Ako riešiť porušenie školského poriadku?
Dobrý deň.
Práve mi písala triedna učiteľka mojej dcéry, že dcéra opustila cez veľkú prestávku budovu školy a odišla na školský dvor bez dozoru sa hrať so snehom (nie len ona ale aj pár iných detí) že je to vážne porušenie školského poriadku .... Pýtala som sa či treba aby som prišla do školy a povedala , že dnes nie. Prosím Vás, čo mám očakávať ? Zatiaľ sme porušenie školského poriadku neriešili.
@zuzana76 tie deti sa spytali, ci mozu ist von. No a prave, aby sa nestalo, to co pises, tak mal byt vchod na dvor zamknuty. A to by som ako rodic ucitelke povedala. A dietatu, ze nema v ziadnom pripade nikdy vychadzat same bez dozoru von zo skoly (inak o tom som moje dieta poucila aj bez toho, aby sa nieco taketo v skole stalo). Ale urcite by som tomu dietatu nespravila doma scenu pomaly s varechou v ruke. A taktiez by ma zaujimalo preco jedna ucitelka povie detom, aby si robili co chcu a druha z toho spravi dramu.
@ullala ale my nikto nevieme ako to bolo interpretovane - mozete si robit co chcete, neverim, ze jeden pedagog to presne takto naformuluje, navyse v uvodnom texte to spomenute nie je. Urobila z toho dramu zrejme triedna, kedze o tom nevedela a tie deti asi hladala a nalakala sa.
Ako v 11 by uz fakt mohla vediet,ze sa taketo hluposti nerobia. Takze to bolo umyselne a ano je to zavazne porusenie sk.poriadku. Este 2x a bude mat 2 zo spravania.
Moj nazor, deti nesu velku vinu a rodicia by mali prestat obvinovat ucitelov, mali by si vstupit do svedomia a zacat vychovavat deti k respektovaniu pravidiel. Akychkolvek, aj ked sa rodicom zdaju cudne. Pretoze skola si urci pravidla, aby deti ochranila a rodicia sa snazia roznymi moznymi sposobmi tieto pravidla obchadzat a vedu deti k nerespektovaniu. Ak sa rodicom nieco nezda, v prvom rade komunikovat s ucitelom, preco je nieco takto nastavene, ak to ucitel vysvetli, rodic by to mal respektovat a nie tlacit na ucitela, aby on zmenil pravidla. Dnes ma rodic pravo zmenit skolu. Ak sa mu na nejakej skole nepaci, moze presunut dieta na inu.
Všetci, ktorí tu píšete, či boli dvere zamknuté - únikový východ nemôže byť zamknutý (v ideálnom prípade by mala byť zvonku guľa, aby sa cudzí človek nedostal dnu, ale dvere sa dajú zvnútra normálne otvoriť).
§ 11, odst. 5: "Únikové východy musia byť vždy voľne prístupné a nesmú byť zablokované, uzamknuté ani obmedzené iným spôsobom."
@kristinka92 chod si ten holubnik vyskusat
aj vdaka takymto mudrostiam to v skolach nefunguje
my nie sme policajni psy,nas je napr. 37 ucitelov a 360deciek,skus si to prist vyskusat
pre to je skolsky poriadok,kde je v pripade autorky,jasne uvedene,ze opustit budovu pocas vyucovania je hrube porusenie pravidiel skoly...cize zodpovedne je decko,nie skola
ty ked tvojmu dietatu jasne nieco zakazes,poucis ho o dosledkoch a ono to porusi ,je to tvoja vina?!

@ullala aha, cize ucitel je zodpovedny za vsetko, dnes deti nevedia, ze sa nesmie podbehnut pod auto, tak ucitelka bude mat 25 ruk, aby mohla drzat za rucicku vsetky deti. Dnes su deti bez hranic, nevedia sa spravat a chyba im respekt. To je vsetko a toto ich ucia - resp. nenaucia rodicia.