icon

2,5 ročné dieťa v súkromnej MŠ a obliekanie

spachtosko5
4. okt 2018

Mamule akú máte skúsenosť a názor na to, že 2,5 ročne dieťa sa ma samo vedieť obliecť. Zaujímaju ma vaše skúsenosti.

Strana
z2
lacibo
4. okt 2018

@spachtosko5 moja je zatiaľ so mnou doma ( má 27 mes.), vie si obliecť tričko, tepláky, nohavice ( nie vždy správne😉), správne bundu, čapicu, vie si obuť tenisky, topánky ( šnurovať nie😉), s pančuchami jej pomáham..a gaťky ešte nenosí, lebo má plienku😉

janickacrazy
4. okt 2018

@spachtosko5 No každé dieťa je iné, náš najmladší bude mať 3 a nevie ani rozprávať, ani sa obliecť/vyzliecť, teda snaží sa čiastočne, ale veľmi mu to ešte nejde, napr. bundu si rozopne, topánky odopne suchý zips, ale ponožky napr. absolútne nezvláda. Najesť sa síce vie sám, ale trvá mu to neskutočne dlho. V školke jesť zatiaľ odmieta. Učiteľky mu pomáhajú s obliekaním a je to štátna školka a nemajú s tým problém. Starší bráškovia v tomto veku boli oveľa šikovnejší, no tak čo už.

petrapod
4. okt 2018

Neuveriteľné tie súkromné škôlky mám dojem že tam chcú mať len geniou. Nie 2,5r dieťa sa nevie samo obliekať až na výnimky-sikulky🙂 . Viem to porovnať lebo ja mám dieťa v štátnej a sestra v súkromnej. A tam čo vymýšľajú je až neuveriteľné. Samozrejme nemôžem posúdiť každú súkromnú škôlku🙂 a nehadzem ich do jedného vreca.

monika2712
4. okt 2018

moja 2.5 rocna je od 2 rokov v sukromnej skolke, a uz sa vie komplet obliect aj vyzliect sama, no naucila sa to prave tam. lebo ich tam k tomu vedu.

siska53
4. okt 2018

@spachtosko5 tak tieto deti sa uz vacsinou vedia obliect sami a uz im len pomahaju so zapinamim a tak. To robia aj v statnej skolke,ze pomahaju,ale uz neobliekaju uplne.

Strana
z2