icon

Aké pero je vhodné pre prváka?

17. aug 2025

Dobrý deň, mám na Vás otázka..v zozname vôbec není písané aké pero majú mať a ceruzku.. ja mam prvé dieťa do ktoré ide DK školy a ja nemám predstavu aké pero je vhodné pre prvaka.. kamoška ma napr. Napísané aj akú ceruzku majú Mať .. q my nič.. prosím Vás viete mi poradiť približne pripadne foto aké pero je vhodné na prvé písanie pre prvaka?dakujem

zuzanaete
17. aug 2025

Najprv pisu len ceruzkou. Pero zacnu pouzivat az po par mesiach. Potom vam da ucitelka odporucanie. Ja som na zaciatku kupovala ceruzky stabilo, tie so zarezmi na prsty po celej ceruzke.

pribinak
17. aug 2025

Každá pani ucitelka preferuje inú značku, ona povie aké pero máš kúpiť

Najskôr deti píšu ceruzkou a až potom perom. Takze kľud

autor
17. aug 2025
@zuzanaete

Najprv pisu len ceruzkou. Pero zacnu pouzivat az po par mesiach. Potom vam da ucitelka odporucanie. Ja som na zaciatku kupovala ceruzky stabilo, tie so zarezmi na prsty po celej ceruzke.

@zuzanaete toto

autor
17. aug 2025
@pribinak

Každá pani ucitelka preferuje inú značku, ona povie aké pero máš kúpiť

Najskôr deti píšu ceruzkou a až potom perom. Takze kľud

@pribinak ďakujem pekne za info ...

mabenn
17. aug 2025

my sme mali v zozname "ceruzka c.2" a "pero tornado"

patka06
17. aug 2025
@anonym_autor

@pribinak ďakujem pekne za info ...

@anonym_autor Pero budú používať najskôr v novembri, každá učiteľka má svoje požiadavky. Väčšinou sú zakázané gumovacie Pilot a im podobné-
Najlepšie sa osvedčilo obyčajné Tornádo
Ceruzky kúp radšej aj Maped klasické, Stabilo so zárezmi nevyhovuje každému dieťaťu, navyše aj horšie píše.

senta_sofia
17. aug 2025

@anonym_autor pero vacsinou ucitelka povie a ceruzka maksia, idealne c. 2. Perom zacinaju pisat neskor, uz ked sa naucia ovladat tlak, vychadza to najskor na polku az koniec oktobra. Urcite budete mat rodicovske, nemusis mat obavy, ze by si potom nekupila.

januska12323
17. aug 2025

Pero mu zatiaľ netreba, potom pani učiteľka kúpi alebo povie aké treba.

kacena4
17. aug 2025
@anonym_autor

@zuzanaete toto

@anonym_autor tieto ceruzky su super. pero az cca v 2.polroku (zalezi od ucitelky) najlepsie je tornado. hlavne nie gumovacie (pilot a pod.)

glade22
17. aug 2025

Ceruzka HB 2 určite, to je taká akurát mäkká
A pero väčšinou tornádo, ale každá učiteľka má svoje preferencie.
Ono tie zoznamy sú podľa mojej skúsenosti len také orientačné, aspoň u nás sa vždy všetko upresnilo prvý školský týždeň.
Aj teraz nám prišli zoznamy pomôcok a staršia dcéra hneď vravela na niektoré veci, že toto netreba, hento netreba, že im učiteľ vravel už na konci roka

anonym_bea22d
17. aug 2025

@anonym_autor nechaj to na prvý deň, prvý týždeň sa budú len zoznamovať, kresliť si, dostanú rozvrh hodín, knihy, aj presný zoznam, co im treba. Čo učiteľ, to iné požiadavky. Moja dcéra prvý ročník mohla písať len ceruzkou, až od druhého im dovolili pero. Aj to klasické atramentové s hrotom, žiadne pilot, a neviem aké ešte existujú.

zuzanaete
17. aug 2025
@anonym_autor

@zuzanaete toto

@anonym_autor Ano. Su hrubsie, aj tensie. Na zaciatok som kupovala hrubsie.

saraxyz
17. aug 2025

@anonym_autor my sme nekupovali pero. Písali ceruzkou. Potom učiteľka niektorým žiakom napísala , že už môžu používať perá a vypísala značky. Šla som s dcérou do obchodu a sama si vybrala. Pre ňu to bolo niečo dôležité a bolo to veľmi milé😉

deedol
17. aug 2025

u nas mali ceruzky c. 1 a idealne trojhranne, znacka bola na nasom zvazeni. pisali nimi cely prvy rok, ale viem, ze to tak nie je vsade. pero maju teraz mat praveze gumovacie z nejakeho dovodu a znacku opat neuvadzaju, ale kupili sme pilot.

drobceek84
18. aug 2025

@anonym_autor ... Dobrý deň, každá pani učiteľka má iné nároky. Na začiatku budú aj tak používať iba ceruzku. My sme používali Pilota (gumovacie pero), ale pre istotu som sa hneď prvý deň pýtala na pero aké bude treba.
Pekný deň