icon

Ako sa vyrovnať so slabými výsledkami dieťaťa?

5. nov 2024

Ahojte, ako sa zmierit s tym, ze nase dieta slabo prospieva? Sme obaja vs vzdelani ludia, bezchybna gramatika, ... a nase dieta, napriek tomu, ze sa mu venujeme, nosi zle znamky uz na 1.stupni zs.
Ako to prijat?

tetapetra
6. nov 2024

Neverím, že s tvojim blbym názorom máš VŠ. Tu je vidieť, že fakt VŠ neznamená rozum 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

dadushka007
6. nov 2024

Dysortografia, skus si o tom prečítať. Chodila
niekedy logopedicke? Môj syn to ma, ma poruchu zvukového vnímania reči, nerozoznava znele a nezrelé hlasky, namiesto z napíšeš s a naopak, takto to ma s veľa hlaskami. Nepočuje rozdiel, kedy je di, ti ni,li makke a tvrde....preto ma veľa chýb. Spája slova, nepíše dlžne...

danieli
6. nov 2024

Ja som bola taketo decko a presne preto som si vzdy myslela, ze gramatika ide sama, no nejde, nie kazdemu, aj ked sa snazi a syn s dcerou a ich sadily a dyktat ma prebrali😂uz to ide ovela ovela lepsie, kazdopadne by som uz sedela u psychologicky na otestovanie, ci tam nebude dys a na druhej strane hladala, v com je dieta sikovne a motivovala tym smerom

larinka552
6. nov 2024

Nic si z toho nerob. Dieta nemusi byt talentovane vo vsetkych smeroch. Dolezite je, aby sa nasla v niecom. Ved nakoniec ju bude zivit to co si sama vyberie a hadam ju to bude aj bavit. Na znamky ci dobre alebo zle si nakoniec nikto nespomenie a nebudu nikoho zaujimat 🙂

simsalabim
6. nov 2024

@annm81 suhlasim, ze matika sa neuci kvalitne. Ale domnievam sa, ze existuje niekolko “logik” (tusim si z psychologie spominam, ze su 4 zakladne). Lebo napr casto dobru matikar ma slaby cudzi jazyk, hoci aj ten ma svoju logiku a system. Inak, ked spominas tu geometriu, v tej som nebola dobra a myslim, ze kvoli priestorovej predstavivosti. Tam mam evidentne o koliesko menej. Pre mna predstavuje stavanie lega velky problem 🙈

mimikas
6. nov 2024

Posla mna by pomohlo prestat porovmavat dieta s ostatnymi a rozvijat co mi ide. Zmier sa s tym aka tvoja dcera je a podporuj ju a hlavbe nepocuvaj ostatnych ze ake su ich deti skvele, lebo v 99% to nie je pravda a doma riesia to co ty.

autor
6. nov 2024

@tetapetra aj doktorad🥳🤣

nikaeli
6. nov 2024

Tak sa zastav u mňa v práci - v škôlke pre deti s autizmom. Mám v triede dieťa sudcu a vš učiteľky, druhý otecko je chirurg, mamka anesteziologička.... 🤷🏻‍♀️ a detičky nízkofunkčné, nesamostatné..
Toto je trápenie, nie diktáty v treťom ročníku.

autor
6. nov 2024

@mimikas asi ano.len na edupge vidiet, ake znamky boli a nasa jedina 5.cloveka to zaboli, hlavne, ked sa jej denne venujeme.stoji to kopec casu, usilia a ona donesie 5. Ale hlavne, ze si z toho nic nerobi ona😁👍

autor
6. nov 2024

@nikaeli ach jaj.tak to ano😩😭ved ja som vdacna, ze je zdrave, len som si myslela, ocakavala, ze dieta vzdelanych rodicov nebude mat problem s blbymi i/y ckami😕😞

autor
6. nov 2024

@mimikas vidim to cez edupage.ostatnych 20deti malo 1,2. Ona jedina 5. Cloveka to zamrzi..

annm81
6. nov 2024

@simsalabim Cudzí jazyk je omnoho viac o pamäti (slovná zásoba) a o povahe (veľa ľudí má silný blok hovoriť v cudzom jazyku). Človek pri učení jazyka síce často začne logickým systémom, aspoň kým hovoríme o dospelých a deťoch od školského veku, ale neskôr prechádza na to, že si pamätá vzory a až tu je to štádium, kedy dokáže jazyk naozaj používať.

Priestorová predstavivosť, ktorú aplikuješ pri legu, nie je podľa mňa úplne nevyhnutná pri pochopení geometrie, i keď samozrejme pomôže. Veľa žien má napríklad problém s "v pravo - vľavo". Kým muži zvyčajne vnímajú orientáciu na strany úplne automaticky (rovnako ako hore-dole), ženy sa musia zamyslieť. Ak ale v geometrii dokážeš logicky aplikovať naučené poznatky, nepotrebuješ nevyhnutne priestorovú orientáciu - možno nespravíš všetko z hlavy, ale na papieri áno.

aandrea9
6. nov 2024

Preboha slovensky jazyk nie he genetická záležitosť 🤦‍♀️ skúste pripafne viac čítať, možno má fotografickú pamäť a co to sa zlepší 🙏

janulka1802
6. nov 2024

Vďakabohu za mojich rodičov. Až sa mi zle číta taký príspevok... smutné...

lubkavargova1
6. nov 2024

Velmi dufam, ze obaja rodicia maju nejaku medicinu, alebo pravo, co urobili s cervenym diplomom a tak aj doktorat . nie doktorad...a teda aj "velky" a nie nejaku humanitnu zbuchanu...alebo minimalne zo zahranicia nejaky diplom z univerzit co je v TOP 10 inak tiez by som nevyskakovala....uz lutujem to dieta ako to bude ak nebude prospievat, aj si nebodaj vyberie nejaku skolu s remeslom a nie vysnenu VS..lebo musi...a panboh zavaruj zata co by bol len s ucnovkou alebo strednou skolou...ak tak, no dieta na adepta na sikanu alebo ze sa bude rezat a nesplnat prehnane naroky rodicov...

lucylaw
6. nov 2024

Prosím ťa na ten genetický predpoklad si ako prišla? 🤦🏻‍♀️ Ja som JUDr.,vysokú školu som urobila bez toho aby som opakovala čo len jeden zápočet alebo skúšku a napriek tomu môj syn bojuje so školou od 1. ročníka,prvý diktát mal za 5,ak dostane z diktátu 3,tak oslavujem,teraz je štvrták..Byť tebou,tak ju dám otestovať,či nemá dysgrafiu,môj syn má dysgrafiu aj dyskalkuliu,so školou bojujeme dennodenne,ale mne sú známky ukradnuté,ide mi len o to,aby nejako prešiel,viem,že sa snaží najviac,ako sa dá,ale proste mu to nejde..Má aj rôzne úľavy a asistenta..Takže byť tebou,zmením svoje vnútorné nastavenie a nerobím z toho detektívku..Môjmu v škole nejde prakticky nič a nejdem sa z toho zabiť,tvojej nejde len slovenčina a ideš sa z toho zblázniť,buď rada,že aspoň ostatné veci jej idú..A daj ju otestovať..

autor
6. nov 2024

@lubkavargova1 vobec na nu netlacime.nevie o nasich pocitoch.je to spokojne a stastne dievcatko😉🙂

larinka552
6. nov 2024

Inac to je doktoraT nie doktoraD. Takze mozno predsa len tu gramatiku ma dedicnu 😉😃

autor
6. nov 2024

@lucylaw dakujem za reakciu. Vela mi riadky v tejto diskusii davaju. Nam to prislo ozaj zvlastne, kedze aj surodenci, svagrovci jednotkari.. ale teda,zmierime sa s tym. V 2.roc.to nebolo az taketo zle, musime si len zvyknut a teda dat ju otestovat. Dakujem za pohlad aj rady.

dzonik
6. nov 2024

ja aj syn veľa čítame, on začal tak "vážne" čítať v treťom ročníku. Odvtedy máme s diktátmi pokoj. Proste má to y/i v oku. Ja keď si nie som istá, tak si to napíšem s y aj s i a čo je "krajšie" to je správne 😉

autor
6. nov 2024

@larinka552 som cakala, kedy sa niekto toho chyti🤣 pisem popri robeni vecere, takze mi usiel prst. Mudrlantka😃

autor
6. nov 2024

@larinka552 raz som mala byvaleho, ktory ma myloval🙈🤣ked citam konika, fcb, za hlavu sa chytam.niekomu ani ten autokorekt fakt nepomoze😃

breznica
6. nov 2024

Moji rodičia čistí jednotkari, ja čistá jednotkarka, všetci sme sčítaní, rozhladeni. Môj brat skoro celú zakladku trojkar, z diktatov najlepšie štvorky. V 9.rocniku nastal zlom,zrazu vedel pravopis, pritom v živote neprečítal jedinú knihu. Nemá síce vysokú školu, ale darí sa mu v tom,čo robí, aj keď vyštudoval niečo iné

larinka552
6. nov 2024

Tak to si cakala spravne. V takejto teme si si mala dat na gramatiku extra pozor 😁
Ten byvaly bol mozno inak mudry a sikovny aj ked ten pravopis neovladal..

tetapetra
6. nov 2024

Dokonca

lemra
6. nov 2024

Môj brat je členom klubu Mensa a gramatiku mal na ZŠ otrasnú. Netráp sa tým.

danik1505
6. nov 2024

Ja učím slovenčinu a moje decká slovenčinu neznášajú a diktáty úplne 😁

mimikas
6. nov 2024

Len to ci si z toho nieco robi nevies uplne, ani ona sa z toho uplne neraduje asi. Ale uprimne, v 7 triede bude mat 90% deti z diktatu najlepsiu 3. Mozes pisat diktat 3x za den a ak ma nejaku dysku tak to neuvidi. Ale zato moze vediet koepc inych uzasnych veci. Ja sama mam dys a ucila som sa dobre a skoncila vysku na same 1. Diktat v tom neheal ziadnu rolu, rolu zohralp to co som sama chcela a co ma bavilo.

beronsche
6. nov 2024

@dadushka007 máte kvôli tomu nejaké úľavy pri diktatoch? Píše doplnovacky alebo nieco také?

ciernysokol
6. nov 2024

Ja ta uplne chapem. Clovek sa nedokaze vyhnut ocakavaniam. Ale nic s tym neurobi. Skus ju motivovat, nech viac cita. Ja som mala z diktatov vzdy 1, ale len preto, ze som bola knihomol. Dodnes som zatazena na gramatiku, spravne pisanie, rozpravanie, aj v anglictine som na to hakliva. Syn to ma tazke, nerad cita, zo skoly nosi vyrazy, z ktorych mi vlasy dupkom stoja, nervujem sa, ze v tv rozpravaju nespravne, v novinach su gramaticke chyby. Stale synovi vysvetlujem, ze patri k zakladnemu vzdelaniu, ovladat gramatiku. Ale je to boj s veternymi mlynmi, uz som si to vysporiadala, som ticho, je to len moja tajna posadnutost.