icon

Ako skrotiť 7 ročného syna?

petra7825
20. dec 2017

môj syn ma 7 rokov a nosi zo školy poznámky kazdy tyzden. už som zúfalá. v triede patri medzi najsikovnejsie deti co sa tyka ucenia. Ale správanie ma hrozne. Stále vyhľadáva deti ktoré robia niečo zlé alebo sám niečo vyvádza. Doma pocuva vacsinou na slovo, mame pravidlá a nema problem s ich dodrziavanim, malo kedy sa stane ze by sme ho museli pre nieco hrešiť, rad sa uci, miluje čítanie, ale ako náhle príde medzi deti je úplne bez kontroly. Všetko mu je smiešne, predvádza sa, vyrušuje, behá po triede, skáče, naháňa deti. Nevie sa skludnit. Niekedy sa mi nechce verit ze je to ten zlaty chlapec čo bol pred chvíľou doma. viem že mi učiteľky reklamu lebo on to robí aj pri mne ako náhle je v kolektíve. prosím poraďte kde robím chybu.

asocial
13. jan 2018

@bielamacka3
nerozmyslala si, ze konecne prestanes zahlcovat fora stale tym istym? vid lady, modry konik, urcite sa este nieco najde..si nepoucitelna..strasne mi je luto tvojho dietata, absolutne nezvladas UPLNE NORMALNE dvojrocne dieta...
precitaj si nieco o detoch a zistis, ze tvoje dieta je NORMALNE...

sisaka
13. jan 2018

@bielamacka3 ja ti fakt nerozumiem. Asi s tebou treba na rovinu. Píšeš, že máš 4. štádium rakoviny. Zabudli ti vysvetlit, čo to znamená, alebo si v štádiu popierania? fakt neviem, čo si myslieť o tvojich príspevkoch, nielen v tejto téme. V dobrom ti píšem - Spamätaj sa žena, kašli na takéto malichernosti, ktorými sa vkuse zaoberaš, rozdávaj okolo seba lásku a nič len lásku, pokús sa svoje správanie a hlavne myslenie zmeniť, ak sa ti len trosku da. Dieťa nechaj dieťaťom, zahrň ho láskou, užívaj si radosti, ktoré ti prináša. Nikto z nás nevie, čo nám prinesie zajtrajšok, tebe zvlášť 🙁

bielamacka3
13. jan 2018

A je ok aj to, že ked ked mi pomáhal vykrajovať keksíky a potom som chcela, aby si umyl ruky od múky a cesta, tak sa mi začal hádzať o zem? Čo tak hrozného som chcela?

beky1813
13. jan 2018

@bielamacka3 ty fakt potrebujes odbornu pomoc, furt o tom istom. A dokoliecka

bielamacka3
13. jan 2018

Ale mna to unavuje, on kvôli hocičolu sa hádže o zem, hádže vecami, napriíklad len kvôli tomu, že mu dám tri kusky jablka a nie štyri a podobne...pomože, ked na to budem srať a nevšimať si to? Ja potrebujem klud pri mojej chorobe, mám sa dakam na mesiac zobrat mimo mesta, či čo?

bielamacka3
13. jan 2018

Hlavne ľudia, ktorí videli, aká som neschopná, to ma štve...lebo aj tu píšete, že nie je nič ľahšie ako zvládnuť dvojročné dieťa, možno vy máte kluďasov...mna čaká a niekolko dní operácia, ešte aj niekde inde som si niečo nahmatala, neviem, čo to je, práve preto som vyslovene nasratá, ked dieťa kvoli hoci čomu takto vyvádza...prečo som neochorela, ked bude starší? možno by pochopil, že ma má šetriť, ako mám vysvetliť 2ročnému, že som smrtelne chorá a že nech prosím je kludnejšie?

beky1813
13. jan 2018

@bielamacka3 toto si vytlac, co si popisala a zanes odbornikovi, lebo toto je uz vysoky level, co ty davaa

bielamacka3
13. jan 2018

ja neviem, kolko budem žiť, mám zase niekde hrčku a neviem, kedy sa dostanem na vyšetrenie, kedže idem další týzden na jednu operáciu a či je zhubná a keby ju bolo vybrať, zase budem musieť prerušiť onkologickú liečbu, tak do piči mám nárok stratiť nervy

tncka
13. jan 2018

@bielamacka3 ano mas pravo stratit nervy. Viem ze je to smutne a vycerpavajuce. Ale 2r dieta to nechape. Sprava sa na svoj vek uplne normalne. Je mi luto tvojej situacie,no skus sa ukludnit a brat ho v pokoji,ked si nervozna ty,je aj maly a to ti na zdravotnom stave nepridava vobec. Si nanho sama? Nema ti kto pomoct? Manzel,mama? Potrrbujes oddych a pokoj :-/

bielamacka3
13. jan 2018

Práve, že mi pomáhajú..ale malý pozná už dosť písmenok, dám mu prečítať správu od onkologičky? 🙂

beky1813
13. jan 2018

@bielamacka3 lenze ty stracas nervy pri malom od jeho narodenia, podla tvojich tem a roznych nickov a to nemozes zvalit na nic, len na svoju povahu

bielamacka3
13. jan 2018

Ja strácam nervy aj pri tvojich odpovediach

sisaka
13. jan 2018

@beky1813 presne, to je povaha, mnohym ľuďom sa rozjasni keď vážne ochorejú a uvedomia si hodnoty, no zdá sa, že tento prípad to nebude ...

lenadka
13. jan 2018

@bielamacka3 dvojročné deti sa skutočne takto správajú. Niektoré viac iné menej, ale určite nie je žiadne také čo sa občas nepleskne o zem. Mám tri a všetky skúšali kam môžu zájsť a tento tretí najviac. Ešte že je tretí a beriem to už viac light ako pri prvom, lebo viem, že je to len obdobie. Teraz veľa nenavysvetluješ, niekedy lepšie pochopí pac po ruke či plienke keď je dieťa v afekte. Skús týmto situáciám predchádzať. Ty ho poznáš a už zrejme vieš predvídať kedy bude vzdorovať. A zariaď sa podľa seba, zrejme s ním niesi celý deň ak ti pomáhajú, tak reraxuj. Pleskne sa ti o zem či sa vytočíš alebo nie, tak sa zbytočne nerozčuľuj. 😉✊

janickacrazy
13. jan 2018

@lenadka Ja mám tiež 3 deti a o zem sa hádzal len prostredný, najstarší nikdy ani najmladší, oni sú pokojné povahy, prostredný bol nervozny už od narodenia, urevané bábo a stále je taká povaha.

bielamacka3
14. jan 2018

A čo si robila, ked sa hodil na ulici?m Kričala si, dostal na zadok, alebo sa sa pýtala ľudí, že koho je to dieťa? 🙂

janickacrazy
14. jan 2018

@bielamacka3 Nechla som ho tam ležať a išla som preč. Trochu sa vyzúril a potom prišiel za mnou, už ukludnený.

lenadka
14. jan 2018

@bielamacka3 zvyčajne zaberie nalákať na niečo čo má rád. Poď VB ideme kŕmiť kačice a je po scéne. Ak nepomôže, zodvihnem, capnem po zadku a ideme. Toto ale zvyčajne netreba. Alebo odpútanie pozornosti, jeeeej aha letí lietadlo, pozeraj. Alebo počuješ čo to guľa? Trúbi? Auto? Poď ideme pozrieť Tatry XC bager a ide...

lenadka
14. jan 2018

@janickacrazy toto robím aj ja ak sme na bezpečnom mieste, ihrisko, park, lúka. Ak sa pleskne inde odputavam pozornosť. Ale to už musí byť aby sa vonku pleskol, veď vonku je zábava to skôr doma keď nevie čo bod nudy kým ja dokončím nevyhnutné.

janickacrazy
14. jan 2018

@lenadka Na mojho odpútanie pozornosti vobec neúčinkovalo, prinajhoršom som ho naložila do kočíka nasilu a domov, ked sme boli pri ceste alebo tak, žeby mohol vbehnúť pod auto.

danielahamar
14. jan 2018

vôbec nepochybuj o tom, že pravidlá sú zlé, vôbec nie, je to super, ak sú pravidlá, lebo dnešné deti pravidlá potrebujú, ak skáče behá predvádza sa, no je to dieťa, kt. má veľa energie, asi mu treba dať viac domácich prác😀

zuzkaelka
22. jan 2018

@petra7825
Ahoj Petka,
7rocny chlapci prechadzaju akymsi obdobim psychickej alebo mentalnej zmeny. Nie som psycholog, ale stretla som sa s tym takmer u vsetkych chlapcov v mojom okoli. Niektori to prezivaju intenzivnejsie.
Ked prisiel rad na nas - neobislo nas.
Ale ja som si presadila vysetrenie v specialnom pedagogicko-psychologickom centre.
Synovi zistili poruchu pozornosti.
Doporucili nam reedukaciu a ¨uvolnovaciu terapiu¨. Okrem toho som s nim zacala ¨aktivne pocuvanie¨ - to pomohlo najviac.
Uz ma osem rokov, a este stale sa snazime. Myslim, ze to este potrva tak 2-3 roky. Potom puberta 🙂
V skutocnosti sa na nu tesim, pretoze teraz mame velmi blizky vztak. Chlapec mi povie vsetko. Kedze nie som psycholog, casto mu neporadim ani nepomozem s jeho starostami, ale vzdy sa mi pride vyzalovat.

Ak mas pochybnosti, nechaj ho otestovat. Nemala by si za to platit. Ak ¨nic nenajdu¨, aspon ti poradia nejake techniky, a hlavne budes si ista, ze je to normalne.
drzim Vam palce

bielamacka3
25. jan 2018

Ešte sa chcem opýtať....viaceré deti zvyknú pozerať telku, tak sme dovolili aj nášmu toho slávneho ducka...ale už predtým sme mu vraveli, že ked má ducka, žiadny mobil. A včera som ho našla pred telkou s mobilom v ruke. Som mu niekoľko minút dohovárala, že obidvoje nie, Mobil mi dať necchel, tak som telku vypla...on si ju znova zapol!!! tak som vypla znova - nasledoval krik, behanie po byxte, hádzanie vecami, hádzanie sa o zem.... ja som teda po včerajšku rozhodnutá, mu úplne zakázať telku, lenže syn je zvyknutý, že keď manžel príde domov, hned mu tú stanicu zapne. Odo mňa telku nepýta. Ked mu telku muž nezapnbe, dieťa bude zúriť, keď mu ju zapne a malého potom zavolám večerať a pri večeri má od ducka prestávku, zase bude zúriť....má cez dva roky

danula.ch
25. jan 2018

@petra7825 Ahoj 🙂. Presne ako môj syn, cez kopirak. Až na tých kamarátov, rád za nimi chodí. Problém je skôr ten, že často krát práve kvôli tomu jeho predvadzaniu sa na neho deti cudne pozerajú a nechcú sa s ním hrať. Je za cudaka. Riešenie nie je menej sladkosti, ani veľa aktivity, tu totižto nejde o bezny prebytok energie. Aspoň ten môj to robí preto, lebo sa chce s deťmi zblizit a paradoxne práve to ho od nich vzďaľuje. On ale nevie ako na to inak, preto sa predvádza. Vysvetľovať mu to nejak vôbec nepomáha.
Neviem ako je to u vás, ale ten náš, napriek tomu, že je veľmi šikovný, má veľmi nízku sebadôveru a podľa mňa je práve toto dôvodom, prečo sa predvadza. Pracujeme na tom už roky, niekedy viac, inokedy menej úspešne. Len sa bojím, že to mu už ostane na dlho. Aj ja som mala v detstve problém začleniť sa do väčšieho kolektívu, sebadôvera na bode mrazu, preto sa viem do syna vžiť. U mňa to ale bolo spôsobené výchovou otca. Nás malý takú výchovu nezaziva. Niekto tu už odporučil Nevychovu, odprucam ju tiež. Kurz stojí nejaké euro, ale oplatí sa a myslím, že práve tým naším môže Veľa dať.

danula.ch
25. jan 2018

@petra7825 este čo ti tu radila
@zuzkaelka sa mi veľmi páči, tá teória aktívneho počúvania. S tým sme začali už keď mal 3 roky, neskutočne to pomohlo. Konečne prestali otázky typu prečo plačeš, nahradili ich vyjadrenia jeho pocitov. Napr. Vidím, že je ti ľúto, že už treba vstávať do škôlky, si ešte ospaly a rád by si si ešte oddychol. Oveľa rýchlejšie sa potom upokojil a celkové sa jeho spravanie zlepšilo. Vtip je v tom, že sa konecne začal cítiť pochopeny. Namiesto nekonečných otázok som zrazu vyjadrila jeho pocity. Je to krásna psychologicka finta, ktorá je skvelá pre každého človeka, ale zvlášť pre takéto citlive deti.
Odporúčam vám ale tiež pedagogicko psychologickú poradňu, prípadne pedopsychologa, či nemá poruchu pozornosti. Ten nad ju tiež má. Držím palce 🙂

bielamacka3
27. jan 2018

Ako mám vyriešiť túto vec. Dieťa dva a štvrťročné chce duck tv, ok, tak sme sa zhodli, že po večeri...ale ked má ísť spať a duck mu vypneme, aj 20 minút zúri - ako tomu zabrániť..ked mu stanicu nezapneme, bude zúriť tak isto, som hotová..ale ked som doma s ním večer sama, tak telku nepýta, iba ked je doma aj muž. Skrátka, chcem zabrániť scínam kvôli f(d)uck tv, dakujem a keby mi odpovedala bekynka 1813, tak prosím slušne

obsadenemeno
27. jan 2018

@bielamacka3 uz si fakt trapna s tou svojou duck tv a omielanim dookola toho isteho. Darmo ti tu budu zeny radit, ked si z toho nic nikdy nevezmes. Na teba presne vymysleli to prislovie ze KOMU NIET RADY, TOMU NIET POMOCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A co keby si si tento problem vyrozpravala s chlapom, kedze on je ten,, co tu tv malemu stale pusti???????????????????????????? Kedze vresti vtedy, ked je doma chlap, TAK JE SNAD JASNE, ZE JE TO TEN CHLAP, CO JE PROBLEM, KEDZE VZDY MU TU TV ZAPNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chapes????? Ci tu budeme este dalsie tri roky citat o tebe a duck tv????? Kristova noho...... 😠

bielamacka3
27. jan 2018

tri roky nie, kedže mám rakovinu vo štvrtom štádiu, bude to kratšie

bielamacka3
27. jan 2018

nejde len o duck tv, dnes som s ním bola vonku a plakal kvôli takej hlúposti, že som nepochopila, kam mám hodiť loptu a hodila som ju inam, ako chcel on

bielamacka3
2. feb 2018

aKO MáM prosím riešiť toto ...ked dva a štvrťročbný sy n sa neche dať obliecť, ked ideme von - mám na neho mnerevať a bopjovať s nám ...alebo sa mám na to vyon diť a ostasť doma A A ked kala a obliekalme fho po sprche a uruztne sa bráne, čio s tým..nechaž ho holého a potom utierať mláky, keby sa pocikal, sa mi veru nec hce a nie je letom. može aj holý prechladnuť