icon

Zvýšenie výživného po sobáši bývalého manžela

30. sep 2025

Ahojte, zaujímalo by ma, či by malo vplyv na zvýšenie výživného to, že exmanžel sa ožení so svojou priateľkou (predtým milenkou), ktorá má už dospelé deti. Obidvaja zarobia cca 1500 eur. Doteraz majú deti určené výživné len z jeho platu. Podotýkam, o deti nemá záujem, iba platí výživné. Ja žijem a starám o tri malé deti sama. Ďakujem

Strana
z3
anonym_bf3850
30. sep 2025

Nemá to vplyv, ona predsa nie je rodičom tvojich detí .... Ale ja viem že ty by si najradšej aj ju zodrala o peniaze, našťastie nemôžeš.

jaskolka
30. sep 2025

Nechápem celkom otázku.Z akého iného platu by akože mali mať určené výživné? Jeho terajšia manželka s tým nemá nič, prečo by mala ona platiť výživné na deti tvojho muža?

vevebono
30. sep 2025

Ani nie. Lebo oni sa zoberú a on ma vyzivovaciu povinnost aj voči manželke. Teda manželia ju majú medzi sebou.
Ak ale opodstatnene potrebuješ zvýšiť, tak si podaj. Ale ako dôvod samotny sobáš nie je

autor
30. sep 2025
@anonym_bf3850

Nemá to vplyv, ona predsa nie je rodičom tvojich detí .... Ale ja viem že ty by si najradšej aj ju zodrala o peniaze, našťastie nemôžeš.

@anonym_bf3850 😀no jasnee. Ze by si aj ty bola v pozícii ženy, čo rozbila niekomu rodinu?

autor
30. sep 2025
@jaskolka

Nechápem celkom otázku.Z akého iného platu by akože mali mať určené výživné? Jeho terajšia manželka s tým nemá nič, prečo by mala ona platiť výživné na deti tvojho muža?

@jaskolka nie ona, to je jasne. Ale deti majú nárok na rovnakú životnú úroveň ako rodičia. A keďže oni majú spolu trojnásobný príjem ako ja, myslím že ten rozdiel je značný.

anonym_56fbfa
30. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_bf3850 😀no jasnee. Ze by si aj ty bola v pozícii ženy, čo rozbila niekomu rodinu?

@anonym_autor to čo je za výmysel, že sa oženil, tak ty sups hneď kvôli tomu zvyšovať výživné? Iné je, keď je to potrebné. Neviem odkiaľ ty máš vedieť koľko ona zarába, absolútne to nie je tvoja vec. Stále sa tu len omiela štandard životný, toto iste dookola, máš 3 deti každému dávaš taký štandard ako máš, jeho nová manželka s tým nemá nič spoločnej jej plat už vôbec nie. Nezsbudni na mňa zaútočiť tiež, že som rozbíjač rodín. 🙂 nie som.

ivik4
30. sep 2025

Pre pana, jeho zena s tym nema absolutne nic spolocne 😵, takze nie

zuzana76
30. sep 2025
@anonym_autor

@jaskolka nie ona, to je jasne. Ale deti majú nárok na rovnakú životnú úroveň ako rodičia. A keďže oni majú spolu trojnásobný príjem ako ja, myslím že ten rozdiel je značný.

@anonym_autor niekde som tu citala, ze plat novej manzelky sa berie do uvahy, ale len v zmysle, ze manzel nemusi vyzivovat aj ju. Ak by bola napr nezamestnana, tak sa uz aj ona zapocitava a zaroven napr. do manzelstva neprispieva, tak logicky by mohlo prist este aj k znizeniu, ale na nejake zvysenie by to vplyv nemalo mat. Oni dvaja maju vyssiu zivotnu uroven, ale vase deti s tym nic nemaju, to je len medzi tebou a ex-manzelom.

domkakvet
30. sep 2025

@anonym_autor nema to vplyv.

autor
30. sep 2025
@anonym_56fbfa

@anonym_autor to čo je za výmysel, že sa oženil, tak ty sups hneď kvôli tomu zvyšovať výživné? Iné je, keď je to potrebné. Neviem odkiaľ ty máš vedieť koľko ona zarába, absolútne to nie je tvoja vec. Stále sa tu len omiela štandard životný, toto iste dookola, máš 3 deti každému dávaš taký štandard ako máš, jeho nová manželka s tým nemá nič spoločnej jej plat už vôbec nie. Nezsbudni na mňa zaútočiť tiež, že som rozbíjač rodín. 🙂 nie som.

@anonym_56fbfa niee preto, ze sa oženil, ale preto, že ich príjem bude spoločný a tiež náklady na život zdieľajú spoločne. Samozrejme, ze potreby malých detí a aj výdavky sa z roka na rok zvyšujú. Preto ma to zaujímalo.

zuzana76
30. sep 2025

@anonym_autor Keďže som tu bol oslovený, tak si autorke nesmelo dovolím poradiť, aby ubrala zo svojej frustrácie a úplne zabudla na svoj výklad toho, kto a v akom rozsahu by ju mal živiť. Príjem novej manželky otca Vášho spoločného dieťaťa sa zohľadnuje len do miery, ktorá je potrebná na posúdenie nevyhnutných výdavkov povinného otca, ako napríklad náklady na bývanie a pod. Tým, že tieto náklady platia dvaja, tak otec platiaci výživné ich má nižšie. Príjem jeho novej manželky však nijakým spôsobom nevstupuje do výpočtu výživného a už vôbec sa neporovnáva príjem domácnosti povinného rodiča a príjem domácnosti rodiča s osobnou starostlivosťou o dieťa. - odpoved pravnika draika v inej teme

https://www.modrykonik.sk/forum/rozvod-a-sudy/zapocitava-sa-do-vyzivneho-aj-plat-novej-manzelky-2/?page=5&scrollto=first

zuzana76
30. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_56fbfa niee preto, ze sa oženil, ale preto, že ich príjem bude spoločný a tiež náklady na život zdieľajú spoločne. Samozrejme, ze potreby malých detí a aj výdavky sa z roka na rok zvyšujú. Preto ma to zaujímalo.

@anonym_autor to znamena, ze ano, budu brat do uvahy, ze byvanie napr uz platia dvaja, nie on sam, cize tam vzniknu nejake volne peniaze, ale to neznamena, ze to vsetko pojde na vase deti. Navyse v kratkom case sa ich rodina moze rozrast a zase sa budu aj nove deti zapocitavat do ich prijmov, manzelka bude na materskej, takze aj on bude moct ziadat o znizenie atd...

autor
30. sep 2025
@zuzana76

@anonym_autor to znamena, ze ano, budu brat do uvahy, ze byvanie napr uz platia dvaja, nie on sam, cize tam vzniknu nejake volne peniaze, ale to neznamena, ze to vsetko pojde na vase deti. Navyse v kratkom case sa ich rodina moze rozrast a zase sa budu aj nove deti zapocitavat do ich prijmov, manzelka bude na materskej, takze aj on bude moct ziadat o znizenie atd...

@zuzana76 už sú obidvaja na deti starí 😉

zuzana76
30. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak zase moze byt manzelka napr na PN, kedze uz maju svoj vek a zase im klesne tym padom prijem, to znamena, ze nejako by som nedufala na nejake vyznamne zvysenie, mozno len v ramci zdrazovania, ze je vsetko drahe, ale urcite nebudu v tomto zohladnovat prijmy manzelky, aby ona doplacala na vase deti.

zuzana76
30. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor draik to vysvetlil, neporovanavaju prijmy oboch domacnosti, zohadnuju len, ze tvoj manzel uz nie je sam na platenie vydavkov ako byvanie

anonym_bf3850
30. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ty sama si si rozbila rodinu s mužom, keď si našiel namiesto teba novú ženu a teraz sa chceš iba mstiť. Nová žena tvojho muža je jeho šťastím, ktoré zrejme pri tebe nenachádzal. Hádzať vinu na jeho novú ženu, že ona je vinná za rozpad vášho manželstva ( aj keď v realite nič zlé nespravila a má právo byť s ním) je nesmierne úbohé z tvojej strany. Pekne si sa vyfarbila, aký typ ženskej si, bývalému manželovi sa nečudujem. Ide z teba samá zloba a chudata deti, čo majú takúto matku zakeracku.

anonym_dff805
30. sep 2025

Tak si aj ty najdi niekoho a budes mat prijem navyse - btw potom by si poziadala o znizenie, lebo sa ti zduplikoval prijem?

A na to, ze su na deti stari by som sa nespoliehala. V dnesnej dobe aj 50tka otehotnie ked bude velmi chciet

autor
30. sep 2025
@anonym_bf3850

@anonym_autor Ty sama si si rozbila rodinu s mužom, keď si našiel namiesto teba novú ženu a teraz sa chceš iba mstiť. Nová žena tvojho muža je jeho šťastím, ktoré zrejme pri tebe nenachádzal. Hádzať vinu na jeho novú ženu, že ona je vinná za rozpad vášho manželstva ( aj keď v realite nič zlé nespravila a má právo byť s ním) je nesmierne úbohé z tvojej strany. Pekne si sa vyfarbila, aký typ ženskej si, bývalému manželovi sa nečudujem. Ide z teba samá zloba a chudata deti, čo majú takúto matku zakeracku.

@anonym_bf3850 🤣 dlho som sa tak dobre nezasmiala. Tak tá úžasná žena bola niekoľko rokov milenkou môjho muža, kým ja som sa trápila s deťmi on si užíval s ňou. A aby si vedela aká som dobrosrdečná, ja im to skutočne veľmi prajem, lebo sa našli dvaja bezcharakterní sebci. Aby si raz nebola v takej situácii ako ja😉

aliziana
30. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_bf3850 🤣 dlho som sa tak dobre nezasmiala. Tak tá úžasná žena bola niekoľko rokov milenkou môjho muža, kým ja som sa trápila s deťmi on si užíval s ňou. A aby si vedela aká som dobrosrdečná, ja im to skutočne veľmi prajem, lebo sa našli dvaja bezcharakterní sebci. Aby si raz nebola v takej situácii ako ja😉

@anonym_autor a nie je to skôr tak, že to Tvoj ex-mužík rozbil rodinu?

zuzana76
30. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ved to je to, ze keby bol tvoj ex-manzel milujuci otec a manzel, tak by ziadna milenka nebola, cize ona ti de facto urobila sluzbu. Nam sa tazko vyjadruje, ked nevieme celkom nic o vasom vztahu. Tako povedat, aj manzel mohol byt nestatsny, rychlo sa ozenil, rychlo deti a zistil, ze to vlastne asi ani nechcel.

autor
30. sep 2025
@anonym_dff805

Tak si aj ty najdi niekoho a budes mat prijem navyse - btw potom by si poziadala o znizenie, lebo sa ti zduplikoval prijem?

A na to, ze su na deti stari by som sa nespoliehala. V dnesnej dobe aj 50tka otehotnie ked bude velmi chciet

@anonym_dff805 tak taka zúfalá isto nie som, aby som si hľadala chlapa kvôli príjmu. A popravde, po tom všetkom čo som prežila s ex, si dám s chlapmi pauzu na dosť dlhú dobu 😉 a pochybujem, že by pred 50tkou chcela dieťa,keď má už dospelé deti. Ale neva, dopriala by som im. Možno by sa ex aspoň o to jedno staral 😀

autor
30. sep 2025
@aliziana

@anonym_autor a nie je to skôr tak, že to Tvoj ex-mužík rozbil rodinu?

@aliziana áno, samozrejme. On určite urobil prvý krok. Ale to čo nasledovalo vypovedá aj o charaktere jeho partnerky. Spávať s mužom čo ma doma ženu a tri maličké deti, v podstate rozbiť rodinu a štvat otca proti deťom je pre mňa dno...

kitycat
30. sep 2025

By ma zaujimalo kedy stihol byt stastny s milenkou ked ty si si od nejo vysexovala az 3 deti?

Mi nehovor, ze si si nic nevsimla daavno, ale odchadzat sa ti nechcelo, nebolo kam a za co

autor
30. sep 2025
@zuzana76

@anonym_autor ved to je to, ze keby bol tvoj ex-manzel milujuci otec a manzel, tak by ziadna milenka nebola, cize ona ti de facto urobila sluzbu. Nam sa tazko vyjadruje, ked nevieme celkom nic o vasom vztahu. Tako povedat, aj manzel mohol byt nestatsny, rychlo sa ozenil, rychlo deti a zistil, ze to vlastne asi ani nechcel.

@zuzana76 no práveže nič z toho. Všetky deti boli plánované v dlhoročnom manželstve. No ale áno, iná žena bola pre neho dôležitejšia ako manželka a deti.

autor
30. sep 2025
@kitycat

By ma zaujimalo kedy stihol byt stastny s milenkou ked ty si si od nejo vysexovala az 3 deti?

Mi nehovor, ze si si nic nevsimla daavno, ale odchadzat sa ti nechcelo, nebolo kam a za co

@kitycat ja som si deti nevysexovala. Deti sme plánovali spolu. Ale až potom som pochopila aký bol úžasný herec. Paradox je, že sme bývali v mojom dome.

joannita
30. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor rodinu rozbil tvoj ex, nie ona. Ona ti vernosť neslubovala.
A samozrejme že ona nemá nič s výživným pre vaše deti, to už naozaj ako....

anonym_8d212c
30. sep 2025

Podľa mna to vplyv môže mat! Ak sa zoberú, zvysi sa oficiálny príjem v jeho domácnosti (pretože peniaze po sobáši sú spoločne). Sud môže žiadať aj informácie o vyske jej príjmu a môžu s tým kalkulovať!
Známa takto musela dokladovať aj svoj príjem, hoci s jeho detmi nic nemá. On samozrejme “minimalka”

anonym_0c9199
30. sep 2025

Bože, Vy ste tu niektoré fakt otrasné ako útočíte na autorku … možno nemá pravdu a fakt zle chápe, že terazšia manželka jej bývalého muža nemá nič spoločne s jej výživným, ale toto už preháňate len aby ste ju urazili! … označiť ženu, ktorú podvádzal muž že si “vysexovala” 3 deti je trápne a fakt pod úroveň každého .. By som chcela vidieť Vás hrdinky kebyže Vás roky podvádza muž ako by ste si sypali popol na hlavu že chudák bol pri Vás nešťastný … smutný obraz MK

anonym_bf3850
30. sep 2025
@anonym_0c9199

Bože, Vy ste tu niektoré fakt otrasné ako útočíte na autorku … možno nemá pravdu a fakt zle chápe, že terazšia manželka jej bývalého muža nemá nič spoločne s jej výživným, ale toto už preháňate len aby ste ju urazili! … označiť ženu, ktorú podvádzal muž že si “vysexovala” 3 deti je trápne a fakt pod úroveň každého .. By som chcela vidieť Vás hrdinky kebyže Vás roky podvádza muž ako by ste si sypali popol na hlavu že chudák bol pri Vás nešťastný … smutný obraz MK

@anonym_0c9199 ja si úprimne myslím, že sa tu hrá na obeť a práve ona bola tá, čo podvádzala. Pravdu sa nedozvieme ale domnievať sa môže každý čo chce.

anonym_8d212c
30. sep 2025
@anonym_bf3850

@anonym_0c9199 ja si úprimne myslím, že sa tu hrá na obeť a práve ona bola tá, čo podvádzala. Pravdu sa nedozvieme ale domnievať sa môže každý čo chce.

@anonym_bf3850 Pri troch malých deťoch podvádzala? Ja neviem kedy by to stihla..

Strana
z3