Ako to máte doma s vyučovaním?
Zdravím. Ako to máte doma s vyučovaním? Ja som tomu dávala voľný priebeh, a je to taký kocúrkov. Teraz pani učiteľka poslal dalšie materiály, tak uvažujem, že si asi založím A4 aby som si spravila denný plán a záložku na práce. Uci to niektora z vas dieta organizovane? Nemate nejake rady?
Dievčatá, dostávajú vaše deti na 1. stupni domáce úlohy aj z výtvarnej? Môj syn tretiak už dostal dve. Mám tri deti a z toho jedno je novorodenec a z tej výtvarnej mi je do plaču, keďže syna také veci nebavia.
@tinkerbell no moja nie,a le asi preto, ze mali nejaky problem s ucitelkou. za to maju ulohy z Prac. cvicenia, Telesnej, Hudobnej, Etiky.
keď toto čítam aj som rada, že nás sa to ešte netýka, kamoška sa tiež sťažovala, že úlohy im chodia tak kadejako, že niekedy aj večer, aj poobede a že len veľký chaos v tom majú, že musia si to zapisovať oni doma a odškrtávať aby sa na nič nezabudlo :/
@lenadka ako nechápem, čo chcú doháňať v septembri, veď to už bude ďalší ročník...a to akože už oni vedia, že musíme byť doma do konca júna? to akože hneď dnes na to prišli? tak potom načo berú tých 100%? my sa máme učiť s deťmi, chodiť do práce (zatiaľ, resp. homeoffice), ale ktorí zamestnávatelia nás budú držať doma 3 mesiace na očr? veď u nás vo firmách začali ľudí prepúšťať...ako mňa len udivujú tie veštecké predpovede, že musíme zostať do konca júna doma??? a v septembri ako nechápem, čo chcú doháňať, veď to by mal začať ďalší ročník! a takisto - 3 mesiace seďme doma na očr a učme naše deti, lebo nám teda neposielajú učivo, ale LEN úlohy, to teda u mňa nie je učivo, ani vysvetľovanie, ani vyučovanie, keďže to robíme my rodičia! a potom cez leto zase 2 mesiace - si budeme čerpať dovolenky alebo akože tie deti kam dáme?
Dievčatá, vy ste aspoň väčšina doma s deťmi a máte ich pod kontrolou. Ja som do 17:00 v práci každý deň, chaos- panika v tomto obdobi, plus sa nám zmenšuje oddelenie, lebo kolegyňa ide na MD ( robotu po nej mám prebrať ja). Po tomto prídem domov, hodina pauza a nabehnem k deťom (4. a 5. Ročník). Neučím sa s nimi, ALE skontrolujem každej čo robila cez deň, vysvetlím, čo nevedeli a dohodneme sa, čo spravia na druhý deň. Aby sme v tom mali aspoň trochu poriadok. K tomu krúžky - jedna hudobnú, druha angličtinu. Končím ako kedy, okolo 20:00, občas neskôr (včera 21:30). Venovať by sme sa tomu mali podľa mňa predcíznejšie, ale nedávam to. Úprimne neviem, dokedy toto tempo vydržím. Domácnosť 0 bodov, tu som nechala MM, ktorý tiež chodí normálne do práce.
@k_a_j_k_a prečo aj krúžky? Môj syn chodí na nemcinu okrem športu a teda tej sa nevenujeme vôbec, krúžok suplovať podľa mňa vôbec nie je potrebne, to dobehnú keď sa život zase trocha znormalizuje..
@k_a_j_k_a a držím ti palce, neviem si to ani predstaviť takto ťahať 😓 staršia je úplne samostatná, ale 9 ročná je schopná za celé doobedie prejsť iba SJ s mojim vedením jednu tému, spolu cca 5 cvičení s tým že aj tak vidím, že nepochopila celkom. Tvrdí že áno, no v ďalšom cviku urobí chybu, pritom najmenej 10 x som jej to vysvetlila 🤔
@jana_eyre_2 mame aj krúžky, asi aby nemuseli vracať peniaze 😁 napr. Hudobnú mame cez skype.
@lenadka Ja dúfam, že deti budú aspoň čosi vedieť 😁 staršia je flegmos, rýchlo nejako zbúcha všetko, mladšej zase všetko trvá nekonečne dlho, ale je predciznejsia. Inak, už mi bolo vyčítané, že som horšia ako učiteľky, lebo som všetko staršej škrtla a musela robiť veci nanovo 😁
@k_a_j_k_a jaj tak.. no to už je fakt dosť..
@lenadka @jana_eyre_2 je toho naozaj dosť. Úlohy pribúdajú v ktorúkoľvek hodinu. Takze robíme postupne.Máme za sebou niekoľko projektov, čo znamená min. tri dni - 1. deň si ho spravia, večer skontrolujem, 2. deň ho prepíšu, večer skontrolujem, 3. deň ho dajú na “čisto”. 😁 aj úlohy robíme podobne. tým, že nie som doma, tak nám to hrozne dlho trvá a večer o 18:30- 20:30 už nie sú schopné sa sústrediť.
V jednej skole v UK maju cez web riadne vyucovanie. Biola, matika, geogr. Na presnu hodinu sadnu za pocitac a oduci sa hodina. Nemusi to byt na kameru. Ucitelia posielaju ulohy, deti vyrataju a odoslu. Nova latka cez kameru.
Celkom sikovne. Detvaky su aj v pyzame ale je v tom poriadok.
Cize odporucam ist podla rozvrhu ak sa da. Skratka co najmenej vybocit zo systemu.
Rezim, rezim, rezim.
To plati aj u dospelych. Ziadne pyzamo cely den. To je to najhorsie co moze byt.
@evica01 ja som v pyzame 80% z karanteny 😅
@tinkerbell tebe je do plaču? To snáď má robiť mladý muž!!! To naozaj nie je niečo čo sám nezvládne. Vv je do 7rocnika, a ver že budú pribúdať úlohy, ktoré ho nebavia z rôznych predmetov. Ja mám rada matematiku ale doteraz trpím keď si spomeniem na násobilku. Ale to nie je dôvod aby sa ju človek nenaučil. Kde sa dieťa naučí kreativite,kde podporí sústredenosť a jemnú motoriku? Môj je siedmak a dostáva takisto. Občas sa učiteľka trafí a baví ho to, občas nie. Ale fnukanie mu nikdy nepomohlo a tak ma teraz s ničím!!! Neotravuje. Dokonca keď niečomu nerozumie, vie že keď napíše učiteľke, ktorejkoľvek tak mu odpíše tak aby rozumel.
Ešte co by ste nechceli. Aby všetci učitelia posielali v rovnaký čas úlohy pre decká? Veď aj oni sú len ľudia. A každý predmet si vyžaduje rôzny čas prípravy. Ci už materiál alebo úlohy.
@kittykat22 mam tabulku v ktorej mame rozpisane v ktory den z ktoreho predmetu aku temu budeme prebberat vratae stran v ucebniciach a pracovnych zositoch aby som mala prehlad co sme stihli a co nie. Plan si robim na zaklade toho co nam ucietlka posle ze mame za dva tyzdne stihnut...predtym sme sli vselijako bez planu, ale nebolo to dobre, nemala som prehlad a nevedela som ci ideme tym spravnym tempom...takto je to lepsie.
@jarka212 nie my učitelia nevieme, či školy budú zavreté do konca šk. roka. Máme rovnaké info ako rodičia a to len z tlačoviek ministra školstva. Z ministerstva ani od zriaďovateľa žiadne oficialne info neprišlo. Takže polemizovať tu je zbytočne, lebo my nevieme ako nám z hora nariadia
@kenzom ano pisala som jej a odpisala ze vzhladom k tomu, ze ziaci su doma a nudia sa, tak jej to maju poslat vypracovane na dalsi den do 10:00 hod. Pritom to nie je pravda, pretoze bracho sedi nonstop zalezeny v knihach co pred tym nebolo. Ked si pozriem kolko im toho posielaju, tak je to brutalne vela ale ona si svoju poznamocku ze sa nudia neodpustila a toto ma hlavne nastartovalo .. 🙈

@majamat už som tak oddnes začala, normálne vypĺňame učivá podľa rozvrhu v pracovných zositoch. Dnes matika, vlastiveda, čítanie. AJ išla podľa lekcii na internete.