icon

7 ročný syn je pomalý

hipuska
13. mar 2016

Ahojte dievcence, piradte mi, ako na 7 rocneho syna. Je neuveritelne pomaly uplne vo vsetkom. Najviac mi ale vadi, ze mu ranna hygiena a upratanie si veci (pyzamo, postielanie, oblecenie) trva aj 40 min. On napr lezi na zemi a na vsetko kasle. Kricanie, motivacia, prosenie absolutne nic. Jedine sa dokaze obliect rychlo v sobotu rano-vtedy to zvladne za 5 min, lebo maju rano povoleny tablet na 30 min. Takze vidim, ze ked chce, tak to dokaze. Napr. dnes vecer, sa osprchoval a isiel sa obliect do pyzama a miesto toho, aby si obliekol pyzamo si oblieko tie iste veci, co mal predtym... Ked prideme z vonka-to iste, kym sa prezlecie a umyje si ruky....

Rano mi to neuveritelne lezie na nervy, lebo kym sa dokycka k ranajkam.... Nemam nervy len nanho kricim a potom mi to je luto, ze je rano tolko kriku

Strana
z3
david93
15. mar 2016

aj môj je vegeťák, prvýkrát za tri roky sa nám podarilo zaspať, ja nervy, ženiem ho aby stihol aspoň kým vrátnička zamkne školu a on s kľudom Angličana - A to sa snáď nesmiem ani najesť?
on by v pohode meškal, jemu je to proste jedno
ale priznávam sa, že ja mám strašne ťažké rána, potrebujem veľa veľa času na zobudenie a raňajkovať som schopná tak po hodine odvtedy ako sa zobudím, takže nemám morálne právo nikoho kritizovať 🙂 akurát ako matka mám zodpovednosť, je to pre mňa boj vstať, nachystať raňajky, desiatu, zobudiť , obliecť a odviezť načas

erika1016
27. mar 2016

zdravím,no to nemate na mojho,ja si snim vobec neviem rady...tiež prvák,ráno vstane nachystam mu veci,za hodinu neni schopny sa oblect,a to donho v kuse hučím,neumyva sa,ani zuby(výhovorka že neznaša mentol)jeho cesta do školy asi trvá aj polhodinu,a večer ked si lieha,vyzlečie sa,handry mi hodí na zem a staraj sa,kolkokrat je drzý a nervačí.ale budeme ho riešit u psychologa uvidime,ale máme problem tiež s tou pomalosťou.

hipuska
autor
28. mar 2016

@erika1016 toto zas nie, moj si popostiela aj uprave. Ja mam zavedeny krabickovy system. Mame v kupelke komodu a tam ma kazdy svoj suplicek a zodpoveda si za poriadok v nom-spodne pradlo, pyzama, nove veci a stare veci. On je pedant a ma to tam ako vojak, sa priznam ani ja nemam takto upratane veci. Len to asi konci pri tom suplicku. Kolko krat si zabudne tam nieco dat... Bundu zavesi ale capica uz ostane na zemi.

Ale uz som zacala ho chvalit za to co mu ide a snazim sa ho povzbudzovt. U nas negativna kritika nemala uspech

@david93 on je uz asi starsi vsak? No dufm ze nepojdeme tymto smerom ze mu zacne byt uplne vsetko jedno..

andrealili
30. mar 2016

kúp mu motorku, môjmu synovi to pomohlo prebudiť v ňom aktivitu a dobrodružstvo 🙂 🙂 odporúčam túto - http://www.mimibazar.sk/bazar.php?user=320961 🙂

hipuska
autor
30. mar 2016

@andrealili nie som moc za taketo hracky, pre nas je bicykel lepsi

Strana
z3