Život v Rusku
Ahojte.. mňa tak zaujíma, aký je život v rusku..v poslednej dobe si čítam tie komentáre, že rusi nevedia čo je splachovací záchod, že kradnú rýchlovarné kanvice bez toho spodku, nepoznajú robotický vysávač.. je to naozaj tak? Akože chápem že su oblasti a miesta kde žijú normálni ľudia, ale žeby to bolo naozaj takto, že by nepoznali takéto moderné výdobytky? Ďakujem,ak ma niekto poučí.
@sisaka veď práve ! Niektoré diskutujúce píšu aké je Rusko, rusky ľud, úroveň žitia akokeby Slovensko bolo vyspelou ekonomickou krajinou. Jasne že RF je pozadu, to v tejto debate nikto nepopiera, len zas tie ponižujúce príspevky o tejto krajine a hej ľuďoch …
@naja94 predpokladam, ze pri tych sankciach, citujem: “ mimochodom, to je presne účel ekonomických sankcií, musia bolieť, musia vyvolať nespokojnosť verejnosti a tlak na vedenie krajiny...” si myslel Nas, ze Nas maju boliet a celkovo obcanov EU. Taktiez predpokladam, ze s takouto zanietenostou odmietas aj PHM, ktore tankujes na Slovensku a ktore su vyrobene prevazne z ruskej ropy, doma svietis fotovoltaikou a nepouzivas predsa elektrinu, ktora je vyrobena aj z ruskeho jadra, nenakupujes potraviny, ktore boli dovezene, respektive vyrobene, dopestovane aj pomocou ruskych zdrojov. A neviem preco ale mam pocit, co sa tyka propagandy z tej druhej strany brehu, ze tiez funguje na jednotku. Ty si zivy priklad tohto…
Nic nie je ciernobiele, budme kriticky ale hlavne na seba…
@moonlight1210 jasné že maslo na hlave má každý. Každý sleduje tie svoje ,,správne,, záujmy. A už je to len kto z koho. Nepopustí ani jedna strana len aby ,,neprehrali,,. Ale ako sa hovorí - rozdeľuj a panuj. A niekto to veľmi dobre vie
@duunlo
Píšeš akoby nám Rusi dodávali plyn a ropu zadarmo... nehnevaj sa, ale za každý jeden kubík či liter sme platili trhovú cenu, Rusi nám nič nedodávali zadara... a áno, ja som za odtrhnutie sa od ruských zdrojov, čo najviac je to len možné, ak to má byť cena za to, že nás nebudú geopoliticky držať v hrsti....
Aj ja sa Ťa môžem opýtať, či odmietaš moderné technológie a výdobytky vytvorene tými krvilačnými Američanmi... alebo žiadne nepoužívaš?
@terezka1947 Tu vobec nejde o pohodlnost autorky. Vies ako sa hovori, je lepsie nieco raz zazit, ako o tom tisickrat pocut alebo citat. Naozaj nie je nad osobnu skusenost.
A mna tato tema tiez zaujala, preco by nam nemohli napisat zazitky ludia, ktori v tej krajine boli, videli, zazili. Bezne sa tu rozoberaju krajiny ako UK, USA, Nemecko a neviem este aka krajina, tak preco ti je smutno zrovna z tejto temy?
@kvetinka75 poslúž si ;)
@naja94 nehnevam sa 😁 ale ved my nechceme odoberat od rusov ich zdroje, preto sa vytvorili tie sankcie… preco potom ich stale odoberame a uz je schvaleny snad 7. balik sankcii. Ved prestanme uplne odoberat a hotovo. Teraz si napisala, ze si za odtrhnutie sa od ruskych zdrojov co najviac je to len mozne. Co ti potom v tom brani? Alebo zase len reci a skutek utek? Ved bud predsa principialna a nic neodoberaj, nekur, nesviet, nejedz. Najviac ma vedia pobavit tie videa klima aktivistov, zoberie olej do paprc a rozlieva ho po ceste 🤣 to nevymyslis, to je zivot 😂… precitaj si este raz co som pisal doteraz, ja sa nepriklanam ani na jednu stranu a neidem sa taktiez posrat ani z jednej strany 😁 Proste pozrime sa na seba a potom sudme. Ty odsudzujes a si za nieco a pritom sa spravas inak… Bud prikladom, urcite tym nadchnes dalsich ludi a mozno bude z teba nieco ako Greta 2 (senior). Budete sediet na stromoch a budete stastny, lebo nakupit napr. ropu z USA, ktoru oni nakupili z Ruska a nam ju predavaju len s marzou mi pride ako dobry fail 🤣😂
@duunlo ved prave. Slovensko je krajina, ktora uz nie je sebestacna v nicom. Uz ani to polnohospodarstvo nemame na takej urovni, ze by sa pokryl ten nas maly trh. A ze nebudeme zavisly od Ruska to by bolo super, len budeme zas zavisly od inej krajiny, ktora nam to bude takiso predavat, nie davat zadarmo.... zvlasny pohlad na vec.
Autorka: skús pozrieť aj články na travelistan.sk
Tito cestovatelia po hodili rusko aj pred vojnou. Opisujú aká je skutočnosť mimo veľkomiest. Majú videa na YT. Chodili transibirskou magistralou.
@michmich Mám muža a pol rodiny z USA. On prešiel americkým školským systémom od škôlky po doktorát v prírodných vedách a zďaleka nie je jediný vzdelaný v rodine. Nikdy vraj nebol geniálne dieťa, čo by zásadne vyčnievalo z davu, takže by s tebou nesúhlasil. Ale tak to je len osobná skúsenosť. Pozrime sa na testovanie PISA. USA je v matematike pod priemerom OECD (38. miesto). Naši študenti sa umiestnilo o niečo lepšie (33.) ale stále podpriemerne V čitateľskej gramotnosti sú USA nad priemerom (13), my ostávame značne pod priemerom (42.). V prírodovednej gramotnosti je to rovnako - USA 19
vs. SK 42. To akosi nesvedčí o tom, že USA má zásadne hlúpejších žiakov, že?
@naja94 pozri si na mapke, kde maju americania postavenych 737 zakladni mimo usa (najvacsie maju cez 10tisic stalych vojakov a vlastne obchody, kina, sportove haly atd. vystavane) a potom sa da bavit o tom, kto ma koho geopoliticky v hrsti- rusi nas urcite nemaju " geopoliticky v hrsti" ako si to nazvala....
Joj. Akurat si po sebe citam. Strasne kolko tvrdiek som porobila. 🙈. Sa ospravedlnujem
@duunlo
Neviem, či sleduješ instagram, ale na oficiálnom ig kanáleUkrajiny, a potom na kanáloch ZSU a united24.media, bolo pár takých videí. Potom som to zachytila aj v článkoch o vývoji bojov na Ukrajine, ktoré každý deň robí slovenský Denník N a zachytila som to aj v článkoch BBC a CNN, prípadne na ich youtubových kanáloch. Môžeš si dohľadať, ak ťa to zaujíma.
@michmich nevedeli základné veci čoho? Toho, čo sa učia žiaci na Slovensku? Možno keby chodila na AP classes, tak by zistila, že tie až také ľahké nie sú.
Slováci nie sú inteligenčne výnimoční , platí u vás tiež Gaussova krivka, to, že sa v nejakej krajine deti neučia v školách to, čo slovenské deti z nich ešte debilov nerobí, učia sa totižto niečo iné a v tom niečom inom môžu mať oveľa hlbšie vedomosti. Inteligencia sa naštastie nemeria tým, či deti dokážu vymenovať štáty Afriky s hlavnými mestami, či dátumy narodenia spisovateľov….
Kedysi bežal na Slovensku program Aj múdry schybí, to boli tiež produkty slovenského školstva, toľko k blbosti Američanov.
@sisaka Nemali základné vseobecne vedomosti. Nemyslim nabiflene datumy, poucky... To nevie ani moja dcera 😀 Nie je ten bifliaci typ.
Napadlo mi napríklad,ze 17 rocna spoluziacka nevedela rozdiel medzi rasa a národnosť. Po dlhom vysvetľovaní to nevedela dokonca ani pochopiť. Skoda, ze si uz nepamätám co mi denne volala. Mne je jedno, nemam potrebu dokazovat ci su ci nie su hlupejsi. Ale myslím, ze ked to niekto tvrdi, tak aj napriek statistikam a prieskumom ma v niecom pravdu.
Tiez uznavam,ze mozno záleží na oblasti kde zila a rok tiez nie je zavratna doba 🙂
@michmich takže Američan nevedel pochopiť, že aj keď sú Američania majú rôznu farbu pokožky? Tak to si určite ešte žiaden Američan nevšimol, lebo ich krajina je tak rasovo homogénna, že nájsť niekoho s inou farbou pokožky je priam nemožné…. No večná škoda, že ani dievčinke zo Slovenska sa to nepodarilo vysvetliť , možno im mala ukazať obrázky, som si istá, že aj ich anglictina bola taká zlá, že jej vlastne ani nerozumeli, čo sa im snaží vysvetliť…škoda, chudáci budú do smrti žiť v dojme, že ľudia sú len jednej rasy, americkej ….
@terezka1947 Aj naštudovanému musíme "uveriť".
Je plno štúdií vypracovaných na podporu alebo proti toho a toho. Človek nikdy nevie.

@kvetinka75 nuz, vojna je dobrý biznis 🤐 ale ak to niekto nazývá hájením demokracie, budis 🤷😁