Aké knihy sú vhodné pre prváka?
Dobrý deň chcem sa opýtať aké knihy treba nakúpiť prvačikovi, či dostávajú na školách?
Alebo zošit prvé čiary, alebo niečo čo každý musí radi by sme nakúpili už teraz treba objednávať? Alebo ma každý individuálny zoznam podľa školy. Čo ste museli kúpiť ďakujem maminky
presne tak ako pisu dievcata vyssie. Pre prvacika len skolsku tasku - nech si ju pekne vezme v prvy den a zazije si to 🙂 - do peracnika farbicky, guma, noznice a pravdepodobne trojhranna ceruzka. Pero nekupuj ziadne - prveho pol roka zrejme budu pisat len ceruzkou a potom vam ucitelka povie, ktore je vhodne. Kazdy preferuje troska ine. Nas sa napriklad pytali, ci chceme zakupit balik sk. potrieb za 20e - v tom bola kompletna vytvarna plus prve zosity na ciary a citanka. Kupili sme tak. Skole viac vyhovuje, ked maju vsetci rovnake a maju to pri velkych mnozstvach aj lacnejsie. Nachystaj na september teplaky, mikinu, tricko a tenisky na telesnu. (ja som pre istotu pribalila aj spodne gate a ponozky. Papierove vreckovky, papucky a dobru desiatu 🙂 Nenakupuj ziadne pomocky na vytvarnu. Mozno budu dostavat, mozno vam presne povedia co ti treba. Naviac vytvarnu netreba kupovat potom kazdy rok. Velakrat tie vodovky im vydrzia aj 3 roky....Skolsku tasku vam tiez staci riesit v lete aby sa dieta zbytocne netesilo viac ako pol roka dopredu.
@damira90 Daniel Hevier Abecedarik je super kniha pre prvaka. Inak by som sa neponahlala,ved vsetko dostane v skole,ty len zosity nakupis podla zoznamu,co ti daju. Ale ak chces na doma precvicovat,Taktik ma pracovne zosity na nacvik ciar a podobne,takisto infra slovakia ma dobre materialy pre prvacikov.
Nic netreba kupovat, knihy dostane v skole. A zosity povie ucitelka, ake treba. Do nastupu do skoly si moze trenovat jemnu motoriku - vela kreslit, obtahovat ciary, drobne stavebnice, zazehlovacie koralky... A este spravny uchop je dobre nacvicit, na to su v papiernictvach ceruzky aj farbicky s vyrezmi na lepsie drzanie.
Žiadne zošity s mega riadkami ako si to napísala. Každá učiteľka ma zaužívané svoje a aj tie riadky majú číslovanie šírky takže dosť možné, že mu budú zbytočne. Nič nekupuj, všetko sa dozviete v septembri. Ak chce kúp plastelinu a zošit pre pred školáka na prvé čiary. Nech si modeluje, píše, kreslí čiary a vlnovky rôzne. To momentálne potrebuje predskolak viac ako knihy,aby si trénoval grafomotoriku. V prvých mesiacoch môže byť pre deti náročné toľko naraz písať.
@damira90 pri zápise sa dávajú peniaze. Za tie potom učiteľka kúpila všetky pracovné zošity. Šlabikár, matematika, moje prvé čiary atď. Nám dala zoznam po zápise aké zošity mame dokúpiť, telesnú, výtvarnú, pomôcky na písanie.

@damira90 u nás prváci nemali obyčajne veľké riadky, ale aj s pomocnou čiarou, vedľa v škole mali s dvomi pomocnými čiarami....na matematiku zas o niečo menšie riadky...zošity nekupujte 🙂 my sme na zápise platili a zošity im kúpila škola aké potrebujú