icon

Ako zvládnuť drzé správanie dcéry v škole?

8. okt 2025

Dcera chodi do 1 triedy,koncom roka bude mat 7rokov.

Min tyzden mi prisla sprava ,ze dcera je drza , spravi co treba ale je drza .Dala som s nou rec , vsetko vyzeralo byt ok.

A dnes zase sprava .
Mali policajta v skole koli prechodu pre chodcov ze sa budu ucit ,ona nechcela .a zas je drza .

Inak je velmi sikovna vravela ucitelka co sa ucenia tyka.

Doma - ano je drzejsia , spravi ale co treba inak bez. frflania .nemam s nou problemy . Aspon si myslim 😂

Co s nou ? Zakaz tv ? Napalena som,rano jej vravim nezabudni ako sa ma spravat a jej odpoved mama ja viem nemusis mi to vraviet …

Poradte prosim ako s nou komunikovat ….. .
Dakujem za kazdu radu

Strana
z2
evita11223
8. okt 2025

tak asi by bolo na mieste dat nejaky trest a porozpravat sa s nou, ze existuju aj autority, ku ktorym by mala mat nejaky ten respekt 🙂

anonym_a72415
8. okt 2025

Otcovi rovnako odvráva?

autor
8. okt 2025
@anonym_a72415

Otcovi rovnako odvráva?

@anonym_a72415 sme od seba

autor
8. okt 2025
@evita11223

tak asi by bolo na mieste dat nejaky trest a porozpravat sa s nou, ze existuju aj autority, ku ktorym by mala mat nejaky ten respekt 🙂

@evita11223 tv napr? Ako dlho ?

thereisabear
8. okt 2025

Skús s ňou podrobnejšie prebrať tie situácie. Ako sa cíti, ako môže miesto drzej odpovede reagovať. Nie iba ako sa nemá správať, ale aj ako sa má správať.

deedol
8. okt 2025

co znamena, ze je drza? to je velmi vseobecny pojem. treba sa s nou o tom porozpravat, ale nie ze spustis hned po prichode, ze co to malo znamenat atd. opytaj sa jej, co sa stalo, nech ti to ona porozprava, a potom to vhodne okomentuj a usmernuj. (na kazde dieta plati nieco ine, mojmu staci vysvetlit a zatial netreba tresty - tiez ma 7r - ale moze sa to casom zmenit.)

deedol
8. okt 2025

k tomu zakazu tv - to je uplne najlahsia cesta, ktora ale vobec neriesi problem - preco sa to deje a co urobit nabuduce inak, aby sa to uz neopakovalo.

nyusika
8. okt 2025
@anonym_autor

@evita11223 tv napr? Ako dlho ?

@anonym_autor ja by som nesla hned cestou trestov.
pises, ze aj doma je obcas drza - to znamena, ze v skole je ooovela viac drza - drviva vacsina deti sa v kolektoce sprava uplne inak (horsie), ako doma

cize by som sa s nou v klude porozpravala a naucila, ako inak reagovat.

az potom by som riesila trest - aler dopredu musi vediet, co sa stane, ak este niekedy pride podobna poznamka.

anonym_7cce3b
8. okt 2025

"Napalena som,rano jej vravim nezabudni ako sa ma spravat a jej odpoved mama ja viem nemusis mi to vraviet …"
No aj toto je drza odpoved. Keby bola pubertacka, nepoviem...Ba, poviem, ani pubertakom nedovolim takto odvravat. U nas staci len moj pohlad a pubertak sa zhaci.
Tu by som sla cestou rozhovoru a vysvetlovania. Zatial.

veronnica080
8. okt 2025

Ona len zrejme nevie, ako reagovat 🙏 Treba jej povedat, co je vhodne a co nie.

autor
8. okt 2025
@anonym_7cce3b

"Napalena som,rano jej vravim nezabudni ako sa ma spravat a jej odpoved mama ja viem nemusis mi to vraviet …"
No aj toto je drza odpoved. Keby bola pubertacka, nepoviem...Ba, poviem, ani pubertakom nedovolim takto odvravat. U nas staci len moj pohlad a pubertak sa zhaci.

@thereisabear
@deedol
@nyusika
@anonym_7cce3b Dakujem vam. Nie som hned za trest ,tiez som za rozhovor ,idu zomna momentálne nervy .kedze sme sa o tom bavili.
My sme boli u psychologa dávnejšie , ja sama teraz vo februári,dcera ,podla slov psychológa sa nenecha lahko ohybat .co je dobre pre nu povedal ,ale vlastne zle premna ako teraz -skola.
Skolu ma rada ,je popredu ,ma ťažšie úlohy -dobrovolne ,sama ich pyta.tv moc nepozerá ,chodi aj na kruzok.
Ked je doma drzejsia poviem jej nie tymto tónom ,ja sa s nou tiez normalne bavím ….potom je par dni klud …..

autor
8. okt 2025
@veronnica080

Ona len zrejme nevie, ako reagovat 🙏 Treba jej povedat, co je vhodne a co nie.

@veronnica080 skusim dakujem 😊

anonym_823a7d
8. okt 2025

Bola som v situácii, kedy mi učiteľka napísala (a dala synovi zápis), že do dievčat hádzal lopty. Nahnevalo ma to ale nesedelo mi to, neubližuje len tak bez dôvodu. Tak som sa ho na to s kľudom a slušne opýtala, zistila som, že problém je ďaleko hlbší a on bránil spolužiaka. Dievčatá boli šikanatorky (dlhodobejšie) a ja som synovi mohla tak jedine poťapkať po pleci, že som hrdá, že bráni slabšieho 🤷🏼‍♀️. Takže sadnúť s dcérou, bez výčitiek, skôr ako kamarátka zistiť prečo sa deje, to, čo sa deje, možno zistíš úplne niečo iné, než sa na prvý pohľad zdá.

deedol
8. okt 2025

pises, ze je popredu, mozno je inteligentnejsia (mozno aj nadana) a take deti maju casto problem, ze iq je na viac rokov, ale eq na menej rokov (je tam nesulad), plus ak pre nich nie je nieco logicke, tak maju tendenciu to spochybnovat a moze to vyzniet drzo, lebo clovek to od takeho maleho necaka. treba s tym ale pracovat samozrejme, nie to nechat tak.

petronelag
8. okt 2025

Ja by som povedala, že na ňu má vplyv, že rodičia nežijú spolu a nevychádzajú spolu priateľsky, ale len tak z povinnosti a ona to odpozorovala. Ale ak by jej vysvetľoval, aby v škole poslúchala učiteľku, tak ako aj ostatné deti, aj k ostatným deťom, aby bola priateľská možno by si dala povedať.

autor
8. okt 2025
@anonym_823a7d

Bola som v situácii, kedy mi učiteľka napísala (a dala synovi zápis), že do dievčat hádzal lopty. Nahnevalo ma to ale nesedelo mi to, neubližuje len tak bez dôvodu. Tak som sa ho na to s kľudom a slušne opýtala, zistila som, že problém je ďaleko hlbší a on bránil spolužiaka. Dievčatá boli šikanatorky (dlhodobejšie) a ja som synovi mohla tak jedine poťapkať po pleci, že som hrdá, že bráni slabšieho 🤷🏼‍♀️. Takže sadnúť s dcérou, bez výčitiek, skôr ako kamarátka zistiť prečo sa deje, to, čo sa deje, možno zistíš úplne niečo iné, než sa na prvý pohľad zdá.

@anonym_823a7d dakujem😊

autor
8. okt 2025
@deedol

pises, ze je popredu, mozno je inteligentnejsia (mozno aj nadana) a take deti maju casto problem, ze iq je na viac rokov, ale eq na menej rokov (je tam nesulad), plus ak pre nich nie je nieco logicke, tak maju tendenciu to spochybnovat a moze to vyzniet drzo, lebo clovek to od takeho maleho necaka. treba s tym ale pracovat samozrejme, nie to nechat tak.

@deedol vies poradiť ako ?
Ona je matematicky extremne na tom dobre ,miluje čísla (ma to po otcovi ) násobiť deliť + - vie uz dlho , citat tiez. Nadaná nie ,popredu co sa toho tyka .

autor
8. okt 2025
@petronelag

Ja by som povedala, že na ňu má vplyv, že rodičia nežijú spolu a nevychádzajú spolu priateľsky, ale len tak z povinnosti a ona to odpozorovala. Ale ak by jej vysvetľoval, aby v škole poslúchala učiteľku, tak ako aj ostatné deti, aj k ostatným deťom, aby bola priateľská možno by si dala povedať.

@petronelag dakujem 😊 vies co uz dlho mame s otcom fajny vztah 🙏🏻🙏🏻 neni uňho nastastie casto ,ale pravidelne ,a jeho vyjadrovanie sa bojim ze ma na nu zly vplyv ,s nim hodím tiez este rec (vyjadrovanie typu drz hubu a krok )☹️

autor
8. okt 2025
@deedol

@deedol ale … jej otec ma vysoké IQ a empatiu -100 😵‍💫🙄

anonym_43f24e
8. okt 2025
@anonym_autor

@deedol vies poradiť ako ?
Ona je matematicky extremne na tom dobre ,miluje čísla (ma to po otcovi ) násobiť deliť + - vie uz dlho , citat tiez. Nadaná nie ,popredu co sa toho tyka .

@anonym_autor nemá Aspergerov syndróm?

autor
8. okt 2025
@anonym_43f24e

@anonym_43f24e nestraš 😨 nemyslim ….. ale idem googlit

autor
8. okt 2025
@anonym_43f24e

@anonym_43f24e stačilo prvych par viet …nie nema isto asperga

nyusika
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_43f24e nestraš 😨 nemyslim ….. ale idem googlit

@anonym_autor nemas...si proste taka labilnejsie (to nemyslim ako ze je to zle, vela z nas tazko zvlada podobne situacie)

modratrixie
8. okt 2025

Bože buď rada že je dcéra drzá 😁nie že by si mala byť pyšná ale zasa sa nestratí , ja som celý život ticha a bojím sa niečo povedať a čo mám z toho 🫣😁radšej nech je drzá

nyusika
8. okt 2025
@modratrixie

Bože buď rada že je dcéra drzá 😁nie že by si mala byť pyšná ale zasa sa nestratí , ja som celý život ticha a bojím sa niečo povedať a čo mám z toho 🫣😁radšej nech je drzá

@modratrixie nesuhlasim. kazdy extrem je zly.
a nie, byt drza nerovna sa, ze sa nestrati.

nestratia sa ti, co dokazu slusne a asertvivne komunikovat - nesuhlas vyjadria slusne, konstruktivne navrhnu, co by bolo lepsie.

nie tak, ze budu odvrkovat a drzo papulovat.

autor
8. okt 2025
@nyusika

@modratrixie nesuhlasim. kazdy extrem je zly.
a nie, byt drza nerovna sa, ze sa nestrati.

nestratia sa ti, co dokazu slusne a asertvivne komunikovat - nesuhlas vyjadria slusne, konstruktivne navrhnu, co by bolo lepsie.

nie tak, ze budu odvrkovat a drzo papulovat.

@nyusika suhlasim😊

petronelag
8. okt 2025
@anonym_autor

@petronelag dakujem 😊 vies co uz dlho mame s otcom fajny vztah 🙏🏻🙏🏻 neni uňho nastastie casto ,ale pravidelne ,a jeho vyjadrovanie sa bojim ze ma na nu zly vplyv ,s nim hodím tiez este rec (vyjadrovanie typu drz hubu a krok )☹️

@anonym_autor Aj to môže byť, že má rozdielnú výchovu u mamy a otca a také malé dieťa ktovie ako tomu rozumie.

autor
8. okt 2025
@petronelag

@anonym_autor Aj to môže byť, že má rozdielnú výchovu u mamy a otca a také malé dieťa ktovie ako tomu rozumie.

@petronelag ved toto ..na deti sa vsetko nalepí 😵‍💫pokecám s nim

zanka777
8. okt 2025

@anonym_autor už keby som 7 ročnú prvacku upozornila ako sa má správať a jej odpoveď by bola taká ako odpoveď tvojej dcéry (že nemusíš mi to hovoriť ja viem atď...) už to by ma kvalitne naštvalo ... Už tu vidno že je drzá aj j vlastnej mame. Čo je to za odpoveď?!takto sa so mnou nebaví ani môj 11 ročný syn čo už mu začala puberta .... Ty si asi od začiatku nestanovila poriadne hranice čo si môže k tebe (a tým pádom aj k ostatným ľuďom) dovoliť

zanka777
8. okt 2025
@anonym_7cce3b

@anonym_7cce3b až teraz čítam komentáre a vidím že to vnímame úplne do bodky rovnako

Strana
z2