Pediater v Ružomberku, ktorý nenúti do očkovania detí
Dobrý deň, prosím viete mi poradiť pediatra v Ružomberku,ktorý netlačí do očkovania a bude s tým OK, že mám nezaočkovane dieťa?? Rozhodli sme sa malú nedať očkovať a nerada by som sa s niekym naťahovala ,áno viem že nik ma do toho nútiť nemôže, no niektorým lekárom je ťažko vysvetliť...mám o tom dosť informácií, preto sme sa takto rozhodli..poprosím iba odpovede k veci, nepotrebujem čítať nejaké hejty ..ďakujem
@ibajaanikiny prídeš k lekárovi a povieš mi čo máš za problém a on to napíše do dokumentácie, v štýle matka povedala že v súvislosti s očkovaním sa začali objavovať príznaky. Lebo tvrdiť že 90% autistov je a má súvis z očkovania je mimo. Ale preto sme dnes tam kde sme, lebo ľudia veria veciam jedna teta povedala (ako aj ty tvojej sesternici) a nemusíš sa so mnou baviť,ale aspoň tú nesie tie sprostosti ohľadom súvisu očkovania a autizmu.
@jabadabadu veď to, čo by dali za to matky v 19 a začiatok 20 storočia ,kedy sa ešte neockovalo, aby ochránili svoje deti , aby mali takú vakcínu, a ich deti netrpeli a neumierali alebo si nemuseli následky celý život (ako pri detskej obrne ) a dnešné matky sa na to vyprdnu, lebo internet iné povedal. Majú jediné šťastie že kolektívna imunita,aj keď na ako dlho,ak tu bude takýchto ľudí pribúdať ?
@maciatkolulu napr n SVK povinné očkovanie proti osýpkam a aj tak tu bola epidémia, lebo ľudia sa buď neockovalo alebo sa nepreockovali. Píše tam aj o epidémií v iných krajinách kde sa povinne neockuje, toto sú" len" osýpky.
https://www.ockovaniechrani.sk/blogy/ockovanie-...
@evica17 opakujem, žijem a nevnímam nejaké epidémie chorôb zo slovenského oskovaciehi kalendára. Niekto písal, že rodičia sú safe, no, ja som safe, úplne v pohode som prekonala osýpky ako sedemročný a Mumps ako 9 ročna. Ako väčšina mojich spolužiakov. Tak som safe.... Prirodzená imunita. Nooo
@mamamasama si sa dosmiala? Netvrdím, že autista, ale videla som ze je divný. Áno, si predstav, ze zdravé dieťa reaguje na podnety. Prekvapenie?
@maciatkolulu ale taku detsku obrnu by si prekonat nechcela a ziskat na nu imunitu.
@simona20201309 v tomto ti dam zapravdu, sice skusenost nemam osobnu, este som autistu maleho nevidela, ale citala som aj tu, ze mamicky uz skor videli na svojom dietati ze je zvlastny a sa im to potvrdilo, alebo ked im potvrdili autizmus tak si spatne si to uvedomili že bol uz aj rpedtym taky iny.
@maciatkolulu inak aj na take osypky si mohla kludne umriet, trosku si to nastuduj ako ockovanie aj proti osypkam zabranilo, kolkym umrtiam....
@evica17 neviem,akych lekarov poznas ty,ale ja takych nepoznam,este som nezazila lekara,ktory by nieco pisal do spravy,lebo si to matka ziada. Moja ani na moji ziadost nerobi stery z nosa,ak o nich nie je presvedcena,ale fajn,ty mozno poznas tych “obalkovych”… super si sa vyburila,viem,ze iny nazor a postoj nevies a nechces prijat,ba co viac,este si aj vulgarna voci cudzim osobam. Ale nech ti je,mne je ukradnute to tvoje presviedcanie a “linkovanie”. A ak budem mat viac casu,odporucim ti nejaku dobru literaturu,mozes citat…
@ibajaanikiny ok, nepochopila si to s tym dr ale nevadi.doktro nepise na moju ziadost do karty, iba napise co ja jej poviem, ze mali deti, napr. matka tvrdi, ze dieta spadlo, nasledne doma zvracalo, bolela ho hlava a nasledne dieta vystrei a dopise lekarsku spravu podla svojho vysetrenia.
@evica17 ja som napísala, že sa mi nezdal OK, nepísala som, že som hneď videla ze je autista ...
Ale áno naozaj si myslím, že ak matka má s čím porovnať, tak to musí vidieť.
@michaela2091 nájdi si ľudového liečiteľa.
@simona20201309 ešte stále sa smejem. Diagnostika týždňového novorodenca susedou 😁👌😅🤣
@evica17 inak SJ na chrípku, zápal pľúc, človeka dokážeme doraziť hocičo. Co potrebuje, je zdravý imunitný systém, nastuduj si, ale nie na googl.
@evica17 úprimne sa ta pýtam, to ti tak záleží na iných? Vážne? Odporucam nenavstevivat Rakúsko, ta krajina nemá povinné očkovanie. Nikdy nevieš, čo ťa tam stretne. Prosím ta, pozri si opäť názov témy, či autor chcel, ak máš chuť presviedčať iných, založ si svoju, toto sa vola spam. OK? Som rada ze som v krajine, kde nie sú za zadu beni ľudia, ktorí nadávajú druhým za niečo, čo vlastne nevedia co a ako, skatulkuju, urážajú, je to také primitívne. Zaujímavé je, že ťa druhá strana to nejako vulgárne neberie, čím to je?
@jabadabadu Ako sorry, to čo je za vyjadrovanie? Normálne si mi dvihla tlak. Nejdem nadávať, neznížim sa na tvoju úroveň.
Pre všetky mudrane, je to rozhodnutie každého rodiča a verte, že práve my, čo neočkujeme, máme naštudované dosť, alebo bohužiaľ, aj vlastné skúsenosti.
@mamamasama ak by si potrebovala, kľudne sa ozvi 👍👌✌
@evica17 prosím ta, myslim, že stačilo, nerozumiem, kde berieš tu neuveriteľnú istotu,ze ty máš 100%pravdu a ostatní sú prihorete slepice, čo čítajú nesprávne. Želám ti, aby si nikdy nemusela riešiť niečo, čo poniektoré rodiny na základe očkovania prežili. Moja prvá dcéra dokonca nesmela byt očkovaná, neskôr, už samotná pediatrická povedala, že je to zbytočné. Mala odovzdať diplom? Podotýkam staršia, skúsená pani. Druhá dcéra očkovana a tretieho som už nedala vôbec a je zaujímavé že pediatricka si to "všimla" až keď mal malý 4 roky, zaujímavé, však? A v at pediater nerieši absolútne nič, ani škôlky a ani školy. Žiadne potvrdenia, nič... Prečo?
@maciatkolulu trosku pohladaj. Čierny kašeľ, tyfus... množí sa to a práve medzi ľudmi, čo “moc veľa vedia”
@maciatkolulu tak zalezi mi na tom, lebo ked niekto nemoze byt ockovani zo zdravotnych dovodov, alebo take male babatko co na to este nema vek, tak ked je nizsia zaockovanost populacie , presne kvoli takymto "uvedomelym "mamickam co hladaju po nete a brazdia vsetky stranky, len aby si potvrdili svoju pravdu preco neockovat, a moze to pre to malicke babatko dopadnut nie moc dobre, lebo tu nebude tzv kolektivna imunita. a myslim si ze svk je v tomto pokrokove, ze mame povinne ockovanie. ja to kvitujem, mohli by sa pridat aj ine veci do povinneho ockovania a som za aby boli aj prisnejsie postihy pre rodicov coi odmietaju ockovanie len tak. nie nejaka 300 eurova pokuta alebo co. napr v usa neni povinne ockovanie ale bez ockovania je to tazke
inak napadlo mi, aj proti besnote sa ockuju zvierata , a na svk sa toto ochorenie uz prajtickjy nevyskytuje (obcasna vynimka zavedenych pripadov z pl a ua ), cize uz tam vidime prospesnost vakcinacie, ako aj na detskej obrne, osypkach, taktiez prave kiahne (choroba, ktora sa uz nevyskytuje vdaka ockovaniu na svete, je len v kaboratoriach ).
lenze na to clovek musi dozriet aby videl fakty a dokazal ich spravne zaradit, lebo ja to tu mozem darmo pisat ale antivaxery si nadalej budu mysliet ze toto je traposina a ich hoaxy su pravdive, len my to nevidime. len hlavne ide o tych najslabsich co sa nemozu dat este alebo vobec zaockovat, ze ty kvoli takymto antivax trpia, keby to bolo len o tych antivax tak mi je to jedno, nech sa s nimi deje co chce, oni si zvlili (aj ked za hlupost svojich rodicov detio nemozu a nemali by trpiet)
Ďakujem za relevantné odpovede, asi také nerátam ani nie na jednej ruke :D no moju otázku mi tu nezodpovedal vlastne nikto,asi až na jednu, takže za to dakujem, skôr mam pocit,že som tu rozpútala nejakú divokú diskusiu, takže asi to bolo cele zbytočné. Dúfala som,že tu budú len normalne odpovede či uz takého alebo ineho názoru, no, že tu budeme jedna druhú osočovať,lebo má iný nazor a inak sa rozhodla. Každého vec si myslím. Z mojej strany mám práveže informácie aj od lekárov,ktorých si vážim a predstavte si, koľkí z nich očkovaniu neveria..hmm, ďakujem každopadne za všetky normálne odpovede
michaela2091 našla si už nejakého pediatra, čo je v pohode s neočkovaním, prosím?

@evica17 žijem v rakúsku a nepočula som o epidémii niečoho.... Tak ja neviem... Očkovanie povinné nie je
@jabadabadu no commnet.