icon

Ako motivovať dnešných chlapcov tráviť čas vonku?

pe_mi
1. mar 2025

Ahojte maminy.
Mám 11 ročného syna, ktorý je piatak.
Bývame v meste , možnosti vyžitia sú veľké.
Žiaľ nemá si s kým ísť zakopať v čase voľna futbal alebo ísť na bicykel, stavať bunker a podobne
V zime síce nebol tento rok ani sneh, ale keby zavolal rovesníkov, nikto nepôjde
V lete zase decká nechodia von,lebo je veľké teplo.
Vždy sa vráti na bicykli naspäť z ihriska , že tam nikto nie je..
Oni sú tí chlapci celé dni na telefónoch a playstation
Nič iné ich nebaví
Pomáha mi doma s domácimi prácami,zájde do obchodu,keď je treba, ideme na kolobežku ,bicykel ako rodina, zahráme si spoločenské hry,pomôže okolo domu.
Ako trávia čas vaši chlapci v tomto veku, mate aj vy takýto problém?
Syn aj chce ísť veľmi von,ale keď ich vola,všetci sedia pri tých hrách alebo sa nahnevany vráti z ihriska ,že tam zas nikto nebol.

vler
1. mar 2025

@pe_mi co tak zapisat ho na kruzok/prihlasit na treningy a takto bude mat istotu ze tam ine (nahlasene) deti pridu a casom sa mozu stat kamarati

pe_mi
autor
1. mar 2025

@vler ahoj,on má krúžok futbalu 3x do týždňa
Aj rovesníkov,spolužiakov má v okolí práve veľa.byvame tu všetci tak na kope,škola je blízko domu.
On je kamarátsky ,aj obľúbený.
Len cez tie prázdniny alebo dní voľna (keď nemá tréning) tie decká sú založené za tými PC..
Fakt volá chlapcov von, aj tu na ulici, že si florbal zahrajú napr.no nikto nechce.aj on si zahra playstation,ale nie celý deň , tí chlapci či doobeda, či poobede nechcú ísť von.ako šialene

pastinka
1. mar 2025

@pe_mi ja si myslim, ze kym rodicia dovolia detom byt cele dni na PC, tak tie deti si same od seba nevyberu ist von. Jedine najst taku rodinu, kde maju podobne pravidla ako vy, potom sa budu deti stretavat aj vonku.
Ja mam siestaka, so spoluziakmi von nechodi presne preto co pises aj ty. Ale mame tu na dedine susedov, ktori tiez nedovolia detom byt cele dni na PC. Chalani maju kopec spolocnych zaujmov a ked je dobre pocasie, su stale vonku. Chodia lietat s rc lietadlami a dronmi, stavaju bunkre, chodia na pumptrack na kolobezky, a ked je skaredo su u nas alebo u nich, stavaju z lega robotov alebo auta a hraju s nimi rozne sutaze....
Ale tiez som videla, ked bol chory a dva tyzdne nic nemohol tak som mu dovolila tablet skoro cele dni, tak sa mu potom tazsie vymyslalo co by robil ine. Nic sa mu nechcelo, par dni trvalo kym sa od toho zase odputal. Deti, ktore to takto maju dlhodobo je podla mna velmi tazke dostat von...

pe_mi
autor
1. mar 2025

@pastinka presne ,že nemáme takých partakov tu
Nechcem ,aby celkom osprostel z toho

janickacrazy
1. mar 2025

@pe_mi nájdi mu nejaký športový tábor na jarné prázdniny a máš vybavené. To je problém jedinacikov. My máme 3 synov a zahrajú sa spolu aj doma, aj vonku, aj keď majú väčšie vekové rozdiely.

pe_mi
autor
1. mar 2025

@janickacrazy syn nie je jedináčik,má 6 ročnú sestru.zahraju sa spolu minimálne.ja chcem ,aby on trávil čas s kamarátmi, rovesníkmi.teda aj on,len nikto proste von chodiť nechce

pastinka
1. mar 2025

@pe_mi skoda, ze nebyvate blizsie, zobrali by sme ho do partie 😁

pe_mi
autor
1. mar 2025

@pastinka 😃😃👊👊 to by bolo super

zuzikak
1. mar 2025

a nie si v kontakte s rodicmi ? Ak ste pomaly na jednom dvore alebo blizko tak by som predpokladala, ze sa poznas zo skolky aj s mamami tych chlapcov. Neslo by skusit, ze podme von- my pokecame, chalani si pobicykluju alebo zahraju fotbal....mozno by ich aj oni zacali viac posielat von.

vler
1. mar 2025

@pe_mi a ziadny z tych chlapcov s ktorymi hra futbal 3 krat tyzdenne sa nechce stretnut mimo tych troch dni?

janickacrazy
1. mar 2025

@pe_mi nuž pokiaľ ti jeho kamaráti nechcú chodiť von, tak ťažko s tým ty niečo urobíš

pe_mi
autor
1. mar 2025

@janickacrazy no veď ja viem

pe_mi
autor
1. mar 2025

@vler málokedy