5 z domácej úlohy
Ja ani neviem, či to mám nejak riešiť s dcérou učiteľkou, alebo nechať to tak. Aby ste si nemysleli, nie som typ, čo by robil problémy učiteľkam lebo mám pocit, že moje dieťa je najlepšie na svete, ale toto ma zarazilo. Dcéra prišla domov s plačom, lebo dostala z domácej úlohy za 5. Že vraj ju urobila zle, čo chápala, ale že keď sa opýtala učiteľa, či by jej to nemohol nejak vysvetlit, že nevie kde urobila chyby, keďže nebolo to nijak opravené, len všetko preskrtane začal do nej vraj kričať, že je drzá, že sa na to vykaslala a teraz chce nejakú úľavu. Ona to potom už nechala tak, neriešila, pretože to nemalo cenu. Síce jej to znižilo známku o dva stupne, ale nejak sa s tým vraj zmierila. Potom sa ho opýtala ešte, či bude mať možnosť si to opravit aby nemala na vysvedčení 4, že má z iných predmetov 1, 2. V priebehu vyučovacieho dňa si ju ten učiteľ ešte zavolal a citujem ju " začal do mňa hulákať, že si vyprosuje takéto správanie z mojej strany"
Tak pri najhoršom bude mať 3, keď to bol projekt to neberiem ako DU ako si písala .Myslim, že prižmúri oči a bol len nahnevaný, že to odflakla.Podla mňa ju vyskúša a bude to brať za opravené.A, ked nie tak bude vedieť, že si ma dať na tom viac záležať.Ale určite tam chod
Ked triedna nic, tak chod na riaditelkou. Neexistuje aby za DU a 5 dostala na vysvecku 4.
moja taka verzia je, ze mlada na to mala kopec casu, doniesla na poslednu chvilu, samozrejme este zle, ked ju na to upozornil, tak na ucitela drzo vyletela a ten jej to oznamkoval na 5, nemyslim si, ze by si honil ego, proste mu pretiekol pohar trpezlivosti, 4 jej na vysvedceni neda, ale 3 asi ano.
@zuzana76 nemyslíš, že keby to bolo tak ako ty píšeš a moja dcéra je drzá, lenivá a sprostá, tak by si to všimli aj ostatní vyučujúci? O tom by som asi niečo vedela. A nie, úlohu neodovzdala na poslednú chvíľu ale na hodine, na ktorej ju mala odovzdať. To inak neviem ani ako sa dá. Že odovzdá na poslednú chvíľu, tak buď odovzdá na čas, alebo nie.
a neverim tomu, ze by dostala 5 len tak, pre nic za nic
Hmm,sama som bola učiteľka,je to smutné, ale viem,že učitelia sú všelijakí,som zvedavá,ako to dopadne. Lebo,ak úlohu mala,ak ju nepochopila,niečo predsa len mala, aj tak si nemyslím,že mala dostať päťku. Ale samozrejme,ak to tam bodoval, nespĺňala ten limit,možno to tak vyšlo,ale vyletieť na ňu nemal.
@autorka úplne ignoruj domnienky ostatných diskutujúcich. Keby tvoja dcéra mala také vlastnosti ako sa tu domnieva, tak by si o tom vedela a nemala by na vysvedčení čisté 1-2.
Ja osobne by som išla za triednou učiteľkou a žiadala riešenie tejto situácie - spoločná komunikácia medzi všetkými zúčastnenými. Teda ak by som od dcéry nevidela žiadne náznaky klamstva, ak má fyziku tak už nemá 9 rokov a nemyslím si, že by súhlasila aby si šla do školy ak by ti klamala. Ak by to teda triedna učiteľka neriešila, tak by som išla za zástupkyňou riaditeľa a povedala, že to odmietla ďalej riešiť a tam by som rozhodne nezabudla spomenúť, že toto povedala tvojej dcére už predtým, než si prišla do školy. To čo je za prístup?
No skúsila by som sa ukľudniť a vôbec by som v tvojom prípade neuvažovala nad tým, že dcéra klame. Asi by neprišla s revom len tak, ty si ju poznáš a podľa toho konaj. Ja by som toto nenechala bez diskutácie s učiteľmi, tvoja dcéra urobila správne, že požiadala o možnosť zlepšiť si známku. Mohol odmietnuť ale jeho správanie bolo totálne nevhodné na pedagóga. Takže vzhľadom na situáciu s triednou by som rovno v pondelok zaklopala pani zástupkyni a riešila to s ňou. Nenechaj to len tak a nenechaj sa odbiť učiteľmi. Nikto ťa nebude mať za hysterku, ty si tiež povinná riešiť problémy v škole tvojej dcéry. A takéto správanie od učiteľa by som nikdy netolerovala.
@zuzana76 Nepíšem, že ju dostala neoprávnene. Skôr riešim neprimeranú reakciu učiteľa. To už neviem, čo by musel žiak urobiť aby bolo ospravedlniteľné to, že učiteľ na neho nakriči na dva krát. A toto s tým krikom už mám zistené, že to tak naozaj bolo a triedna potvrdila, že v škole plakala.
@autorka tak nemáš čo riešiť, v tomto prípade by som preskočila triednu učiteľku a navštívila zástupkyňu. Takéto správanie od učiteľa vie žiakovi zhovadiť celý predmet a chuť učiť sa ho. A žiadne dieťa si nezaslúži plakať za to, že učiteľa požiada o pomoc či o ďalšiu príležitosť.
@caroline_ kazde zadanie co ziak dostane moze byt znamkovane.
Obratila by som sa na ucitelovho nadriadeneho, toto neni normalne spravanie.
Na taketo pripady treba posielat do skoly otecka, ucitelia /zeny aj muzi/ uplne inak jednaju, mam vlastnu skusenost
@adrianka2606 moja skúsenosť s oteckami je, že povedia, že žena ma poslala, ale ja vlastne neviem, o čo ide.
@letfenixa Moj taky nie je, ked ide riesit, presne vie co, preco, za co a s kym
Autorka, chod za fyzikarom aj s dcerou. Najprv nech ta ona doma ubezpeci, ze naozaj nevie co tam mala zle a co jej tam poskrkal. Slusne mu povedzte, ze je vam luto tejto zlej znamky a kedze nerozumie ako to malo byt vypracovane, ci by nebol taky dobry a nevysvetlil vam to teraz, ze dcera by sa to rada doucila (tam vam moze povedat, ze napr. sa pytal ci je ucivo vsetkym jasne a nikto sa neozval). S najvacsou pravpepodobnostou ucitel uz ziapat nebude ale pohnete sa dopredu. Dcera bude hovorit tiez pravdu, obidvaja by mali byt objektivni, kedze budu pritomni. Takto sa najskor dozvies ako to bolo a co sa da este robit. Opytaj sa kedy budu pisat koncorocny test (vzdy sa pise). Pozoruj, ci sa dcera naschval nehra na “nechapavu”, lebo aj to ho mohlo vytocit. Ked pojdes nanho takto slusne a bez vycitiek (vyvaruj sa “preco ste krical, preco znamkujete domace ulohy” a pod) tak dosiahnes najviac lebo ucitel nebude nuteny zaujat obranny postoj. Plus budes mat jasny obraz co sa deje. Drzim palce!
@namornicka prečo by sa mal písať koncorocny test ? To nie je vôbec povinné.
@letfenixa ak nie aj formou testu, hodnotit vedomosti/ucivo je povinne, tak to mozno urobi inou formou. Ucitelia davaju pisomky, lebo tam v kratkom case “vyskusaju” vela ziakov naraz z viacerych uciv.
@namornicka rozhodne nie je povinné koncorocne opakovanie.
Prosím ta ako môže mať na konci školského roku iba2 známky? To akú dochádzku ma? A sama priznávas, že nie je najlepšia.
Mnohé píšu, že pravda musí byť niekde uprostred. No, nie vždy musí. Mala som v ôsmom ročníku na ZŠ konflikt zo slovenčinárkou, keď som dostala trojku z nejakého testu a spýtala som sa, či budem mať ešte šancu si to opraviť, lebo som inak bola jednotkarka. Ona mala asi blbý deň, úplne na mňa vyletela, vynadala mi do lenivých neschopakov, 10 minút na mňa kričala, ako si dovoľujem jej diktovať, čo má ona v práci robiť 🤷🏻♀️ ja som to povedala triednej učiteľke, tá sa spýtala slovenčinárky, tá všetko úplne poprela, vraj to JA som na ňu začala kričať, že je to nespravodlivé a musí mi zmeniť známku 🤷🏻♀️ tak som dostala druhý zdrb ešte aj od triednej, vôbec ju nezaujímalo, že všetci spolužiaci hovoria rovnakú verziu ako ja. Takže za mňa určite to riešiť, postaviť sa na dcerinu stranu, mňa tá nespravodlivosť škrie ešte aj teraz, ako som si na to spomenula 😅
@sickynickyobsadene ak je fyzika jednohidinovka, tak môže iba dve známky
@sickynickyobsadene za tento polrok vynechala dokopy dva dni. Ja naozaj neviem prečo nie sú preskusavani prebežne. Keď už si si dala tú robotu, že prečítaš celú diskusiu, čítaj aspoň poriadne. Fakt nie je toto predmetom debaty ani, to že moja dcéra nie je premiatka ale priemerná.
@sickynickyobsadene syn je na osemročnom gymnaziu, z viacerych predmetov maju len po 2 znamky, z niektorých zase i 15
A raz dostal z domacej ulohy 5. A z priemeru 1 sa dostal na 3, čiže o dva stupne horšie. Jeden z tych lepších ziakov v skupine (co povedala sama ucitelka) a bojuje cely polrok, aby stiahol z 3jky aspoň na dvojku, ta 5 mu zavarila, lebo ucitelka jej dala hodnotu celej znamky. Aktualne ma s odretymi ušami priemer 2,3. Jednotkar.
mohla by si nám tú domácu úlohu odfotiť?
aké má teraz známky? nie priemer, známky..

O ktorý ročník ide?
Nemôže tam ísť otec? Moja skúsenosť je taka, ze otec toho vyrieši vždy viac ako mama. Je to úplne iné qk príde za učiteľom zena- matka, ako otec - muž.