icon

7,5-ročný syn má stále maznáčika

29. okt 2022

Dievčatá, tak sme sa s manželom zamysleli, že či to je inou dobou, alebo či to je proste povahou dieťaťa...
Ale máme 7 a pol ročného syna, ktorý stále spáva so svojimi maznáčikmi - má ich viac, nielen jedného, stále všade si ich vláči, ked ide k babke prespat, alebo ked ideme na výlet..
Ako nevidim na tom nič strašné, ale moj muž dnes podotkol, že si on nepamätá, aby v 7. rokoch vláčil takto so sebou maznáčikov, alebo s nimi spával..
Zamyslela som sa a veru ani ja o žiadnych svojich maznáčikoch neviem, so žiadnymi som nespávala. A to nie že si nepamätáme, veď školské obdobie si už človek pamätá, ale proste vieme isto, že sme žiadnych nemali.
Tak sa pýtam, ako je to u vás, či vaše deti v tomto veku majú stále nejakých, a či ste vy ako deti maznáčikov v tomto veku mali, alebo či proste je iná doba a deti su rozmaznanejšie, obskakovanejšie, alebo ja neviem, alebo je to povahou dietatka..

mojmacik
31. okt 2022

Takmer 14rocne trojicky a stále spia s mojkacikmi co na seba už ani nepodobaju na seba, majú ich od malinka... Dokonca Hanka ma obyčajne bavlnené handričky a na nich uzlík akože hlavu... Kedysi sme na ne kreslili ksichtiky, lebo sa vždy oprali.... Adelka ma kaloo zajka ale nejde ani o jeho ako visacku, už sme aj ďalšiu prisivali.. To si tak pomedzi prsty dáva, vypelichanyyyyy a Jakub ma samaaaa diera miliónkrát zašívaného... Taka handrička s hlavou macka .. Macimilianka... Furt žužle v ruke keď mu príde pod ruku. Ale samozrejme dokážu spat aj bez nich... Ale keď ho ešte menší nechal na sústredení.. Tak reeeeeeev. Veru sme volali na intrak kde spávali, našiel sa a mile radi nám ho poslali.. Chlapec najšťastnejší na svete. Najhoršie, že to už nikde nie je dostať.. A to už on ma konkrétne druhého, jedného stratil, keď ho ako malý vlacil všade so sebou tak pri nástupovaní do auta mu vypadol a uzstili sme to až vecer.. Našťastie vtedy bol v zásobe druhý.. Mimochodom kúpený tu na MK. A ja som spala s obyčajnou plienku, ktorú som si dávala pod krk ešte aj na VŠ.. Teraz mam taky malý skoro prázdny vankúšik.. Proste musím mať niečo pod krkom...

marikap18
31. okt 2022

Moj riaditel ma 52 rokov a ked ideme na vylet,vzdy si berie so sebou maly postarik,lebo bez neho nedokaze zaspat 🙂)))
Takze netreba hladat ziadny problem.A je to normalny chlap.🙂

dankagirl
31. okt 2022

Moj má 16 a stále s ním spi maznacik ktorého ,má od malička ..
Je to šikovný a úspešný chalan

jevma
31. okt 2022

Moja 17r neter a 15r synovec majú doteraz..

lulana79
31. okt 2022

Mám 13ročného syna a má svoju obľúbenú hračku od 2rokov. Krokodíla. Je samá záplata už, vyzerá otrasne, ale je to obľúbenec. Keď prezliekam periny a náhodou ho hodím/nie položím z postele na stoličku, tak syn sa ide zblázniť, že prečo ho hádžem a "krokodílka to bolí"... berie ho samozrejme aj na dovolenku...

gwenna
31. okt 2022

Moj manzel ma doteraz svojho oblubeneho plysoveho psa z detstva a naproek tomu mame uplne normalny zdravy a zrely vztah. Tak za mna pri dietati radsej plysak ako mobil ;)

elenka.k
31. okt 2022

nie, môj syn nemal nikdy až také obľúbené hračky, žeby ich nosil a už vôbec s nimi nespal , dcéra mala jedine svoj obľúbený vankúšik , má aj plyšaky , ale nenosila si ich nikde, ani do škôlky

klsmat
31. okt 2022

Moji až do puberty. 17r. Dcéra a 15.r. syn majú svojho naj plysaka v posteli. Je to už asi viac spomienka na detstvo, než aby sa s ním hrali, ale nikdy som nemala potrebu im ich brať alebo riešiť s čím sa hrajú. Teraz už majú živú sučku a kocúra, tak to sú teraz naj maznáčikovia 😉👍

simonka22s
Odpoveď bola odstránená
anne96
31. okt 2022

Veď nie je na tom nič zlé.Ja tiež do 11-12 som sa hrala s Barbie bábikami anebolo na tom nič čudné.Ja by som bola rada na Vašom mieste, lebo mám v rodine chlapca ktorý od 8.rokoch hrá len Pc hry a to má veľa veľa normalných hračiek 🙂

adara777
31. okt 2022

Nechaj to tak, neporovnávaj, nehľadaj info na internete. Keď je malý takto spokojný, prečo mu to brať, meniť to? Príde čas, keď z toho sám vyrastie. Ani by som sa nad tým nezamýšľala, neriešila to.

dzina007
31. okt 2022

Moj bude mat 8. Ma vela plysakov aj v posteli strepanych. Ked ideme mimo domu vzdy nejakych vezme so sebou aby mu nebolo smutno za domovom. Skoro kazdu noc k nam chodi spat aj s obrovskym plysovym psom a posledne dva dni chodi vsade s opicou ktoru nazval pan Galan a hra sa ze je to opica z Pipi dlhej pancuchy.

A kym jemu to vyhovuje tak nech ma tych maznakov... o par rokov tie deti prestanu byt detmi a bude nam to este chybat.. prave som rada ze este stale dokazem udrzat moje deti smerom ze maju maznakov hraju sa s hrackami a neriesia v 8 rokoch co je trapne co nie a ze zmysel zivota je stat sa youtuberom.

jerry2016
31. okt 2022

To je úplne v poriadku, časom maznacik prerastie do talizmana, dcéra má 19 rokov a zajačika má stále, dokonca si nosí aj na cesty .

betka2402
31. okt 2022

Ja som si brala svojho mončičaka ktorý bol ešte mojej maminky aj na strednú na internát. 🤔 Bol to môj maznáčik ktorý somnou iba spal a vždy musel byť v posteli. Hračka dieťaťa je ako napr. auto na ktorom si možno manžel potrpí a nemôže sa v ňom napríklad jesť. Deti majú iba hračky to je ich "majetok". Každý z nás má niečo čoho sa nechce vzdať a je úplne jedno či je daná vec hmotná alebo nehmotná. Deti majú rovnaké právo niečo milovať a niečo potrebovať aj keď pre nás dospelých sú to len hračky 😏

sidma
31. okt 2022

Je to uplne v poriadku...🙂))))

ollynka
31. okt 2022

10 ročná -vankúš ktorý má od 3 dňa narodenia. Už aj náplň vymenená, pozašívaný, píše s ním úlohy, má ho pod zadkom, v posteli, pri telke,...do auta na dlhšie výlety.

zuzi0911
31. okt 2022

Mam takmer 12r dcéru a nezaspí pokiaľ nemá plnú posteľ svojich plyšákov..dokonca keď ide spať ku mne napr keď muž bol v nemocnici atď tak než toho nejde....dokonca potrebuje sa stále túlit s mne to vyhovuje....čakáme inak bábätko tak mam celkom obavy ci nebude žiarliť 🤣
A ďalšia dcéra 13r ma úplne na salame...nikdy nemala maznáčik,nikdy ju nebralo nejaké tutu hranie...
Je to o povahe....

emkaemuska2895
31. okt 2022

S bábikou som sa hrávala a všade som ju nosila približne do 12tich a ešte teraz po 20tich mám plnú posteľ plyšákov.

terezka_ms
31. okt 2022

Ja som mala toho jedného istého maznáčika od 3 do 25 rokov 😬 ...proste som od malička bola sama, spávala sama v izbe a rada som pri spaní niečo objímala 🤷‍♀️ potom som objímala pri spánku vankúš/ manžela,... teraz sú na mne nalepené deti 😁🥰 ... a ten môj 27 ročný mojkáč teraz zdobí ich detskú izbu.
Myslím, že je to od povahy, jednoducho niekto je taký "mojkací typ".

myrusiatko
31. okt 2022

Synovec má 10 a mojkačik s ním cestuje všade. A veru, vôbec to nie je malý plyšàčik

ariannazara
31. okt 2022

Keď čítam vaše príbehy tak mi je aj ľúto ze som si nejakého plysacika obľúbeného nenechala🥲

uckova
31. okt 2022

Je to povahou dieťaťa. Môj najstarší nemal mazla vôbec aj keď sme mu kupovali. Ani s jedným nespal. Stredný syn od narodenia žmolil mazlika. Má 10 a spáva s ním stále. Uz ho nenosí na prázdniny ale v posteli spáva a vždy keď si ľahne ho pritúli. 😂

iwesska
31. okt 2022

Moj chodi do 6.triedy a kupil si obrovsku pandu,s ktorou spava. Mne dcera venovala plysovu opicu,pretoze v posteli ma uz asi 10 plysakov a pomaly nema kde spat a odvtedy bez nej neviem zaspat ja😂 Podla mna je horsie,ked deti nevedia zaspat bez mobilu.

kubko01
31. okt 2022

Ahoj mi tiež 11rok.a na výlety vždy jeden plysak (svinku z IKEI )plus vankúš -a už veľa precestovali 😁

bea2bea2003
31. okt 2022

Môj syn má plyšové ovečky, jedna je stála a ďalšie sa obmieňajú na spanie. Má 9 rokov...je to milé.
Práve včera jedna bola na welnese...práčka...sušička( vodný svet a sauna)

feb13
1. nov 2022

@simsalabim A z obchodu? Lebo doma vyrobene ma aj moja svokra este zo svojho detstva, ale moja mama ani babky take nevyrabali, a myslim ze v obchode sa nepredavali tak vo velkom ako teraz. Aspon ja som fakt ziadne nemala.

simsalabim
1. nov 2022

@feb13 samozrejme, ze z obchodu. Moj brat mal takeho plysaka maznacika az do dospelosti. Ja sama som mala niekolko psov, lebo som velmi tuzila mat psa, tak mi na sviatky vsetci kupovali plysaka psa. Ale neboli taki makkucki, ako dnes.

zuzikak
1. nov 2022

uuuplne v pohodicke. Maly ma stale v hlave detstvo a v jeho veku je to v poriadku. Dcera bude mat coskoro 9 a syn 11. Dcera ma toho v posteli viac, syn ma 1 kamosa od 1.roka a stale s nim spava. Ked ideme k starym rodicom, vzdy ho berie, na dovolenku vzdy nieco mensie do postele. Co sa tyka hraciek, co so sebou vlacia tak to je stale nieco. Bud malicke auticko, panacik, alebo do skoly minimalne privesok alebo postavicky z oblubenej rozpravky ci pc hry. Toho sa deti nezbavia tak lahko a nie je na tom nic zle. Dokonca puberta je este stale obdobie, kedy plysak na posteli nie je nic zvlastne. Hracky odsunie, ked sa na to bude citit. Takze ako vidis z predoslych prispevkov - hracky pre psychologicky vyvin dietata su dolezite a to ze ich ma pri sebe je v poriadku. Je to stale jeho svet.

svokrinjazykmonika
1. nov 2022

Ja som spávala s obľúbeným plyšákom skoro až do strednej 🤷

blontimka
1. nov 2022

A má súrodenca? Najbližšie kamoša? Maznáčik dáva pocit istoty. Vôbec by som to neriesila