Zverenie dieťaťa do opatery ešte pred pôrodom

helka35
3. feb 2018

Dobrý deň mamičky.Som už síce tretí krát tehotná (22.tt) no potrebujem radu od Vas.Moje dve deti 15 a 10 dostávajú od štátu náhradné výživné nakoľko ich "otec" nebol schopní platiť dobrovoľne.
Dostala som sa do fázy kedy môj vzťah (terajší) skončí rozchodom skôr ako moj pôrod.
Preto prosím o radu ako mám sformulovať návrh na zverenie do opatery dieťaťa ešte pred pôrodom ,návrh na výživné a návrh na príspevok pre slobodnú matku pri "zalahnuti" (pokiaľ to ešte existuje v našich zákonoch)
Ďakujem za odpovede.

janci05
3. feb 2018

Ahoj. Je to síce článok staršieho dáta, ale snáď trochu pomôže, samozrejme že si ho budeš musieť upraviť podľa seba a tvojich požiadaviek. Najlepšie by bolo, keby si sa obrátila priamo na advokáta.

http://www.epi.sk/vzor-zmluvy-a-pravneho-podani....

helka35
autor
3. feb 2018

@janci05 Ďakujem .

bleblu
3. feb 2018

Zverenie dietata a vyzivne na nenarodene dieta? Nemozes ziadat pred porodom az ked sa dieta narodi

helka35
autor
3. feb 2018

@bleblu Viem,že výživné sa nedá nárokovať pred pôrodom,no existuje už predporodna dohoda rodičov.Nie som v tomto smere laik,čo to už mám za sebou súdne pojednávania na náhradné výživné voči mojím starším deťom.Ale viem,že sa dá taká dohoda spísať,ibaže momentálne neviem ako sformulovať ten návrh,keďže naše zákony sa neustále menia.

janci05
3. feb 2018

@helka35 Za máličko.

maria1678
3. feb 2018

@helka35 vsak chod za právnikom, co robí rodinne pravo, ale sa opýtaj v skupine právne poradenstvo, možno tu niekto taký je