Zvažujeme rozvod
Ahojte, zaujima ma vas nazor. S muzom zvazujeme rozvod, konflikty, urazky, hadky, nedovera, nevieme spolu komunikovat o problemoch..navrhla som uz viackrat poradnu, muz nechce...taha sa to uz roky. Po hadke sa muz so mnou nerozprava aj tyzden, dva. Mna to nici psychicky. Co by bolo v pripade rozvodu,?mame 2 male deti, byvame v dome, brali sme spolu hypo, dom je pisany na oboch. Ani jeden z nas nema kam ist. Pozemok kupil muz za slobodna, dom je kvoli hypo pisany na oboch, no splaca ho on. Ja som bola 5 rokov doma (md, rd). Ja po ludskej stranke nemam narok na tento dom, berem ze je jeho, nechcela by som tu zostat. No v pripade rozvodu,ma bude musiet vyplatit? Ma zmysel sa rozviest a byvat spolu? Podla mna je to blbost. No byvame na dedine, deti tu chodia do skolky, svokra mi pomaha, chodi po nich, ked sa odstahujem do mesta nema mi kto pomoct. Kvoli praci nestiham skolku. Muz skace, ze preco by deti nemohli ostat byvat s nim, ze preco by mali byvat so mnou. Moze mi ich sud zobrat zato ze nemam s nimi kam ist?? K rodicom sa neda. Ci pockat, kym vyrastu a budu samostatnejsie? Pre tieto hadky sa odsudzujeme, odmietam sex, uz nemam ani chut na to. Len sa to nabaluje, pri kazdej hadke mi vykrici aj to, co sa stalo pred pol rokom. Ako otec funguje, stara sa o deti. No ako manzelia uz moc nefungujeme. Netravime cas osamote, nema kto deti zabavit.
pred 3/4 rokom.. ako otec je dobry, no ako manzeliamoc ne
Ty nemas z ludskeho hladiska narok na hmotny majetok nadobudnuty v manzelstve teda mam to chapat tak ze on nema z ludskeho hkadiska narok na stretavanie sa s detmi lebo o tie si sa starala ty... Prepac ze to poviem priamo ale preber sa pozbieraj svoju hrdost nakopni sebavedomie a ak sa chces rozvadzat urob tak a bud spravodliva k manzelovi aj sebe. Presla som tym tiez exmanzel mal pocit ze vsetko je jeho.. Ja som nebola ostrazita a tak ma pripravil o vsetky uspory z manzelstva. Po rozvode budes s detmi sama a ver mi zide sa ti kazda korunka 😊
Neprenasa si tvoj manzel nedoriesene veci z prveho vztahu do sucasneho manzelstva?
Ved by mu malo zalezat ako sa vyvija toto manzelstvo po skusenosti.....vo vyzname lepsie vediet povedat svoje ocakavania, urcite nemal ruzove okuliare ako pri prvom vybere....deti a starostlivost o deti da zabrat v kazdom manzelstve.
Necitala som komenty...takze ja to nevidim tak zle lebo pracujes tak mas prijem. Najprv by som si zistila ci mi vezmu deti do novej školy/ škôlky v meste kde mam pracu. Hoci nie hned ale povedzme od nového roka, od semptembra... Dat si nejaký casovy horizont. Ked by vzali, hladat podnajom. To ze koľko ti ostane po vyplateni, to si este pripocitaj alimenty. Su aj horsie na tom zle zeny a vedia odísť. Este som zabudla, robit si finančnu rezervu po troche odkladat bokom kazde euro.
No neviem, ak muž nechce vyťahovať veci pred terapeutom na ženu, tak asi aj zakladateľka dačo pokafrala..... Navyše, keď odmieta sex, vzťah nebude fungovať. Ja Radim ísť zakladatelke aj samej do poradne .... Možno jej to otvorí oči, kde robí chybu, možno naštartuje a nájde možnosť odísť.
Máte pravdu, keď idete za svojím srdcom a vediete svoj vlastný život. Vaše deti budú vždy vaše a nikto vám ich nevezme.
Bsw
ahoj, ako by som čítala svoj vlastný pribeh, len s malými výnimkami
problémy, hádky, obvinovanie, nepohoda,citove vydieranie a potom chci mat sex🙈😂..
Ako keby si o mne písala....
Ľudia sa nevedia rozprávať vo vzťahu on somár čuši keď je nasraty a ty máš nervy ze je ticho a nebaví sa... A takto máš ho rada? Miluješ ho? Reálne si predstav ze sa vedľa neho nezobudis ráno chyba ti? Alebo si šťastná keď si to predstavíš.. Ak máš v sebe kus lásky ja by som to nezatracovala nieje všetko sa len rozviesť.. Posad si ho a povedz mu ci nieje šanca aby ste to pilepili dáko.. Opýtaj sa ho to isté čo ja teraz teba a pozri sa mu do očí keď ti bude na to odpovedať.. Začať Treba rozhovorom.. A na rovinu sa pýtať veci.. Nijak inak to nejde MK ti nepomôže vy ste vo vzťahu.. Mate dve možnosti vieš aké
presne ako píše @ivca88 , pokiaľ tam nie je vážny problém, zapracujte na manželstve, skús zájsť ku psychologovi a uvidíš, možno si aj manžel uvedomí niektoré veci..

Skúste ešte po rozvode istý čas bývať v spoločnej domácnosti. Zažila som to isté ako dieťa, naši sa rozviedli a ešte nejaký rok z praktického hľadiska bývali v jednom byte. Každý mal svoju izbu. Spoločná bola len kuchyňa a kúpeľňa. Dokonca aj chladničku a smetný kôš mal každý svoj. Potom sme išli s mamou do podnájmu. Starší ide o chvíľu do školy, tak o 2 roky už môže aj sám chodiť zo školy, nájdi si byt blízko školy a môže aj sestru potom vyzdvihnúť.