8 ročné gymnázium Tilgnerova a L. Sáru

livia18
23. mar 2019

Dobry večer !Maminky viete mi poradiť ?Potrebovala by som zistiť niečo viac o gymnáziách tilgnerova a l.sáru...neviem na nete nájsť nič čo by mi pomohlo rozhodnúť sa.Viac sa prikláňam k tilgnerovej kvôli nemčine.Prvu školu sme si dali biličku a druhú sa neviem rozhodnuť.Ďakujem za každú radu.

beky1813
23. mar 2019

Hlavne napis mesto

arcticcode
23. mar 2019

Som absolvent 8 rocneho gymnazia este z cias, ked to cloveku usetrilo rok zivota. Keby som sa mal znova rozhodnut, nikdy by som uz nesiel na gymnazium. Je to totalne zbytocna skola, z ktorej absolutne nic nemas...

janinah
23. mar 2019

@arcticcode no,ak sa ti potom nechcelo študovať na vš,tak zbytočná....moje dve dcéry majú opačný názor.,dostali určite lepší základ pre svoje vš ako by dostali na obyčajnej základke.....a tiež rok "ušetrili"...

luccki
23. mar 2019

@beky1813 ba- karlova ves
@janinah ja mam 8r gympel a potom vs a suhlasim s @arcticcode , ale asi zavisi od konkrétneho cloveka a co chce potom robit. Ja mam vyštudovanu mikroelektroniku na FEI STU a bola by som omnoho radsej, keby chodim miesto gympla, kde sa nenaucis poriadne nic, len zo vsetkeho trochu, na elektrotechnicku.

sissy27
23. mar 2019

@beky1813 tak Tilgnerka, L.Sáru a Bilíčka sú v BA, šanca, že by rovnaké tri 8ročné gymple boli aj v inom meste asi nie je veľká 😉
@livia18 čo od toho očakávaš? Všetky tri sú dobré školy s dlhoročnou tradíciou, učitelia sú tam takí aj onakí, a samozrejme môžu sa každým rokom meniť k lepšiemu aj k horšiemu.

arcticcode
24. mar 2019

Dnes dajaky instalater zarobi dvakrat tolko ako niekto s VŠ

lucyluv
24. mar 2019

@arcticcode presne sa stotožňujem s tvojim názorom, budem sa snažiť podporiť svoje dieťa, aby po základke išlo študovať niečo, z čoho u môže mať akoby chleba v ruke a rovno pracovať. A to sme s manželom obidvaja byvali vysokoškoláci, manžel má dokonca vyštudovane 2 vysoké a gympel 😃 napr ja ľutujem, že som išla na VŠ. Zbytočne zabite roky flakanim sa. Samozrejme nie každý človek je taký, páči sa mi, keď niekto popri štúdiu už naozaj robí svoju profesiu. A zas sú prípady, kedy je vysokoškolské štúdium nevyhnutne, ako napr medicína.

arcticcode
24. mar 2019

@lucyluv ano, medicina je jedina skola, z ktorej realne aj nieco mas.

livia18
autor
24. mar 2019

ďakujem pekne za všetky odpovede😘

bbbarunka
31. máj 2022

@livia18 ahoj, rada by som sa spýtala, ako ste sa napokon rozhodli? Synovi sa páči viac gymnázium L. Sáru, preto by som o nej rada získala info z prvej ruky🙂

livia18
autor
25. aug 2022

@bbbarunka Nakoniec šiel na Bilíčku a je tam spokojný. Väčšina učiteľov sa fakt snažínaučiť sú ústretoví a myslím si že sú to ućitelia kt. svoju prácu robia radi.

adrika79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
klara22222
28. feb 2024

@livia18 Tilgnetovu rozhodne neodporúčam, nemaju dostatok kvalifikovaných teda dobrych učiteľov, skola ma zlu povesť

adrika79
21. apr 2024

Na osemročnom na Tilgnerke je angličtina, nemčina, na 5-ročnom zasa angličtina a je zamerané na prírodné vedy, majú to aj na svojich stránkach, aj rôzne aktivity - spolupracujú s VŠ, je tam toho dosť, stačí pozrieť... Podľa toho, čo je vidieť v tlači a na stránkach sa im darí, dokonca aj v rebríčkoch škôl... v Karlovke je to veľmi populárna škola.