Ako riešiť opakované poznámky u žiakov?
Prosím vás ako reagovať a riesit problémy ako rodič ak syn a viaceré deti z riedy nosia ustavične poznámky ( 4 ročník ZŠ) typu : ohadzoval spolužiaka papučou, hádzal si fľašu , kričal cez prestávku, klepal nohou pod lavicou cez hodinu, ležal na lavici, valal sa po koberci cez prestávku, jedol na začiatku hodiny ( zazvonilo a mal posledný hryz jablká) , nevie sa správať v škole, klepal spolužiakovi na stoličku počas vyučovania , hojdal sa na stoličke ...takéto poznámky dostávajú denne alebo každý druhý deň asi 8 chlapcov v triede ... Ináč sú to chalani šikovní vždy pripravení do školy dobre sa učia .... Sme na nervy z toho že dohovarame im, samozrejme sa tvária že chápu že to nemajú robiť a vždy niečo .....toto ide stale od prvého ročníka opakovane celé školské roky ....
@margaretka a to robia jeden sport ? Chlapci sú partia zo športu? Ak hej, skúste aj hodiť rec s trénerom. Nech si ich posadí a pohovorí motivačné. On už bude vedieť. Aby sa všetko, čo sa len trochu dá, odstránilo. Aj vykrikovanie na hodine.
@margaretka ešte dodám, že u nás to psychologička uzavrela tým, že dieťa je úplne v poriadku, dokonca príliš nadané ( robili tam zvlášť aj IQ testy ), že tento školský systém nie je proste v poriadku. To hovorím už dlhé roky, tento systém je veľmi zle nastavený, ale ako pre deti, tak aj pre učiteľov!
@1ryba prosím ta ty neprirovnavaj deti k zvieratkam. Autorka dosť podrobne opísala situáciu a na ZS tu ma priveľa ludi podobne skúsenosti. Deti sú v priveľkých počtoch natlačené cele hodiny zavreté znudene v triede. To je doslova proti prírode. Ucitel musí byt mega dobrý, aby taky kolektív zvládal s prehľadom, lebo deti sú rôzne, nie samé tiché poslušne bábiky. Ak si necitala, ide o chalanov ktorí sú snaživí aj sa dobre učia. Žiadni grazli a socky. Len pani učiteľka je už unavená, ta už by mala oddychovať doma a nie nervovat cele rodiny. Schopný učiteľ by sa tešil z kolektívu kde sú deti živé a snazive.
@april171 niekde tuším , v tom novom systéme už sú zavedené dlhšie prestávky. Deti povedali, že konečne mohli v kľude zjesť desiatu - to je fakt smutné. Snáď to zavedú riadne a ozaj budú mať deti čas aj sa uvoľniť, aj sa akokoľvek ponaťahovat, aj sa socializovať normálne.
@1ryba toto je kktina ako mraky, inak sa na to nedá nič povedať. Je vôbec zbytočné reagovať, lebo presne aj kvôli takýmto názorom naše školstvo vyzerá tak ako vyzerá. Je stále mentálne v 20. storočí. A vlastne väčšina nášho národa.
Stále sa bavíme o 10 ročných deťoch. A akokoľvek si to budeme ospravedlňovať, nie je normálne, aby malé deti boli zavreté celé dopoludnia bez pohybu vo vnútri.
@mamutka prosím ťa a vás bolo koľko v triede? Mali ste aj výbeh?
@adrianap83 vieš, ja pochybujem, že sa veľa toho zmení, to budú také drobné úpravy
@margaretka ahoj, väčšinou sa snažím chápať učiteľov, ale toto mi príde už trošku prehnane a za istých okolností by sa to dalo prirovnať k šikane zo strany učiteľky. A potom už je otázka, či "dovolíš", aby sa jedná zatrplnita osoba takýmto spôsobom ventilovala na deťoch. Lebo i Ty môžeš začať písať sťažnosti riaditeľovi na ňu, spolu s ostatnými rodičmi za "každú prkotinu". Asi by som sa s ňou porozprávala, či takto chce s vami komunikovať alebo o čo jej ide.
@april171 ale zase čítala si autorku? Chlapci nemajú problém nikde inde len tej triede. Tréningy ôk, iné veci ôk. Tak majú už 10 rokov, nie len 10. Trochu im treba aj veriť, že sa vedia slušne správať a nie hádzať papuče cez prestávku? a ťukať po stoličke spolužiaka počas hodiny, to celkom ruší výuku na hodine, ak rozumieš.
Zase trochu už by mohli rozumieť, že sa také veci nerobia. Ak nedokážu toto, potom je dajaká chyba...ci?
U nas toto rodicia poriesili v triede.. :DD nabehli do skoly, a spytali sa co s tym maju robit... oni im dohovoria a co? vsak nech zakroci ucitel v skole ak vidi, ze dieta nerobi. Chodili take pozamky ako aj ze, nechce zotriet tabulu a pod.. a fakt, mama sa pyta, ze co ma robit, ma nabehnut do skoly a dieta postavit k tabuly a nechat ju utriet, alebo co...? ANo pisanie poznamok ja kvitujem, ak naozaj robia zle.. ale ak to vie ucitelka vyriesit, vidi, ze chalani su v 4r rozhybani celi, tak povie, nech sa netrepu, nebuchaju atd.. prestanu a vybavene. Zabavanie u nas riesia tak, ze porozsadzaju vsetko, a menili sedenie asi raz za mesiac komplet celej triede. Ano ak by niekomu ublizoval, ok, poskodzoval majetok, ok.. ale ze sa vala cez prestavku po koberci? alebo dozuje jablko?? lezal na lavici (predpokladam ze nie cez hodinu)? ako sorry... riadne hluposti.
s tym klepkanim ma viditelne najvacsi problem , tak treba nejak chalanov umernit, ze ked uz nic, tak nech sa nehmyria.
@misiak7777 dnesne deti su take, ze daju len respekt, ak aj oni su respektovani. Vidim to na svojom synovi, a ked ucitel sa sprava ako idiot a svoje traumi, problemy a stressy vybija na detoch, tak to iste dostanu naspat.
Aj my sme mali exota v triede jedneho jedineho, ktory by nerespektoval ani pana Boha, ale ostatne deti, ktore dostavali poznamky, boli v pohode.
Ucitel velakrat nema rovne meritko na vsetkych, a deti to vycitia a uz nestrpia nespravodlivost ako nasa generacia.
Moj syn mal matikara, vyborneho, spravodliveho ten sa nanho iba pozrel a syn uz bol v pozore, podobne ako 99,9%triedy a to nikdy nedal poznamku nikomu. Ked nedavali pozor tak len zacal velmi ticho rozpravat, namiesto toho aby ich zacal prekrikovat. Hned bol kazdy ticho.
Moj syn dostal pokarhanie tr.ucitelom, lebo sa neprezul. Kym druhy hodil ceruzkou ucitelku a nic sa nestalo. Druha fajcila a nic. Absolutne sme nechapali, ale teraz je uz 🙏 na SŠ!
Take p.coviny riesia na ZS, nevedia uz co od dobroty.
Autorka netrestaj syna, nestaraj sa o poznamky.
Psychologicka patri pod skolu, bolo jej povedane, co ma povedat!
@luccija jasne že nám odporucila psychológa keďže "nezvládame deti "😆 a ano presne ako píšeš frustrovaní sú hlavne doma lebo rodičia sa hnevajú ....ale v škole vyzerajú spokojne
@mira0611 presne, u nas ked sa zakrocilo, zacali sa deti velmi pekne spravat aj k ucitelom. Stacilo nieco zmenit. Prestali im vyhukovat v triede nezmysly, vypisovat taketo nezmyselne poznamky, vykrikovat aki su nevychovani, hlupi... a v neposlednom rade, presli z prveho stupna na druhy a zmenila sa ucitelka :DD a zrazu zlate deti, ked sa do roka uplne skludnilia presli na iny system fungovania.
a presne ako pises, skolsky psychologovia a poradcovia, skatulkuju casto deit na zaklade toho "co im bolo povedane".
@adrianap83 ale jasné, že to dokážu, ale možno nie 100 percent času vyučovania, veď to nerobia vkuse. Jednoducho ako deti sa sem tam dajú niečím uniesť.
@april171 tak hlavne by vyhorení učitelia nemali učiť. Ale kto to ohodnotí? A kto bude miesto nich učiť? V septembri do jednej školy zavolali 80 ročnú pani učiteľku učiť matiku. Na par týždňov síce, ale teda....😒
A vyhorenia môže mať aj 35 ročná, ktorá proste už má toho dosť. Ale učí, lebo musí. A deti potom takto končia.
Rodicia už tiež nevedia, ako komunikovať s takýmito učiteľmi.
Chyba je tam aj tam.
Lepšie to tak skoro nebude, pravdu máš.
@april171 keby to bolo občas, nemajú toľko poznámok v septembri, ale na pol roka.
@misiak7777 vieš o tom, že výbehy sú pre zvieratá a deti by mali mať telesnú výchovu? Ktorá akosi väčšinou nie je? Ale ak nechápeš prečo je veľmi ťažké od deti žiadať v klude ticho presediet cele dopoludnie a ako deti v takých podmienkach udrzať v nálade a disciplíne, tak škoda pisat
@1ryba ok ďakujem za radu no nie každý má starých rodičov alebo blízko alebo záhradu ....nás napr rád robí na záhrade na chalupe pre neho to nie je trest ....prečo by aj bol rád pomáha a zaujíma sa o dianie no prirovnávať deti zvieratam , hm prpeac ale toto je úplne mimo názor. Môžeš si myslieť že ho neviem dať do laty viem ale proste zly prístup v škole ale to ty nechápeš . Tak to radšej nediskutujme aby sa to nezvrtlo iným smerom a utokom na teba lebo fakt máš názor veľmi zastaralo a odveci reality
@mira0611 mnohé deti sú už naučené z domu, že sa k nim rodičia správajú v podstate rovnocenne, bez nadradenosti, berú ich v podstate ako partnerov. A v škole je to naopak, tam sú pre väčšinu učiteľov niečo menejcenné, čo má ticho sedieť, hlásiť sa , odpovedať na vyžiadanie a hlavne poslúchať.
@simca06022011 na to sa veľmi teším o rok snáď aspoň z časti to tel bude ako u vás bola by to neskutočná úľava a väčšina potom pôjdu dúfam na 8rocne gymka
@simca06022011 ja som to videla vtedy, ked ucitelku zastupovali, kazdy zastujuci ucitel, mal syna rad, aky je mudry sikovny...ale ked prisla kontrola na hodinach sedavali, tak tito "nevychovaní" boli stale vyvolavany lebo ucitelka vedela, ze oni vedia odpoved.
Okrem toho ja sa pamatam, ze aj moji spoluziaci este behavali cez prestavku a hrali futbal, pokricili papier do gulatej formy, aby mali loptu a nedostavali poznamky...a to uz bol 9.rocnik.
V dnesnej dobe uz chcu, aby boli ako vojaci, neprihliada sa na vek.
@adrianap83 tak nového systému sa naša učiteľka obáva a nesúhlasí s ním s verí že uz pôjde do dôchodku keď ho povinné u nás na škole zavedú
@lonely66 my normálne mávame telesnú , ak nemajú tak len keď supluju učiteľku alebo keď v júni potrebujú doskusat alebo dohrať nejaký predmet tak nahradia telesnú niečim iným
Keď čítam tie komenty, tak sa už nečudujem, že dnešné deti sa správajú v škole ako sa správajú. Deti su sväté a učiteľ to nezvláda 🤦
@adrianap83 ano, chyba je v tomto pripade v ucitelke. Lebo na treningu ten problem nie je ;)
@adrianap83 nie sú na jednom športe , sú každý úplne vínom smere a kllube, splu myslím že len dvaja .
Aby som to objasnila , aj dievčatá majú problémy aj oni dostávajú poznámky ale bohužiaľ aktuálna spoločnosť je viac prodievcenska a na chlapcov je viac zamerané ako na zlých a problémových ak sa náhodou niekedy pochváli chlapec tak len taký tichý utiahnutý bez názoru a aktivity ....