icon

Ako zvládnuť kritizovanie vášho dieťaťa od iných?

28. jan 2025

Dobrý deň,je to už piata vec,čo netaktne mi vytkla ohľadne dieťaťa/8rokov/.Tak,že mi dala najavo,že sa nestarám,alebo že má malý nejaký nepopulárny zvyk...už má naposledy úplne dojala.Nechcem byť konkrétna,nechcem názor na jej správanie,verte tomu,čo píšem.Ako si zachovať duševné zdravie,keď zjavne sedí na mojom dieťati.Nie je to len môj názor.Dakujem a prosím,nespochybňuje,ja som dlho bola chapava a hľadala chybu v nás.

dvanastka
28. jan 2025

To čo je akože ten nepopulárny zvyk? Čiže zlozvyk? Špára si v nose? Kúše si nechty?

maranco
28. jan 2025

Daj si odpovede pre seba.
Ak by si ten zvyk robila v práci v kancelárii, vadilo by to kolegom alebo zákazníkom? Prípadne by si ťa tajne natočil zákazník a dal na sociálne siete aby sa bavili na tebe?

Vadilo by to šéfovi keby si to robila na porade keď dáva nové inštrukcie k práci a zamestnanci majú v tichosti a pozorne počúvať?

maranco
28. jan 2025

Keby to začali robiť dvaja kolegovia v práci a stále len vtedy keď ty tam prídeš, vadilo by ti to?

senta_sofia
28. jan 2025

Nie je len tvoj nazor, ze sedi na tvojom dietati? A este koho?

maury
29. jan 2025

Ja som zažila učiteľku, ktorá mala obľúbených žiakov, ktorých preferovala a ďalších žiakov, ktorých kritizovala , zhadzovala pred triedov a posmešná bola. Potom sa stávali obeťou šikany. Robila to napr štýlom, že niekto bol odcestovaný, nestihol sa naučiť išiel sa ospravedlniť vyvolala ho aj tak a dala 5 s tým, že je blbý a sprostý a poslala sadnúť. Alebo sa niekto ospravedlnil s tým, že nemá žuvačku knižku, vyvolala ho a aj keď vedel, dala horšiu známku len preto, že nemal žiacku knižku. Bola to riaditeľkyna kamoška. Mala zdravotne aj psychické problémy. A riešila si komplexy, za to že jej muž emigroval a opustil ju kvôli inej. Poriadne nevedela vysvetliť učivo, naučiť. Som sa dozvedela, že sní starší ju nemali radi. Tam debata nepomáhala. Potom neskôr odišla namosúrená so zdvihnutým nosom. A mala neuveriteľne rozmaznanú a aj hlúpu vnučku, ktorú so sebou brala po všetkých školských výletoch, vnučka k mám do školy nechodila.

autor
29. jan 2025

@maranco odpovedala som si...nič z toho ,lebo to bolo len preháňania a cielený postup jednej pani učiteľky.Ked píšem,že to viem až teraz a dlhú dobu som čítala a verila,tak viem,čo píšem.A ešte píšem,ak to niekto zažil.Pre toho,kto zažil,kje to informácií dosť.Ostatni môžu právom spochybňovať,čo píšem a písať,že sa mi niečo len zdá a som precitlivela.Mne to vôbec nevadi

ina2405
29. jan 2025

Napísala si tak málo k téme, dokopy nič. Takže ťažko posudzovať a už vôbec sa nedá jednoznačne podporiť akúkoľvek stranu. Je ok spochybňovať, keď sa aj na anonymnom fóre ošívaš napísať konkrétny problém a vyzeráš ako prehnaná citlivka.

gab1sol
29. jan 2025

Áno, aj na mne sedela učiteľka, na začiatku školského roka (hneď prvý týždeň, kedy sme sa ešte poriadne neučili), že ma nenechá v ten ročník prejsť. Nikdy som nemala problém, že by som bola na hrane prepadnutia, ročník som skončila s 2 na vysvedčení… Ale silno som jej musela dokazovať, ako to bolo. A jej narážky? Na oblečenie, na správanie, všetko jej vadilo, pritom nemala dôvod.
Dcéra má spolužiačku, o ktorej rodičia tvrdia, že pani učiteľka na nej sedí. Boli o tom presvedčení aj iní rodičia, lebo mali jednostranné info od rodičov spolužiačky. Až časom sa ukázalo, že to tak nie je a tá spolužiačka má naozaj problém a 3,4,5 sú opodstatnené.
Ale z tvojho neviem posúdiť, čo sa deje tvojmu dieťaťu. Takže je zbytočne písať “kto zažil, vie”. Nie, nevie, lebo si nič konkrétne nenapísala…

moonlight1210
29. jan 2025

“ Pre toho,kto zažil,kje to informácií dosť.”
Na to, ze sme to s jednym dietatom na prvom stupni zazili (a nie iba my, ale viaceri rodicia v triede, naozaj sme vedeli, ze problem je v tom, ze pani ucitelka mala oblubencov, neutralnych a neoblubencov), stale to nie je dost info. Sorry.

markaterka
29. jan 2025

Prepáč, ale píšeš v strašných hádankach. Vôbec to nedáva ani hlavu, ani pätu. Ako ti máme poradiť, keď nemáme šajnu, o čo ide. Možno niektorá z nás, niečo podobné zažila, ale keďže nevieme o čom je reč, tak ti poradiť nevieme.

autor
29. jan 2025

Oprava môjho textu...nie čítala a verila,ale čakala a verila pani učiteľke...

autor
29. jan 2025

Myslim,že keď napíšem cielene správanie pani učiteľky,ktoré som si uvedomila po pol roku,tá viem,čo píšem.informacií je málo.,viem Na nikoho sa nehnevám,kto z môjho prvého príspevku sa vie stotožniť,stotožní sa.Kto nie,nie.Nie je na Tom vo ec nič zlého.V pohode úplne.

enmery
29. jan 2025

Po tomto príspevku si myslím, že si nafetovaná. Prepáč. Ja viem, že učitelia nie sú ideálni, ale to ani učitelia. Po tvojich poloretardovaných textoch som si priam istá, že pani učiteľka nikoho neponižuje, chce len pomôcť tvojmu dieťaťu. Nie si schopná napísať, čo lebo by nám bolo hneď jasné. Informácia pre Teba-popieraním reality ubližujes len svojmu dieťaťu.

terezkaarthuramax
29. jan 2025

@enmery kto vie..
Autorka Je podla mna rozdiel povedat: pani ucitelka Eva Novákova sedi na.na mojom synovi Miškovi, hoci.sa Miško snaží
.. ako nikoho nemenovat ale popisat problem konkretnejšie. Nevieme ci je to len tvoj pocit, ci to tak vidi i ucitelka... Deti zvyknu nie schvalne aj nieco prekrutit, nepovedia od slova do slova napriklad cely rozhovor s ucitelkou, vytrhavaji z kontextu. Moze byt problemova učiteľka alebo synček. Ucitelka mohla byt napriklad nevyspana, mohla mat bolesti, zaziť niečo smutne a preto mohla reagovat inak.. a ďalších kopu scenarov.. takto nevie niekto poriadne nic.
A ja som realne mala problem.s ucitelkou takže chapem tvojho syna ak problem.s ucitelkou ma.
Ved nemusim aktérov menovat aj si tu ako anonym

enmery
29. jan 2025

@terezkaarthuramax Jediná nevyspatá a neschopná tu niečo napísať, je autorka. Len sa cíti ublížená. Ja si nerobím ilúzie, aj keď som študovala medicínu, videla som XY ľudí nevhodných na pozíciu lekára. A tak je to v každom povolaní. Ale proste z jej reakcií je to pre mňa matka kognitívne neschopná pochopiť problém a namiesto pomoci dieťaťu sa ide urážať za pravdu. Nielen učitelia ubližujú. Často aj vlastný rodič.

terezkaarthuramax
29. jan 2025

@enmery to mas pravdu.

terezkaarthuramax
29. jan 2025

Myslela som na ucitelky ale ze mozu byt v takomto stave.Ja sama ked mam.trapenie som nevyspata som na druhych neprijemna a zazila som aj to ze mi kamarati naložili lebo boli unaveni zazili nieco smutne... Ine je ked je to dlhodobo... Ano a moze aj rodic k tomu pristupovat zle
Moj synovec ako maly robil neplechu vo vytahu. Pani ho upozornila a moja svagrina sa urazila na to a vytmavila to tej pani.. nebola vyrovnana svagrina ani v spravani sa k rodine i tomu jej Synovi
@enmery

terezkaarthuramax
29. jan 2025

@enmery a. Nemoze byt toto ten troll?

enmery
29. jan 2025

@terezkaarthuramax To by bola tá lepšia možnosť Terezka.

ivet78
Autor odpoveď zmazal
autor
29. jan 2025

Kocky,ak niekto čítal môj prvý príspevok,môže sa stotožniť s pocitmi.situaciuam uzavretú,radu neočakávam.Ak nechce čítať,scrollnem.Po celý čas som tu nikoho nekritizoval a ani sa na nič neurazala,ako môžete vidieťpna tento portál píšem ako anonym zásadne,lebo samej mi je niekedy ľúto tých,čo sa chcú vyrozprávať a prídu sa na nich vyzivit niektoré veľmi empativke ženy 🙃

enmery
29. jan 2025

Empatívke. 😁nové kajnšmekte.

autor
29. jan 2025

@enmery tak klávesnica...ale aspoň som pobavila,aj to je lepšie,ako nic

autor
29. jan 2025

Nechcela som tu rozputavat žiadne zlé veci,ak som napísala malo a nemáte k tomu čo napísať,beriem.viac napísať nechcem tým to môžeme uzavrieť a prajem všetkým pekný den

autor
29. jan 2025

@margotka17 ďakujem

autor
29. jan 2025

@enmery nie som nafetovaná😀

sashulla
29. jan 2025

Ja by som pre dieťa nasla skolu s individuálnym prístupom keďže vieme ake je celé školstvo skostnatele na SK. Dieťa už potom na všetko bude kašľať keď ani po usilovnej príprave sa nedočká ničoho len kritiky. Poznám to.

autor
29. jan 2025

@sashulla skúsim niečo vymyslieť

tiika
29. jan 2025

Neodsudzujem, ani nezlahcujem, chcela by som vedieť, či ti správne rozumiem. Zdá sa ti, že pani ucitelka ma neprimerane vela kritických poznámok na tvoje dieťa? Navyše niečo naznačila, že za tým stoji tvoja výchova. Možno by si bola radšej, keby je tolerantnejsia a niektoré veci u dieťaťa nerieši, lebo sa ti nezdajú zasadne a patria k jeho veku? Je to nejako takto..?

autor
29. jan 2025

@tiika áno,viac menej