icon

7-ročná dcéra robí všetko naschvál?

20. nov 2023

Ahojte. Fu no ako začať. Som mladá baba. Z prvého vzťahu mám dcérku. Jej otec ju zamietol. A tým pádom sa robili testy DNA. Pokým bývalý za ňou nechodil krásne si ukladala veci. Všetko robila. Proste top dieťa. Všade mi ju chválili. No ako začal chodiť začala sa zhoršovať. Začala ma ignorovať. Teraz má sedem. Ja som už 2 roky vydatá. A mám ďalších dvoch chlapcov. No ale späť k veci. Čím je staršia tým horšia. Všetko robí proti mne a manželovy. V škole sa pekne učí. Keď príde domov čítame aj 2, hodiny. Lebo aj 50 krát povie slovo zle opravim ju a ona znovu. Je vidno na nej, že to robí naschvál. Napríklad manžel jej podal mlieko a poprosil aby ho dala na linku. Prišiel do kuchyni a mlieko zmizlo. Hádala sa, že ho dala na linku. A nakoniec na druhý deň bolo mlieko zahadzane prádlom v koši na prádlo. X krát som jej povedala aby v škole bola oblečená. Prídem do školy a ona v tričko po vonku. Áno určite si poviete bože ťa rieši blbosti. No keby ste to 3 mesiace opakovali každý deň a aj tak vám behá hoľa vonku tiež by ste mali nervy. Je chorá. Povedala som jej nech pije teplú vodu. Včera si nabrala do pohára ľadovú vodu. A z tehotná sa na mňa dívala a píla ju. Po kúpaní dom ju poprosila aby odložila šampón. A ona išla šampón otvorila a dala ho na ležalo. Ráno ma skoro porazilo keď som skrinku otvorila a šampón po skrinke. Môžem robiť čokoľvek. Ničoho sa nebojí nič ju nezaujíma. Čo by ste vy spravili keby máte také dieťa? A to už nehovorím ako sa správa k svojim surodencom

Strana
z6
miadi
22. nov 2023

@simca06022011 Mne by stacilo to nutenie teplej vody pit 😅vzdy som mala rada studenu cely zivot .

andreatytler
22. nov 2023

@miadi Ved to. Ze ono nie je problem si ten cas najst ako sa nam tu autorka snazi nahovorit. Ona si vie najst cas, ale nie na to aby sa dcere zmysluplne venovala ale na to aby s nou bojovala a zlomila ju. Potom sa cuduje preco dcera bojuje s nou. Na hlavu toto. No nic. Skoda velka ze to dievca musi takto zit.

nufafa
22. nov 2023

Prečítala som 2 strany... no je to riadny masaker.. nejdem ta ukamenovat, to nech robia iné..ale je fakt, že jej chýbaš a takýmto nešťastným spôsobom volá o pozornosť.. máte 2 mesačné babo, čo je zahul samo o sebe. V noci xy krát hore, 3 ročné má milión otázok a ku všetkému potrebuje asistenciu a babulku, ktorú sa snažiš usmerniť. Nedalo by sa Vám (celej rodine) ísť napr.cez víkend do mesta, babo nakojis, dáš do kočíka a s 3 ročným nech idú napr.niečo pokukat (vyklady)-aj s manželom, len tak sa prejsť... a ty s dcérou môžete ísť spolu (navrhni 3 možnosti - podľa financii- a nech vyberie).. potrebuje byť dôležitá.. chápem, máš toho veľa a asi si aj nenormálne unavená a preťažena.. telefóny sú, keby ktosi čosi, tak zavolá - manžel, mama.. manželovi sa to drevo nedá nachystať na viac dní?

simca06022011
22. nov 2023

mne sa nepaci ta podmienka, ze ked nieco urobi, tak sa pojdu hrat.. s loptou s bratom :DDD tak to je vyhra pre dieta, ktore chce robit nieco hodne jej veku s mamou...

janage
22. nov 2023

Poradím prakticky k čítaniu. Naozaj nemá žiadny zmysel čítať 2,3 hodiny ten istý text dookola.
Prečítajte ho 3, úplne max. 5x. A čítajte striedavo. Napríklad po 2 slovách, po vetách. Jednu ty, jednu ona.
Potom čítajte niečo čo ju upúta. Je tzv. maľované čítanie, čitanie s porozumenim a kde čo zabavné, vhodné pre prváka. Kníh vhodných je kopa. Alebo časopisy detské.
Je dôležitejšie, aby si knihy a čítanie obľúbila ako to, aby prečítala text bezchybne. Raz mesačne sa vyberte do knižnice. Iba vy dve. Knižnica je hádam v každej obci.
A áno dieťa má mať hranice, ale zároveň má cítiť, že je milované len preto že je. Že existuje.
Oddeluj dieťa a jeho správanie. Dieťa je dobré, správanie môže mať nevhodné či zlé. Hodnoť vždy iba správanie, nie dieťa. A skus svoje pravidlá aj vymeniť. Kľudne nastav minútky a povedz teraz sa pol hodinku zahráme pexeso, človeče atď. Potom ja navarím a ty si ustelieš posteľ.
Nie som zástanca ani toho, že všetci v rodine a deti zvlášť musia robiť všetko spolu. No nemusia. Raz má prednosť jeden, Raz druhý, Raz tretí a ostatní sa musia chvíľu prispôsobiť. O tom rodina je, že sa vzájomne rešpektujeme.
Lebo o 3, max 5 rokov už dcéra o aktivity s tebou záujem mať nebude. Kamaráti budú prirodzene dôležitejší a rodičia s postupujúcim pubertou trápnejší.
A ešte my chýba v tvojom prístupe snaha o dohodu. Teda opýtať sa dcéry ako sa môžete dohodnúť? Ako si to predstavuje vaše fungovanie? Zapojiť ju do rozhodovania o programe.
Raz do mesiaca si fakt môžeš nájsť hodinu a bábätko dat k mužovi na dvor do kočiar, mladšieho syna tiež a vy dve si urobíte cajik, pôjdete sa prejsť, pozriete si rozprávku, zahráte hru, atď...nepotrebuješ na to bus, auto ani peniaze.

janage
22. nov 2023

A ešte jeden nápad a to sú detské relaxačné masáže. 10min., pol hodinka max. Za tú dobu môže manžel uložiť mladšieho detičky, a spolu dcére aj synovi potom prečítaš krátku rozprávku. Keď som bola veľmi unavená čítala som 5minútovky alebo kritické básničky od Podjavorinskej.

janage
22. nov 2023

A neopravuj ju v zmysle, že prečítaš slovo ty. Len jej povedz, nech prečíta ešte raz a nech číta pomaly, po pismenkach, po slabikách, prosto všelijako, kým to neprečítané správne. Naveď ju, ale jej časť nečítaj za ňu.
A vyber tému čo ju zaujíma. Vymyslite vlastný príbeh zo slov čo pozná, pretrenujete aj písanie. Niektoré slová nakreslite, urobte si vlastne maľované čítanie, nasmejete sa pri tom.
Alebo "lentilková" ()môžeš nahradiť aj malým ovocím či niecim iným čo jej chutí) metóda. Krátky text a za každé správne prečítané slovo dostane čítajúci letisku. Potom to môžete predĺžiť na 2 slová, pol vety, celú vetu atď.

Strana
z6