icon

Zvýšenie výživného na štvorročnú dcéru

petus113
12. okt 2021

Ahojte. Chcela by som sa opýtať ohľadom zvýšenia výživného. Opíšem celú situáciu od začiatku.
S bývalim partnerom máme 4 ročnú dcéru. Dostávam náhradné výživné vo výške 120€.
S terajším manželom máme 1,5 ročného syna (takže som na MD). Manžel zarobí približne 900€ s toho 200€ ide na pôžičku a byt platíme 400€. + Strava atď...
Otázka znie...aká je možnosť že by mi zvýšili výživné na dcéru na 200€ keďže náklady sú na škôlku, oblečenie, strava...keď som si to približne všetko zratala a dala :2 vyšlo mi to cca 200€ na jedného.
A ďalšia otázka budú skúmať aj manželov príjem a budú brať ohľad na to že som znova na MD.a tým pádom zvýšia výživné. Ďakujem za odpovede.

Strana
z3
nic0le
12. okt 2021

@petus113 Ale veď ty máš investovať do dieťaťa v rovnakej výške ako otec. Nie iba otec predsa. Ty tak isto musíš platiť polku nákladov, stravy, škôlku, oblečenie, všetko si daj na pol. Nie iba otec...

nic0le
12. okt 2021

@petus113 170€ ti vyšli náklady na dieťa, takže on by mal dávať 85€ a ty tiež. Aby ti to ešte neznžili.

mogaa
12. okt 2021

@petus113 ale vyživovaciu povinnosť majú obaja rodičia....nie len otec ale aj matka...takže ak sú náklady na dieťa170eur a otec platí 120eur, je to adekvátne aj vzhľadom na to že si na MD....ono záleží aj od príjmu otca dieťaťa ale keďže berieš náhradné výživné(otec neplatí)je veľmi malá pravdepodobnosť že ho zvýšia

timing
12. okt 2021

@mogaa
Ona to vypocitala na jedneho rodica 170€

mogaa
12. okt 2021

@timing tak na 4ročné dieťa pokiaľ nie sú preukázateľné výdavky jej neuznajú náklady vo výške 340eur😉určite sa neuznáva napr.len z toho nákladu za bývanie 50 eur len preto že tam býva aj dieťa.....podstatné sú náklady na dieťa, nie náklady na celú domácnosť , teda napr.to bývanie, hypotéka, energie....na to sa prihliada, ale v žiadnom prípade o nie je náklad uznaný na dieťa....

timing
12. okt 2021

@mogaa
Ako ja sa nehadam. Len som upresnila,ze tych 170 autorka vyratala na jedneho rodica. Mne sa nepozdava celkovo zaratavat na tak male dieta naklady na byvanie ze 100 mesacne. Akoze rovnakym dielom medzi 2 dospele osoby a 2 male deti. Neviem. Skor pochopim zaratat si odpad, vodu a take ale najom ? Tieto naklady by som dala na seba a nie na malicke deti a eate rovnakym dielom.

kate211
12. okt 2021

@timing V nejakej diskusii na MK som citala, ze naklad na dieta ma byt aj podiel na opravach v byte a to preto, ze tam dieta zije. Taktiez podiel na benzine, pretoze dieta tiez cestuje spolocne s rodinou autom a podiel na oprave auta. Keby to tak bolo, tak ten naklad na dieta moze kludne byt aj 1200 eur mesacne. Niektore zeny si asi myslia, ze polovicu tj. 600 ma platit otec a je jedno, ze zarobi tak 900.

mandarinka555
12. okt 2021

@eternity24 Ale naše zákony tak nefungujú, ako ty si napísala....matka by sa mala podieľať rovnakým dielom (čiže sumou) , ako aj otec....nie len otcovi nadrbať výživné 500€ , zaplatiť všetky koníčky, plus vitamíny (už som videla aj také, že na vit. pýtala 100€) a matka žila z výživného, ani do roboty ju netankovalo....to som uviedla ako príklad....

kate211
12. okt 2021

@mandarinka555 Tak na to sa asi trocha prihliada, ze matka sa viac stara a otec by mal platit viac ako polovicu. Ale urcite nie vsetky nezmyselne polozky ako vitaminy za 100 eur, najom dalsich 100, konicky 200. To su len predstavy matiek.

mandarinka555
12. okt 2021

@eternity24 Ako tak čítam ďalej tvoje príspevky, tak neviem, či si fakt taká hlúpa, alebo nemáš o tejto téme ani poňatia, lebo táraš totálne nezmysly....Vyššie som reagovala na príspevok o 12:42.

mandarinka555
12. okt 2021

@timing Autorka tých 200€ nevyrátala na jedného rodiča, ale na potreby dieťaťa. A na potrebách dieťaťa sa majú rovnakým dielom podieľať obaja rodičia.

timing
12. okt 2021

@mandarinka555 ? Autorka vyratala potreby dietata na 340€ mesacne a teda polovicu 170 € predstavuje jeden rodic. Comu akoze nerozumies?

mandarinka555
12. okt 2021

@timing Netáraj a prečítaj si jej príspevky ešte raz.

kate211
12. okt 2021

@mandarinka555 Autorka na potrebach dietata vyratala celkom 340 eur, pozri jej tusim treti komentar. Zahrnula tam najom 100 eur, skolku 60, vitaminy 30, stravu 100, nejake kruzky. Polovica je 170 a ziadat chce 200. Problem je, ze si tam zaratala veci, ktore si nemoze dovolit platit pre nizky prijem rodiny a otca neplatica (30 eur za vitaminy napriklad) a ktore sa do nakladov na dieta nepocitaju (najom 100 eur).

timing
12. okt 2021

@mandarinka555 akoze citaj s porozumenim a potom niekomu pis nech netara 🤦

mandarinka555
12. okt 2021

@kate211 Už nemám silu s tebou bojovať, lebo stále ideš to svoje ...O 11:58 tam rozpísala výdavky na dieťa !!!!!

kate211
12. okt 2021

@mandarinka555 Ano, ale vsetky delila 2 a vyslo jej 170 eur. Celkovo 340. Precitaj si to znovu.

timing
12. okt 2021

@mandarinka555
Ved presne v tomto prispevku davala sumu : 2

mandarinka555
12. okt 2021

@kate211 Prepáč..ospravedlňujem sa, ja som to delenie dvoma nejako prehliadla...ale ak si autorka myslí, že jej nejaký súd uzná na 4 r. dieťa náklady 400€, tak sa veľmi mýli.

kate211
12. okt 2021

@mandarinka555 S tym plne suhlasim.

mandarinka555
12. okt 2021

@timing Prepáč....aj tebe sa ospravedlňujem, ja som to delenie dvoma fakt nejako prehliadla....mrzí ma to.

timing
12. okt 2021

@mandarinka555 V pohode. Stane sa 😉

lalenka33
12. okt 2021

Tvoj aktuálny partner zarába dosť málo nato, že platíte 400€ podnájom a ešte 200€ požičku veď takú splátku platia ľudia za hypotéky a nie pôžičky...dieťa chodí do škôlky čiže sa tam stravuje a ešte okrem toho preje doma 100€ ? Trošku veľa na 4 ročné dieťa. Keď chceš na 4 ročné 200 eur koľko budeš žiadať keď pôjde do školy? Požiadať o zvýšenie môžeš, ale ťažko povedať ci ti to uznajú podľa tvojich výpočtov. V zahraničí asi oficialne nerobí, keď poberáš náhradné výživné.

eternity24
Autor odpoveď zmazal
eternity24
Autor odpoveď zmazal
mandarinka555
12. okt 2021

@eternity24 Tvoj príspevok hovorí za všetko....ty sa tu dookola dušuješ, ako treba z chlapa vytrieskať všetko, že ? Čo neurobí odkopnutá ženská pre zachovanie svojho ega....

eternity24
Autor odpoveď zmazal
desore
12. okt 2021

@petus113 Mozes si s paniami uradnickami vypisovat papiere kolko chces. Ak ma vyplatu posielanu na cudzi ucet ale na ucet v inej krajine ako SK, exekutor si ani nepipne.
Ak je zamestnany na cierno, na SK je vedeny ako nezamestnany, tak budes musiet byt spokojna s 40E.
Neviem, koho si viac potrestala, ci otca dietata alebo dceru. Ak sa nebudu stretavat, dieta si odnesie iba traumu do dospelosti.
V skratke: mas este slusne vyzivne na 4 rocne dieta, ale tymto nechcem ospravedlnovat otca dietata. Dufat v to, ze zvysia nahradne vyzivne, je cista naivita. Bud si utiahnite opasky, ale treba zvysit financny prijem domacnosti.
Ako stara ciganka povedala: "Neni lóve, neni láska."

Strana
z3