icon

Kurzy angličtiny pre prácu v Ružomberku. Máte záujem?

26. máj 2026

Ahojte, mali by ste záujem o prezenčné kurzy angličtiny priamo v RK? Individuálne/dvojica/firemné, dospelí, zamerané na biznis/finančnú AJ, resp. AJ do práce. Pohrávam sa s myšlienkou skúsiť ich nielen online, ale aj osobne.

melanta
26. máj 2026

Ak odhliadnem od toho, že porušuješ podmienky MK, pretože zrejme neponúkaš kurzy bezplatne - čiže máš živnosť resp. s.r.o. ako lektor cudzieho jazyka? Čo myslíš, koľko konateľov, členov boardu či ľudí zodpovedných vo firmách za oblasť vzdelávania tu nájdeš? A prečo iba RK? Veď môžeš operovať minimálne v lokalite od ZA po PO a dole BB/ZV.

anonym_827cb3
26. máj 2026

@anonym_autor no v dnešnej dobe keď sa dá porozpravať s AI asi veľmi závisí akú cenu by si nastavila

autor
26. máj 2026
@melanta

Ak odhliadnem od toho, že porušuješ podmienky MK, pretože zrejme neponúkaš kurzy bezplatne - čiže máš živnosť resp. s.r.o. ako lektor cudzieho jazyka? Čo myslíš, koľko konateľov, členov boardu či ľudí zodpovedných vo firmách za oblasť vzdelávania tu nájdeš? A prečo iba RK? Veď môžeš operovať minimálne v lokalite od ZA po PO a dole BB/ZV.

@melanta som SZČO, už pár rokov učím online. teraz si robím prieskum, či by bol záujem aj o osobné kurzy. Zmena od online sveta. Pôsobím v LM, takže RK je tiež jednou z možností.

autor
26. máj 2026
@anonym_827cb3

@anonym_autor no v dnešnej dobe keď sa dá porozpravať s AI asi veľmi závisí akú cenu by si nastavila

@anonym_827cb3 AI nenahradí lektora po ľudskej stránke. Je to super pomocník pri tvorbe lekcií, to áno. Ale kontakt s človekom je a bude čím ďalej tým žiadanejší práve kvôli tomu, že teraz je AI všade. A okrem toho, väčšina ľudí sa nedokáže učiť jazyk sama - potrebuje sprievodcu, mentora, ktorý ho celým procesom prevedie, podporí, usmerní. Samoštúdium nedosahuje ani zďaleka také výsledky, ako si možno myslíš. Ide skôr o výnimky. Jedna individuálna lekcia sa pohybuje od 25 eur - je to príplatok práve za tú individuálnosť, osobný prístup (v porovnaní napr. so skupinovými kurzami v jazykových školách).

melanta
26. máj 2026
@anonym_autor

@melanta som SZČO, už pár rokov učím online. teraz si robím prieskum, či by bol záujem aj o osobné kurzy. Zmena od online sveta. Pôsobím v LM, takže RK je tiež jednou z možností.

@anonym_autor ale ako lektor pre firmy sa predsa nemusíš orientovať iba na LM a RK. Mne do BA chodila ľudí učiť AJ a NJ lektorka z KE a BB. Ak by mi niekto povedal, že je z BA, tak bude školiť iba BA a max TT a DS, tak poďakujem a nájdem si niekoho flexibilného, kto sa nebojí vyjsť zo svojho mesta.

melanta
26. máj 2026
@anonym_827cb3

@anonym_827cb3 skúšala som 2 krát rozprávať sa s AI, pretože sme to so známymi rozoberali a niektorí tvrdili, že AI je v tomto super. Neverila som. Opakovane som AI upozornila na chyby, pretože ich robila. Takže na konverzáciu pre niekoho, kto jazyk ovláda a chyby ho nezmýlia, ok. Ale rozhodne by som sa cez AI neučila, pretože jednoducho ešte robí chyby.

autor
26. máj 2026
@melanta

@anonym_autor ale ako lektor pre firmy sa predsa nemusíš orientovať iba na LM a RK. Mne do BA chodila ľudí učiť AJ a NJ lektorka z KE a BB. Ak by mi niekto povedal, že je z BA, tak bude školiť iba BA a max TT a DS, tak poďakujem a nájdem si niekoho flexibilného, kto sa nebojí vyjsť zo svojho mesta.

@melanta ďakujem za tento postreh. Otázne je, či firma vie lektora v takom prípade zaplatiť. Tam nejde o to, že sa lektor bojí vyjsť zo svojej lokality, ale málokedy sa mu to finančne oplatí.

melanta
26. máj 2026
@anonym_autor

@melanta ďakujem za tento postreh. Otázne je, či firma vie lektora v takom prípade zaplatiť. Tam nejde o to, že sa lektor bojí vyjsť zo svojej lokality, ale málokedy sa mu to finančne oplatí.

@anonym_autor samozrejme, že sa to oplatí. Inak to nemá zmysel. Tá lektorka mi školila niekoľko skupín s rôznou úrovňou, školila mi 2 dni po 6 alebo 8 hodín (prvý deň ráno cestovala, načínala na obed, končila o 18, druhý deň začínala ráno o 7 a končila na obed), prespala jednu noc. Čiže platila si cestu, jednu noc v hoteli a aj tak sa jej to velice oplatilo.

autor
26. máj 2026
@melanta

@anonym_autor samozrejme, že sa to oplatí. Inak to nemá zmysel. Tá lektorka mi školila niekoľko skupín s rôznou úrovňou, školila mi 2 dni po 6 alebo 8 hodín (prvý deň ráno cestovala, načínala na obed, končila o 18, druhý deň začínala ráno o 7 a končila na obed), prespala jednu noc. Čiže platila si cestu, jednu noc v hoteli a aj tak sa jej to velice oplatilo.

@melanta to znie zaujímavo. Popremýšľam aj nad takýmto konceptom.

melanta
26. máj 2026
@anonym_autor

@melanta to znie zaujímavo. Popremýšľam aj nad takýmto konceptom.

@anonym_autor tak napríklad v BA máš obrovské množstvo korporátov, kde vieš poslať ponuku. Len v BA sú to desaťtisíce zamestnancov. V ZA máš Kiu a subdodávateľov, v NR Jaugar a subdodávateľov, v TT Peugeot a subdodávateľov, v KE Volvo a US Steel. Tam si vie lektor poriešiť aj 2-3 dňovky, ak to rozhádže na viac firemných klientov. Samozrejme, potrebuje zaujať a mať dobrú ponuku.

autor
26. máj 2026
@melanta

@anonym_autor tak napríklad v BA máš obrovské množstvo korporátov, kde vieš poslať ponuku. Len v BA sú to desaťtisíce zamestnancov. V ZA máš Kiu a subdodávateľov, v NR Jaugar a subdodávateľov, v TT Peugeot a subdodávateľov, v KE Volvo a US Steel. Tam si vie lektor poriešiť aj 2-3 dňovky, ak to rozhádže na viac firemných klientov. Samozrejme, potrebuje zaujať a mať dobrú ponuku.

@melanta to áno, ale na druhej strane, zatiaľ sa zamerievam skôr na individuálne lekcie. Pouvažujem však aj nad touto možnosťou.

anonym_8d51ed
26. máj 2026

Ružomberok je malý prdinec, tam nenazbieraš ľudí čo ťa zaplatí. Ešte môžeš skúsiť Mt a Dk, len pozor v mestách máš už dosť agentúr ktoré sa týmto živia a jednoducho ťa nepustia. To by si musela nastaviť nenormálne nízku cenu.

melanta
26. máj 2026
@anonym_autor

@melanta to áno, ale na druhej strane, zatiaľ sa zamerievam skôr na individuálne lekcie. Pouvažujem však aj nad touto možnosťou.

@anonym_autor samozrejme, záleží na tom, na čo sa chceš fokusovať. Ak ti vyhovuje individuálne lekcie a máš z toho veľmi pohodlný príjem (pohodlný - vieš ušetriť pár stoviek každý mesiac, nemusíš premýšľať, či si môžeš kúpiť topánky, ktoré sa ti páčia, vieš ísť v lete aj v zime na dovolenku), tak potom ok. Na druhej strane, odporúčam začať riešiť aj iný biznis, pretože iba jedným jazykom a k tomu ešte s AJ sa dlhodobo neuživíš. Teraz AI ešte nie je dokonalá, ale za pár rokov v tomto plnohodnotne nahradí človeka. Síce si písala, že podľa teba bude práveže človek kvôli AI viac zaujímavý, ale v tomto rozhodne nie, práve naopak. Čiže určite odporúčam aktívne pracovať na tom, aby si rozšírila portfólio svojich služieb.

autor
26. máj 2026
@melanta

@anonym_autor samozrejme, záleží na tom, na čo sa chceš fokusovať. Ak ti vyhovuje individuálne lekcie a máš z toho veľmi pohodlný príjem (pohodlný - vieš ušetriť pár stoviek každý mesiac, nemusíš premýšľať, či si môžeš kúpiť topánky, ktoré sa ti páčia, vieš ísť v lete aj v zime na dovolenku), tak potom ok. Na druhej strane, odporúčam začať riešiť aj iný biznis, pretože iba jedným jazykom a k tomu ešte s AJ sa dlhodobo neuživíš. Teraz AI ešte nie je dokonalá, ale za pár rokov v tomto plnohodnotne nahradí človeka. Síce si písala, že podľa teba bude práveže človek kvôli AI viac zaujímavý, ale v tomto rozhodne nie, práve naopak. Čiže určite odporúčam aktívne pracovať na tom, aby si rozšírila portfólio svojich služieb.

@melanta momentálne si človek nie je istý, na čo sa má zamerať, keďže AI a technológie celkovo idú tak rýchlo dopredu. Nevieme, aké zručnosti, povolania či vzdelanie bude potrebné. veľmi stresujúce a frustrujúce...

autor
26. máj 2026
@anonym_8d51ed

Ružomberok je malý prdinec, tam nenazbieraš ľudí čo ťa zaplatí. Ešte môžeš skúsiť Mt a Dk, len pozor v mestách máš už dosť agentúr ktoré sa týmto živia a jednoducho ťa nepustia. To by si musela nastaviť nenormálne nízku cenu.

@anonym_8d51ed to s RK máš pravdu, primárne však pôsobím v LM. MT je už ďaleko. to sa mi potom oplatí riešiť klientov v rámci celej SR.

lucik194
26. máj 2026

poviem z mojej skusenosti.mali sme lektorky anj asi rok v práci, islo to cez verejne obstarávanie, lebo vyssia cena .... muselo to ist.... 3 roky dozadu

vyhrala jazykovka, co ma dostatocne vela lektorov. sama nasa lektorka vravela, ze nato aby vyhrali VO, museli riadne podliezt cenu, ale urobili to kvoli odporucaniam, proste velk a firma sme, tak sa im to oplatilo aj do buducna.

ale momentalne nie su hodiny prezencne velmi využívané, aspon teda v mojom okoli skoro nikto na ziaden kurz nechodi.

maju speci kurZ v british, na prípravu certifikatu.
ostatni vsetci funguju online na preply. hlavne deti. je to jeden na jedneho, dieta nikam nechodi a ked sa mu lektor nepaci, proste ho vymeni..... detto dospelaci, specificke temy, príprava na prezentáciu .....

za mna ta vlna uz odišla.......

anonym_5bed02
26. máj 2026
@melanta

@melanta korporaty maju svojich vybranych dodavatelov, agentury, robia na to vyberove konania, takze tam by tazko uspela.

autor
Včera o 06:13
@anonym_5bed02

@melanta korporaty maju svojich vybranych dodavatelov, agentury, robia na to vyberove konania, takze tam by tazko uspela.

@lucik194
@anonym_5bed02 dakujem za odpovede. Potvrdzujú to, čo som si aj myslela.