icon

Zverenie maloletého otcovi

2. máj 2022

Potrebovala by som radu, najlepšie niekoho kto s tým má skúsenosti a vyzná sa v problematike. S manželom sme sa rozišli ale on od začiatku spracovával malého. Nahovoril mu že ku nám príde bývať ujo akože môj frajer. Podotýkam že po roku sa nikto nenastahoval. Malý bol z toho rozchodu hotový a ešte keď mu toto povedal. Začal spávať u otca a ku mne prišiel len a PC. Kričal, buchal, raz keď som mu niečo protirecila tak ma chcel odsotit. Došli mi nervy a som mu všetko vysvetlila. Odvtedy prestal byť agresívny ale mal odstup odo mňa. Postupne si pobral všetky veci k otcovi. Nechcel sa so mnou učiť, chodiť na tréningy ani na žiadny výlet. Vždy len oco. Podala som žiadosť o rozvod a zverenie maloletého do striedavej starostlivosti lebo chcem aby syn bol s oboma rodičmi. Aby netrpel ešte viac, stačí tým že sme sa rozišli. Syn má 13 rokov. Teraz si k nemu opäť hľadám cestu a konečne mi dovolí odviesť ho na tréning, aj na rodičovskom som bola aj na preventívnej. Keď bol v karanténe bol u mňa. Problém je v tom že môj muž nesúhlasí so striedavou starostlivosťou. Chce ho zveriť do svojej. Žiada predvolat na súd syna nech sa on vyjadrí. Obávam sa toho že syn povie ze chce byť u neho. Je možné že mu ho zveria a mne ostane len ten kúsok času s ním? Podotýkam nepijem, nedrogujem, chodím do práce. práce,onezijem dieťa som sa starala úplne rotýždňovky.

Strana
z5
jamidea
5. máj 2022

@modry1985 nie. Zaujem dietata musi byt pred zaujmom jedneho z rodicov, povacsine otca. Nie otecko musi byt spokojny a mat decko ako pendlera, dieta musi mat dlhodobe zazemie a nie tyzdnove zastavky.

mk22
5. máj 2022

@liv1 áno aby žili svoj život.. To môžem povedať o mojom 20r synovi.
Ale 13r prepáč, mi príde Maly.
Mam 14r a nechám ju len tak nech si žije svoj život..
Ja ju stále vychováva učím smerujem a potom ako dospelá si môže robiť čo chce.

jamidea
5. máj 2022

Kamoska mala syna u seba, samorejme ocko a svokra zauradovali a mlady 14rocny "zdrhol" navelke prazdniny k ocovi, kde vsetko mohol. Matka spravila najlepsiu vec v zivote a mlademu sa cele prazdniny neozvala, cakala kym sa on ozve. Poplakala si, ale vydrzala. Po mesiaci aj cosi sa mlady vratil s vycitkou, preco sa mu neozvala. A odvtedy je a mamou, spokojny a stastny. Poxhopil, kde je sever.
V tvojom pripade, je dolezite co chce syn. A co zvladne. Musis sa s nim porozpravat. Uz je velky, chape uz dost veci. A ty sa musis zmierit s tym, ze ma rad aj otca,hoci ten pre teba uzneexistuje.

dievcacitajucelist
5. máj 2022

@modry1985 výchova matky chlapca je z nášho pohľadu zvláštna nie zla!

Neviem prečo by som žiadala resp môj muž o osobnú starostlivosť, keď chlapcova mama ľúbi svoje dieťa a chlapec ľúbi mamu....

My máme rozdielnu výchovu ako jeho mama a z toho je chlapec mešuge lebo nevie čo je spravne ak by bol v osobnej starostlivosti jedneho, alebo druhého rodiča, edukačný vplyv na dieťa by bol výraznejší tam, kde by bol dlhsie a tým by mal istotu toho čo je lepšie/správne

Dufam, že si to uz pochopil

modry1985
5. máj 2022

@jamidea Záujem dieťaťa je mať ( vo vačšine prípadov ) OBOCH rodičov , bohužial rozvodom to možné nie je to ti tak trošku uniká.......
V rozvode už ide ina o to čo je pre dieťa to " menšie " zlo.
Ak súd uzná za vhodné že je dobré aby vychovávala dieťa MATKA a otec bol len prispievateľ , tak to bude tak. Ak súd rozhodne že dieťa ostane pri OTCOVI a matka bude len peňaženka a dieťa uvidí iba 4 dni v mesiaci , tak to bude tak .
Ak však dieťa miluje oboch rodičov rovnako , obaja rodičia majú predpoklady na vychovávanie dieťaťa , a samo dieťa sa vyjadrí že ľubi mamku aj ocka rovnako , že chce bývať aj s ockom aj s mamkou - pôjde do SS......a všetky negatíva vyplyvajúce zo SS pôjdu do úzadia......pretože záujem dieťaťa je mať vyvážené vzťahy s oboma rodičmi - a nikoho nebudú zaujímať názory na MK.......
@dievcacitajucelist pochopil som , pevne verím že muž tvoju teóriu tiež zdieľa a ako partner a otec tvojich detí vie čo je pre jeho syna to najlepšie. Že ho tiež miluje , syn miluje jeho / takže tu máme dvoch rodičov ktorých jeho syn miluje , dvoch rodičov ktorý milujú jeho / a urobil to čo je z jeho pohľadu rodiča pre dieťa do najlepšie......Pevne verím že si trváš na svojom že vaše výchovné prostredie je pre jeho syna dobré - a ak nie - a máš pocit že vaše výchovné prostredie dobré nie je - ZMENIŠ HO .....keďže súčasť rodiny si aj TY.....a ako si pisala lubiš všetky deti ROVNAKO

modry1985
Autor odpoveď zmazal
mk22
5. máj 2022

@dievcacitajucelist mama ho ľúbi, on ľúbi ju.. Vy ss nechcete.. Jej výchova je pre vás zvláštna.. Možno pre ňu je zvláštna ta vaša.
Co vlastne chceš, keď píšeš ze je mesuge..

dievcacitajucelist
5. máj 2022

@modry1985 Pretože som matka a empatický človek (čo tebe zjavne chýba)
Prečo by sme mali dieťa žiadať do osobnej starostlivosti, len preto, lebo nam sa je štýl výchovy nepáči? Lebo mi chlapcovi dovolíme internetovat, ale jeho mama má strach, že ju na zaklade "signálu" vystopuju? Lebo ona odmieta vsetko "nove" ale mi chlapcovi doprajeme....dieťa pendluje medzi dvomi domácnosťami...základ ss dieťa zije s otcom aj s mamou....
To, že obe domácnosti fungujú iným štýlom to aa už nikto nezaujíma...

Nechápem ako môžeš vôbec niečo také napísať....! To že matka ma iný štýl výchovy by mal byť postačujúci dôvod na odobratie dieťaťa matke?

Chlapec má 9 on sám di časom vytvorí na celú situáciu svoj nazor...

Vieš prečo chcel k nám na ss?
Lebo u mamy nemá mobil, tablet pc, u mamy nemôže sladké a podobne....dieťa sa "vyšetrovalo" ohľadom striedavej, keď mal 5rokov...takže aj tie posudky su na tri veci....

dievcacitajucelist
5. máj 2022

@mk22 presne...naša domácnosť a aj jeho mamy fungujú celkom odlišne a z toho je chlapec mešuge....chlapec potrebuje stabilitu/zázemie jednej domacnosti...a nie kočovný život...

modry1985
5. máj 2022

@dievcacitajucelist A čo ty vlastne pre dieťa chceš ? Lebo dookola píšeš o to že všetko je pre dieťa zlé ale nenapisala si čo je dobré , frfleš nad SS , frfleš nad osobnou otca.....Muž vie že by si najradšej " jeho " dieťa videla u matky , lebo ty sama si matka .....No z toho moc emaptická nevyzeráš......ale skús mu to navrhnúť aby sa svojho syna VZDAL.....
Vieš čo ty vlastne chceš ? Lebo mám pocit ako keby som si písal s 16 ročnou ktorá vlastne nechce ani to ani to a ani to...........
A to že VAŠE prostredie je " zdravšie " je dôvod aby dieťa bolo " odobraté " otcovi a šlo do prostredia " zvláštneho " ? Ako si dokážeš v jednej vete 2x odporovať ?

dievcacitajucelist
5. máj 2022

@modry1985 Ale vieš čo ....choď niekam... Vravim, že ss je na prd...vidim to každý druhý týždeň, keď sa chlapec minimálne do stredy v danom týždni "preraba" na náš štýl výchovy...do toho spadá kopec drobnosti, ktoré su v každej rodine prítomné.....Ja vravim, že dieťa potrebuje stabilitu jednej rodiny!

Či už na strane otca, alebo mamy, pochopil si...

To či môj muž má alebo mema požiadať o osobnú starostlivosť je jeho vec.....a to, že ja ako mama sa viem vžiť do kože matky, ktorá ma iba jedno dieťa a nikoho ineho to je moja Emocialna vyspelosť čo tebe zjavne chýba!

modry1985
Autor odpoveď zmazal
dievcacitajucelist
5. máj 2022

@modry1985 môj muž o mojich názoroch vie...môj nazor na ss som párkrát napísala....tolerujem tvoje presvedčenie a tým to ukončím...prajem ti pekný deň

jamidea
5. máj 2022

@mk22 kex si uz taka presna , ty pises, ze tatinko ukaz sa sem tam.
Takze, ak nechapes, narazala som presne na tieto tvoje slova, len som to napisala v inom garde. Deti ukazem tatinkovi sem tam.

lienka434
5. máj 2022

Ahoj chapem spravne ze nie ste rozvedeny?no pri rozvode nastupuju kolizne pracovnicky a mediatorky na ktore by si sa mohla uz obratit a vysvetlit im svoju situaciu.Bohuzial nastava era-dokazov-vsetko ako chces proti ex svedcit a co vsetko vytiahnes musis mat dokazane,potvrdene ci uz papiermi alebo psychologickou alebo inymi odbornikmi aj pediater mozme pomoct a napisat nejaky vykaz-zaver.je dolezite poukazat na to kto a ako sa staral o syna predtym a co sa stalo po rozchode,ze to dieta nezvladlo a ako reaguje muz. A ze vlastne na dohodu nepristupuje ale presadzuje svoj zaujem.Tu moze nastupit aj policia ale musi dost k nejakemu priestupku.Ak chces poradit este sukromne,napis mi spravu.Presla som rozvodom aj kamoska dost komplikovanym tak mozno trosku viem poradit

lennytka84
5. máj 2022

@modry1985 Zlatko skús si naštudovať komu píšeš odpoveď. Ďakujem. Ja nie som sama 😉a tvoja odpoveď určite nepatrí mne . Ďakujem

modry1985
6. máj 2022

@lennytka84 prepáč áno nebolo to tebe

lenkavb
2. sep 2022

@mk22 to asi nie...

marcella1979
30. nov 2022

@modry1985 a ze prečo švédi tak pijú😂

kattrin5
1. dec 2022

Syn ma 13, nechaj jeho rozhodnut. My sme boli v podobnej situaci, moj manzel mal syna v svojej starostlivosti ale bez sudu, proste zena od neho odisla a nechala mu dieta. Ked ma 14 zrazu, ze ona chce striedavu starostlivost, ze vyskusaju, mlady s tym suhalsil. Teraz uz ma 18 a chodi kam chce. Ked ho v takom veku budes nutit byt s tebou, bude to este horsie.

Strana
z5