Zverenie dieťaťa do osobnej starostlivosti

sue5594
15. jún 2023

Ahojte chcela by som sa spytat alebo zistit ci bol niekdo v podobnej situacii a ako to dopadlo dakujem
Takze od priatela som odisla pred 2 mesiacmi momentalne podavam na sud papiere o zverenie dietat do osobnej starostlivosti urcenie vyzivneho a stretavanie sa maly ma 5 rokov z jeho otcom sa bohuzial dohodnut neda pretoze si maleho brava ako mu to vyhovuje kedze ma novu znamost. V kratkosti otec sa chce byt za striedavu starostlivost nevyhovuje mu ze maleho bude mat len cez vikendy a par dni v tyzdni pretoze cez vikendy ma plany s frajerkou a ja som na urcity cas striktne zakazala aby sa maly z jeho frajerkou stretaval pretoze maly sam to nechce a zle to nanho vplyva. Otec malemu nevari kupuje mu fastfood nerobi s nim ziadne aktivity ked je u neho max navstevy rodiny krcma a futbal. No napriek tomu sa ide byt za striedavu starostlivost problem je ze maly dost klame poslednu dobu zo strachu k otcovi . Ale zaroven je ovplivneny otcom pretoze si ho kupuje penazi na to ma dost . Bojim sa ze by mu sud tu striedavu starostlivost dal kedze sme v jednom meste a neverim ze povie pravdu na sude ako to v skutocnosti je. Chcela by som vediet ci mal niekto podobnu situaciu a ze ako to dopadlo nakoniec na sude . Dakujem za kazdu reakciu

luccija
15. jún 2023

@sue5594 ako mama Ti rozumiem, ale on má také isté práva ako ty.Aj, keď ho kŕmi fastfoodom

luccija
15. jún 2023

Aj, keď sa Ti nepaci trávenie voľného času, priateľka...striedavku mu môžu dať poznám deti čo sú od 3 r záleží od sudcu, koliznej, psychologicky posudkov..ty môžeš striktne zakázať a on nedodrží to je na jeho charaktere nikto mu nemôže zakázať mať ďalší vzťah

stefi_k
15. jún 2023

No ale striedavka nefunguje tak, ze tu mu to vyhovuje a tu nie, ta zahrnuje aj vikendy. Jeho frajerku neries, ries to ako ako bude zabezpeceme dieta, nehaj mu ho na tyzden na skusku nech si frajerka uvedomi, ze ma chlapa z dietatom o krore sa bude musit starat a zabezpecovat starostlivost.

dadis
15. jún 2023

Ak ma otec zaujem o striedavu a syn bude suhlasit, tak ta striedava bude, mozes sa aj na hlavu postavit. Rozumiem ti. Radsej ako neodkladne rieste teda rodicovsku dohodu - najdi si pravnika, dohodnite striedavu, zo zaciatku nie 50:50, ked je drobec maly a ked je otec dobre zabezpeceny, pokojne pytaj vyzivne v SOS. Lepsie ako proti tomu bojovat a dieta vystavovat konfliktu je k tomu pristupit aktivne, ide ti o dobro maleho, sud rad vidi taketo mamy. Neboj sa, ked bude mat na starosti maleho 24/7, tak fastfoody nebudu 😆😆

luccija
15. jún 2023

@dadis presne tak, alebo ani nepríde k striedavke pred rozvodom, rozchodom su všetci hrdinovia.

@sue5594 hlavne neminaj svoju energiu na to, že sa budete hádať, vydierať moja kamarátka sa rozvádzala s 3 deťmi po 14 r manželstva povedala, že aj by mohla vrátiť čas už by sa nenicila tým, že ako sa môže tak ex správať k deťom,prečo im dobre nenavari tiež žili štýlom mekac, pagáč, malinovka a ona si vždy na stravu potrpela.Ex sa nechcel s deťmi cez víkend učiť, prečo ich nezoberie von, ale hrajú doma hry.Az, keď jej z toho skoro preplo psychologicka jej povedala,že sa musí odosobniť je to jeho víkend a, keď budú celý deň v pyžame a jesť chleba vo vajci je to ich vec.
Nedá sa mať všetko pod palcom

horty99
15. jún 2023

@sue5594 u mňa po odchode od ex - dieťa malo 2 a pol roka - bolo niečo podobné . Nechcela som striedavku. Cez 2 roky súdov a striedavka nám bola tak či onak nariadená. Keby môžem vrátiť čas - nezopakujem to a podpíšem dohodu na začiatku. Tiež som si myslela že mu ide iba o to nasr....ma. Aj po rozhodnutí sa stará rovnako a ja som prišla na to že striedavka je vlastne asi to najlepšie pre naše dieťa. Nemáš pod kontrolou nič - školka chodila tam kde chcel , trvalý pobyt detto ale pravdepodobne nič iné u nas nie je možné. Zarobím viac ako on - takže na výživne zabudni - zarobím cca o 50 až 100% viac ako on a výživné nám neurčili. Striedavka nie je nič pre 50% modrého koníka kde si myslia že dieťa musí mať 100% pod kontrolou - a jediné čo ich zaujíma je výživné. Nie je to ľahké - ale pre dieťa to má viac výhod ako nevýhod.
Nech si to skúsi nie deň nie víkend ale celý týždeň. Ak uspeje - buď rada ak nie - sám možno zmení názor na striedavku. Najhoršie čo pre dieťa je a bude ak sa budete naťahovať. Ak skutočne striedavku chce daj mu dieťa na celý týždeň. Zvládlo to moje dieťa - ako 2 a pol ročné - zvládne to každé - prirodzene ak ho k tomu budeš viesť....nezvládajú to rodičia - odlúčenie a nie deti.

hopamato
18. jún 2023

@sue5594 striedavka je naprd, to musí byť ozaj dobrý vzťah medzi Vami a ozaj obaja by ste mali mať na prvom mieste svoje dieťa.
Ja som súhlasil so striedavkou, 3 mesiace od rozvodu už som dával na súd žiadosť do mojej opatery. Prípad ten istý, len obrátene. Matka sa synovi vyhýba.
Dúfam, že deti tejto generácii budú si vážiť rodinu a ľudí. Hádam sa tie morálne hodnoty vrátia 😉
Veľa šťastia, určite si daj sú a do svojej opatery a ani nediskutuj. Nie je to hračka, ktorú odloží cez víkend a ty nie si jeho otrok, aby si tu bola vtedy, keď jemu vyhovuje..

mira0611
18. jún 2023

@sue5594 pozri sa v ta psychologcka nie je blba. Aj moj chcel striedavu starostlivost a nedostal ju. A to mal syn uz 12 rokov.
Prve dva otazky:
1.vymenuj 3 dobre a 3 zle vlastnosti matky.
2.vymenuj 3 dobre a 3 zle vlastnosti otca.
Zle vedel na mna povedat len 2. Vymenoval 3 dobre.
Na otca bohuzial, ani 1 dobru nevedel povedat a povedal kopu zlych.
Tak to hned rozhodlo.

sue5594
autor
18. jún 2023

@mira0611 maly teraz vsade vyprava ako jemu je dobre u tatina tatino kupil toto tatino mi dal toto tatino mi dovolil tamto teta je super urobila toto tetu chcem stiskat tetu mam rad a atd. Ja viem ze je maly a nemoze za to ale on sam mi o tom vravi snazim sa s nim rozpravat o tom ale nepomaha nic je ovplivneni na tolko ze vcera ked ma uvidel tak nechcel ist ani za mnou lebo teta je super a on chce byt s nou

sue5594
autor
18. jún 2023

@mira0611 tu zenu maly pozna dva dni a toto dokazala s nim spravit povypraval mi co mu vsetko kupila a jak s nou chodi za rucicku a spi s nou v posteli ze ona je super. Je to tazke toto pocuvat a vidiet ako ma maly odmieta

kittykat22
18. jún 2023

@sue5594 bud rada ze chce byt s tetou. To, ze ma rad novu frajerku ex neznamena, ze je menej tvojim synom. Chapem, ze situacia je tazka - pretoze tvoje dieta rozprava o inej zene. Ale ty si jeho mama a navzdy nou ostanes. Ex si spravi dieta s novou babou a syn pojde na druhu kolaj - nebude mat na vyber, novorodenec a batola potrebuju viac casu a starostlivosti. Daj tomu priestor a skus sa s partnerkou ex dohodnut, ako sa co najlepsie starat o dieta - zjavne ma zaujem.
Problem je, ze ziarlis. Dieta uvazuje kratkozrako, na par dni. Ale ty musis vidiet dalsich 20, 30, 40 rokov kedy spolu budete. Urcite ti nova baba dieta nezoberie - to nejde.

beata_k
18. jún 2023

@mira0611 Len jej dieta ma 5 rokov. Staci mu kupit velke auticko a vymenuje 15 dobrych veci u otca a ani jednu zlu. Tvoj mal 12, to uz rozumel mnohemu. To sa neda porovnat.

sue5594
autor
18. jún 2023

@beata_k presne tak preto mi neodporucili podavat papiere na sud mometalne by som ho prehrala na celej ciare takze sa musim bezmocne prizerat co s mojim dietatom dovadzaju a nic s tym nemozem urobit

beata_k
18. jún 2023

@sue5594 To ma mrzi. Musi to byt tazke. Ale raz aj tvoje dieta bude starsie a mnohemu porozumeje.

hopamato
18. jún 2023

@sue5594 čiže chceš povedať, že už odrazu tá striedavka funguje? Trávy s nimi aj víkendy pravidelne tak ako ste sa dohodli?
V prípade ak nie, tak nevidím dôvod nedať do svojej starostlivosti. To ak ti bude platiť neznamená, že s otcom nebude tráviť čas.

dadis
18. jún 2023

@sue5594 Hovori z teba ziarlivost a zatrpknutost. Majte dieta v striedavej, ved dieta je u otca spokojne, co viac si mozes priat? Potrebujes dietatu vytvarat traumy? Ak je "teta" naozaj dobra, tak syn ziska dobru rodinu navyse, ak to len hra, tak ju to v striedavke dlho hrat nevydrzi.

mira0611
18. jún 2023

@beata_k ano, aj ja som si to iste myslela, ale toto dieta zaskoci a to nie je dobra vlastnost, ze ocinko mi kupuje toto a ono a mama nekupi. Psycholog inak vidi veci.
Vies co bola moja zla vlastnost? Ze kricim ked ma neporiadok v izbe a ked sa neuci. A vies co som dostala od psichologicky? Ze toto nie je zla vlastnost, lebo ho chcem naucit k poriadku a chcem, aby sa ucil.
Na konci rozhovoru ho napadla dobra vlastnost otecka, ze ho necha hrat sa na xboxe kolko len chce?! Podla teba ako to bolo hodnotene?!
A moj nevedel, ze to je kvoli striedavej, nechcela som ho ovplyvnovat. Tak vedel, ze kvoli rozvodu je to potrebne.

beata_k
18. jún 2023

@mira0611 Tak ale ozaj nemozes porovnat 5 rocne dieta a 12 rocne. Mam 4 rocne a take veci by ti bez mihnutia oka povedal, ze by si neverila. Minule presviedcal babku, ze mu nedavam pit vodu. Tak hadaj, ci mu ozaj nedavam pit vodu...🤷

horty99
19. jún 2023

@sue5594 ty budeš žiť do konca života sama ? Budeš si hladať partnera ktorý bude mať rád asi aj tvoje dieťa nie ? Toto su také vojny ega. Ak chceš choď do boja - žiadaj znalecké dokazovanie a možno skutočne prehraš lebo dieťa bude chcieť byť s otcom - lebo akurát ma takú fázu a znalec príde že jediné čo tebe vadí je jeho nová partnerka. Čím dlhšie sa budete naťahovať tým horšie pre dieťa. Áno je sem možnosť že skutočne dieťa dajú jemu do starostlivosti / že bude striedavka dieťa bude za tie roky úplne rozhodené a ty zrelá na psychiatra. Čo najskor sa akokoľvek dohodnúť je najlepšie pre všetkých. Stále musí niekto ustúpiť - ale nemalo by to byť dieťa.