Ako vyzerá váš denný program s deťmi vo veku 10 - 12 rokov?
Chcem sa spýtať aké máte dni s vašimi 10-12 r. deťmi. Ako trávia čas čo robia poobede a koľko sa im venujete. Lebo my prídeme po škole okolo 14-15, občas si zahráme spoločne.hru, vždy sa porozprávame co bolo v škole a pod, čo treba do školy … spolu niekedy navaríme, niekedy upečieme, ale vždy je zo strany dieťaťa ja sa nudím, na dvore je bicykel, nejde, v skriňi sú korčule, nejde, lopta, kôš basketbal., nejde, sériu kníh má novú,kt. vybrala detské zaujímavé, nečíta, nič sama, iba sa ofukuje, chodí hore dole, naháňa psa a mačku bodka. Kamarátka keď príde ju nahovára vkuse na to aby sme išli niečo kúpiť do billi, slané, sladké hocičo, potom jej povie že ona sa už začina nudiť keď je tu tá kamarátka a ja vyvalím oči NUDIŤ? Teraz je tu zase, už zase mi žerie nervy , že kamarátka ju nahovára aby sme išli kupit nieco do teddy, povedala som nie, vymenovala som 25 veci kt mozu robit, … teraz prisla zamnou zas ju nahovára ze ci sa mozu ist prejsť niekde… majú 9-10 rokov PREJSŤ???? 😳 nikdy v zivote nebola sama nikde lebo nechce. Ani doma sama nechce ostať. A nakoniec sa kamaratka zbalí a povie jej ked pojde domov ,, konecne sa ide najesť domov,, my nič nemáme,…. Špajzu mám plnú od cestovín, ryže, zemiakov, mraznucku plnú, a chladničku tiež cez nátierky, zeleninu, ovocie, ryby, triesky, vajec, šuniek, salám, syrov, džúsov, jogurtov, a kadečoho cereálii, tvarohu, džemov uz ani neviem co vsetko…navarené je a ta kamaratka pride o 14 na dve hodiny zo skoly ju zoberieme a robi toto… potom mi to je cele luto sj za moju dceru ale nema spravanie ako kamaratka… a ja som ako matka najhorsia…
Dcéra nechodí na žiadne krúžky?
A čo vlastne chceš vedieť? Áno, ak moja dcéra sa nudila, zobrala som jej mobil a zrazu už aj vonku išla.
Zaujalo ma, že máte plnú špajzu cestovín ryze atď 😄 co s tým má jej kamarátka? Mohla si ponúknuť jesť, sama si hádam nemá aj uvariť u vás.
A koľko rokov má? 10-12, alebo 9-10? To je tiež rozdiel. Do obchodov by som ich nepustila, ale vonku vyhnala.
Prihlásiť na krúžok.
Nikdy som nebola animator voľného času mojím deťom. Cez týždeň nemajú šancu sa nudiť lebo majú krúžky tak to sa len naháňame až do večera. Keď majú voľný deň tak keď spravia všetko čo majú tak sú buď na PC alebo keď je pekne tak sú s kamarátmi na ihrisku.
No chcela som pocut nejaky zdravý nazor ci sa deti ,,prehrajú,, v tom veku alebo ste pestúnka a pri vsetkom asistujete… ci sa im venujete akoze pod teraz si zahráme hru a 2 hodiny ste nonstop spolu alebo si robia sami svoje povinnosti a vo voľnom case ci sa dokazu v to to veku sami zabavit akoze zoberiem knihu a citam…
Mam sice 9,5rocneho ale animatora mu nerobim, taka este nehrala . Ano ked sa naucime tak sa zahrame clovece alebo si pozrieme film ci ideme do mesta na kavu a dzus ale zvysok casu ak sa nebude hrat s tym co ma doma, nech sa paci moze sa nudit a vzdychat 😆. Ale on si casto nieco najde a nevyzaduje aby sme ho zabavali. Kamarata tu ma nejakeho raz za par mesiacov, ja velmi navstevy nemusim.
Splietaš dve veci dokopy, ak ti vadí kamarátka pošli ju domov alebo ešte lepšie obidve nech sa hrajú vonku. Tvoja keď sa nudí nech sa nudí prečo by si jej mala animovať celý deň?
S tou kamaratkou som myslela ..narážala skor nato ze vsetko je zabezpečené a aj tak je nuda???aj tak nie je co jest? Príde ku nam na dve hodiny za obedom a otvaraju chladnicku… hovorim vseobecne o spravani a deťoch… jednoducho co robia vase deti? Moja mama nas vyhnala a to ani nemusela vyhnať, bežali sme na dvor a hrali škôlku , gumu s loptou a ked sme sa nudili tak sme sa rozpravali, … ako sa venujete detom? Ako ako? Zrozumiteľne? Sedíte pri nich 4 hodiny učíte sa, hráte sa, venujete sa? k tomu cvičeniu a pod. ano ofucana caka, idem na nechty, ano ofucana caka, hovorim o kamaratke ze ju nahovára na nieco ustavične… to toto su deti lebo nam stačilo raz povedať nie a bolo nie…
@ivik4 dakujem za odpoveď,
@kavasmliekom vonku ano, na dvor, ale prechádzať? túlať sa? Byvame tu 3 m, ani ja sa neviem poriadne zorientovať, je tu bludisko plno ulíc… vymysel za výmyslom
Mám 8 ročnú. Nie, animátorku nerobím, úlohy si robi sama, skontrolujem. Učí sa sama, preskúšam. Keď nevie pochopiť, vysvetlím. Keď príde kamarátka zvyčajne sa zavrú v izbe a vymýšľajú, alebo kuknu tv. Ponúknem nejaké pombary, gumové cukríky, vodu,čaj. Ak chcú jesť môžu čo je doma. Po vonku by som ich ešte labzovat nepustila. Ale naozaj nechápem tu vsuvku o ryži a zemiakoch. Čo s tým ma kamarátka? Ma si uvariť tu ryžu? Dievčatá v tomto veku očakávajú nejakú “mnamku”, nie ryžu.
Predpokladám, že je jedináčik však? Tam je to komplikované dieťa sa nudí samé a tak je to v podstate celé detstvo čo poznám deti, dve deti, vymyslia furt dačo čo robia,.na dovolenkách sa vyhrajú a všade kde sa ide aj doma, keď už krúžky dáke treba
Tak toto som nemala ani u jedného dieťaťa , to nechodí na žiadne krúžky , moje deti buď mali krúžok alebo boli vonku aj moja staršia dcéra chodí 2 x do týždňa na karate a 1x do týždňa na motokári a keď tak sa zahrá na počítači alebo sa zahráme spolu alebo si pozrieme telku
@lucia147852 myslela som ze im mam z coho navarit ale kamaratka sa ofukuje ze nic ,, nemame,, samozrejme ze im dam vodu, caj, džús , chrumky… ale toto… no koniec mi je…
@andrejka1974 no ved lebo ani ja toto nepoznam zatial taketo nieco
@zuzubb007 ano jedináčik
Chodi na vytvarnu a karate, ale nonstop je minza chrbtom k nicomu si nesadne sama
Ja neviem, tie dve pridu zo skoly po obede a co by asi tak mali este vyjedat? Tu mate ovocie a hotovo. Do olovrantu im to musi stacit. Samozrejme take deti radsej nejke cipsy ako ovocie, ale to este neznamena, ze im ich budes davat. Nepaci sa vam? Budete hladne. Bodka. Zas nemusis byt z toho nestastna, ze ohrnaju nosom.
A ked sa tak strasne nudia, tak ich nazen robit ulohy. Hned ich nuda prejde aj cas im rychlo ubehne.
mám 10 - ročné dievča - prichádza domov cca 16:00 (po krúžkoch), trochu si oddýchne, porobí úlohy a učí sa. Potom ak nejde von, tak si vždy niečo kreslí alebo vyrába - vystrihuje, skladá z papiera, korálkuje, náramky z gumičiek, pletie z vlny, vzdušná plastelína a pod.
Ale keď ide von s kamarátkami, tak tiež tomu hovorí, že sa ide prejsť, ale spravidla skončia na ihrisku.
K nám cez týždeň kamošky nechodia, ani dcéru k nikomu cez týždeň nepúšťam. Na to je piatok alebo víkend. Keď nemá krúžky, chodí domov 13.30h. Prídeme domov, oddýchne si, ideme sa učiť a potom si buď robí niečo vo svojej izbe, alebo pozerá telku, hrá sa zo psom, alebo si upratuje izbu (to robí dobrovoľne a rada). Nerobím jej animátorku ani sa s ňou nehrám. Nikdy ma to nebavilo a našťastie to ani odomňa nežiada
Dcéra má desať rokov , okolo 14:00 hod chodí zo školy , ide vyvencit psa a hneď si začne robiť úlohy . Okrem utorka má každý deň tréningy , ktoré jej začínajú niekedy od 15:45 , niekedy o 17:00 a končia najneskôr o 18:45 . Potom sa ešte doučí čo nestihla pred tréningom , večera , sprcha a spať . Takze cez týždeň , okrem toho , že jej robím taxikára nemáme čas na nič extra . Iba ten urorok a to dobieha , čo vie , že nestihne ostatne dni .
Na aktivity mame čas jedine cez vikendy a to keď nemá zápas , ideme vždy na výlet , návštevu , alebo u nás spi jej na kamoska a ideme do Jump arény , kina atd a večer si cez vikendy aj zahráme spoločenské hry
Moja ma kamarátku ale začína ísť na zle chodníčky takže sa od nej už oddeľuje,, dnes mali voľno v škole, doniesla mi do roboty malú zo škôlky o 12 dala som jej peniaze, lebo si chcela ísť do mesta pozrieť oblečenie sama,, ma 11 rokov, sama chodí von od 9,,ale na jej vek je moc vyspelá aj rozumovo,, začína teplo takže budeme na bicykloch, cez deň si tvorí v izbe alebo sedí s nami v obývačke, s nami už von moc nechodí
nehram sa s malou a ani sa jej v podstate nevenujem .. pride domov o 3.30 ...naje sa prezlecie porobi co ma a je skoro vecer.. ak ti ma kamosku su pred barakom a tam sa hraju pripadne idu okolo bloku so psom alebo sa hraju v izbe ... do chladnicky mi nelezu- poviem co je navarene a ak chce vezme si ak nie ma smolu nech sa naje u seba doma .. sadkosti mozu ale aby som lietala shopu ani nahodou - jej povedz ze moze ist ak ma peniaze ale ty ju sponzorovat nebudes...
Deti si domov kamosou nevodia. Ked su s kamosmi su von na ulici. Tam sa hraju behaju. Nemsm rada cudie deti dnu a tiez mojim hovoria ked niekde idu nech su na dvore nie po dome. Teraz cez zimu nechodili po von kedze je skoro tma a treba sa im poucit. Syn si kazdy vecer s kamosmi zo skoly 2ma zavola nebyvaju v meste ale na dedine zahraju si online hru hodinku vecer.
Áno, zabávala sa už v tom veku sama. Niekedy sme išli spolu na bicykel, do kina, na prechádzku, niekedy doma sme zahrali nejakú hru. Ale nikdy to nebolo tak, že poď ideme sa hrať, aby si sa nenudila. Skôr to bolo také spontánne, že "mamka, nezahráme si dostihy?" alebo ja jej, "ideme spolu na bike?"
Niekedy sme si len tak sadli k telke a boli ticho. Inokedy bola na mobile a vypisovala so spoluziackami, alebo pozerala videa, hrala hry.
Teraz ma 16 a nič sa nezmenilo.
Tak ma smolu. Ma rodičov, nech jej varia ti 🤷🏻♀️ odomna aby to aj kúpila, keby začne frflať. Aj poznáš rodinu kamarátky? Čo je to zač?
Nerozumiem. Prečo by si sa nemohla prejsť s dcérou? Hoci aj okolo domov, bytov, popozerať okolie, ísť na koláč, zavolať aj kamošku napríklad. Vieš koľkokrát aj teraz príde so spoluziackami a ja sa chystám do obchodu, tak idú so mnou. Aj tri štyri kamošky s nami 😄 niekedy pozerajú, či toľko deti mám.
A čo sa týka toho vyjedania. Keď mám navarené, a dcéra je hladná, ponúknem aj kamoškam. Ak mám dostatok. Ak mám len pre nás, tak poviem dcére, že nech si vezmú ovocie, alebo aj nič... A ona sa naje neskôr, keď nebude mať spoločnosť. Mne je blbé neponuknut aj ostatným. Radšej nedám ani dcére 😄 až keď je sama.
Trosku namyslená ta jej kamoška, keď si dovolí ohrnat nos na návšteve.
Prídu domov, hodinu si zahrajú PS, krúžky, úlohy, spoločná večera, karty/hra a nazdar
Nase chodia od styroch rokov na kruzky-kazdy den maju sporty, chodili aj na hudobnu a vytvarnu, ale tento rok uz maju viac ucenia, tak nieco sa muselo zredukovat, ked su doma, tak bohuzial dost casu travia pri mobile

Nerozumiem, o co ti ide. Chces pocut rady, ako travit cas s dcerou, alebo sa stazujes na kamaratku? Co sa ta tak dotklo?
My cez tyzden nemame cas sa nudit, ani riesit kamaratov. Koncim v praci o 15, idem pre deti, v Po a v Str ich beriem na 16:00 na trening, po treningu si robia ulohy, potom sa hraju (mam dve deti 7 a 9). V Ut po skole ide dcera na klavesy a odtial idu so mnou rovno na jogu, kde vacsinou cvicia tiez alebo proste cakaju, kym mi skonci hodina. Štv je tak isto, len nemame klavesy. Jediny piatok a vikend mame volny. Teraz v lepsom pocasi chodime von, bicykle, korcule, ihrisko, ine sportove aktivity. V zime to bolo klzisko, kino, jump arena, wellness. Mame vysoke tempo, ale deti sa nudit nestihaju