icon

Zvýšenie výživného na 5 ročné dieťa

manucao
8. nov 2013

Zienky ma s vás niektora skusenost o ziadani zvysenia vyzivneho na dieta. S manzelom sme rozvedeni co chvila 5 rokov a cely cas od jej narodenia on zije ap racuje v cudzine. Momentalne pracuje v 5 hviezdickovom hotely v cudzine. Adresu mam. Nie sme v ziadnom kontakte, vyzivne mi plati na cas. Ale chcem dat o zvysenie vyzivneho. Podla zisteni on tam zaraba pekne a ja tu mam minimalny plat.

Strana
z3
mamavera
10. nov 2013

@manucao úplne v pohode o zvýšenie výživného požiada, nemáš čo stratiť. Bez ohľadu na to, koľko tvoj exmanžel zarába a bez ohľadu na to, že máš novú rodinu. Žiadne peniaze na svete nenahradia dieťaťu otca,ktorý sa naň vykašlal. Nejde teraz o to, že sa vykašlal na teba, ale, že neprejavuje záujem o dieťa, aj keď je to možno v tvojom prípade lepšie. Podrývačské reči, ktoré tu pichajú aj cez písmená si nevšímaj. Som zvedavá, ako by pisateľky reagovali, keby boli v tvojej koži.... a ten primitívny výrok - že ste rodina s peňažným bonusom od bývalého....tak k tomu hádam ani niet čo dodať. Pisateľka si zjavne neuvedomila, že ty si svoju novú rodinu nedostala na podnose, že si vôbec nemusela nájsť zodpovedného muža, ktorý tvoje dieťa miluje a že je veľmi jednoduché poslať raž mesačne na decko peniaze a mať na háku že preplače celú noc, lebo mu idú zuby, alebo je choré, prežívať more strachu, keď sa mu stane úraz, čaká ho operácia, alebo sa nevráti načas zo školy, chodiť s ním na krúžky....matka musela predsa obetovať oveľa viac, aby malo jej dieťa všetko, čo potrebuje a nežiada to pre seba, tak ako tu už bolo písané, otec nemusí posielať jej, ale šetriť dcére. A nehovorí tu zo mňa nejaká nenávisť k bývalému manželovi, ten platil načas, dosť a o svoje deti sa zaujímal a zaujíma. Len ma mrzí, že tu už pomaly niet témy, kde by si niekto s radosťou nerypol 😝 😝 😝 😝 😝 😝

miruska320
10. nov 2013

@maminuska suhlasim zo vsetkym co si napisala,a nechapem celkom zeny,co pisu opak,ale kazdy nech si vyjadri svoj nazor.No a mozno raz ked sa dotycne damy ocitnu v situacii,ze budi pre svoje deti ziadat vyzivne a budu musiet spehovat kolko ex zaraba,mozno potom si spomenu na tuto diskuiu.
@manucao a ty urcite skus podat ziadost o zvysenie vyzivneho,nikdy clovek nevie co ho v buducnosti caka,mozno tvoj ex pride o robotu a nebude platit pravidelne-potom mozes pouzit peniaze,ktore mozno uz v skorej dobe ti odklepnu.Prajem ti aby sa vam ako rodinke dobre darilo a nevsimaj si v diskusiach'tie podrypacne slova-nazor na teba si moze vytvorit len clovek co ta pozna a nie z par viet co si v uvode napisala 😉
A este ver tomu,ze sud isto bude prihliadat aj nato,ci sa ex zaujima o dieta,ci mu mimo alimentov prisieva aj na ine veci,ci m dava darceky na sviatky 🙂

manucao
autor
11. nov 2013

@mamavera DAKUJEM TI 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Strana
z3