icon

Ako reagovať, keď dcéra nosí moje oblečenie bez dovolenia?

29. aug 2025

Ahojte idem so zvláštnym dotazom. Som slobodna mamka dvoch dcér. 11 a 7 rokov. Keď som v práci staršia stráži mladšiu. Dôverujem im sledujem ich cez family link ich kamošky poznám, žijeme na sídlisku kde každý každého pozná a kamošky majú aj v bytovke oproti kde nie je cesta len ihrisko a chodník.
Minule mali oslavu tak išli ku kamarátke, pozerám fotky ktoré mi doniesla dcéra a vidím ze na nich má moje oblečenie na ktoré sa má samozrejme nepýtala. Bola som v práci oslavu mali dovolenu to je v poriadku. Ale na šaty sa ma nepýtala, vyslovene si požičala moje tielko a sukňu. Už to ze mi niekto hrabe vo veciach ma veľmi hádže z komfortu robila mi to ex svokra vkuse sliedila keď som bola v práci išla mi až do úplne súkromných veci a ex jej nič nepovedal, viem je to moja dcéra ale určite sa opýtať mala. Aj ja som si sem tam požičala mamine veci nie úplne vždy som sa jej opýtala neviem prečo mi to prišlo také poburujuce. Dovolila by som jej keby sa spýtala, ale ona tají vymýšľa nič nevie nič si nevšimla ona nevie prečo tak urobila. Čokoľvek zistím a ju kľudne konfrontujem tak nepovie pravdu resp treba veľmi tlačiť, mame dohodu ze keď mi to povie sama od seba kričať nebudem a to dodržujem striktne. Nikdy som na ňu nenahukala keď sa sama priznala nemá dôvod báť sa a klamať. No teraz z nej treba páčiť pravdu a stále nevie nevidela nepočula. Prečo zrazu? Je to nejaký stupeň vývoja? Nedostáva tresty okrem toho ze som jej sem tam vzala mobil a nepustila ju von. Doma pomáha neodvrava vynáša koše občas vysáva utiera prach stará sa o sestru. Keď som doma doprajem jej oddych a púšťam ju s kamoškami. Neviem úplne aký postoj zaujať a ako to riešiť ďalej. Ďakujem

natalka13
29. aug 2025
@anonym_autor

@natalka13 povedala som 100x. Keď som doma neberie si nič, keď som v práci len vidím fotku v čom všetkom bola vonku. Nie je to ani vulgárne ani nič samozrejme ale nie je to jej a riešim len toto že sa ma opýtať, dovolila by som jej ak sa spýta, ale tým ze sa nepýta tak si neželám aby to robila

@anonym_autor neposlucha = pride trest.
Na 11rocnu je dost drza. Co bude v 15tich? Bude ta uplne ignorovat?

autor
29. aug 2025
@mikadooo

@anonym_autor normálne by som ju zdžubala, že nech si to nedovoľuje, ak si chce niečo požičať, má sa ma opýtať. Ak sú samé doma, predpokladám, že telefón má a vie ti zavolať a opýtať sa... To že sa mi hrabú vo veciach, povedala by som, že sa mi to nepáči a ak chce, tak môžeme si spraviť spolu babinec napr. cez víkend a pozrieť si moje veci spolu, ale nie že bez môjho vedomia mi odtiaľ vynáša veci. Postoj treba zaujať taký, ako to vnútorne cítiš 🤷. Čo sa chceš pretvarovať pred ňou, zato, že ženy na mk povedia, že aj oni to robili svojim matkám?

@mikadooo práve nedokážem sa tváriť keď ma to štve. Presne to ze na telefóne je často a jedna veta by ju nezabila. Nechápem skôr dôvod, veľakrát sa pýtala ci môže prísť kamoška povedala som ze môže ale len jedna. Jednak malý byt a za ďalšie jedu sa mladšia necíti medzi nimi sama alebo aby jej niečo nerobili. Dovolila som jej prišla a všetko v pohode, no potom zrazu dve tri minule jedna došla o 6 ráno to som ju už zdzubala ze takto teda nie. Kamošky k nám nie a keď tak opýtať sa a nie ich rovno doniesť. Pochopila bolo dlho všetko v pohode. No nedávno sa dozviem od mladšej ze u nás jedna bola keď som nebola doma, zas mohla zdvihnúť telefón a opýtať sa alebo povedať ze príde na hodinu dve a už, stačilo tak málo, a dovolené by mala, prečo to rieši vyhýbavo tomu nerozumiem,.. A navyše volám im pýtaj sa ich dosť často co robia ci jedli už co jedli ze na telefóne sme hocikedy naozaj žiadna výhovorka sa k tomu nenájde. Proste sa na to vysrala a hotovo. Ešte raz dačo zataji a sa dozviem inak než od nej budeme to musieť riešiť úplne inak. Ma voľnosti dosť ale začína to zneužívať aj keď dôvod k tomu nemá, opýta sa = dovolím ak je to niečo normálne alebo zakážem ak to nesmie.

autor
29. aug 2025
@natalka13

@anonym_autor neposlucha = pride trest.
Na 11rocnu je dost drza. Co bude v 15tich? Bude ta uplne ignorovat?

@natalka13 nemám to ako ustrážiť. Kým som doma nedeje sa nič. Keď som v práci aj keď im stále volám neviem ustrážiť ci sa hrabe vo veciach ci nie, ono ani partiu nemajú v triede dobrú. Čo som sa minulý mesiac dozvedela skoro som infarkt dostala. Čo tie deti robia,.. Ono také poctivé slušne dieťa je v ich triede šikanovane a to viem od mamičky takého dieťaťa, nikomu nič nerobí tak robia oni jemu. Asi sa len snaží zapadnúť alebo prispôsobiť. Už som rozmýšľala ze ju preložím. Partia robi veľa.. Keď som videla ze zabíjajú vtáky a robia si s tým selfie prišlo mi zle. Napísala som aj rodičom ale nikto nič nechce riešiť úplne to ignorovali. Ta mamička chodí so synom k odborníkom chlapec má 11 a psychiku v riti, škoda ze som nevedela skôr ze také tie deti sú, len jedna mama upozornila na to ze sa medzi detmi objavil alkohol a ze mame prekontrolovať deťom messenger. Tak som našla toto a teda ufd

marsmykkok
29. aug 2025

Tak ako ja sa zastanem autorky, s tým strážením 7 ročnej nesúhlasím, ale na to sa nepýta. Ale je drzosť hrabať sa vo veciach a ešte väčšia obliecť si ich mimo domu bez dovolenia. Ja súhlasím, že dievčatá mamine veci zaujímajú, ja som to tiež tak robila, ale ked bola mama doma a obliekla som si ich maximálne na pár sekúnd doma, nie bez dovolenia von. Tu by som raz po dobrom povedala že to bolo posledný raz a ak bude chcieť sa hrabať v tvojich veciach tak ked budeš doma a dovolíš jej a keby to zopakuje tak aký požič taký vráť, tiež by som sa jej hrabala v jej veciach a zobrala si niečo a verím že by sa to pubertiačke 11ročnej nepáčilo.

abbey1
29. aug 2025
@anonym_autor

@ivik4 som slobodna matka nedá sa mi inak, opatrovateľku som mala ale 400+ na mesiac je pre mňa položka

@anonym_autor Dve deti v tom veku samé doma celú tvoju pracovnú dobu je za mňa príliš.
Tá staršia ma 11 a píšeš o nej veľmi veľmi neosobne ako o nejakej tvojej spubývajúcej na internáte. Je to ešte dieťa, ktoré potrebuje formovať

anonym_8d351c
29. aug 2025

@anonym_autor jezisi tieto vysluchy preco si to urobila 🙈 sama dobre vies, ze sa na to odpovedat proste neda, nie tak aby si bola spokojna. Keby ti po pravde odpovedala, ze si pozicala tvoje veci lebo si ich chcela obliect a myslela si, ze to nezistis, tak ta akurat porazi.
A uplne topka - preco si klamala ? No preco asi ludia klamu, ze 🤷‍♀️
Takze usetri si cas aj nervy. Do skrine ti liezt nema, to je jasne, tak ju proste potrestaj za to, ja neviem, vyhadz jej skrinu a nech sklada do kominkov alebo co, proste aby si zapamatala. Sice to tu vsetkym pripada v pohode, ale mne by to tiez vadilo, to iste kozmetika, to absolutne nema byt z hygienickych dovodov zdielana vec ani s vlastnou dcerou.

mikadooo
29. aug 2025
@anonym_autor

@mikadooo práve nedokážem sa tváriť keď ma to štve. Presne to ze na telefóne je často a jedna veta by ju nezabila. Nechápem skôr dôvod, veľakrát sa pýtala ci môže prísť kamoška povedala som ze môže ale len jedna. Jednak malý byt a za ďalšie jedu sa mladšia necíti medzi nimi sama alebo aby jej niečo nerobili. Dovolila som jej prišla a všetko v pohode, no potom zrazu dve tri minule jedna došla o 6 ráno to som ju už zdzubala ze takto teda nie. Kamošky k nám nie a keď tak opýtať sa a nie ich rovno doniesť. Pochopila bolo dlho všetko v pohode. No nedávno sa dozviem od mladšej ze u nás jedna bola keď som nebola doma, zas mohla zdvihnúť telefón a opýtať sa alebo povedať ze príde na hodinu dve a už, stačilo tak málo, a dovolené by mala, prečo to rieši vyhýbavo tomu nerozumiem,.. A navyše volám im pýtaj sa ich dosť často co robia ci jedli už co jedli ze na telefóne sme hocikedy naozaj žiadna výhovorka sa k tomu nenájde. Proste sa na to vysrala a hotovo. Ešte raz dačo zataji a sa dozviem inak než od nej budeme to musieť riešiť úplne inak. Ma voľnosti dosť ale začína to zneužívať aj keď dôvod k tomu nemá, opýta sa = dovolím ak je to niečo normálne alebo zakážem ak to nesmie.

@anonym_autor jj... Vyzerá že puberta už začína úradovať...

janagem
29. aug 2025

Akože tiež si myslím, že keby moje 11 ročné dieťa strážilo celé dni moje 7 ročne, tak neriešim, že si oblieka moje veci.

Zároveň sa prikláňam k tomu, zeo nej nepíšeš ako o (svojom) dieťati ale o pomocnej sile čo si dovolila priveľa.

januska12323
29. aug 2025

Sama vidíš, že nie je zodpovedná aby bola šéfka doma. Skriňu mala s tvojou pomocou upratať, makeup preplatiť zo svojho vreckového a kamošky by boli zakázané kým sa nenaučí oznamovať.

autor
29. aug 2025
@januska12323

Sama vidíš, že nie je zodpovedná aby bola šéfka doma. Skriňu mala s tvojou pomocou upratať, makeup preplatiť zo svojho vreckového a kamošky by boli zakázané kým sa nenaučí oznamovať.

@januska12323 v ostatnom zodpovedná je. Príde domov presne v dohodnutom čase ani raz nemeskala. Keď ju pošlem po dačo pôjde. Do školy sa pripravuje poriadne. Len akurát je bordelarka a kým jej to ja nepoviem neurobí nič. Keď jej poviem urobí to dobre a bez rečí. V ostatných veciach jej môžem veriť len čo sa týka šiat a mejkapu to vôbec. Keď aj vidím tie jej kamošky vymaľované sú ako na maškarný. Ona sa doma niekedy namaluje ma aj vlastnú kozmetiku ale aj tak občas ide do mojej a to ma hnevá. Ale už to až tak nerobí co sa kozmetiky týka, a to s tými šatami bolo ešte v júni no fotky som našla až teraz. Neviem o ničom co by sa dialo teraz.

anonym_d20eae
29. aug 2025

Ty nosíš normálne detské veľkosti?

autor
29. aug 2025
@janagem

Akože tiež si myslím, že keby moje 11 ročné dieťa strážilo celé dni moje 7 ročne, tak neriešim, že si oblieka moje veci.

Zároveň sa prikláňam k tomu, zeo nej nepíšeš ako o (svojom) dieťati ale o pomocnej sile čo si dovolila priveľa.

@janagem hranice byť musia. Len musia byť aj oboma stranami dodržovane. Keby si si nasla veci inde než si si ich dala alebo prehadzane tiež by ti to vadilo. Nemám to ako zariadiť inak preto je s mladšou, zas mladšia nie je žiadne bábätko dokonca niekedy mám pocit že ma lepšie návyky ako staršia. Vie co ma urobiť keď príde zo školy. Maximálne co s nou robí je sprcha a papať. Inak sa netreba o mladšiu špeciálne starať ani ju zabávať ona je typ dieťaťa kde ju dáš tam bude. 😃 Aaby to zas neznelo ze musí jej stať stále za ritou a obskakovat ju, úlohy jej kontrolujem ja keď prídem o 21 domov z poobednej. Šaty a desiate im chystám ja aby zas toho nebolo úplne veľa na ňu, dávam jej aj voľnosť nech sa zabaví a oddýchne nedusim ju doma. Ale keď ona niečo chce a ja jej vyhoviem ma to byt aj opačne, ona chce ísť von pustím ju. Ja chcem poriadok vo veciach a ona musí chápať ze do nich nesmie chodiť. Xkrat bolo prehadzane xkrat povedané ze nesmie. Minimálne v júni to ešte urobila na tej fotke z oslavy. Inak o ničom inom neviem. Ani mladšia nič nepotvrdila. A ona povie všetko,

autor
29. aug 2025
@anonym_d20eae

@anonym_d20eae som xs /s. A dcéra je vysoká ako ja a ma o číslo väčšiu nohu než ja 🤦‍♀️co je na tom

autor
29. aug 2025
@anonym_d20eae

@anonym_d20eae jasne ze jej to je trošku veľké ale ved dnes sa pomaly nosí aj mech 🙈

janagem
29. aug 2025
@anonym_autor

@janagem hranice byť musia. Len musia byť aj oboma stranami dodržovane. Keby si si nasla veci inde než si si ich dala alebo prehadzane tiež by ti to vadilo. Nemám to ako zariadiť inak preto je s mladšou, zas mladšia nie je žiadne bábätko dokonca niekedy mám pocit že ma lepšie návyky ako staršia. Vie co ma urobiť keď príde zo školy. Maximálne co s nou robí je sprcha a papať. Inak sa netreba o mladšiu špeciálne starať ani ju zabávať ona je typ dieťaťa kde ju dáš tam bude. 😃 Aaby to zas neznelo ze musí jej stať stále za ritou a obskakovat ju, úlohy jej kontrolujem ja keď prídem o 21 domov z poobednej. Šaty a desiate im chystám ja aby zas toho nebolo úplne veľa na ňu, dávam jej aj voľnosť nech sa zabaví a oddýchne nedusim ju doma. Ale keď ona niečo chce a ja jej vyhoviem ma to byt aj opačne, ona chce ísť von pustím ju. Ja chcem poriadok vo veciach a ona musí chápať ze do nich nesmie chodiť. Xkrat bolo prehadzane xkrat povedané ze nesmie. Minimálne v júni to ešte urobila na tej fotke z oslavy. Inak o ničom inom neviem. Ani mladšia nič nepotvrdila. A ona povie všetko,

@anonym_autor a akú odmenu dostáva staršia za to že je maminka do deviatej, kým sa vrátis? Extra 200 eur mesačne? To sú kúpi aj taký make Up ako ona chce.

Akože hranice beriem, ale aj tie hranie by mali byť normálne. Ak je napoly dospelá, tak oblečenie by mi bolo jedno. Ten make up - možno ale to by som jej kúpila rovnaký miesto toho aby používala môj - veď šetris 400 eur mesačne za opatrovateľku.

A to čo sa stalo v júni by som teraz neriešila. A ak hej tak by som za ňou šla, povedala že to je to moje? Pristalo ti to, a pozicať si môžeš, len mi daj nabudúce vedieť, čo konkrétne berieš.

Alebo by som sa s ňou dohodla nech mi to necháva na posteli anedava do skrine. Asi až tak zle to nepokladá, keď ty ani nevieš, že si to požičala.

ivik4
29. aug 2025

Ja si kupujem vytahane chlapcenske rifle pre 11r. Chlapca a mam kopu veci ktore su mi dobre ako aj niektorym 10rocnym . Vsak tie dnesne deti su väcsie nez ja 🙃
Sa cudujem ze sa cudujete

anonym_51992f
29. aug 2025

Všetky co tu píšete ze ste to robili aj vy a je to ôk, tak ono je trosku rozdiel, keď ste sa iba hrabali v skrini a skusali si veci a keď by ste v nich odišli aj niekde preč, bez opýtania

anonym_d20eae
29. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_d20eae som xs /s. A dcéra je vysoká ako ja a ma o číslo väčšiu nohu než ja 🤦‍♀️co je na tom

@anonym_autor hm super👍

lienka.7
29. aug 2025

@anonym_autor ja by som jej povedala, že ako by sa jej nepáčilo, keby som sa jej hrábala vo veciach, tak mi v nich nebude hrabať ani ona. Pokial to nepochopi, nikam nepôjde. Neviem fakt, aké oblečenie nosíš, ze sa do neho oblieka aj ona (veľkosť a najmä styl), tak ju zober na nákupy, nech si vyberie co sa jej paci a nebude ti lozit do skrine.
A nie, ja som to matke nerobila. Mala som svoje veci, nepotrebovala som tie jej. Topánky detto.

autor
29. aug 2025
@janagem

@anonym_autor a akú odmenu dostáva staršia za to že je maminka do deviatej, kým sa vrátis? Extra 200 eur mesačne? To sú kúpi aj taký make Up ako ona chce.

Akože hranice beriem, ale aj tie hranie by mali byť normálne. Ak je napoly dospelá, tak oblečenie by mi bolo jedno. Ten make up - možno ale to by som jej kúpila rovnaký miesto toho aby používala môj - veď šetris 400 eur mesačne za opatrovateľku.

A to čo sa stalo v júni by som teraz neriešila. A ak hej tak by som za ňou šla, povedala že to je to moje? Pristalo ti to, a pozicať si môžeš, len mi daj nabudúce vedieť, čo konkrétne berieš.

Alebo by som sa s ňou dohodla nech mi to necháva na posteli anedava do skrine. Asi až tak zle to nepokladá, keď ty ani nevieš, že si to požičala.

@janagem dostáva vreckové samozrejme nie 200€.zas nezarobim 5000 euro aby som rozkosovala deťom po 200 eur mesačne. Dostáva odmenu. Keď po niečom túži kúpim jej to. Dostala tablet ktorý chcela chodí von keď chce. V rámci možností ma co chce pokiaľ to nie je nad rozpočet alebo nad nejaké hranice (nemôže byť von po 20 hodine v lete a v zime len dokiaľ vidno). Ale to je myslím normálne, ani my sme ako deti nemali všetko. Zďaleka nie toľko koľko dostáva dcéra, ja som nemala značkové handry ani som nemohla byť vonku dlhšie než do 19 a to aj keď som mala 15 rokov. Snažím sa robiť veci inak než robili rodičia mne

autor
29. aug 2025
@lienka.7

@anonym_autor ja by som jej povedala, že ako by sa jej nepáčilo, keby som sa jej hrábala vo veciach, tak mi v nich nebude hrabať ani ona. Pokial to nepochopi, nikam nepôjde. Neviem fakt, aké oblečenie nosíš, ze sa do neho oblieka aj ona (veľkosť a najmä styl), tak ju zober na nákupy, nech si vyberie co sa jej paci a nebude ti lozit do skrine.
A nie, ja som to matke nerobila. Mala som svoje veci, nepotrebovala som tie jej. Topánky detto.

@lienka.7 veľkosť xs /s. Klasika rifle obtiahnute tepláky s gumičkou na spodku (také pol elegantné pol športové). Mikiny Svetríky tielka obyčajne tričká.. V lete šaty na rôzne štýly nemám nič vulgárne. Len niektoré veci proste vidno ze su na dospelú ženu a nie na dieťa.

lienka.7
29. aug 2025
@anonym_autor

@lienka.7 veľkosť xs /s. Klasika rifle obtiahnute tepláky s gumičkou na spodku (také pol elegantné pol športové). Mikiny Svetríky tielka obyčajne tričká.. V lete šaty na rôzne štýly nemám nič vulgárne. Len niektoré veci proste vidno ze su na dospelú ženu a nie na dieťa.

@anonym_autor ja ta rozumiem rozumiem chápem ta, ze ti to jednoducho vadi. Preto jej to treba narovinu povedať. Ako som ti napísala, vezmi ju na nákupy s tým, ze nech si vyberie, co sa jej paci. A s tým postrazenim mladšej je to uplne normalne, ste same tak ti pomáha. Všetci sme v minulosti strážili mladších súrodencov, alebo ti starší zase nás. To len teraz sa to pomaly berie ako zásah do ľudskej slobody ci pomaly až šikanovanie 🤦‍♀️ ma 11 ide do puberty. Niektoré ti tu napisu, ze v 12tich je ok, keď ma frajera, lebo už je veľka. Ale na postrazenie mladšej sestry je zrazu malilinkaaaa. 👎

danica2711
29. aug 2025

@anonym_autor keď teda nič iné nepomáha, čo tak skúsiť zamknúť skriňu (ak sa dá)? Alebo celú tvoju izbu?

bonboniera
29. aug 2025

Zeny ja viem ze je dnes dusno vonku ale to fakt nechápete co autorka rieši? Detto v téme o otravnej drzej sesternici sa rozoberá akú kávu ma autorka kupovať a nie ako poslať sesternicu do …
Tiež riešiť ze staršia stráži mladšiu, akokeby sa na to autorka pýtala a akokeby z toho bola šťastná … keby sem píše ze ma manžela tyrana ale nemôže odísť lebo jej nemá kto strážiť deti tak ju zdrbete ze ma iba výhovorky a vždy sa da niečo vymyslieť.
K veci, autorka, chapem co riešiš a tiež by mi to vadilo, nie je normalne ze mladá sa neopýta a ešte divnejsie ze pri konfrontácii zahmlieva. Radu bohuzial nemám, verím ze ženy ktoré chápu o co ti ide ti poradia 🙂 a teda nie, naozaj si nie každá mladá slečna požičiava a skúša veci svojej matky.

abbey1
29. aug 2025
@lienka.7

@anonym_autor ja ta rozumiem rozumiem chápem ta, ze ti to jednoducho vadi. Preto jej to treba narovinu povedať. Ako som ti napísala, vezmi ju na nákupy s tým, ze nech si vyberie, co sa jej paci. A s tým postrazenim mladšej je to uplne normalne, ste same tak ti pomáha. Všetci sme v minulosti strážili mladších súrodencov, alebo ti starší zase nás. To len teraz sa to pomaly berie ako zásah do ľudskej slobody ci pomaly až šikanovanie 🤦‍♀️ ma 11 ide do puberty. Niektoré ti tu napisu, ze v 12tich je ok, keď ma frajera, lebo už je veľka. Ale na postrazenie mladšej sestry je zrazu malilinkaaaa. 👎

@lienka.7 Vieš, ja mam už vyšší vek, ale ani za našich čias nestrazili starší súrodenci tých mladších celý deň vo veku 11 rokov. V určitom veku už občas áno, ale nie 11 ročne dieťa nemá mať zodpovednosť za 7 ročné. Iné je, keď rodič vybehne na hodinku na nákup.

petulda333
29. aug 2025

Sama pises,ze si to robila tiez poza chrbat a ani sama nevies preco. A od dcery cakas odpoved? Neviem,mne by to nevadilo

kaca222
29. aug 2025

Normálne by som ju poprosila, že je mi to nepríjemné a aby sa ma nabudúce opýtala. Žiadne veľké teatro okolo toho. Vynechaj slová “počuj mladá”, to by som ti ako “mladá” už nepovedala vôbec nič.

anonym_c1feba
29. aug 2025

Strazit mladsieho surodenca cele prázdniny v 11r nie je ok
Takisto nie je ok, ak si berie veci bez opytania a nosi ich, potom vrati akoby nic
Skusat mamine veci, sminky, to je normalne, robi to 90% deti, ale nie, ze s tym idu prec. Nebude si skusat pri tebe, to sa tiez neda, vylucuje v tomto veku. Ma ona nieco svoje? Je nejak odmenena za strazenie?
Podla mna si tu pyta tvoju pozornosť, lebo ved je (su) sama cele dni a pozornost ma, ked ju konfrontujes, nevie preco to robi, ale ma tu potrebu. Toto je vek, ze este dieta v niecom, ale na druhej strane ma zodpovednosť ako dospelý clovek. Ine je vypomahat na par hodin niekedy, ine byt sama doma a strazit surodenca cely dni. To nema volnost, aku si myslis, ze mozu ist hento a tamto a tam. Stale tam idu spolu, ma ju ako privesok.
Je tam kdesi cosi nastrbene, ak robi poza tvoj chrbat veci a nevie to vysvetliť. Ma nejaku potrebu, s ktorou nevie vyjst von, vadi jej nieco, co si mysli, ze ju nepochopis.
Tu ked pises, pride mi, ze si na nu velmi nahnevana, neviem ako sa spolu rozpravate, co a akym tonom to ide..
Chapem, ze si unavena, sama na ne, ale skus to nejak inak vymyslieť dalsie prazdniny. Ide puberta, bude to zaujimave.. a vsimaj tiez mladsiu, ta ma co kopirovat a odsledovať od vas oboch.
Drzim palce

karlamon
29. aug 2025

@anonym_autor tiež som si skúšala mamina šaty, ale zobrat si niečo z jej skrini bez opýtanie by som si nikdy nedovolila.. A veru máš pravdu, nemala by sa ti hrabať v šatníku bez tvojho dovolená.. Ja by som sa s ňou určite porozprávala.. My sme do spálni rodičov a ich skríň mali obmedzený vstup, nemali sme čo hľadať medzi ich vecami 😉

charaka
29. aug 2025

@anonym_autor Trosku sa zamysli nad sebou... Mne by absolutne nevadilo, kebyze si dcera berie cokolvek z mojej skrine... Ved kto ti je blizsi, ak nie dcery? A bud rada, aku mas sikovnu, samostatnu dceru. Este si ju za to aj potrestala... Trosku smutne.