icon

7 ročná dcéra sa nedokáže učiť

veronikuskars
8. okt 2020

Ahojte Ja som uz zufala... Mala ma 7 rokov, teraz je prvacka a mame problemy sa ucit.. Nezapamata si pismena, uplne ich moce. pisat ich ako tak vie ale ked jej poviem napis napr. H, tak napise I a pod.

Tvary ani nehovorim.. Nikdy nechcela kreslit, odmala ju to nezaujimalo akokolvek sme sa snazili.

Ideme s nou k psychologicke bud. tyzden ale ja sa uz teraz bojim co povie :(

Tak rada by som jej nejak pomohla :( Dnes som uz vyletela na nu, skor zo zufalstva ako hnevu a hrozne ma to mrzi..

Strana
z2
nanka3
8. okt 2020

@veronikuskars tiez mi pride to tempo rychle, zapisali uz cely zosit moje 1. ciary a uz druhy den pisu male a velke pisane A

katka2602
8. okt 2020

Dcéra je prváčka a už prešli celý zošit Kreslíme tvary, vedia všetky tlačené písmená, čítajú dvoj troj slabične slová. Teraz začínajú písmeno A a číslicu 4.

veronikuskars
autor
8. okt 2020

ja neviem ale ti experti co robia osnovy su vadni? deti vysli zo skolky, kde sa len hrali a zrazu kazdy den tolko..
Dnes sa ma mala opytala, ci ju uz nelubim, ze po nej kricim lebo to nevie... verim, ze su mudre deti, ktorym to ide hravo, len tie pomalsie zial na to doplacaju..

kittykat22
8. okt 2020

@katka2602 vsetky tlacene pismena? Ved je 8 oktobra. To brali kazdy den jedno pismeno?

sara07
8. okt 2020

no na pol roka maju vediet celu abecedu a do konca roka sčitavanie/ odčitavanie do 10, porovnanie čisla
ako za mna ako prvy ročník fakt záhul doslova , každy den preberali nové písmeno 😠
takže to su normálne žial osnovy

katka2602
8. okt 2020

@kittykat22 nie, na každej strane majú po obvode písmená a mali obrázky, kde mali hľadať na aké písmeno začínajú veci na obrázku. Týmto spôsobom sa naučili všetky tlačené písmená.

brona393
8. okt 2020

Zdravim ja mam prvaka a tiez sa trapime moj zacal pisat velke pisane E a kedze to nevedel a trocha mu treba pomahat tak stale hovori ze to nevie. Ale co ma dorazilo dnes poznamka že nepočuva nespolupracuje a nerešpektuje vyučujuceho a čo ja s tým ved ona je tam na to

nanka3
8. okt 2020

@katka2602 aj u nas tak, ucenie pismenok podla obrazkov po obvode slabikara

petrapod
8. okt 2020

@deti95060810 aj mne sa tak zda

raddkka
8. okt 2020

Je niekoľko metód a učebníc pre výuku prvákov. Učiteľ si môže zvoliť sám, alebo sa dohodnú na škole. Rozhodujú sa podľa vlastných skúseností a toho, k čomu majú bližší vzťah a čo sa im lepšie osvedčilo. Problém Vašej dcérky môže byť to, že jej tento spôsob nevyhovuje a dlhšie jej trvá, než sa naň naučí, alebo len je to pre ňu rýchlo. Oboje sa spraví časom a tréningom. Určite ale navštívte psychológa. Ak trpí disgrafiou Vám, učiteľke a aj jej vedomosť o tom len pomôže. Učiteľka, ak je dobrá, zmení k nej prístup. Dcéra bude známkovaná podľa inej stupnice, takže ju nebude demorivovať zlá známka z niečoho, čo nie je schopná sa naučiť a aj Vy budete vedieť, že nerobíte chybu a že Vaša dcéra to nefláka, len to proste nedokáže. Na tom nie je nič zlé, že to nedokáže. Keď niekto nevie dať kôš v basketbale, tiež to nie je jeho chýba, len fyzická neschopnosť a rovnako je to aj s týmito poruchami učenia. Dá sa s nimi pracovať a zlepšiť ich, ale nie je chýba dieťaťa, že ju má a nie je schopné napísať diktát bez chyby.

jezurka47
9. okt 2020

Su viaceré šlabikáre a je len na učiteľovi, ktorí si vyberie, moja dcéra sa minulý rok učila o takomto case A, švagrinina idú podľa iného šlabikára a vedia všetky veľké písmená

kassandra25
9. okt 2020

@veronikuskars hm, ono treba sa povenovat jej pravidelne a v podstate stale, a nic len cvicit cvicit a cvicit si to s nou, potom po case to bude lepsie. Niektore deti same vsetko rychlejsie pochopia, ine pomalsie, ale urcite je dobre len sustavne sa venovat a este mi napadlo, ze na slovensky jazyk nemusi mat vlohy alebo zalubu, ze moze mat zalubu v inom predmete, preto moze byt v tom slabsia. Kazdopadne, je oktober, to je taky druhy rozbehavaci mesiac pre prvakov, a ano, rodic moze aj uz vyletiet, to chapem, ano, zamrzi to, ale netrapte sa s tym.

kassandra25
9. okt 2020

@veronikuskars a este ma napadlo, odklad ste nezvazovali?

katpox
9. okt 2020

máme na slovensku 3 tipy šlabikárov , každý postupuje podľa inej metódy , teda postupov, môže sa preto zdať, že každý sa učí inak, no a ano je aj šlabikár , v ktorom sa učia najprv čítať a až potom písať, atd. je to hotová veda, neučia sa písmená podľa abecedy, ale je to taký systém aby sa mohli tvoriť slabiky a ich spojením môžu vznikať slová a vety, je toho celkom dosť , sú aj metodiky ku každému šlabikaru z čoho vychádzajú, ja som mala šlabikar štefeková, culková, vychádza sa z obrázkového čítania, je stavananý na metóde syntézy....tento šlabikár napr.testovali v romskych osadach, kde naučili deti čítať a písať,....

emminiky
9. okt 2020

Ja som tiež na nervy z tej rýchlosti. Už prebrali písanie 1 a dnes začali 2. Píšu prvé slová. Mala ma v tom zmätok. A to nehovorím o retazovom počítaní príkladov. Každý deň kopec úloh. Fakt je to hrozné.

tinkerbell
2. nov 2020

@veronikuskars to sa učia už písané písať či tlačené?

tinkerbell
2. nov 2020

@emminiky to je zle! Celý prvý mesiac deti majú písať len prvé čiary. Žiadne písmená! Z akého šlabikára sa učia?

Strana
z2