icon

Ako prinútim tretiačika učiť sa?

vanesino
7. jan 2012

nech mu ucivo vysvetlujem ako chcem vôbec nedava pozor ,uz si neviem dat rady.A popritom je bystrejsi ako druhe deti no znamky strasne

jolinka
8. jan 2012

ahoj vanesimo....toto je ovela rozsiahlejsia a narocnejsia zalezitost ako by sa na prvy pohlad zdalo 😉

v tvojej otazke ma zaujalo slovo PRINUTIM... ak ti ide ozaj o "prinutenie" do ucenia ...mas siroku paletu, iste i mnohi poradia ake odmeny a tresty pouzit, aby dieta donutili ucit sa...od nalepiek, penaznych a inych odmien za dobre znamky, pochvaly atd... a naopak tresty za neucenie, odopieranie roznych vyhod...
vsetky tieto prostriedky na prinutenie maju jedno spolocne... funguju len kratko. 😒 😒 😒 😒

mozno si len pouzila nevhodne slovo a mala si na mysli MOTIVACIU k uceniu, aby dieta sa rado ucilio do skoly rado prijmalo nove poznatky.

Najlepsie je dieta namotivovat uz pred skolou, pracovnymi zositkami pre predskolakov, su rozne logicke hry, hry na rozvoj matematickych predstav, na rozvoj slovnej zasoby atd... ale ani u tretiacika nie je nic stratene 😅 Pises ze syn je bystry, iste ako mnohe dnesne deti ma rad PC... skus pohladat k ucivu co preberaju nejake naucne hry na pocitaci, su rozne naucne pexesa na anglictinu, zvierata, prirodu. zemepisne udaje. Nam sa osvedcilo aj Logico Primo {to je pre predskolakov} pre skolakov je Logico Piccolo, to su didakticke subory, ktore deti atraktivnou formou privedu k vedomostiam...su subory na Matematiku Prirodovedu teraz neviem ci aj na Slovencinu. ... do toho sa oplati investovat.

dianka2374
18. nov 2012

Pritom je bystrejší ako iné deti?? Keby bol naozaj taký tak by sa učil nemyslíš? Dieťa ktoré je naozaj bystré pochopí že keď sa nebude učiť nedopadne dobre

brisilda
18. nov 2012

nemate nahodou ADHD ? ...skus ho niecim motivovat ale rozhodne ho nenut do ucenia ! Skuste sa ucit formou hier ...stanovte si cas kedy sa bude ucit 😉 Prajem pevne nervy 🙂 tiez mam doma tretiaka a riesime podobny problem ...u nas sa riesi nepozornost 😔

nonika
18. nov 2012

a preco by nemohlo byt bystre?! 😠 ja tiez bojujem doma s ulohami kazdy den a pritom dcera nema zle znamky, len sa jej jednoducho nechce a hlada rozne vyhovorky preco sa este nezacat ucit....skoda ze to bola len otazka lebo sa velmi lahko da pourazat a pokritizovat a clovek nato ani nemoze reagovat 😲

michaela80
18. nov 2012

takato vec sa ma riesit uz od 1.rocnika..dieta samusi naucit ucit saa rodic by mu mal s tym pomcoct...vycitky, hrozby a ani nutenie mu nepomoze ked nevie ako na to...mam doma 6 taka takze viem o com je rec...vie sa rychlo naucit ,vela mu netreba lebo dost si pamata z hodin ale docielit aby zasadol ku kniham je umenie...uz ked si sadne tak v pohode.......u nas je napr take centrum kde aj rodicom daju radu ako naucit deti ucit sa a pomozu aj detom s tym....