Tehotná pár týždňov po pôrode. Stalo sa vám to?

funilieta
24. apr 2008

Ahojte,
zaujimalo by ma, ci sa najde niekto kto do roka porodil dva krat. Mam taky pocit, aj ked este som si nie ista, ze to bude aj moj pripad. Neviem si to predstavit. Je vobec mozne otehotniet, ked kojim a ked mam strasne nepravidelny cyklus?Pretoze si nejak nedavam pozor, a teraz mi lepi. Stalo sa to niektorej z vas? a ako to zvladate? 😅

andelka
24. apr 2008

Ahoj, stát se to může. Moje tchýně měla první dítě v 18 a druhé v 19. Manžel a jeho sestra jsou od sebe o rok (bez pár dní), takže musela otěhotnět do 4 měsíce po porodu, akorát nevím, jestli kojila. ale ani kojení není zaručená antikoncepce.
Ohledně toho, jestli se dár odit dvakrát během roku - dá. V historii se to už stalo, první dítě v lednu, druhé v listopadu.
bohužel ti neporadím, jak to zvládat. Ale má kolem sebe několik maminek, které mají dvojčata (to je přece podobné, jako dvě děti brzy po sobě), nebo mají 3 děti s odstupem 1.5 roku. Určitě se to zvládnout dá.

pacna
24. apr 2008

ahoj moja svagrina ma narodene deti v decembri starši je osmeho 1998 a dcera je 24teho 1999.takže po roku.
ale neni to až taka hrouza či ano? 😉

irisp
24. apr 2008

to je pripad meho otcima,jeho exmanzelce se narodilo jedno dite v lednu a to druhe v prosince 😉

marya
24. apr 2008

Aj ja a moja sestra sme rok po sebe, mama otehotnela, hoci mna kojila 🙂 A poznam viacero takych pripadov 😉

bielanevesta
24. apr 2008

Jasné stať sa to može a kojenie nie je záruka že neotehotnieš aj napriek tomu ak by ani MS neprišla 😉 Moja mama takto prišla ku mne a rok po prvej dcére som sa narodila ja 😀

mata2
24. apr 2008

moja mama otehotnela,ked som mala 6tyzdnov,takze som starsia od segry o 10,5 mesiaca.a na to,ze v tej dobe boli len latkove plienky,nemala autom.pracku,a vodu si musela v kybloch nosit z obecnej studne,tak to zvladla.
takze neboj,zvladnes to aj ty 😵

katy2
24. apr 2008

moja sestra ma jedno dieta v septembri a druhe o rok v oktobri.... a pritom plne kojila... takze mozne to je....

jabber
24. apr 2008

Teda mě by klepla pepka 😀 😀 😀

bielanevesta
24. apr 2008

A ešte mám kamarátku a ona má dva sestry a všetky sú po roku 😀

giovannajana
24. apr 2008

Moja kamarátka má 5 detí. Prvé dve do roka, potom 2 roky pauza a medzi 3. a 4. dieťaťom je tiež rok. A vždy kojila to predošlé, kým sa narodilo to ďalšie. A aj potom dala občas aj tomu staršiemu, kým si úplne odvyklo. Hoci jej to svokra a mama vyhovárali, nemala s tým problém. A všetky jej deti sú zdravé, krásne a múdre (... a blonďavé po tatovi 😀 ...) 😉

sue
24. apr 2008

Kamoška má brata staršieho o 10 mesiacov - mamina vraj otehotnela 4 týždne po pôrode 😵 😅

zuzkap2
24. apr 2008

aj ja so sestrou sme po sebe a rozdiel medzi nami je 11 mesiacov
Mám kamošku ktorá ma tri deti prve je august 2002, druhe jul 2003 a tretie jul 2004 a vpohode to zvlada

sampo
24. apr 2008

my sme boli tiez traja po sebe - ja v decembri, 81, brat v aprili 83 a dalsi brat v juni 84 a dalo sa to asi zvladnut celkom dobre, lebo sme mali skvele detstvo 😵 ale urcite aj tato velmi pomahal

adetka
24. apr 2008

najznamejsie pripay su Andrea Vadkerti a tusim aj ta Spearsova 😀

funilieta
autor
24. apr 2008

dakujem kocky, ste zlate. Len sa bojim toho ze nebudem moct kojit ked budem tehotna, vsak? pocula osm ze dieta sa musi odstavit.

expertka8
24. apr 2008

MUDr. Katarína Babinská, PhD.:
V čase tehotenstva prebiehajú v organizme budúcej mamičky mnohé zmeny, ktorými sa telo prispôsobuje novej situácií a tým sa zvyšujú nároky na funkciu mnohých orgánov. Nemenej náročný proces je i dojčenie. Počas tehotenstva sa zvyšujú i nároky na výživu, pretože strava matky musí zabezpečiť dostatok živín nielen pre svoj organizmus, ale i pre vyvíjajúce sa dieťatko. Na zabezpečenie tvorby mlieka je potrebný dokonca ešte vyšší prísun živín ako v čase tehotenstva. Tehotenstvo i dojčenie naraz teda predstavuje pre matku dvojnásobnú záťaž.
Počas tehotenstva ako aj dojčenia sa živiny zo stravy prednostne využívajú pre vývin bábätka, neskôr na tvorbu mlieka. Ak strava neposkytuje všetky látky v potrebnom množstve, využívajú aj zásoby z organizmu matky, napríklad odčerpáva sa vápnik z kostí a zubov. Mamička je ohrozená vyšším rizikom porúch spôsobených nedostatkom živín – častá je málokrvnosť, či kazenie zubov. Výraznejší nedostatok živín môže mať vplyv aj na vývin druhého dieťatka.
Ak sa budete zdravo stravovať, teoreticky môžete svojho synčeka dojčiť až do pôrodu, Predsa však zvážte, či vzhľadom na záťaž kladenú na Váš organizmus by nebolo lepšie začať synčeka postupne odstavovať. Hoci myslíte v prvom rade na deti, aj Vaše zdravie je dôležité. Nároky druhého dieťatka na živiny sa začnú zvyšovať po 3. mesiaci, takže je dostatok času začať dojčiť „na nižšie obrátky“ a pomaličky ukončiť dojčenie. Materské mlieko je pre dieťa zvlášť dôležité najmä v prvom polroku života. Po roku má už dieťa zrelší organizmus, môže jedávať pestrý sortiment iných potravín, jedáva aj iné mliečne výrobky a materské mlieko už nie je také kľúčové.
Odporúča sa, aby si mamička po ukončení dojčenia pred ďalším tehotenstvom doplnila zásoby živín, aby bol dostatok všetkých potrebných látok pre vývin ďalšieho dieťaťa. Keďže vy ste rýchlo vhupli do druhého tehotenstva, mali by ste zvlášť dbať na vyváženú a hodnotnú stravu. V takomto prípade je vhodné doplniť zásoby vitamínov a minerálnych látok vo forme multivitamínových prípravkov.

bubadlo27
24. apr 2008

tazke ja sa hlasim do tohto funklubu 😀
mala sa narodila 4.9 2007 a termin porodu mam 28.9 2008, takze by sa dalo povedat ze do roka a do dna 😉
ja som s takouto situaciou nepocitala, zaskocila ma, ale teraz sa velmi tesim na druhe babetko 🙂

malu som nekojila od 3 mesiacov a zrejme hned ,ked som prestala kojit som otehotnela, ale v porodnici som mala mamicku, ktora kojila a otehotnela a dokonca kojila az do siedmeho mesiaca a potom uz musela zo zdravotmych dovodov prestat 🙂

johanda
25. apr 2008

Moje matka mě porodila na konci listopadu a za rok začátkem prosince se narodila sestra. Musím říct, že pro nás - děti to bylo super, měla jsem v podstatě "dvojče".

michalina
25. apr 2008

Ja som dostala menzes hned po šestonedelí a kojím doteraz a menzes mám každý mesiac, takže je to možné.

estrellita
25. apr 2008

tak my jsem s brachou o rok a ctvrt a to mamka taky kojila 😉 takze spolehat se na kojeni je podle dost osemetny 😉

alex
25. apr 2008

Tak my sme so sestrou a bratom rok po roku. Sestra je 26.12., brat o rok na to 7.12 a ja o rok na to 12.12. 😀
Myslím, že všetko je možné, na kojenie sa netreba spoliehať.

zuzanocka
25. apr 2008

baby, nestrašte 😅 😕 🤐 😉

dupinka
25. apr 2008

neodsudzujem, ale pride mi to trochu blbe, ked este telo nie je spamatane z jedneho tehotenstva, hned druhe,... Jasne, pritrafit sa moze, ale snad aspon to sestonedelie by partneri este mali so sexom pockat,,....Ale je to kazdeho osobna vec.

estrellita
25. apr 2008

no ono blbe.........treba moje mamka to ani netusila, ze je to mozny. Pred 25 lety se trvdrilo, ze po dobu kojeni se nemuze otehotnet. a jeste k tomu jim trvalo dyl brachu pocit. takz ekdo by s tim pocital?
v dnesni dobe uz je to podle me vec jasna, ze kojeni nerovna se antikoncepce a existuji prasky proti poceti pro kojici, ne? a pak uz je na kazdym, jak se rozhodne. jestlize se na to citi, pak jepodle me telo pripravene 😉

johanda
25. apr 2008

holky, kojení je údajně docela spolehlivá antikoncepce, pokud a) nemáte menzes b) přestávky mezi kojením nepřesahují ve dne 3 a v noci 4 hodiny, c) nedáváte žádné příkrmy, čaj ani vodu d) dítě nemá více než 6 měsíců
Já se na to ale nespoléhala

lencici
25. apr 2008

Môže sa to stať manžel sa narodil december 84 a jeho brat november 85

najjulinka
25. apr 2008

Ja som sa narodila 27.3. a brat takmer rok po mne 21.3. 😉 Takto to mali naši v pláne - boli sme náhradou, kedže dvojčatá sa nepodarili, tak sme boli skorodvojčatá 😀 😀 😀

eldzina
26. apr 2008

johanda suhlasim s Tebou, 😉 aj ja som sa tak docitala a u nas to platilo. 😵 Maly bol velky papkac, takze som ho kojila aj castejsie ako kazde 3 hodiny a menzes som dostala az 10 mesiacov po porode a od 6 mesiaca sme uz normalne papali mrkvicky a tak.

biba12
26. apr 2008

No moja kamoska porodila jedno mimco 16.8. jeden rok a druhe 14.8. o rok na to. Hovori mu :"Ty moje male posmyknute". Zvladla to, akurat vravi, ze 3 roky nespala. Lebo ten prvy maly je strasne aktivny. Ale druhy je anjelik, dobre spinkal. Teraz v lete budu mat 4 a 5 rokov a povedala, ze dalsie dieta by uz nezvladla. Asi je to velmi tazke. Prveho kojila 2 mesiace a druheho 4 mesiace.

julie123
26. apr 2008

Muj manzel je z 5-ti deti a mezi nim a bratrem je 14 mesicu. No a jejich mamka na ne byla prakticky sama a taky to zvladla!!!! Strasne ji obdivuju!!! 🙂
Takze se to urcite da..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre