Základné školy v Senci - hodnotenie
Vyberame zakladnu skolu pre dceru v Senci, avsak potrebovali by sme trosku pomoct zhodnotit miestne ZS. Zaroven dcera je bilingvalna a v slovencine robi obcas chyby pri sklonovani alebo prebera gramatiku z druheho jazyka, zaroven je citlivejsia. A dost sa obavame, aby sa jej skola neznechutila hned na zaciatku a zaroven aby v nej ten system neubil kreativitu a nespravil "zombika" v pripade, ze sa v nasom skolstve nic nezmenilo za poslednych 30 rokov ako si to ja pamatam.
Zvazujeme statne, ale aj sukrmnu ZS, kde ale zrejme bude problem sa vobec dostat. Alternativou bola rodinna skola v Bernolakove a aj ked mam dobry pocit z personalu, nieco mi tam nie uplne sedi a neviem si predstavit ako to bude fungovat na druhom stupni podla tej metodiky a hlavne prestup nasledne na strednu.
Ake mate skusenosti so statnymi ZS? Ktoru by ste odporucili?
co sa tyka statnych skol... nemusis riesit nic... nakolko dieta ide tam, kde spadovo patri... cize darmo ti napisem, ze mlynska je top, ked patris na tajovskeho atd... co sa tyka sukromnej... je to uhol pohladu, za mna nie... navyse, ak sa bavime o tomto septembri, je vysoko nepravdepodobne, ze tam dieta dostanes
@krasneleto na nejakej prednaske spominali, ze spadovo to nemusi byt automaticky, kedze sa tam ako vzdy konzultuju nejake situacie. preco sukromna nie? ide o to, ze prave tato sukromna v Senci alebo to myslis vseobecne?
sukromna je najlepsia ale tam dieta nedostanes,
najhorsia je statna Kysucka pre prvakov ale na tajovskeho nedostanes dieta ak tam spadovo nepatri to je druha najlepsia moznost, aj ked aj tam su p ucitelky kde by som nechcela aby dostali moje dieta
napis kam patrite podla spadu lebo inam sa v Senci nedostanes (ak teda nepatris knvyznamnej kopcovej mafii)
a ak nemate trvaly pobyt v Senci tak skoly v Senci mozes z posudzovania uplne vynechat
@stanyko priamo v Senci je naozaj najlepsia sukromna, ale podla mojich info beru tento rok.do 1. ZS iba 7 deti, zvysol su surodenci, co uz maju niekoho na skole. My patrime pod ZS Tajovskeho, mne sa tieto obrovske skoly nepacia a podla vysledkov su Senecke skoly nic moc. Dcera je dost citliva a bojazlivejsia. Nakonkec som dala dceru na ZS do Turne, je to 1-4. Velmj dobre si tam zvykla, v triede maju 10 deti a maju v skole dokonca aj asistentku. Kopec vyletov a detom sa velmi pekne venuju aj v Druzine. My sme zvazovali dokonca aj sukromne v BA ale tato skola nam sadla skvele. Dcera sa tam kazdy den tesi. Tento mesiac mali testovanie zo skolskej inpekcie a deti mali vysledky nad 90 % (testovali 2-4 rocnik).
@bubuska No to, co plati pre vsetky ostatne deti, ktore byvaju v obciach so spadovou skolou 1-4. Bud pojde so spoluziakmi do spadovej skoly pre 2. Stupen obec Turen (co je zhodou okolnosti tiez ZS Tajovskeho, ziakov davaju do tried od 5. Rocnika vzdy s kamaratom, aby sa lepsie zaclenili do noveho kolektivu). Alebo ak bude sikovna, moze ist na 8 rocne gymnazium alebo pripadne na Sukromnu do ZS v Bratislave. Inak od buduceho roka zacina platit kurikularna reforma, 5. Rocnik by mal patrit do 1. Stupna, tak uvidime, ci nebude skola 1-5.
@mamina7070 Samozrejme trvaly pobyt tu mame. Podla skolskeho ovdodu spadame do ZS Mlynska. Osobne to tiez nevidim realne tu sukromnu, kedze beru velmi malo deti a otvaraju len jednu triedu.
@stanyko na sukromnu zabudni tam sa beru prednostne surodenci a deti ucitelov co tam ucia
tak pojde na mlynsku tam nie je o com sa rozhodovat a prvy stupen zavisi od ucitelky
@stanyko skuste. Sice je teraz 3.4. Zapis, ale popripade sa tam mozete ist pozriet a porozpravat, ci sa vam to bude pacit ci vam budu ucitelia a riaditelka sympaticki a ci vam to bude vyhovovat. Ja som tam normalne bola sama na Den otvorenych dveri, lebo som to nestihla. Aspon som sa mohla vsetko sama vklude popytat. Aj na zapis bola dcera neskor, lebo bola chora.
Prosím o radu. Spadovo patríme pod Mlynskú a dcéru prijali na Kysucku, všetky jej kamošky idú na Mlynskú a ja zvazujem čo je lepšie. Jedná sa o 5.rocnik
@lili2015 Turen je dobry tip, nad tym sme neuvazovali. A aj ked by sme preferovali ZS vramci mesta, toto je celkom dobra alternativa. A ten pocet deti je super, ucitelia sa mozu viac venovat detom. Dakujem! 🙂
@stanyko mame prvaka na kysuckej a nie sú žiadne sťažnosti. Horšie je tam ráno a poobede parkovať čiže vyložiť deti.

sukromna ZS je tam najlepsia...ale obrovsky zaujem (vyse 500 prihlasenych) a otvaraju len dve triedy.
Ja poznam, len Tajovskeho, ta je vcelku OK