icon

7,5-ročný syn má stále maznáčika

29. okt 2022

Dievčatá, tak sme sa s manželom zamysleli, že či to je inou dobou, alebo či to je proste povahou dieťaťa...
Ale máme 7 a pol ročného syna, ktorý stále spáva so svojimi maznáčikmi - má ich viac, nielen jedného, stále všade si ich vláči, ked ide k babke prespat, alebo ked ideme na výlet..
Ako nevidim na tom nič strašné, ale moj muž dnes podotkol, že si on nepamätá, aby v 7. rokoch vláčil takto so sebou maznáčikov, alebo s nimi spával..
Zamyslela som sa a veru ani ja o žiadnych svojich maznáčikoch neviem, so žiadnymi som nespávala. A to nie že si nepamätáme, veď školské obdobie si už človek pamätá, ale proste vieme isto, že sme žiadnych nemali.
Tak sa pýtam, ako je to u vás, či vaše deti v tomto veku majú stále nejakých, a či ste vy ako deti maznáčikov v tomto veku mali, alebo či proste je iná doba a deti su rozmaznanejšie, obskakovanejšie, alebo ja neviem, alebo je to povahou dietatka..

bambooolik
29. okt 2022

Ja som sa asi tak do 13+ hrala aj s bárbinami, postupne ako mi prišli mesiačiky a nastúpila puberta som s hraním prestala. A aj v dospelosti som bežne mávala plyšákov v posteli.

nimika
29. okt 2022

Moj ma 10 a v posteli niekolko plysakov. Dvoch z nich si aj stale so sebou berie, ked ide spat niekam inam. Ja si pamatam, ze ked som mala zle dni, tak tiez som si oblubenu babiku brala do postele este v 10 rokoch. Nic zle na tom nevidim.

vero_29
29. okt 2022

Moja 30 ročná sesternica má svojho maznáčika od detstva.. a stále ho zo sebou všade vlaci..čiže u 7 ročného mi to príde normálne 😊

julie19
29. okt 2022

Mala som macka na spanie, volal sa “spachtoš” mal takú čiapočku s brmbolcom 😅🤷‍♀️ Neviem dokedy som ho mala v posteli aj určite minimálne celý prvý stupeň v škole … potom sa nejako vytratil ale keď som sa ako 20 ročná dostala na vysokoškolský internát tak viem že som si kupila v Ikey plyšového zajaca lebo mi bolo dako clivo 😅🤷‍♀️… nemojkala som sa s ním ale bol tam vždy celý školský rok a zutulnoval mi cudzie prostredie ;) … doteraz ho mame doma, zdedila ho po mne dcéra, ta ma teraz 2 roky tak som zvedavá dokedy u nej pobudne ❤️

mon29
29. okt 2022

Moja ma cochvila 9, a stale spi s maznacikom. Je pravda,ze ho uz nikam netaha.. len do auta a do postele.

simona92101
29. okt 2022

Mam 14 a 11 r netere,obe maju maznacikov (takych handrovych mojkacov)este z babatkovskych cias, 14r sice uz len pozostatky z maznaka(prezil uz vselico 😉) ale ked bola nedavno na operacii,tak si ho zobrala so sebou do nemocnice ako psych.podporu.mladsia takisto,a nevidim na tom nic zle.
Mam 2 dcerky a obe maju takychto maznacikov.myslim ze je to lepsie ako zuzlat si palec,alebo ine barlicky..

zuzkaa1991
29. okt 2022

Ja mam kamosku co ma dieta vo vasom veku tiez mi pride divne uprimne vsade ho vlaci na vylety v skole prvy den atd...akoze. ak na spanie nevidim nic v zle nad tym neobmedzuje sa to....nemam take.dieta my mame.len 4.5r ale nemame nic na spanie.....ale som.mozno divna alebo neviem to pochopiť aby dieta vsade nosilo.hracku(von, na prechádzku na vylet na kupanie...)

ankare
29. okt 2022

No a čo. Keď je tak spokojný a kľudný, nech aj dospelý s ním spí. Nerieste. Hlavne, nech je on spokojný. Mojkacika vystrieda o 10 rokov frajerka, hihi.

pragmaticka
29. okt 2022

Obe dcery majú svojich maznáčikov. Tých istých od narodenia. Berieme ich všade so sebou. U nás normálka. Vôbec neriešim. Staršia bude mať o mesiac 9rokov.

kacena1991
29. okt 2022

Ja som este aj po 20ke mala vtrepane plysaky v posteli 😃 teraz mam 31 a stale si na nich ficim aj ked s nimi uz nespavam.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
victoriab
29. okt 2022

moj syn ma 14 a dodnes ma v posteli vedla vankusa maleho macka a ved co je na tom 🙂

avanka
29. okt 2022

Moji chalani majú 12 a 14, 12 ročný má svoj vankúš,volá sa Mumo, starší má takého tučniaka, štvorec s hlavou od narodenia,to je Maznák, nosia ich všade,kde idú spať a majú v nich svoje útočisko🙂sa smejeme,že sa s nimi budú aj ženiť

tehotna40
29. okt 2022

Starší syn 6r ma obľúbený vankúšik vláčik tomáš, spi s nim a tiež ho všade vlaci. A moja najmladšia sestra (teraz 15r) hrozne dlho spavala s bavlnenou plienockou , hádam aj do 9rokov, aj teraz ju má odlozenu. Moja mala dcérka tiež takto spáva s plienockou, ukludnuje ju to. Je to podľa mňa v poriadku.

oliali
29. okt 2022

Moj ma 8 a ma svojho “zajaca” ktoreho dostal pri narodeni, vlacime ho vsade ale ked isiel na sustredenie v lete z klubu sam tak ho uz nebral aby to nebolo trapne 😂… ale spi s nim, chodi s nami na dovolenky… nevidim v tom ziaden problem, na svadbu si ho snad nevezme 🤷‍♀️

bluka2
29. okt 2022

Už som videla aj v posteliach na vysokoškolskych internátoch...

lucik194
29. okt 2022

poviem Ti to takto, moje deti 10r+ a spavaju s maznacikom co ho dostali v porodnici od muza v den narodenia.....
neriesim

mamusa123456789
29. okt 2022

Moja dcéra má tiež 7 a pol a od malinka spáva s plysovym zajacikom, teraz už síce vyzerá akoby sme s ním dlážku umyvali každý deň, ale tiež ho trepe všade so sebou

hipuska
29. okt 2022

Môj syn mal od narodenia zajaca. Nemohla som ho prať ani sa ho chytiť. Ten zajac mi šiel na nervy. Až ho jedného dňa chytil za uši a vykopol z postele - doslova (13 rokov mal). Zdvihla som ho a s láskou uložila do skrine. Sem tam si ho s nostalgicky vytiahnem. Môj synovec mal zase obrovský vankúš. Žijú v zahraničí a kvôli tomu vankúšu museli vždy kupovať extra batožinu do lietadla.

h2
29. okt 2022

Neblááázni! Môj syn má 11 rokov a každú noc má minimálne 4 plyšákov v posteli. Má ich oveľa viac a strieda to, takže niekedy ich je viac, niekedy menej. Ja mám 47 rokov a momentálne som chorá. Už viackrát sa stalo, že keď som bola chorá, syn mi priniesol do postele plyšáka. Takže momentálne tu mám tohoto, volá sa Leňko 🦥. Takže baby, ak by ste mali niekedy pocit, že máte v posteli leňocha, tak nebojte, nie je to také zlé, ako by sa mohlo zdať. 😂

wiccawicca
29. okt 2022

Aj moja dcéra má v posteli plyšákov, mala ich tam asi sedem, teraz má troch a tiež si ich berie k babke, na dovolenku, do nemocnice. Bude mať sedem rokov. Synovec bude mať osem rokov, štyri roky sa plyšákov nechytil a teraz má jedného z výletu a tak sa o neho stará, všade ho berie. Nič na tom nevidíme zlé.

jujala
29. okt 2022

...moja ma 10r a ma svoju pandu, ktoru vlaci vlaci vsade aj na wecko aj dedkovi.

euka210
29. okt 2022

...ako rada by som bola, keby mal plysaka...toho mal len do skolky...ma 6,5r a najvacsi mojkacik s kym chce zaspavat, som stale ja 🤷‍♀️ ...a to nie je jedinacik, ale najmladsi.
Inak v pohode, najstarsi ma spoluziaka, co mal dlho oblubeneho plysaka...asi do 3.triedy. kazde dieta je ine, ma taku potrebu, tak ho treba nechat. Ked uz ich nebude potrebovat, tak sam ich vyhodi.

nwnw
30. okt 2022

Ja poznam na instagrame minimalne dve osoby 30+ co cestuju vsade so svojim plysakom. Tiez som sa hrala s nimi asi az kym ma nezacali zaujimat chalani v 14.

maciatko79
Odpoveď bola odstránená
nerienpagan
30. okt 2022

Moj ma 33 rokov, je to moj muz a bez takej malej podušky, ktoru musi mat vzdy po ruke nezaspi. Nepride mi to divne, skor zlate.

jaond19
30. okt 2022

Syn bude mat coskoro 7 a stale ma svojho macíka a "dečku" s ktorymi musí spat.... dcera mavala tiez, teraz ma 11r a uz nic z toho nepotrebuje. Casom to prejde ;)

empafi
30. okt 2022

Môj 12rocny futbalista ma od narodenia decku takú tu hrubú spanielsku a 3 plysakov. Chodí s nimi všade, ku starým rodičom, na dovolenky, chaty a dokonca to všetko bere aj ku kamošom keď ide na noc. Plysaka si zobral aj na sustredenie a do futbalových campov v lete . Nik sa mu nesmial. Nebol jediný, čo mal plysaka. Starší syn mi svojich plysakov a decku odovzdal v 13rokov,povedal,ze to mam odložiť uz do škatule.

martabubu
30. okt 2022

Môj zajac spí stále v mojej posteli
A to mám 33 rokov a tri deti 😁

zoeeoz
30. okt 2022

Ja neviem a my dospeli si v podstate nehladame "maznacika" s ktorym budeme zaspavat? Tiez nechceme byt sami v posteli :D