icon

Ako riešiť opakované poznámky u žiakov?

margaretka
24. sep 2024

Prosím vás ako reagovať a riesit problémy ako rodič ak syn a viaceré deti z riedy nosia ustavične poznámky ( 4 ročník ZŠ) typu : ohadzoval spolužiaka papučou, hádzal si fľašu , kričal cez prestávku, klepal nohou pod lavicou cez hodinu, ležal na lavici, valal sa po koberci cez prestávku, jedol na začiatku hodiny ( zazvonilo a mal posledný hryz jablká) , nevie sa správať v škole, klepal spolužiakovi na stoličku počas vyučovania , hojdal sa na stoličke ...takéto poznámky dostávajú denne alebo každý druhý deň asi 8 chlapcov v triede ... Ináč sú to chalani šikovní vždy pripravení do školy dobre sa učia .... Sme na nervy z toho že dohovarame im, samozrejme sa tvária že chápu že to nemajú robiť a vždy niečo .....toto ide stale od prvého ročníka opakovane celé školské roky ....

margaretka
autor
24. sep 2024

@loliki všetko uvedené robime ale 3x do týždňa sza somariny ? To si vieš predstaviť?

monicazbb
24. sep 2024

@margaretka nečitala som všetky komentare, ale toto iste som mala so synom, dennodenne taketo priblble poznamky, bol ale jediny.Napokon som mu zmenila školu ...dosť sa to vyhrotilo.Dnes je stredoškolak a nie je z neho žiaden grazel.

loliki
24. sep 2024

@margaretka Snáď si nečakala, že budem kopať do učiteľky. Poznámkou ti nikto neubližuje, ani dieťaťu. Deti sa už nebijú. Už sa nesmie ani kričať. Niekde nedostávajú úlohy. Keď dostanú poznámku, tak rodič ide riešiť učiteľku. Ona chce učiť, lebo má učiť. A tie deti sa majú učiť a nie hádzať papuče. Daj ho na inú školu a máš vybavené.

mircalla
24. sep 2024

Keby boli vystresovani a bali sa trestu, prestanu ci uberu...naopak vedia, ze im nic nehrozi. Ucitelka zjavne nema ziadnu autoritu a chlapcov to bavi a uzivaju si to. Ale vsak na 2. stupni budu mat inu ucitelku. Dcera mala tiez mierny problem s ucitelkou, ale riesila som to kriticky a hoci s nou s nie vsetkym suhlasim, v niektorych veciach som jej dala za pravdu, dcera vie byt emotivna a impulzivna.....Ale kedze vy rodicia 8 deti ste presvedceni, ze problem je ucitelka a Vase deti v tom nemaju ziadny podiel viny, tazko radit

lalala94
24. sep 2024

@loliki osobne si myslím, že autorke ide o obsah tých poznámok. Lebo z toho všetkého čo autorka vypísala je snáď objektívne len to hádzanie papučov a hádzanie fľašky. Pri poznámkach typu kričal cez prestávku alebo válal sa po koberci mi je skôr smiešne ako vážne. Ak by mi dcéra prišla domov s takýmito stupídnymi poznámkami, neviem ako by som reagovala. Na tomto fóre je ale pán učiteľ boh, čo povie učiteľ je sväté, určite nebude chyba v nej, ale v decku. Mohla by sa autorka ozvať o rok. Dám krk na to, že pri iných vyučujúcich ten problém nebude. Učiteľka nemá rešpekt a decká si z nej robia srandu. Toto sa dialo aj 20 rokov dozadu, nemá to nič s touto dobou.

margaretka
autor
24. sep 2024

@loliki uvediem ťa do prehľadu :u lohy mávame z každého predmetu od 4.9 z každého predmetu, na víkend projekty, pokusy robíme doma lebo škola nemá na materiál... Na inú školu ho nedám nakoľko rad chodí do školy a ma tam súrodencov a oni majú skvelé kolektívy a učiteľky

margaretka
autor
24. sep 2024

@mircalla oni si hlavne užívajú voľno cez prestávku a buď blbnu alebo sa hrajú alebo hocičo jesitne ...pri čom sa vždy niečo udeje ....od prvého ročníka s nimi nikdy nie je triedna v triede cez prestávku ...a keď tam nie je zvyknutí sú odreagovať sa ...

loliki
24. sep 2024

@margaretka Ja som dala na inú školu. Ty chceš vydržať 4 roky, kým neprejde na 5-9. Tak choď za učiteľkou a bav sa s ňou.

margaretka
autor
24. sep 2024

@loliki pevné verím že pôjde na 8r gymko aj zvyšní kamoši plánujú ísť
A hlavne verím že na 2 stupni to bude zase iné keďže iné učiteľky a iná triedna ....zmena to bude či dobrá uvidíme

fantaghiro21
24. sep 2024

Neviem, či to tu zaznelo,ale na čo majú v triede koberec,keď sa na ňom nemôže valat cez prestávku?
Veľmi nepraktické.... zbytočnosť ak ho nevyužívajú na nejaku hru,aktivitu...

lalala94
24. sep 2024

@margaretka takéto veci sa diali aj v minulosti. Vždy sa najväčšie blbosti robili cez prestávky. Ja si pamätám ako sme vrieskali, naháňali sa, dokonca sme v triede hrali futbal a roztrieskali sme rozhlas (neviem, či to ešte existuje). 😂 Učiteľka skoro dostala infarkt. Všetci sme dostali poznámky a prišiel do triedy dokonca aj riaditeľ, to bol pamätný zážitok. Do konca dňa sme ani nepípli. Potešujúce je, že z nás vyrástli slušní, vzdelaní a pracujúci ľudia, žiaden agresívny odpad spoločnosti ako sa ti tu snažia načrtnúť budúcnosť tvojho syna niektoré užívateľky. 😀

margaretka
autor
24. sep 2024

@fantaghiro21 mávajú na koberci tímové hry na niektorých predmetoch alebo triednicke + v skd a cez prestávky asi môžu na nom sedieť s hrat sa neviem presne ale je nový pred 3r kupovaný

mircalla
24. sep 2024

@lalala94 Nie, naopak na tomto fore a aj v skolach je ucitel hovno a boh je dieta a jeho rodicia. Ucitel nema ziadne pravomoci, staci ferova poznamka a rodicia uz nastupeni v skole s trestnym oznamenim. Nie som ucitel, ale niektori rodicia su extremne neznesitelni a najma neobjektivni. Ich milacik nehrozi zeby on mal daky problem, maloktory rodic to uzna. Vzdy je na vine skola, spoluziak, system, riaditel, len nie dieta

lalala94
24. sep 2024

@mircalla nemám ešte školopovinné deti, ale práve na tomto fóre vidím a čítam to vždy v témach o deťoch a učiteľoch, ako sa všetci zastávajú učiteľov a vždy je na vine decko, pritom mnohokrát môže byť chyba aj na strane učiteľa.

mircalla
24. sep 2024

@lalala94 Ano, to je vidiet, ze nemas.

margaretka
autor
24. sep 2024

@mircalla mám tri deti a som z učiteľskej rodiny ale nikto si nemyslí že dieťa je Boh a učiteľ nič! Sú výborní učitelia a rodičia si to vážia .To.co.pises sú komplexy niektorých frustrujúcich učiteľov a ľudi názorov podobných našej politiky. Nie je učiteľ ako učiteľ . Ja mám tu možnosť poznať aj tu inú podobu u našej tejto konkrétnej ....a za tú by som teda nešla pred 8r do strajkov

janulik2008
24. sep 2024

Ja si pamatam ze som bola na druhom stupni a spoluziacka utierala tabulu a nejako z toho vzislo to ze sme sa zacali mokrou spongiou ohadzovat ... vsetko mokre bolo 🫣🤣 samozrejme spongia vyzmykana bola. Tusim sme vtedy v inej triede boli a ked sme sli do nasej nazad tak dosla ucitelka ze co sa tam stalo 🫣🫣🫣
Na druhu stranu pamatam si riaditela ked nas ucil vtedy este obcianska nauka to bola. My sme sedeli ako "pat penazi" mali sme neskutocny respekt pred nim. Aj muchu bolo pocut ako lietala take ticho tam bolo 🫣

margaretka
autor
24. sep 2024

@janulik2008 aj naše decká toto urobili vlani a išli do riaditeľne na pokeci 😉

1ryba
Odpoveď bola odstránená
mircalla
24. sep 2024

@margaretka Chcela si asi napisat frustrovanych.
Toto uz vobec neviem, co znamena "ľudi názorov podobných našej politiky", ani ked sa velmi snazim. Ale ak mas na mysli vladu, nie, nie som volic Smeromafie a spol, hoci neviem co to s tym ma. Inak zaujimave, ze pises o surodencoch na rovnakej skole, ale podla profilu mas jedno dieta, a tiez ozaj nechapem preco sa neradis v ucitelskej rodine, podla mna uz klames podla potreby. Nevadi, nebudes prva ani posledna

margaretka
autor
24. sep 2024

@1ryba ako vieš že neporadil ? Poradili ale zaujímalo ma názor rodičov a skúsenosti ak niekto mal a prežil podobne ...ale tu je zvykom sa ozývať a riesit aj také ktoré nemajú ani šajnu a potrebujú dať poznať aké sú matky neschopné neviem čo všetko možné som sa dnes o sebe dozvedela

lalala94
24. sep 2024

@mircalla 😀

margaretka
autor
24. sep 2024

@mircalla prepáč ale profil nemam aktualny nakoľko nie som aktívna členka fór a diskusii ... Pár inzerátov a pod. Ale ak pochybujes a uteší to tvoje zvedavé svedomie tks mám siedmacku , štvrtaka a prváka

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
margaretka
autor
24. sep 2024

@1ryba prosím ? Jedno dieťa? Ach škoda reči . Áno nemam asi aktualizovaný profil na MK a o súrodencochbsom tu už viac krát písala ale to je nepodstatné kľudne mozem byť aj posudzovaná neschopná jednomatka 😂

1ryba
Odpoveď bola odstránená
mircalla
24. sep 2024

@margaretka Hm...divne, ze to starsie aj najmladsie nemas v profile, ale stredne ano...si tu od roku 2005, ale ok...vsetko je mozne

margaretka
autor
24. sep 2024

Dakujem za všetky rady a vaše skúsenosti odporúčania , vážim si každý váš názor aj tie negatívne posunulo ma to v pred 😉

thoughtfulweirdo
24. sep 2024

Reči o nejakej "dobe" sú smiešne. Doba bola už pred 50 rokmi, keď učila na prvom stupni moja babička 😄 niekoľko kníh mohla spísať z tých zážitkov, čo mala s deťmi. Vždy boli a vždy budú aj neposedné deti, aj v dobe, keď sa deti mohli mlátiť po prstoch pravítkami, keď neposlúchli 😉 a tak, ako pred 50 rokmi nebolo efektívne mlátenie pravítkami, tak dnes nie sú efektívne takéto poznámky. Babička sa rada pýšila tým, aké poučné potrestania si pre tieto deti vedela pripraviť. Inak, ani jedno z tých opisovanych detí nikdy neoznačila za problémové, nevychované, rozmaznané ani nič podobné, a to opisovala úplne iné príbehy než je váľanie po koberci. A tie deti ju zdravili a radi sa pri nej pristavovali aj v dospelosti, viacerí prišli aj na pohreb. Takže asi sa to dá aj inak 🙂