Ako zvládnuť drzé správanie dcéry v škole?
Dcera chodi do 1 triedy,koncom roka bude mat 7rokov.
Min tyzden mi prisla sprava ,ze dcera je drza , spravi co treba ale je drza .Dala som s nou rec , vsetko vyzeralo byt ok.
A dnes zase sprava .
Mali policajta v skole koli prechodu pre chodcov ze sa budu ucit ,ona nechcela .a zas je drza .
Inak je velmi sikovna vravela ucitelka co sa ucenia tyka.
Doma - ano je drzejsia , spravi ale co treba inak bez. frflania .nemam s nou problemy . Aspon si myslim 😂
Co s nou ? Zakaz tv ? Napalena som,rano jej vravim nezabudni ako sa ma spravat a jej odpoved mama ja viem nemusis mi to vraviet …
Poradte prosim ako s nou komunikovat ….. .
Dakujem za kazdu radu
@anonym_autor už keby som 7 ročnú prvacku upozornila ako sa má správať a jej odpoveď by bola taká ako odpoveď tvojej dcéry (že nemusíš mi to hovoriť ja viem atď...) už to by ma kvalitne naštvalo ... Už tu vidno že je drzá aj j vlastnej mame. Čo je to za odpoveď?!takto sa so mnou nebaví ani môj 11 ročný syn čo už mu začala puberta .... Ty si asi od začiatku nestanovila poriadne hranice čo si môže k tebe (a tým pádom aj k ostatným ľuďom) dovoliť
@zanka777 stanovila ale zle. Dnes sme s nou hodili rec ja a priateľ (nežijeme spolu ale je tu casto ) ,on mi tiez povedal ze som mäkká ….. od zajtra par zmien nastane , tak som zvedava .
dnes je moda uciteliek vypisovat kazdu somarinu rodicom...
to by bol strasny problem , v 1.triede, ked nechce, postavit ju k sebe nabok, a povedat jej, ze ked bude chciet, nech sa zapoji...mozno by stacilo malo...troch motivovat, povzbudit...a deti by sa chovali uplne inak...aj toto je uloha ucitelov, ja by som ju vobec netrestala, opytala by som sa, co jej na tom vadilo, preco nechcela ...mozno to vidi inak ako ucitelka...ucky by najradsej cierne body detom na celo davali za vsetko, nenic si svoje dieta...
Musis sa s nou bavit konkretne co bolo v skole, ake situacie... Nie len, ze bola drza a nema byt drza, ze si napalena na nu... To nestaci, stale treba byt konkretny a ucit ju v problemovych situaciach reagovat inac, hovorit inac. Vlozit do toho slusnost, empatiu.
Ona sama si mozno vobec neuvedomuje, ze je drza, pride jej to normalne ako komunikuje (od koho to asi ma?) V tom pripade trest nie je na mieste a ani nepomoze. Vela vysvetlovat, komunikovat a sama ist prikladom slusnym spravanim a milou komunikaciou.
Nezabudnut na pochvalu za slusne spravanie ale aj za dobre vysledky v uceni. Musi citit, ze ju lubis, podporujes a aj ked ju napominas, ze to robis pre jej dobro 🧡
@anonym_887ef5 presne tak..mozno povazuje ine veci za normalne, aj reakcie ako sudruzka ucitelka...niektore su riadne mrchy...
aj kolegovi -ma tiez dcerku, 1ks , a hned 1.tyzden v skole, volala ucka rodicov do skoly, ze dieta sa nechova ako treba, vystraja, ze si s nou nevie poradit...no, keby ju nevidel, ako sa chova ku detom...kludna, skor utiahnuta, na 1 mieste sedi....medzi cudzimi detmi je....ze o co tej ucke islo..? manzelka po stretnuti s uc. mala pocit, ze ide o uplatok, nic ine konkretne zo seba nevysukala, tak to asi skusa na viacerych rodicov.....a od 1. tyzdna....inak zs, na ktoru dieta chodi je tym znama...uplatky za chovanie aj za znamky...akurat kolega o tom nevedel...
Nie trest. Nema to zmysel. Prehovorit jej do duse. Ako sa citi ucitelka, ked je k nej drza,...
@anonym_autor drze spravanie môže byt volanie o pomoc.Skuste kuk rodic lavou zadnou, pripadne nevychovu. ;)
@anonym_autor drze spravanie môže byt volanie o pomoc.Skuste kuk rodic lavou zadnou, pripadne nevychovu. ;)
@vladka521988 .
@vladka521988 Dobre ranko, dala som rec z dcerou ,vcera som sa pytala ucitelky ako zatial , a vraj je vsetko super .
Ked je drza namna vysvetlim ako to ma Inak povedat…..
Fuha aby bolo 7r decko drzé ešte aj na policajta to je sila, doma na mamu ktora je makka a nema nastavene hranice sa dá pochopiť, ale policajt v skole , učiteľka ? Tu úplne chyba výchova, aj ked toto som ja ani neucila , dieťa normálne prebralo slušne správanie od rodicov.V skole vidi a počuje všeličo ale aj to si necha pre kamarátov , s nami sa rozpráva slušne, ak mu ujde upozornim a ospravedlní sa , a to je v puberte.Poznam jedno drzé dievča, ale tam rodicia absolutne nevychovavaju , dieťa si robí čo chce, tiež inteligentná a to zjavne rodicom stačí a skáču ako píska.
@anonym_autor asi by som si p. ucitelkou nechala vyvsetlit pojem drza ? Co to znamena, ako sa sprava? A podla toho by som sa najprv porozpravala s dcerou, aby rozumela, ktore slova a ku komu nie su vhodne.
@anonym_autor asi by som si p. ucitelkou nechala vyvsetlit pojem drza ? Co to znamena, ako sa sprava? A podla toho by som sa najprv porozpravala s dcerou, aby rozumela, ktore slova a ku komu nie su vhodne.
@jennky13 Ahoj ,kecala som s ucitelkou aj s dcerou.
Je to lepsie , vysvetlujem ako sa na vyjadrit namiesto XY ,a funguje to super 😊 aj kumne je o 99% milsia tak som rada .v skole je to tiez lepsie 😊
@anonym_autor tak to je super
No tesim sa velmi 😊

Musis sa s nou bavit konkretne co bolo v skole, ake situacie... Nie len, ze bola drza a nema byt drza, ze si napalena na nu... To nestaci, stale treba byt konkretny a ucit ju v problemovych situaciach reagovat inac, hovorit inac. Vlozit do toho slusnost, empatiu.
Ona sama si mozno vobec neuvedomuje, ze je drza, pride jej to normalne ako komunikuje (od koho to asi ma?) V tom pripade trest nie je na mieste a ani nepomoze. Vela vysvetlovat, komunikovat a sama ist prikladom slusnym spravanim a milou komunikaciou.
Nezabudnut na pochvalu za slusne spravanie ale aj za dobre vysledky v uceni. Musi citit, ze ju lubis, podporujes a aj ked ju napominas, ze to robis pre jej dobro 🧡