8 ročný syn má strach, a to nielen v noci
Prosim vas ,mate skusenost so strachom u dietata? Moj 8rocny syn ma strach nielen v noci ,kedy sa budi kazdu jednu noc ,vtedy prichadza k nam a ostava spat s nami.vraj ked sa zobudi zda sa mu,ze sa vsetko hybe...vysvetlenie nepomaha...ale onma strach aj cez den ,napr.ist na wc,kt.mame na chodbe hbed vedla kuchyne..boji sa ist sam na dvor...v skole na wc...mate stym niekto skusenost?robim dobre ,ked ho k nam bravam spat?presli to u vas samo?
ahoj, moj syn ma 6,5 roka a tiez sa budi v noci nato, ze sa boji lebo vidi ze sa nase skrine hybu, ze sa mu zdalo ze na neho padali.. chuda, ta predstava vydesila aj mna.. spava s nami, este ani jednu noc nevydrzal vo svojej izbe celu noc.. najneskor o 1 pricupita.. v spalni ma svoju postel a spi prosto pri nas.. ja som ako decko sa tiez silene bala spat sama.. (a to som tam mala segru, no ona spala ako drevo) nasi to nemali radi ked som k nim dokvitla.. ale strach bol silnejsi.. potom to preslo, netusim kolko som mala rokov.. ale menej ako 11..
Neviem prečo vás tu strašia Aspergerom. Má 8 rokov. Ja si myslím, že keby mal Aspergera, už by ste na to dávno prišli. Je to úplne normálne, že sa bojí. Hlavne ak mu kamarát ukázal takú hru. Vôbec sa nečudujem. Ja som prestala pozerať horory po tom, čo som videla prvých 5 minút z filmu Freddy Krueger. To som mala asi 18 rokov a skoro som sa od strachu v noci "pototo". Dlho sa mi potom ešte o tom snívalo a hocikedy, keď som si to predstavila, mala som hrozný strach. Odvtedy žiadne horory. Nerobí mi to dobre.
Strach je prirodzený. Niekto sa bojí viac, niekto menej. Vidím to na mojich deťoch. Treba mu stále dookola vysvetľovať, čo sa môže stať reálne a čo je len fikcia. Proste musí z toho strachu vyrásť. Ja som deťom večer nechávala zapnuté malé svetielko v izbe. A ak niekto z nich (niekedy aj obaja) prišli do spálne, tak sme sa "potlačili" a spali spolu. Určite ho treba uistiť, že je všetko v poriadku a že sa mu v jeho izbe nemôže nič stať. Ináč, ak sú mu smiešne tie "laserové lúče", tak je úplne v poriadku - žiaden Asperger. Ak vás však tá psychologička zneistila, choďte pre istotu ešte k nejakej inej. Nepoznám vaše dieťa, ale podľa toho, čo opisujete, je to len obyčajný detský strach, ktorý rokmi pominie, žiaden Asperger.
ved je to jasne to bude stej hry ..fredis zostalo mu to podvedomi co mu vravel kamos a teraz sa boji
Ahoj. Ja by som skusila ist na to obratene. Nevravim, ze neriesit ale neprikladat tomu velku vahu. Ked pride tak ho jednou vetou ubezpecit, ze sa nema coho bat a zoberte ho ku sebe alebo si chod ku nemu lahnut kym nezaspi. Nevytahovat to zbytocne ked sa prave neboji, nepripominat mu to. Na druhej strane ho ubezpec, ze kazdy sa obcas boji a ze to prejde ako bude rast. V jeho veku je to normalne a moze to trvat roky a ziadny asperger v tom byt nemusi byt. Ja som sa bala tiez, pravidelne som navstevovala rodicov a doteraz si pamatam ten obrovsky strach. Co si ale pamatam je ten pokoj salajuci z mojej maminky, ktora sa tvarila akoze nic sa nedeje .... Po urcitom case som zaspavala tak ze mi na chodbe nechali svietit lampicku. Ked sa prestane bat v noci prejdu aj denne strachy respektive sa ich nauci zvladat.
Este mi napadlo, ze baby mozu mat pravdu. Fakt sa mohol zlaknut tej hry alebo nejakej sceny z filmu a spustilo to takuto vlnu. Ja som sa strasne bala filmu kde cez obraz vstupovali do strasidelneho domu, potom chlapcovi zacali rast rychlo vlasy a strihali mu ich a vyrabali z nich stetce. Vobec neviem co to je za film, ale matal ma nenormalne dlhu dobu a veru mohol byt spustacom aj u mna. Ale tomu sa clovek nevyhne. Dieta niekde nieco zbada a uz su tu strachy. Je vo veku kedy mu fantazia ide na plne obratky a preto tie strachy stupaju. Ono nie vsetko ma zazracne rychle riesenie a tu podla mna pomoze len pokoj a trpezlivost. A kludne sa ho opytaj co by mu pomohlo aby sa nebal toho alebo toho. Mozno vas prekvapi. U mna to bola ta lampicka
@sovica aj ja ai to myslim,este mi kazala ,nalepit na stenu obrazky ,ze ro sa lepi autistom aby pochopili situaciu ,tak som kreslila,ze vecer sa ide spat,lahne si,zhasneme svetlo,dalsia karticka boli hracky a skrine ,kt.sa nehybu a potom stastnedieta,kt.sa zobudi vo svojej izbe...a dopadlo to ako s laserom,zasmial sa a povedal,ze toto nebude mat na stene,ze on neni male decko ,on vie co ma robit,len sa boji...
@bastilly mam 29 rokov, tohto strachu som sa zbavila este len minuly rok. Neviem ci ste nieco take pocitovali ako male deti, ja veru doteraz viem, ako sa sa bala co i len pohnut. Coho sa deti boja? Bola som u psychologicky par krát a jasne mi to vysvetlila. Deti citia zlo, maju otvorene oci a vidia aj duchov, v 8 roku sa to im tento svet pomaly zacina uzatvárať. Preto je velmi dolezite, aby bpli rodicia pri nich. To,, ZLO,, ja som to naprikald vnimala ako velkeho cierneho muza v kabate, ktory sa ku mne približoval, ci bol pod postelou, na zachode, za oknom. Je to taky akoby strasiak a skoro kazde dieta to mava, len kazde sa s tym inak vysporiada. A je veľmi dôležité aby ho rodicia nenechali sameho, mna nechávali a isli to so mnou skiro pol života.
@bastilly to, že má strach v noci a spí s Vami je bežné o to bežnejšie, keď je jedináčik.Tiez to poznám🙂ale viac by som považovala nad dennými strachu ísť v škole na WC, na dvor prečo?vie vysvetliť čoho sa boji?jedneho dňa Ti povie, že sa boji ísť do školy....ono tie strachy sa nabaluju.Asi je viac úzkostlivy, ale dala by som aj na slová psychologický, že má nejakú odchýlku.Isla by som k nejakej inej či tejto istej, keď už robil testy.Ak je asperberger jeho zmýšľanie ťažko pochopíš a budeš si musieť o tom naštudovať...ale nechce sa mi veriť, že by si to na jeho správaní emóciách, "vrtochoch"nespozorovala
Moja dcera ma skoro 7 a bojujeme s tým tiez. Trva to uz viac ako pol roka. V noci sa budila a chodila k nám az to dospelo do štádia, že bola unavená a zaspala v škole na vyučovaní. Už preto spava so mnou. Dovtedy sama spala od skoro svojich 2 rokov sama vo svojej izbe. Nič zle nevidela ani nezazila, proste to prišlo len tak. Netrápia ju zle sny, ani noc nevidí len za proste bojí. Mala sirup na spanie - nepomohol, ani cajiky, dohovaranie ci sprej. Proste sa boji (hlavne v noci). Ku psychologicke sa snažíme dostať. Dali sme jej urobit novu izbu (bude v decembri) tak uvidíme či to bude motivácia aby už nespala so mnou. Potrebujem sa aj ja vyspat 🤔😥
@danusskaaa to je taký vek, že deti si už uvedomujú smrť, zle veci už sú chapavejsi a čo to im chodí po rozume.Kamaratkin prvak začal teraz s otázkami kedy ľudia zomru, koľko sa dožijú a plače, že nechce, aby jeho mama raz zomrela
Riesila by som to o psychologom. Je dost mozne, ze ma nejaku traumu zo skoly, ze mu niekto ublizuje alebo si nanho zasadla ucitelka a boji sa to priznat. Mozno keby sa porozpraval s nejakou nezavislou osobou, dozvedeli by ste sa viac.

@bastilly tak to má určite z tej hry, krstný syn to tiež pozera a tiež sa tak boji, my sme všetky tieto veci zakázali a prísne sledujeme čo pozerá, keď uvidím niečo nevhodné, okamžite to musí vypnúť. Dakedy sa to ani nezdá, ale stačí jedna postavička a noc plná plaču ☹