Ako naučiť najľahšie druháka slovíčka na angličtinu?
baby, mi mame niekedy 20 slovicok, vyslovovat to vie, ale pisat, to je tazsie, su tam take slovicka ako skipping rope a rollerblades. pre druhacku podla mna tazke. ako najlepsie jej to dostat do hlavy? spravim pexeso? strihala som papieriky, aby si vytiahla, ale na pisanie to nepomohlo, dostala 3, co jej je luto. mate nejake tipy ako na to hravo?
Dobrý deň, máte na mysli, pri časovej dotácií 1 h/t, v 2 ročníku 20 slovíčok za týždeň?
@luccija v druhej triede? asi nie...my sme začínali s cudzím jazykom v piatej...
@denkatn Slová, ktoré spomínaš, bežne nedokážu správne napísať ani druháčikovia, pre ktoré je angličtina prvý jazyk. Dieťa potrebuje dostatočne dlhú dobu byť v dostatočnom kontakte s jazykom, aby získalo istý cit pre to, ako sa čo píše.
Najprv by som komunikovala s učiteľkou, prečo tak prísne a úplne od veci hodnotenie a ak na ňom bude trvať, ostáva len dieťaťu vysvetliť, že trojka za tak neprimerane ťažkú úlohu je v poriadku.
@luccija dakujem za nazor, chcem vychovat dceru inac ako nas, chcem aby mala vo mne oporu a doverny vztah so mnou, v pripade ak jej nieco nejde som tu pre nu. nechcem aby bola poslusny vojacik chcem aby bola predovsetkym stastna a hladala kreativne riesenia. chcem svojmu dietatu robit pexeso, aj ked nasi rodicia nas nechavali ucit sa samych. nie vsetko ako sa nasi spravali, ze nas nechavali s problemami samych bolo spravne.
@denkatn ak jej pexeso pomoze sprav jej pexeso... bola som vo vyberovej triede je tomu cez 30 rokov a inu moznost ako sa zcut z knizky drilovanie slovicok sme nemali. A maliktory rodic vedel v 89 tak ngluctinu aby vedel ziakivi pomoct. Moja ma francuzstinu a ano tiez som jej vytlacala obrazky s predlozkami.a spravnu vyslovnost som pustala z ucebnym materialo
@76california nie kazdym v tretom rocniku anglictuna, v piatom rocniku pribudla nemcina k angkictine
@76california ja v druhej NJ od 5 či 6 AJ
@denkatn veď áno každý rodič chce pomôcť, ale gro je na nej.iba stále to mať pred očami ako sa to píše, tak skús pexeso.Kazdy deň sa postupne naučiť zopár a drilovat, pokým ich nebude vediet
@denkatn drilovat druhakov na ZS slovicka.. No, blahozelam ucitelke k tomu, ze v tych detoch uplne zabila kazdy zarodok lasky a zaujmu k anglictine.
Bude to nejaka premotivovana osoba, ktovie, ako vobec po ang rozprava... Lebo Ako sa Ang uci male deti ma zrejme skresleny nazor..
Nuz jedine do memory opakovat...
@luccija a kdeze si sa ucila v 7-8r cudzi jazyk?
@denkatn hravo ju naucis tie slovíčka pexesom ale nie pisat. Cize ak sa ma ich naucit pisat, musis s nou pisat dookola tie slovíčka. Pripadne, sprav pracovne listy, ze napriklad napises prve dve pismena, potom das bodky (nech ona pismena dopise) a napises potom napriklad posledne písmeno. Takto vies vyvodzovať vzdy inu cast slova. Podla mna sa to takto nauci.
@denkatn naši v druh ešte nepísali len priradovali na teste..v 3 Tom napríklad doplnovali nejaké písmeno v slove na začiatku teraz už aj dopisuju celé slová v testoch...zatiaľ je to taká pozvoľna angličtina môj sa doma učil možno raz za 3 roky....ja keď som na strednej začala s anglinou pri učení slovíčok som si ich hovorila a pritom každé párkrát napísala vtedy sa mi ahsie dostali do ruky
Napisem ti, aký system ma dcera, ktora chodi do skoly v Irsku. Slovicka ma napisane kazde v novom riadku. Ulohou je najpv si slovo pozriet, precitat ho, zakryt a napisat. Takto mozete precvicovat kazdy den, kym sa jej to dostane do hlavy a napise to spravne. Skuste, mozno to pomoze
Este aby som to uviedla do obrazu, dcera chodi do skoly od 5-tich rokov ( teraz ma 8) a stale niektore slova napise nespravne, je to proste dlhy proces.
@betulinka1 ano to skusim, to je dobry napad.
@petrms ano, anglictina na rozdiel od SK jazyka nefunguje „pis ako pocujes“ deti v skolach maju fonetiku aby si zafixovali co sa ako pise. A tiez to driluju. Anglina teda neni buzeracia, ak sa deti musia naspamät ucit ako sa slovko napise, precita a vyslovi. Interaktivne to v triede s 24 detmi nejde, musia to doma cvicit, nic ine nepomaha. Neskorsie uz na napisanie budu vediet iste paralely, napriklad ze oo je u a ee je i a a je ej ale inokedy kratke ä a pod. My sme mali Stura a oni este pred nami Shakespeara. Kazda krajina si nejak kodifikovala a vylepsovala jazyk. A budme radi ze anglina ms v porovnani so slovanskymi jazykmi velmi zjednodusenu gramatiku.
Moj ma v 3 rocniku 3x do tyzdna Aj, ucia sa teda podla ucebnice a ucia sa slovicka ktore su v ucebnici. A ucitelka vzdy napise ktory unit sa ma ucit, Ale taketo slovicka tam urcite nemaju. A bohuzial treba sa to proste nabiflit. Nasi maju casto 5minutovky zo slovicok, asi 10 slov a je to dost prisne. Cize ak ma dieta 3 chybe tak dostane trojku. Cize bezne su taketo znamky,
@dubro mna nedavno prekvapila, ked mi povedala, ze jej meno vyslovujem zle 😅 Volame ju Izzy (Izi) a ona hovori, ze to hovorim, akoby sa to pisalo Ezi, ze to I na zaciatku musim vyslovit tak trochu tlmene, neviem to lepsie opisat, proste nie klasicky I, pretoze tak sa v anglictine vyslovuje E.. nuz clovek sa uci kazdy den 😆
Ahoj mame druhaka, chlapca. Anglina 1x tyzdenne neznamkovana ! Klasicka slovenska skola,
ale v tretom rocniku znamkovana bude.
Ja pojdem systemom skladania/priradovania slov a obrazok (takto to aj robime) a postrihane pexeso- ucitelka prefoti slovicka nastriham text a obrazok. A pisanie- Nakupis penove alebo drevene pismenka a vyskladavat slova. V tak mladom veku a s cieľom nezhnusit to dietatu nic ine nevidim a samozrejme interaktivne cvicenia pomahaju. A dobre knihy, ale taku by mali mat zo skoly.
Cisla do 10 sme si penove pismenka polepili a ma karticky. Odvtedy ich vie aj napisat.
Plus nam chodi 2x tyzdenne do jazykovky. Necakam zazraky, ale je to stale viac ako raz do tyzdna hodina s ucitelkou v skole.
Na druhom stupni bude musiet mat zrejme dalsi jazyk . Chcela by som, aby anglinu akotak zvladol dovtedy a budem natom aj pracovat.
pre tie ktore hladate lahsie sposoby ucenia jazyka pridavam stranku, kde som nasla anglicke pexesa, aj zalozku s abecedou, m ozoete nacerpat inspiracie https://www.preskoly.sk/p/374715-anglicke-pexes...

ups, dať druháčikovi v 2.triede trojku za spelling - hmmm - myslím, že majú neskúsenejšiu pani učiteľku...😢