Bývanie a život v Šali
Ahojte, chceme sa s manželom presťahovať bližšie do BA, hľadáme nejaké byty a Šaľa nám z toho vychádza cenovo celkom priaznivo. Viete mi niekto napísať výhody a nevýhody tohto mesta? Deti nemáme ani mať nebudeme, takže školy a škôlky nás nezaujimaju, prácu mám HO a manžel pracuje v zahraničí.
@anonym_autor Šaľa je najškaredšie mesto na Slovensku. Bez obchvatu, ani obliecť, absolútne nič. To už skôr HC, GA.
idú postaviť pri Dusle spaľovnu..... bývam tu, najradšej by som sa odsťahovala.
Viac sa mi páči Galanta, Nitra. Šaľa nie.
Choď sa prejsť do Šale, prejdeš ju za 5 minút, pešia zóna má fajn kaviarne a tam to končí. Ešte je fajn, že je tu poliklinika a celkom dosť lekárov. Autobusové spojenie na Nitru, vlakové na Galantu, Nové Zámky, Bratislavu ale stanica je hrozná, plná bezdomovcov. Obchvat sa stavia ale inak doprava ráno a poobede katastrofa. Veľké negatívum - je to okres s dlhodobo veľmi vysokým výskytom rakoviny, napr.rakovina hr.čreva najviac na SK (chemický priemysel - Duslo). Spaľovňa - nekonečná téma, jedno konanie zastavili, ďalšie potajomky začali. Obchody nula bodov (okrem DM, Kaufland,Tesco na Veči). Príroda - pekné okolie Váhu
Kazdy den zapchy, kazdy den ci je piatok ci streda, ci 8:00 ci 16:00, drbnut sem idu spalovnu, to ani nekomentujem, co tu je? Herne 👌🏻 tu ked sa nieco podtavi tak herna, inak krachuje vsetko, zahradkarstvo, obchod s detskym oblecenim padol, pesia zona nic moc…

Ahoj, ťažko povedať, záleží čo od mesta očakávate. Myslím, že sa snažia skvalitňovať život obyvateľom, dá sa tam nakúpiť, ak ste šoféri, tak máte po ruke aj Trnavu, Nitru či Nové Zámky, Galantu. Ak budete bývať niekde v centre mesta, všetko je po ruke. Akurát je problém s poobednými zápchami, rieši sa to výstavbou obchvatu, snáď sa ho aj dočkáme načas a uvoľní sa situácia v meste, lebo niekedy mám pocit, že tam chodiť pešo cez prechody je čistá samovražda. Veču by som na život neodporúčala. Kaviarne sú, bary sú. Neviem odkiaľ ste, ale budete si musieť zvyknúť na maďarčinu. Je to také priemerné mesto. Neuchváti, ani neurazí.