ex nemoze len tak zakazat zobrat deti na dovolenku ani zakazat sa s nimi stykat sa, pisat.
Hm, matka Ta vyhodila z bytu a nechala Ta radsej spat v aute, sud nezvycajne pridelil deti exmanzelovi. Nemas na dovolenky a zavidis vlastnym detom, ze boli v Turecku. Teraz povazujes za normalne obrat deti o poistku, ktoru im platil tvoj ex.
Bud mas v zivote proste neskutocnu smolu, alebo iba robis v zivote jedno zle rozhodnutie za druhym. Chcelo by to spravit analyzu vlastnych rozhodnuti, povedz niekomu nestrannemu normalnemu znamemu, co Ta pozna, nech Ti povie, co si o tom vsetkom mysli a skusit zacat robit veci konecne dobre. Porad sa vzdy s niekym rozumnym, kym nieco urobis. Uzavri kapitolu ex, ze ten clovek Ta uz viac nezaujima, nechaj z celej knihy otvorenu iba kapitolu deti. Hladaj chybu svojich rozhodnoti v sebe a nie v inych, prestan sa porovnavat s inymi, co a ako sa maju, kde boli ... Postav sa na vlastne nohy.

11mirka22
3. aug 2019

@majkeel vyzerá to, podľa toho čo popísala, že ju vzťah s manželom úplne zničil, celé roky počúvala aká je neschopná. Tak je neschopná, nevie, nedokáže pomôcť sama sebe, zašlo to až tak ďaleko, že prišla o svoje deti. Dovolím si tvrdiť, že jej bývalý manžel sa presne o toto snažil, zničiť ju. Súdim to na základe toho, že napr jej vyčítal keď bola na materskej s deťmi, že nezaraba, a súčasná jeho manželka ani na materskej nie je, ale zarábať nemusí (inak myslím že nová žena dopadne rovnako ako stará). Normálny muž, by toto nerobil, že nedám ti na víkend deti, lebo si im ešte neposlala výživné a podobne. On ale vie, že ona je na tom financne zle a preto aj to zvyšovanie výživného a vydieranie a trestné oznámenia za poistku a podobne. Ty alebo ja by sme sa mu dokázali postaviť, lebo sme schopnejsi, sebavedomejsi, ona je po rokoch psychického nátlaku na dne, bez akejkoľvek podpory okolia. Neobhajujem ju, iba konštatujem.

11mirka22
3. aug 2019

@marie441 pracuješ? Uzavri dieťaťu novú poistku s rovnakým plnením a vyššími mesačnými vkladmi. A plat ju ty. Ak by to tvoj bývalí dohnal až na súd, môžeš argumentovať, že ťa k zrušeniu dohnala výnimočne ťažká životná situácia, peňažné plnenie aj tak išlo na výživné deťom (neminula si to pre seba) a dieťa má novú poistku, takže peniaze ktoré má raz v dospelosti dostať aj dostane. Neviem ti inak poradiť. Len sa už vzchop, keďže nemáš deti pri sebe, skús viac zarobiť a vyhrabať sa zo starých problémov.

namornicka
3. aug 2019

Ja som to pochopila tak, ze deti sa rozhodli zit s ocom. Poznam v okoli viac takychto pripadov, dieta v skolskom veku radsej ostane tam kde ma zazemie a kamosov.

hana95
3. aug 2019

@majkeel na.vlastnych nohach som a deti nic nezavydim.dobrajem im

hana95
3. aug 2019

Nikomu nic nezavydim na slivenske pomery slusne zarobim a detom dam.kupim.On ma zivnost a dava si Dosť bokom a ako prepacte ziadat 350 ked zarobim 350 a on ti ma za pol dňa na Čierno!!a este klamať na sude ze zaraba 600 a deti zjedia tyzdenne 300eur ze svadbu mu platila mama kt zaraba na 4h 200€ a dovolenku? Tu je nespravodliv na sudoch
On tie peniaze potr pre seba aby si nemusel.miňat svoje odložene ja nikoho neokradam.Potrebovala som zapl vyzivne aby som videla Deti neviete to pichipit ked vy ich mate doma aky to je Pocit ktory Vas denne zožiera pocit bezmocnosti
.

11mirka22
3. aug 2019

@hana95 nereaguj na komentáre, v ktorých ťa súdia. Precitaj si moje komentáre... Nič protizákonné si Nespravila, a poradila som ti aj ako z toho von. Trestné oznámenie nebude úspešne, lebo poistku si uzatvárala ty. Bezdôvodné obohatenie je možné, ale z toho sa môžeš vyvliect, precitaj si moje komentáre.

draik
4. aug 2019

@hana95
Vo všeobecnosti nemôžte argumentovať, že zarobíte málo, ak nemáte objektívne dôvody k nízkemu zárobku. Ak by to bolo naopak, každý by Vám tu správne radil, že máte zotrvať na svojich nárokoch a že povinný si má nájsť lepšiu prácu.

Strana
z2