icon

Ako zvládajú vaši piataci výtvarnú výchovu?

12. jún 2025

Syn je piatak a dostáva z výtvarnej samé dvojky. Ako sú na Tom vaši piataci?

stvura
12. jún 2025

Moje decka fajn, i ked najmladsi nevie kreslit a nema k vytvarnej ziadny vztah...u nas na skole sa davaju tusim len jednotky....
Ja ako dieta mam ale zle spomienky na vytvarnu - nemala som ze dvojky, ale ucitelka mi nikdy nepochvalila obrazok, pricom "machule spoluziakov" co to tam len tresli na vykres a nezaoberali sa tym hodinu ako ja vychvalovala do neba - ucila ma umelkyna, maliarka na ZS a prve co bolo povedala ze nemam vobec ziadny talent, ze ano, kreslim vizualne pekne, ale to nie je talent (pritom moj dedko bol maliar)...v siedmaku a osmaku mi zacali uverejnovat vtedy este v Kamarate kresby, v siedmaku som vyhrala celoslovensku vytvarnu sutaz - ani n mi nepovedala, ale dala mi prvy krat tusim jednotku bez vyjednavania.

sense
12. jún 2025

Moja má síce jednotky ale a telesnej dvojky, dva mínus... Neriešim, nemôže byť nadaná vo vsetkom

anna777115
12. jún 2025

Ja, mám takúto skúsenosť s dcérou. Čisté jednotky zo všetkého, reprezentácia školy a proste TV dvojka. Podľa mňa by sa nauky a výchovy, proste nemali známkovat.

luliu
12. jún 2025

Tak každý kreslí inak, načo porovnávať? Tvoj asi kreslí na dvojky. Nie všetci učitelia dajú jednotku iba z dôvodu - veď to je výtvarná

majus2323
12. jún 2025

Ja som dostala raz jediná 5 z triedy na prvom stupni. Naozaj mi nejde maľovanie , žijem a je prirodzené že nie každý má talent. Za to na hudobnej by som dostala aj jednotku s Hollywoodskou hviezdou .... Balans

strongi
12. jún 2025

Môjmu synovi sa učiteľka vyhrážala, ze ho nechá prepadnúť, lebo nevie kresliť. Tak čo vám poviem.

angeli121212
12. jún 2025
@stvura

Moje decka fajn, i ked najmladsi nevie kreslit a nema k vytvarnej ziadny vztah...u nas na skole sa davaju tusim len jednotky....
Ja ako dieta mam ale zle spomienky na vytvarnu - nemala som ze dvojky, ale ucitelka mi nikdy nepochvalila obrazok, pricom "machule spoluziakov" co to tam len tresli na vykres a nezaoberali sa tym hodinu ako ja vychvalovala do neba - ucila ma umelkyna, maliarka na ZS a prve co bolo povedala ze nemam vobec ziadny talent, ze ano, kreslim vizualne pekne, ale to nie je talent (pritom moj dedko bol maliar)...v siedmaku a osmaku mi zacali uverejnovat vtedy este v Kamarate kresby, v siedmaku som vyhrala celoslovensku vytvarnu sutaz - ani n mi nepovedala, ale dala mi prvy krat tusim jednotku bez vyjednavania.

@stvura toto je dosť smutné... Niektorí tí umelci sú neskutočne sebestrední robia hanbu umeniu...

biba_18
12. jún 2025

pritom že nevie kresliť alebo maľovať - veď to je o talente… tam by mali hodnotiť či dieťa rozumie technike alebo či pozná umelcov daného obdobia - nie či samo vie maľovať…

lenka.25
19. jún 2025

Moja staršia dcéra mala az gymnázium na polroku sólovú dvojku z telesnej . Dcéra hotova , bola to jej prvá dvojka na vysvedčení . A čo ja viem , mne to zasa neprišlo divne , naozaj nie je športovo nadaná , ten polrok mali akurát atletiku , v čom je naozaj že mimo a zas prečo by nemali byt vyzdvihnuté deti, ktoré sú športovo nadané . Mne sa to práveže zdalo spravodlivé . Ale zas dávať trojky , štvorky z vychov , je naozaj mimo .

eeffka
19. jún 2025

Uprimne za mna by sa malo znamkovat len to co je naucitelne, sporty na cas alebo vykon a vytvarna do toho rozhodne nepatria a to moje obe deti mali z oboch 1ky

biba_18
19. jún 2025
@eeffka

Uprimne za mna by sa malo znamkovat len to co je naucitelne, sporty na cas alebo vykon a vytvarna do toho rozhodne nepatria a to moje obe deti mali z oboch 1ky

@eeffka tak isto aj hudobná, no keď je niekto ako poleno hluchý čo s tým urobí ...