icon

Ako sa brániť proti psychickému útoku od rodiča zo školy?

21. okt 2024

Dobrý deň prajem . Chcela by som sa len s vami ženy poradiť .. od septembra nastúpili deti do školy , a jedna matka sa prišla po mesiaci sťažovať že jej chlapcovi sa v škole ubližuje.. začalo sa to riesit , aj s výchovnou poradkyňou . Proste chlapec tej matky si navymýšľal na našu dcéru že mu zle robí , pritom tam mal konflikt ešte s ďalšími dvoma spolužiakmi . Teraz ma jeho matka psychicky týra . Každá vec co sa stane je hneď na našu dcéru , útočí mi na rodinu , že si mám dať dieťa liečiť , že je problémové , že je to dlhodobá šikana . Pritom ja svoje dieťa poznam a viem že to čo rozpráva na našu dcéru nieje pravda. Rozpravala som sa aj s učiteľkou aj s výchovnou poradkyňou či mám navštíviť s dcérou lekárku , povedala mi že ona vôbec na nej nepozoruje zeby deťom ubližovala a už vôbec nie že sa jej cela trieda boji .. len ja už tie psychycke útoky od tej matky nezvládam . Jej syn jej niečo povie , niečo si vymyslí a ona mu to zhltne aj s navijakom ..
boli ste prosím niekto v podobnej situácii ? Alebo mi aspoň viete poradiť na koho by som sa mala obrátiť ?
P.s učiteľka aj výchovna poradkyňa mi povedala že to čo rozpráva ta matka mne , nieje pravda tak ako to rozpráva ..
naša dcéra nemá sklony k agresivite .. keby to rak bolo tak mame s nou problém aj doma aj na ihrisku .. naša je skôr taká ľútostiva ..
neviem na koho sa obrátiť
Dakujem že ste dočítali až sem

aurora33
23. okt 2024

Autorka, ale nemozes si byt ista, že dcérka nikomu nič v škole nerobí. Proste urob to ako ti tu radia. Stretnite sa všetci/ všetky a dajte to na papier. Naozaj tu len tri dni píšeš stále to iste. Konaj.

autor
24. okt 2024

@aurora33 od pondelka čakám na vyjadrenie od výchovnej poradkyne . Rozprávam sa stále s učiteľkou , keď mi ona povie že nerobí nikomu nič , je tam aj cez prestávky ta učiteľka tak určite budem veriť učiteľke ako nejakej … čo si vymýšľa na nás .
Hlavne že syn dotyčnej rozpráva aká je naša dcéra zla .. to ešte spomeniem učiteľke .. on sa iba na neviniatko hra doma pred mamkou . Učiteľka mi potvrdila že nepozoruju na ňom nijaké známky ubližovania .. on si proste aj s jeho mamkou vymýšľa

autor
24. okt 2024

@nikaeli prepáč , ja na teba nekricim . Len odkedy sa to rieši už mám toho dosť , lebo toto som ešte nezažila aby jedna mamka takto chodila a kydala na sedem ročne dievča ..

aurora33
24. okt 2024

Autorka, stále dookola to isté. Len čakáš. Si priveľmi pasívna. Škoda ti niečo radiť.

cajomila
24. okt 2024

Z toho čo autorka píše, mne príde, že tá matka je mierne vyšinutá 🤔.
A taktiež mi príde úplne mimo aby to ona takto dlhodobo riešila osobne s inou matkou, vyhrážala sa, osočovala...už dávno ste mali sedieť spolu u riaditeľa aj s triednou a poradkyňou. A vypočuť triedu/deti pred oboma matkami.
V našej škole by sa to už dávno iniciovalo, nieje na čo čakať.

Treba tú ženskú odstaviť.
Ani náhodou by som neuvažovala nad prestupom dievčatka.

ina2405
24. okt 2024

@cajomila ani autorka nepôsobí, že vie veci racionálne a pokojne riešiť.

cajomila
24. okt 2024

@ina2405 Môže byť, nečítala som celých 5 strán.

ina2405
24. okt 2024

@cajomila prečítaj, ja som zmenila trošku pohľad po pár stranách.

mamina7070
24. okt 2024

@cajomila mne pride ze tam vude pravda niekde uprostred a jej dievcatko ma problem so vstupovanin do osobnej zony inych ludi a ten chlapec to nedava
a ju matka len ospravedlnuje vid to zhadzovanie peracnikov jeho fyzicke usmernovanie aby ju pocuval, nevyziadane dotyky atd

ina2405
24. okt 2024

@mamina7070 nemôže to byť čiernobiele, lebo ak to chcela dotyčná riešiť zápisom a učiteľka povedala autorke, že "preháňa" a netreba to riešiť zápisom, tak tam niečo bolo. Ďalšia vec, raz ho "hladká", potom sa ho "len dotýka" keď mu niečo vysvetľuje... No proste nie je to celé ako je to tu prezentované. Deti si vedia riadne vymýšľať.

cajomila
24. okt 2024

@mamina7070 Ja som tiež minule riešila konflikt mojej dcéry so spolužiakom ...po vyšetrovaní som zistila, že existujú tri verzie danej veci 🤣.
Komu teda veriť? 🤔
V každom prípade sme to uzavreli a deti sú spolu zase OK.

K tomuto ale musím povedať, že to chce obe strany otvorené k tomu aby sa zistila pravda a nie si zastávať vlastného potomka za každú cenu.

ina2405
24. okt 2024

@cajomila ja takisto som počula jednu verziu doma, učiteľka mi k tomu povedala svoje, zasmiali sme sa. Synovi som doma povedala, že to trošku prekrútil a ideme ďalej. Veď by sme sa všetky mamy v škole rozhádali. Syna v škôlke uhryzol kamarát a teda otlačka na ruke riadna, studený obklad mu dali. A s mamou toho chlapca sa pekne bavíme. Však mu ona doma dohovorila.

autor
24. okt 2024

@ina2405 vieš , len s takou matkou ako je ona sa baviť očividne nedá .. robili mu zle a to že naozaj zle aj ďalší dvaja spolužiaci .. jeden na ňom nacvičoval karate aj sa priznal doma že sa chcel s ním hrať a nevedel že mu ubližuje , druha ho skrabala , ale najhorší sme my , neviem či si ta mamka našla u mna nejakú slabú stránku , lebo niesom taká ze vynadam alebo čosi ale ak to pôjde ďalej takto tak už mi tiež nervy prasknú

autor
24. okt 2024

@ina2405 a pritom naša sa s nimi len zviezla , lebo určite by mu neotrepala hlavu o lavicu , a nekopala ho ako to tvrdí jeho mamka .. s tou druhou je v pohode rozprávajú sa a nám robí zo života peklo …

ina2405
24. okt 2024

Vieš, nikto by tu z tvojej dcéry nerobil netvora keby si toto napísala hneď. My sme tu mamy a zažili sme si s deťmi svoje. Ale toto čo píšeš je teda diametrálne odlišné od obrazu, ktorý si predkladala predtým.
Chlapec už má toho dosť. Nech ho nechajú všetky deti vrátane tvojej dcéry na pokoji, ospravedlnia sa. Snáď sa to už vráti do normálu potom aj čo sa týka jeho matky. Predstav si seba, že by viac detí ubližovalo dcére. Teraz sa hneváš, ako by si sa hnevala potom?

milanemila
24. okt 2024

Ako mozes mat ty ako dospela zena uzkost ist do skoly a bat sa preboha 🤦🏼‍♀️ ved tej matke povedz, nech ta neobtazuje a sukromne s nou nic nebudes riesit, ak chce nieco povedat, tak na stretnuti. Mne je luto tvojej malej, lebo ak naozaj nic nerobi, tak jej treba prejavit maximalnu doveru a aj pred tou matkou povedat, ze tvojej dcere veris, nikto s nou nema problem a jej syn si vymysla a nie dceru vlacit kade tade po psychologoch a davat jej pocit, ze nebodaj ona je ta “zla”. Inac aj ty mi pripadas trosku nekonstruktivna v rieseni tejto veci 🙈
Pytat sa je s y, normalne mi vypalilo skoro oci v kazdom druhom tvojom komente.
Pises, ze ma mamicka 4 deti, mozno sa iba chlapec snazi uputat na seba tymto jej pozornost, lebo jej nema dostatok 🤷🏼‍♀️

autor
24. okt 2024

@milanemila presne to som tej matke povedala , svojej dcére verím lebo ju poznam , a viem že take niečo by neurobila .. a presne je to tak ako si napísala , tie spolužiačky ju vyhľadávajú aj mimo školy , chcú ist k nám domov spat , chodí rada do školy . Učiteľka mi to hneď vyvrátila že sa jej cela trieda boji . Že to je blbosť . Ona a vychovna si na tu matku už spravili svoj názor , a my doma s mužom tiež .. ja na strane svojej dcéry budem vždy , pretože ju poznam najlepšie , a nebude tam taká mat čo nás ani našu rodinu nepozná tvrdiť take špinavosti . Dnes ráno som dala dcérku do školy , rozpravala som sa s triednou a povedala že vychovna si dnes dala zavolať do školy tu dotyčnú matku tak som zvedavá po vyučovaní pôjdem pre dcérku tak budem s ňou rozprávať .
Ja som sa aj triednej hovorila že prídem do školy keď tam bude aj dotyčná a triedna povedala že zatiaľ netreba že tam nebude ani ona , bude s dotyčnou rozprávať iba vychovna poradkyňa .

aurora33
24. okt 2024

Efektivita nula bodov. 🙄

autor
24. okt 2024

@aurora33 riešim to s triednou aj s výchovnou , keď som triednej povedala že idem za riaditeľkou povedala mi že mi povie to iste čo triedna , vychovna mi tiež poradila mám počkať kým sa s dotyčnou porozpráva ona , pretože takéto veci ma na starosti vychovna poradkyňa

mamina7070
24. okt 2024

fuuu chudak ten chlapec

a tvoja sa na tom podiela? taku hubovu by odo mna doma dostala

autor
24. okt 2024

@mamina7070 naša dcéra nie , ona mu neubližovala. Ale zaujímavé že chlapec ktorý mu tam takéto veci robil .. dotyčná mamka je s jeho matkou v pohode a na nás sa stále vozí ..

autor
24. okt 2024

@mamina7070 naša dcéra ho ani nekopala ani nič podobne žiadne takéto absurdnosti čo tvrdí dotyčná .. my sme sa s dcérkou doma veľa rozprávali a až nám plakala že tam nikomu nič nerobí a my doma dcerku poznáme keď klame a kedy pravdu hovorí

mamina7070
24. okt 2024

a nezhadzovala mu peracnik ? ani sa ho nedotykala a. enutila ho pocuvat ked on nechcel?
ako za mna toto by sa malo cele riesit komplexne
ten chlapec je ocividne sikanovany v prvej triede (nevravim ze tvojou dcerou) tak by pekne mali zavolat CPPP a nech urobia aktivity s detmi a odkryju to ale zjavne to skola len ututlava a neriesi
tebe prvej by malo na tom zalezat aby sa to odkrylo a ukazali sa vinnici

ina2405
24. okt 2024

No tak toto sa nevyrieši, ty máš doma anjelika a nepripustíš, že ti môže klamať. Ak ideš do školy, len aby si si mlela svoje a ani len nepripustíš inú možnosť, tak zbytočne. Že doma plače? A? Toto je asi tvoje prvé dieťa. Lebo ti opakujem, deti vedia majstrovsky zatĺkať a rozrevú sa na povel.

autor
24. okt 2024

@mamina7070 ano takéto medzi deťmi ale učiteľka jasne povedala že toto nemôže byt hovorené že to je šikana …

natalka13
24. okt 2024

nooo sama pises - ucitelka aj VP sa vyjadrili, ze slovo sikana je prisilne, ze TO nieje az take vyhrotene.... takze nieco sa stalo. nieze tvoja dveca nic neurobila.

autor
24. okt 2024

@natalka13 ano ale take čo je normálne medzi deťmi , dotyčná to moc nafukuje , urobili si obraz o nej v škole , uvidím čo mi dnes povie vychovna poradkyňa … ešte raz dakujem všetkým

natalka13
24. okt 2024

a co v norme podla teba, aby tvoja dcera robila inym detom?

mamina7070
24. okt 2024

nuz sklamem ta aj toto je sikana

nikaeli
24. okt 2024

Beží štvrtý deň diskusie.. ďalší rozhovor s triednou, ktorá ťa odpinkala, ďalší rozhovor s poradkyňou, ktorá ťa odpinkala a ty ďalej čakáš, čo bude 🤦🏻‍♀️
Keby si tak stále chodila za mnou, tiež by som ťa odpinkala. Vlastne nie, poslala by som ťa za riaditeľkou. Čoho sa vlastne bojíš? prečo nekonáš rázne, keď máš pocit krivdy?