Pôrodnica Skalica 2023/2024

kerolv
19. jan 2024

Zdravím, chcela by som sa informovať o aktuálnej situácii v Skalickej pôrodnici. Rodila som tam 07/21, mala som veľmi komplikovaný, ťažký pôrod, ktorý personál zvládol úžasne.
1/ Problém bol však v tom, že manžela som nemohla mať absolútne pri sebe, prišiel len na finále, ktoré trvalo až 5 minút 🙈 Zmenilo sa niečo v tomto smere, poprípade má niekto skúsenosti, kedy mohol byť partner reálne pri CELOM pôrode (t.j. aj na vzdychárni) a nielen na tlačenie? Dá sa poprípade za to priplatiť?
2/ Správali sa k vám sestričky/pôrodné asistentky inak, ak bol pri vás muž, poprípade ak ste mali zazmluvneného lekára? Počas pôrodu som zažila 2 smeny a 90% času počas môjho pôrodu som mala absolútne odmeranú PA bez empatie, ktorej som skôr zavadzala a dávalo mi to patrične najavo. Nikto sa o mňa na vzdychárni absolútne nezaujímal a chýbala mi (aspoň psychická) opora, keď som tam nemohla mať manžela.
3/ Rešpektuje personál pôrodný plán? Počas prvého pôrodu všetky moje žiadosti o tlmenie bolesti entonoxom boli zamietnuté s tým, že “pôrod proste bolí”, aj keď som entonox mala uvedený v pôrodnom pláne.
Chcela by som reálne skúsenosti, či sa niečo za 3 roky zmenilo. Termín mám koniec apríla, začiatok mája. Za odpovede a skúsenosti vopred ďakujem 🙂

monika_63
19. jan 2024

@kerolv ahoj, ja mám staršiu skúsenosť ako ty, rok 2018, preto ak nevadí sa sem pripnem. Ak všetko dobre dopadne, tak ma to čaká v lete. S personálom som problém nemala, ale tiež PA nič moc, nepríjemná. Neviem či ide o tú istú, neviem ani ako sa volala, pamätám si len, že mala dlhé čierne vlasy.

dominika410
1. feb 2024

Dobrý deň, ja som rodila 06/21 a 05/23, oba pôrody vyvolávané. Čo sa týka manžela na vzdychárni, tak ak tam budete sama, že nebude zrovna nikto s vami na izbe, tak môže byť manžel s vami aj tam, na pôrodnej sále môže byť s vami celú dobu + 2 hodiny po pôrode. Čo sa týka personálu, pôrodníka som zazmluvneného nemala, ale teda na nikoho nemôžem povedať ani jedno krivé slovo, všetci boli milí a pozitívne naladení. Na vzdychárni sa o mňa tiež síce nezaujímali, ale teda mne to zasa vyhovovalo, že mám kľud 😀 A čo sa týka pôrodného plánu, to neviem, ja som ho nemala, ale bola som s oboma pôrodmi veľmi spokojná.

7trisha7
3. feb 2024

No ja rodila aj 2019 rok a muz tam bol celu dobu so mnou, aj na vzdycharni, aj v sprche, nonstop pri mne proste.. rodila som ale to jak som dosla som do 20min porodila 😂 to som bola len na pasoch a hned rodit, bol tiez pri mne na sale samozrejme…. A personal vzdy mega mily a prijemny🥰
A inak aj 2016 som rodila (tiez ale rychlo) a takisto bol cely cas pri mne 🤷🏻‍♀️ Len teda na pasoch nie , tam sa nesmie 😅

kerolv
autor
4. feb 2024

@monika_63 Podľa popisu asi áno, ja som za celú hospitalizáciu nemala absolútne s nikým problém, okrem tohoto prípadu

kerolv
autor
4. feb 2024

@7trisha7 @dominika410 Ďakujem za skúsenosti 😊 Ja som asi precitlivelá a veľmi mi záleží práve na tej prítomnosti manžela počas kontrakcií a už pri predošlom pôrode mi povedali, že “ak bude voľno”, tak so mnou môže byť a od známych nepoznám ani jeden prípad, že by bola vzdycháreň naozaj voľná 🙈 Ja som schopná byť s ním celú dobu aj na chodbe, lebo táto lotéria “ak bude voľno” ma dosť znervózňuje 😂 Prvý pôrod mi trval 2,5 dňa, z toho v nemocnici 16 hod, veľmi mi tam chýbala podpora niekoho blízkeho

monika_63
4. feb 2024

@kerolv ja som na vzdycharni bola sama, ide asi o stastie/nahodu, ja som v ten den rodila sama, ale den na to boli hned 3 porody. Pani doktorka bola prijemna, myslim, ze sa volala Chvostacova, ale myslim, ze uz tam nerobi. Sestricky z novorodeneckeho tiez velmi mile. Aj na oddeleni boli mile, az na tu jednu PA.

monika_63
4. feb 2024

No a v tom roku 2018, bola som 2dni po termine, ale kvoli vyssiemu tlaku, primar rozhodol, ze zacnu vyvolavat, mala som priat na druhy den poobede, ale prisli mi rano bolesti, tak sme isli, prisli sme okolo 9h, doktorka zhodnotila, ze budem rodit uz, prepichli mi vodu, klystir, o 14h sa mala narodila, skontrolovali ju, a 2hodiny ju nechali na mne. Na vizutu vtedy este chodil aj byvaly primar, ten starsi, neviem si spomenut na meno.