Ako sa býva v Tešedíkove?
Normálne, ako sa tam žije. Aký sú tam ľudia atď celkovo , kúpili sme tam dom, tak sa pýtam som zvedavá.
Bijú sa tam cigáni na ulici, večer chodia bandy v podnapitom stave, hulákaju, vyrývajú do okoloidúcich. Diakovská mafia tam občas rieši veci ktoré semtam končia prestrelkou. Prepadnú vás len tak aby si udreli. Ide im len o to aby sa mohli pobiť. Posedávajú na zastávke, popíjajú alkohol a provokujú okoloidúcich aby sa mohli pobiť. Ešte som tam nezažil ani raz na zábave že by tam nebola bitka. Žiharčania tam chodia s britvami a nožíkmi. V miestnom jazyku to volajú “beretvášok” a často sa používa aj pojem “ďünnek a žigárdiak megkísünek” keď prídu žiharčania tak aj pichnú vás nožom a tak. Mňa zbili aj v Žiharci, aj Diakovciach, aj v Tešedíkove aj v Nededi. Kolárovskí cigáni sa mi vyhrážali.
Ježiš, no to je bombova skúsenosť, to vážne sa tam vkuse niečo deje ? Ja som len tak počula medzi rečou, ze tam býva necelých 5% Rómov a ze tam nieje s nikým problém, proste ze vás "nikto neriesi" , ale toto co som čítala je niečo iné,... a ty si odtiaľ ze to poznáš ci ?
Ježiš, no to je bombova skúsenosť, to vážne sa tam vkuse niečo deje ? Ja som len tak počula medzi rečou, ze tam býva necelých 5% Rómov a ze tam nieje s nikým problém, proste ze vás "nikto neriesi" , ale toto co som čítala je niečo iné,... a ty si odtiaľ ze to poznáš ci ?
@nela1561 môj muž tam býval, Rómov je tam minimum a žiadne problémy neboli. Chodievame tam na návštevy k jeho kamarátovi, tiež nič nespomínali. Mne sa tá dedina páči, je tam dobrá vybavenosť. A chodievame tam na zákusky do cukrárne 😀 je tam síce rovina, ale na bike fajn, občas tam ideme bicyklovať až do Jahodnej
@nela1561 môj muž tam býval, Rómov je tam minimum a žiadne problémy neboli. Chodievame tam na návštevy k jeho kamarátovi, tiež nič nespomínali. Mne sa tá dedina páči, je tam dobrá vybavenosť. A chodievame tam na zákusky do cukrárne 😀 je tam síce rovina, ale na bike fajn, občas tam ideme bicyklovať až do Jahodnej
@anonym_c4d3ee super aspoň nejaké pozitíva 😀,,, a ta vybavenosť to hej to je veľké plus,,, lebo tu kde momentálne bývam je vybavenosť obce na nulovej úrovni až pod nulu 😀😀😀😀
@anonym_c4d3ee super aspoň nejaké pozitíva 😀,,, a ta vybavenosť to hej to je veľké plus,,, lebo tu kde momentálne bývam je vybavenosť obce na nulovej úrovni až pod nulu 😀😀😀😀
@nela1561 keby som pracovala v Šali, viem si predstaviť, že by som bývala v Tešedíkove. Mne sa tam páčilo, ja som tam síce nebývala, ale chodili sme tam kontrolovať jeho dom, aj som sa chvíľu pohrávala s myšlienkou, že by sme tam išli, no len kde bývam ja, tu mám mamu, syna, takže on predal dom a prišiel sem.
@nela1561 keby som pracovala v Šali, viem si predstaviť, že by som bývala v Tešedíkove. Mne sa tam páčilo, ja som tam síce nebývala, ale chodili sme tam kontrolovať jeho dom, aj som sa chvíľu pohrávala s myšlienkou, že by sme tam išli, no len kde bývam ja, tu mám mamu, syna, takže on predal dom a prišiel sem.
@anonym_c4d3ee ako zatiaľ aj mne sa tam páči,, časom určite po materskej si tam budem hľadať aj prácu, lebo ta dedina je dosť veľká a je tam aj podľa mňa dosť práce takže dúfam ze sa podarí
@nela1561 cela oblast depresivna rovina kde nemas co robit
@anonym_86e835 kúpalisko je neďaleko aj welness a Šaľa je blízko to je lepšie mesto ako Galanta.
@nela1561 teraz to už možno tak nieje, nejakých už pozatvárali. Spýtaj sa tam v okolí Šale na Vasarábovcov, Mudrochovcov. Tí mali pod palcom celé okolie teda aj vašu vysnívanú obec. Keď sme tam my chodili bol tam podnik a stále boli bitky. Ale niekto podsvetie vôbec nevníma. Niekto povie aj na Dunajskú Stredu že je tam kľud a pritom boli na prvom mieste v týchto veciach. Celé to okolie Galanty je tým poznačené. Ale chodzte tam keď chcete. Ja by som išiel do Šamorína keby mám možnosť vybrať si. Ja žijem celý zivot blízko Tešedíkova a okolitých obcí. Nejde o počet rómov ale že kto tam chodí a čo tam robí. A máš tam Lackó Centrum to je taký velký obchod, a neďaleko je aj druhá jednota. Ale tie velké potreviny má súkromník a sú velké ako v meste. A potom keď tam budete bývať chodievajte do Šale tak je velmi dobre teraz, strašne zmidernizovali to mesto.
@anonym_86e835 akože ja som spokojná z rovinou to mi problém nerobí to som až moc spokojná
@nela1561 rovina je super lebo si zober že ako by si sa korčulovala na kolieskových korčuliach na kopcovitom teréne. Alebo jazda na elektrokolobežke? Ja mám 120kg a v Banskej Bystrici sú ulice ako v San Franciscu že totál do kopca a kolobežka podomnou nevládala. Musel som ju tlačiť. Radšej bývať na robine! Aj bicyklovať jak by som sa bicykloval keby nebola dedina na rovine?
@nela1561 ano presne vybavenosť velmi dobrá a v Šala je blízo. Ako som ti vyššie písal je tam Lackó centrum a druhá jednota a ešte jedna menšia jednota.
Ale neboj sa Nelka jedného zastrelili a ostatní sú vo väzení teda väčšina čo robili problémy. Mladí to po nich asi neprevzali už. Starších sa môžeš opýtať kto boli ludia s prezývkamí Kímo alebo Jegeš. Kedysi tadial chodil lokálny vlak miestnymi prezývaný čángó a isli ipitý z diskotéky a vyhodili sprievodcu z idúceho vlaku. To boli riadne výkvety. Nebývali priamo v Tešedikove ale chodili tam. Miestni to povedia že “keď prídu žiharčania, diakovčania” ale keď som hovoril kamoške zo Žiharca (to je susedná obec) že vy chodíte s nožíkmi na zábavu, tak ona hneď že: To robia Tešedíkovčania!
@anonym_86e835 akože ja som spokojná z rovinou to mi problém nerobí to som až moc spokojná
@unbeholfen
@nela1561 ok,mna rovina zabija.potrebujem pohlad na kopce ,vyhlady z vysky,turistiku do hor,vonu lesa.nie slnecnicove a kukuricne polia.
Ale neboj sa Nelka jedného zastrelili a ostatní sú vo väzení teda väčšina čo robili problémy. Mladí to po nich asi neprevzali už. Starších sa môžeš opýtať kto boli ludia s prezývkamí Kímo alebo Jegeš. Kedysi tadial chodil lokálny vlak miestnymi prezývaný čángó a isli ipitý z diskotéky a vyhodili sprievodcu z idúceho vlaku. To boli riadne výkvety. Nebývali priamo v Tešedikove ale chodili tam. Miestni to povedia že “keď prídu žiharčania, diakovčania” ale keď som hovoril kamoške zo Žiharca (to je susedná obec) že vy chodíte s nožíkmi na zábavu, tak ona hneď že: To robia Tešedíkovčania!
@unbeholfen ako ja tiež poznám ľudí z tesedikova , vlastne tam mam aj svokru takže niečo tam ako tak poznám, mne je vlastne jedno kde budeme bývať len nech tam niečo je v tej dedine ostatný ma nezaujímajú.. ale som rada za tieto informácie
@unbeholfen
@nela1561 ok,mna rovina zabija.potrebujem pohlad na kopce ,vyhlady z vysky,turistiku do hor,vonu lesa.nie slnecnicove a kukuricne polia.
@anonym_86e835 noo tak ja vôbec ja som za rovinu. kopce , lesy , hory , turistika a co ja viem co to pre mňa není to by som mohla ísť bývať niekde na východ 😀😀😀,, to je pre takých ľudí podľa mňa co nemajú čo robiť tak sa idú prechádzať do lesa a ja na také veci nemám čas ani náladu sa niekde prechádzať po zablatenom lese 😀😀😀 a keď budem chcieť vidieť niečo z výšky tak sa postavím na strechu alebo sa posadim na balkón a vidím všetko 😀😀😀
@nela1561 ano presne vybavenosť velmi dobrá a v Šala je blízo. Ako som ti vyššie písal je tam Lackó centrum a druhá jednota a ešte jedna menšia jednota.
@unbeholfen hej hej to už som si pozisťovala všetko a ten obchod Lacko centrum to môžem povedať to je na parádu , koľko krát tam idem a chystám sa prejsť celi obchod tak furt mi doo toho niečo príde takže na toto sa dosť dlho chystám keď tam už budeme bývať že si ho prejdem v pokoji a pomalom tempe heheh
@anonym_86e835 noo tak ja vôbec ja som za rovinu. kopce , lesy , hory , turistika a co ja viem co to pre mňa není to by som mohla ísť bývať niekde na východ 😀😀😀,, to je pre takých ľudí podľa mňa co nemajú čo robiť tak sa idú prechádzať do lesa a ja na také veci nemám čas ani náladu sa niekde prechádzať po zablatenom lese 😀😀😀 a keď budem chcieť vidieť niečo z výšky tak sa postavím na strechu alebo sa posadim na balkón a vidím všetko 😀😀😀
@nela1561 hej,pochopila som s kym mam do cinenia...
@unbeholfen
@anonym_86e835 ale teraz si predstav že máš jazdiť na kolieskových korčuliach, na bicykli, elektrokolobežke (iba ludia s nadváhou). Ako by si to robila keď sú v obci ulice ako v San Franciscu? Tak trebárs kompromis ako je Zvolen že mesto je na rovine v doline, ale okolo sú kopce tak je tam výhlad na ne.
@unbeholfen ako ja tiež poznám ľudí z tesedikova , vlastne tam mam aj svokru takže niečo tam ako tak poznám, mne je vlastne jedno kde budeme bývať len nech tam niečo je v tej dedine ostatný ma nezaujímajú.. ale som rada za tieto informácie
@nela1561 ale záleží aj v akých kruhoch sa pohybuješ. Ak sa nekamarátiš s pankáčmi, narkomanmi, a nechodíš na diskotéky a do krčmy tak sa tomu všetkému vyhneš. Len niekedy posedáva banda na zastávke a zabŕdajú. Ale to neni problem Tešedíkova, to robia v každej dedine. Ale choď na to termálne kúpalisko medzi Diakovcami a Hornými Salibami. Na jednej strane je Aquapark a na druhej Wellness. Ak si unavená pracujúca žena tak sa tam zrelaxuješ a budeš to mať kúsek.
@nela1561 hej,pochopila som s kym mam do cinenia...
@anonym_86e835. A ja som zas nepochopila ,že ako to myslíš ze " si pochopila skym máš dočinenia" ?
@nela1561 ale záleží aj v akých kruhoch sa pohybuješ. Ak sa nekamarátiš s pankáčmi, narkomanmi, a nechodíš na diskotéky a do krčmy tak sa tomu všetkému vyhneš. Len niekedy posedáva banda na zastávke a zabŕdajú. Ale to neni problem Tešedíkova, to robia v každej dedine. Ale choď na to termálne kúpalisko medzi Diakovcami a Hornými Salibami. Na jednej strane je Aquapark a na druhej Wellness. Ak si unavená pracujúca žena tak sa tam zrelaxuješ a budeš to mať kúsek.
@unbeholfen ďakujem za info určite tam raz skočím Q vyskúšam, ja som typická žena ktorá má rada svoje pohodlie a milujem svoju rodinu , samozrejme chodievame tiež na nejaké tie prechádzky a tak , ale vôbec k životu nepotrebujem lesy ,horí, turistiku a co ja viem co ešte, na to nemám ani ja ani manžel čas.
@unbeholfen ďakujem za info určite tam raz skočím Q vyskúšam, ja som typická žena ktorá má rada svoje pohodlie a milujem svoju rodinu , samozrejme chodievame tiež na nejaké tie prechádzky a tak , ale vôbec k životu nepotrebujem lesy ,horí, turistiku a co ja viem co ešte, na to nemám ani ja ani manžel čas.
@nela1561 tak ja som na vašej strane lebo tiež som pohodlný. Radšej wellness ako hory a lesy. Radšej vysedávať v teplej vírivke, ako sa trepať na túru a nachytať kliešťov. Máš to len pár km od Tešedíkova. Radšej ísť pohodlne na bicykli ako pešo kráčať. To je komfortné len na nížine.

Pocasie? Ci co myslis?